Deli'ye tepki geldi

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
(BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı eurovision şarkısını yetersiz buldu.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Eurovision Şarkı Yarışması"nda Türkiye"yi temsil edecek olan Mor ve Ötesi"nin "Deli" isimli parçasını yetersiz buldu.

Gürkan, şarkıda Türk ezgilerinin bulunmadığını kaydederek, “Bu şarkıyla müziğimizin ve dilimizin yozlaştırılması söz konusu" dedi.

Avcı yaptığı yazılı açıklamada, şarkıyı Türkiye"yi temsil edecek nitelikte bulmadığını kaydetti. Avcı, "Şarkıya yabancı şarkı izlenimi verilmeye çalışılmış. Şarkıda ezgilerimizden ve sazlarımızdan eser yok. Türkçenin ve kültürümüzün esintisi yok. Bu şarkıyla müziğimizin ve dilimizin yozlaştırılması söz konusu" dedi.

Avcı, Türkçenin şarkılar ve devlet eliyle bozulmaya çalışıldığını iddia etti. Avcı, TRT"nin Eurovision"da Mor ve Ötesi"nin Deli parçasına yarışmasına izin vererek, yabancı dilin arkasındaki kültüre hayran bir gençlik yetişmesine sebep olduğunu savundu. Avcı, "Devlet, dilimize saygısızlığa varan bu duruma göz yumarak dilimizin ve şarkılarımızın kirlenmesine adeta çanak tutmaktadır. Devletin kurumları, bu dramatik olayı birbirine havale ederek sorumluluktan kaçamazlar" dedi.

Kaynak

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Mor ve ötesi şarkının genelinde Türk ezgilerine çok net olarak yer vermemiş fakat son 5sn' lik bölüme dikkat ederseniz küçük bi ezgiye yer verilmiş, gerçi bende bu açıdan yetersiz buldum. Athena nın yaptığı gibi şarkının belli bir kısmını Türk motifleri ile süsleye bilirlerdi bunları yapmamışlar doğrudur, yalnız Mor ve ötesi inandıkları müziği yapmış buna saygı duymak gerekir, bu ülkenin bayrağı altında o yarışmaya katılıyorlar ve türkçe sözler kullanıyorlar.

Şarkıya yabancı izlenimi vermişler deniyor yazıda Mor ve ötesi bunun için kendisini neden kassın ki yaptıkları müzik bu zaten, o açıdan herhangi bir yabancılaştırma söz konusu değildir.

Blue.Silk

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Şarkı güzel ama eurovisionda pek etkili olacagını düsünmüyorum :^)
ilk 3'e girrerse ne ala :S

anavarza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne olursa olsun mor ve ötesi çok güzel bir şarkı yaptı o yarışmayı gidip birinci onuncu olması hiç önemli dğeil örneğin yarışmayı kuran ispanyollar fransızlar felan her sene yarışmaya bakın son 10 da hep yarışmayı kuranlar var adamlar önemsemir biz niye bu kadar önemsiyoruz?grubumuz gider şarkıalrını sööyler elinden geleni yapar bizde onları alkışlarız bu olmalı bbu kadar olmalı bence...

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Mor ve ötesi oraya çıkap kendi müziğini sağlam bir şekilde yapacakdır, bundan kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın, eminim yarışmadan iyi bir sonuç çıkacaktır. Bu arada Mor ve ötesi sahnesine çok önem verir merakla muhtemelen yapacakları süpriz sahne showu'nuda merak ediyorum ..

anavarza arkadaşında dediği gibi her türlü ihtimalde alkışlayacağız temsilcilerimizi sonuçta bu bir eğlence ..

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
İllede davullu zurnalı mı çıkılması gerekli sahneye ?

han838

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Bu şarkı ancak son 5 e girer 1'inci olması için çok fazla çılgın olması gerekirdi şarkı sade ve dinlenesi bir havası yok çokta pasifce söylenmiş şu an bile şarkı eskidi gibi

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
ben de Bakırköydeki delilerden fln tepki geldi sandım hahaha :D

krasiv

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bi şarkıyla yozlaştırma olur mu yaa saçmalamış rimi rimi ley de kullandık motifi sonuç ortada mor ve ötesi isterse sonuncu olsun kendi tarzlarını yansıtan bi parça güzelde bence :)

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
bırakın şu Türk motifi işini ya. evrensel müzik gerek o yarışmaya. Tutturmuş gidiyoruz Türk ezgisi, Türk motifi illa Türk olduğumuzu belli mi edeceğiz? Aslında kurtulmak lazım bu saçma düşünceden. :@ ne gereği var davulun zurnanın. Halay da çeksinler bari. Avrupalı olmaya çalışıyoruz. AB'ye girmeye çalışıyoruz. Hala şu Türk ezgisi saçmalığından kurtulamadık. Bu düşüncelerle bir yere varamayız

ben şarkıyı eğendim ama iş yaparmı biraz da diğer raiplere bağlı :L

from_hell_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şarkı bence çok güzel.sert rock müziğin içine ne kadar türk ezgisi sıkıştırabiliriz ki?!eğer öyle bişe istiyorlarsaydı folk müzik yada popüler müzik yapan birilerinin bulsalardı,ki gördük onları da rimiley falan,çok saçmaydı o şarkılar,o şarkılara tepki gelmezken neden mor ve ötesini eleştiriolar,çok yersiz ve gereksiz tartışmalar bence..