Dersten Kalma Nasıl Oluyor ?

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar merhabalar . Lisede dersten kalma hakkında birkaç sorum olacaktı . Öncelikle belirtmek istiyorum , 3. sınıfa gidiyorum.

1- Benim 1. sınıfta matematiğim 2. dönem " 1 "düştü ama ilk dönem 3 düştüğü için ortalamam 2 oluyor . Normalde ortalamadan kalmıyorum ama bir arkadaşım 2. dönem notun önemli zayıfsa mezun olana kadar vermek zorundasın o dersten kaldın dedi ve aklımı karıştırdı.Benim bildiği ortalama önemli . ( karnemde ortalama ile geçti yazıyordu , direkt olarak geçti değil )

2-Ben meslek lisesine gidiyorum. Bu dönem bölüm derslerinden birinden kaldım , 1 düşüyor.Ama ilk dönem 3 düşmüştü. Şimdi ben bu dersten geçiyor muyum yoksa yazın bütünlemede vermek zorunda mıyım ? ( bölüm dersinden kaldığım için sorumlu geçiş , bölüm dersinden kalanlar için geçerli değil yani o dönem vermek zorunlu ) Şimdi ben bu dersten kaldım mı ? Hocalara soruyorum kendilerinden haberleri yok hepsi farklı bir şey söylüyor.

3- 1. sorum ile ilgili bir sorum daha var . Şimdi diyelimki ben matematikten kaldım , mezun olana kadar verebiliyor muyum yoksa zamanının geçmesi gibi bir durum var mı ? ayrıca o dersi vermeden mezun olamıyormuşuz doğru mu ?

yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler :)

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Ortalama ile geçti yazıyorsa geçmişsin sorun yoktur.
Sorumlu geçersen okul bittikten 2 sene sonrasına kadar sorumluluk sınavlarında geçme hakkı vardı.(Banada müdür yardımcısı söylemişti) Bende matematikten kalmıştım.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Ortalama ile geçti yazıyorsa geçmişsin sorun yoktur.
Sorumlu geçersen okul bittikten 2 sene sonrasına kadar sorumluluk sınavlarında geçme hakkı vardı.(Banada müdür yardımcısı söylemişti) Bende matematikten kalmıştım.
teşekkürler bu beni rahatlattı. :)

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
teşekkürler bu beni rahatlattı. :)
Meslek lisesi okumadığım için bölüm dersinden kalınca ne olur bilmem. Ama bizdede dil ve anlatım dersinden kalınca ortalama yetse dil ve anlatım dersinden sorumlu olarak geçiyorduk. Büyük ihtimal ortalamayla geçsende o bölüm dersi 1 ise sorumluluk sınavlarında vermek zorunda kalırsın.
Tabi yinede okul yönetimine sor, en iyisi okulunuzun rehberlik öğretmeni yokmu? Git ona sor . :)

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Meslek lisesi okumadığım için bölüm dersinden kalınca ne olur bilmem. Ama bizdede dil ve anlatım dersinden kalınca ortalama yetse dil ve anlatım dersinden sorumlu olarak geçiyorduk. Büyük ihtimal ortalamayla geçsende o bölüm dersi 1 ise sorumluluk sınavlarında vermek zorunda kalırsın.
Tabi yinede okul yönetimine sor, en iyisi okulunuzun rehberlik öğretmeni yokmu? Git ona sor . :)
2 kere yazma sorunu devam ediyor :(

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
En iyisi gidip müdür yardımcıma sormaktır :) bu arada 2 kere yazma sorunu nedir şuan o sorun bende yok bütün yazılar 1 kez var .

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Bir dersten geçebilmek için ikinci dönem notunun en az "2" olması gerekir yani ilk dönem "5" almış olsan da ikinci dönem zayıf aldıysan kalırsın. Fakat ortalama ile geçme diye bir şey var meslek liselerinde bu 2.50 yani bu ortalamayı tutturursan kaldığın derslerden geçmiş sayılırsın. Bunun tek istisnası ortalama ile başarılı sayılamayacak derslerdir. Bu dersler hangileri dersen yönetmelikte kurulca belirlenen diye bir ifade var ama genelde o dönemin atölye dersi ve Dil ve Anlatım dersidir. Diyelim ki bu derslerden kaldın yıl sonunda ortalama yükseltme sınavlarına girerek geçme şansın var. O da olmazsa sorumlu geçme diye bir şey var 11.sınıfta en fazla iki dersten sorumlu olarak geçebilirsin sonraki senelerde bu dersi geçmek şartıyla.

Kafana takılan bir yer olursa tekrar yardımcı olmaya çalışırım.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Bir dersten geçebilmek için ikinci dönem notunun en az "2" olması gerekir yani ilk dönem "5" almış olsan da ikinci dönem zayıf aldıysan kalırsın. Fakat ortalama ile geçme diye bir şey var meslek liselerinde bu 2.50 yani bu ortalamayı tutturursan kaldığın derslerden geçmiş sayılırsın. Bunun tek istisnası ortalama ile başarılı sayılamayacak derslerdir. Bu dersler hangileri dersen yönetmelikte kurulca belirlenen diye bir ifade var ama genelde o dönemin atölye dersi ve Dil ve Anlatım dersidir. Diyelim ki bu derslerden kaldın yıl sonunda ortalama yükseltme sınavlarına girerek geçme şansın var. O da olmazsa sorumlu geçme diye bir şey var 11.sınıfta en fazla iki dersten sorumlu olarak geçebilirsin sonraki senelerde bu dersi geçmek şartıyla.

Kafana takılan bir yer olursa tekrar yardımcı olmaya çalışırım.

teşekkür ederim . Şuan aklımda herhangi bir soru işareti kalmadı. Şimdi ben bölüm dersinden kaldığım için haziran sonunda ortalama yükseltmeye gireceğim.Geçemezsem eylül ayının başında tekrar yapılacakmış .

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhabalar benim 9.sınıfta matematiğim ilk dönem2 ikinci dönem 1di. ama ortalama ile geçtiğim için sorumluluk sınavına girmemiştim. şimdi 12.sınıfa geçtim ve ben mezun olurken bu bana sorun yaratır mı?

GaMeRR119

Profesör
Reaksiyon puanı
1
soru : dersten kalma nasıl oluyor

cevap : dersin hocasını bulun..ana bacı girişin..son karneyi evde açınca boks maçına çift kişilik bilet :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:unsure:merhaba arkadslar lise 9.sınıfta ilk dönem biyoloji 1 ikknci dnm 3 felan gelse o dersten kalınırmı yani biyoloji dersnin onemını soylermsnz?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
slm benım 9 sınıftan fizik kımya mat 10 sınıftayım bu sene 3 zayıfım var mat geo ingilizce ortalamam yüksek 2.98 düz lisedeyım cok korkuyorum acilyardım edersenız sevınırım karnede ortalama ileg ectımı diyecek yoksa sınıf tekrarımı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
slm iyi günler benım 9 sınıftan 3 zayıfım var mat fizik kımya bu sene 10 dayım 3 zayıfım mat geo ing ortalama 2.50 üstü sınıfı gecermıyım düz lisedeyım ortalamam 2.98 cıkıyor bu zayıflar 1 dönem 0 dı 2 dönem 1 yapsam gecermıyım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar benim karnemde 1 tane 1 1 tane 0 var ortalamam 2.5 geçiyor sınıfı geçermiyim:huh:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba ben 10.sınıf öğrencisiyim benim ilk dönem dil anlatım piskoloji 3tü şimdi ikinci dönem 1 eger yapamazsam ortalamam tutarsa geçerim peki ilk dönem 3 oldukarı için karnede 2 görülür mü ? lütfen yardımcı olun :(

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
merhaba ben 10.sınıf öğrencisiyim benim ilk dönem dil anlatım piskoloji 3tü şimdi ikinci dönem 1 eger yapamazsam ortalamam tutarsa geçerim peki ilk dönem 3 oldukarı için karnede 2 görülür mü ? lütfen yardımcı olun :(

ortalaman 2 görünür ama bildiğim kadarıyla 2. dönem derslerinin 1 olmaması lazım.

yani ilk dönem 1, ikinci dönem 2 olan dersten geçmiş sayılıyorsun ama ilk dönem 2, ikinci dönem 1 olan dersten geçmiş sayılmıyorsun

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Kısacası 1.Dönem 5 olsun
2.Dönem 1 se kalırsın o dersten bir sınır vardır mesala 3 ders 3 dersin zayıfsa ortalama 2.50 üstüyse geçersin(ortalamalar liselere ,Bölümlere göre değişir) kalmazsın ama 4 ders zayıf ise ortalama 4.50 olsun gene kalırsın sınavlara girersin geçmek için.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhabalar ben 12.sınıfım benim bir tane 1 im bir tane 0 ım var 2.dönemde ortalamada ise 1 tane 1 im var kalır mıyım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeş şimdi benm sadece dil ve anlatım 1 sorumlu geçiyormuyum yoksa sorumluluk sınavında vermekmi zorundayım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
şimdi arapçam ilk dönem 2 ikinci dönem 0 ne oluccak bu durumda ortalam tutuyor geçermiyim direk?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba arkadaşlar ben meslek lisesindeyim ortalamam yüksek sorumluluğa kalmıyorum ama meslek derslerimden birisi 1 meslek dersi 1 olunca ort yüksek olsada sorumluluğa girmek zorundasın diyolar ve yazın girmek zorundasn meslek dersi oldğu için baska zaman yapmıyolar dediler simdi bn sorumluluğa kalırmıyım eğer kalırsam yazın vermek zorundamym yoksa baska zamanda vereblrmiyim

Vober

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhabalar benim 9.sınıfta matematiğim ilk dönem2 ikinci dönem 1di. ama ortalama ile geçtiğim için sorumluluk sınavına girmemiştim. şimdi 12.sınıfa geçtim ve ben mezun olurken bu bana sorun yaratır mı?

Hayır bişey olmaz. Hiç alttan dersin yoksa hiç bi sorun çıkmaz.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Merhabalar ben 12.sınıfım benim bir tane 1 im bir tane 0 ım var 2.dönemde ortalamada ise 1 tane 1 im var kalır mıyım

Eğer ortalaman 2.50i geçiyorsa ve o 1 dil ve anlatım değilse geçersin.

kardeş şimdi benm sadece dil ve anlatım 1 sorumlu geçiyormuyum yoksa sorumluluk sınavında vermekmi zorundayım

Sorumlu geçiyorsun eğer mezun olacaksan vermek zorundasın ama daha alt sınıftaysan daha sonra da versen olur.

merhaba arkadaşlar ben meslek lisesindeyim ortalamam yüksek sorumluluğa kalmıyorum ama meslek derslerimden birisi 1 meslek dersi 1 olunca ort yüksek olsada sorumluluğa girmek zorundasın diyolar ve yazın girmek zorundasn meslek dersi oldğu için baska zaman yapmıyolar dediler simdi bn sorumluluğa kalırmıyım eğer kalırsam yazın vermek zorundamym yoksa baska zamanda vereblrmiyim

Evet sorumluluğa kalırsın ama istersen daha sonra verirsin her dönem büt sınavları olur onlardan birinde verirsin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaslar ben araç teknolojsi dersi goruyorum kaldım baska zayıfım yok kalırmıyım gecermiyim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba arkadaşlar.. ben anadolu lisesindeyim,ortalamam tutmuyor biyolojim 1. dönem 0 dı 2. dönem 2 geldi ama 2. döneme bakılıyor diyenler var biyoloji sorumlumu olur

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaslar benım sorumluluk sınavında 1 dersten kaldım gecıyormuyum :crying: