DELL inspiron 7520 recovery

savageokee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar...
1 hafta önce Dell inspiron 7520 aldım. ancak normalde yedeği kendi harddiskinde olması gerekirken kutudan Dell inspiron 7520 Reinstall cd'si çıktı.
F11 gibi geri yükleme gibi bir tuşuda çalışmıyor.
Acaba benim mi yedek almam gerekiyor, bunu nasıl yapabilirim...

Teşekkür ederim.

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar...
1 hafta önce Dell inspiron 7520 aldım. ancak normalde yedeği kendi harddiskinde olması gerekirken kutudan Dell inspiron 7520 Reinstall cd'si çıktı.
F11 gibi geri yükleme gibi bir tuşuda çalışmıyor.
Acaba benim mi yedek almam gerekiyor, bunu nasıl yapabilirim...

Teşekkür ederim.
Bende dell kullanıyorum ben yedeği dell recovery programı ile aldım laptop'ında yüklü olmalı. iki çeşit yedek olması lazım biri windows'un o anki halini yedekleme diğeri ise ilk günkü driverlar ve dell programlarıyla kurulum için recovery bölümünü yedekleme toplamda iki dvd oluşur ancak daha fazla yardımcı olamam 7-8 ay önce yapmıştım.

ankarali_gnc"

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Recovery kelime anlamı ile yedek değil kurtarmadır:)size yedek diye kim soyledı onuda çözemedim ama:)
Recovery cd takınca ve f12 tusu ile cdden calıstırdıgında kardeşim bilgisayar fabrıka ayarlarına döner yani FORMAT atmış gibi olur sıfırdan kurulmuş şekline döner kardeşim recovery yedek almaz ok:)
şimdi yedeklerini kendin harici HDD v.s al :) öyle birsey yok yanı :D:D DELL yedek alır felan diye :D

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ankarali_gnc";2550232 dedi ki:
Arkadaşlar Recovery kelime anlamı ile yedek değil kurtarmadır:)size yedek diye kim soyledı onuda çözemedim ama:)
Recovery cd takınca ve f12 tusu ile cdden calıstırdıgında kardeşim bilgisayar fabrıka ayarlarına döner yani FORMAT atmış gibi olur sıfırdan kurulmuş şekline döner kardeşim recovery yedek almaz ok:)
şimdi yedeklerini kendin harici HDD v.s al :) öyle birsey yok yanı :D:D DELL yedek alır felan diye :D
Yorumunuz yapıcı değil kusura bakmayın recovery'nin kurtarma olduğunu backup'ın yedek olduğunu çok şükür biliyorum ancak dell bilgisayarlarda yedek(backup) alma işlemi dell datasafe recovery adında bir program ile yapılmaktadır bilginize.

porcelain

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dell lerde recovery geri yükleme tuşu f11 değil F8 tuşudur bilginize:)

savageokee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Söylediğiniz fonksiyon tuşlarını denedim, hiç biri olmadı. CD'den bildiğiniz windows 7 kurulumu yaptım. ama ilk satın aldığımdaki hali değil tabi... acaba bununla ilgili videolu yada resimli anlatım varmı?
Teşekkür ederim...

yelkowan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dell Backup And Recovery diye bir program var. Fabrika imajını silmediyseniz bu programı kullanarak flash bellek veya dvd ile boot ortamı oluşturup fabrika ayarlarınıza geri dönebilirsiniz. F11 , Ctrl +F11 veya F8 tuşları çalışmıyor yeni modellerde bildiğim kadarıyla