Değerli sdn sakinlerine açık mektup!!!

mustafa0155

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Değerli sdn sakinlerine açık mektup!!!

Forumda gezerken bazı üyelerin sözleri beni çok üzdüğü için bu yazıyı yazıyorum.

Forumumuz aslında çok güzel ve üyelerin düşünceleri bakımından kozmopolit bir yapıya sahip. Bu da forumun zenginliği.

Uzatmadan konuya geleyim. Arkadaşlar beğenilen köşe yazıları ve konu dışı bölümlerinde değişik ve her türden konular açarak bizleri bilgilendiriyorsunuz. Bu çok güzel. Fakat açılan konularda Atatürk’e, din büyüklerine, çeşitli partilere, bazı üyelere hakaret edilmektedir. Sonra tartışma, yazışma kızışmakta ve olay büyüyerek aramızdaki uhuvvet (kardeşlik) ruhunu zedelemektedir. Bilmiyorum ben, hangi düşünceden olursa olsun, hangi konuyu açarsa açsın bütün üyelere saygı duyarak ve empatiyle (duygudaşlıkla) yazılarını okumaktayım. Yorumlarımda da hiçbir üyeye hakaret niteliğinde yazılar yazmamaya özen gösteriyorum. (sadece “atam izindeyiz” isimli üyeye adammısın ve cahil sözlerini kullanarak hakaret etme gafletinde bulundum. Bundan dolayı çok üzgünüm ve özür diliyorum) Arkadaşlar lütfen birbirimizin sevdiği kişilere hele hele din büyüklerimizle Atatürk’e kötü sözler söylemeyelim. Sevgide serbestiyet saygıda mecburiyet vardır diyerek biraz daha saygılı olalım. Bölünmeyip parçalanmayalım ki bizim üzerimizde, milletimizin üzerinde kötü emelleri olan kişilerin ekmeğine yağ sürmeyelim. Onların amacı böl parçala yönet anlayışı. Bu nedenle yazılarımızda yorumlarımızda daha saygılı olalım. Kimse kimsenin sevdiği kişiler hakkında kötü sözler (araştırmadan, düşünmeden yazılan) yazmasın! Herkesin sevmediği kişiler var. Kişi bir yazı karşısında edep ölçüleri çerçevesinde araştırmasını da yaparak düşüncesini yazmalı diyorum.

Sonuç olarak güzel ülkemizde: Türk, Kürt, Laz, Arap, Çerkez…. gibi değişik ırktan insanlar var. Bizim Allah’ımız, dinimiz, kitabımız, bayrağımız, vatanımız, tarihimiz bir…. binlerce bir sayabiliriz. Biz bu binlerce biri bırakıp sadece ırktan olan farklılığımıza yada dünya görüşünden doğan farklılığımıza bakarak birlik ve beraberliğimizi bozarsak birilerinin ekmeğine yağ sürmüş oluruz. Bu da bizim hayrımıza olmaz. Hala bizim tarihimize bakıp bizden korkanlar var. Bu ülke Türk-Kürt, sağ-sol, türbanlı-türbansız, laik-anti laik, gerici-ilerici gibi sadece bir tane veya en fazla iki tane olan ayrılıklardan (998 tane olan birleri unutarak) çok çekti. Artık aklımızı başımıza alalım ve kimsenin ekmeğine yağ sürmeden kardeşlik duyguları ile farklılığımızı zenginlik kabul ederek saygı ve sevgi içinde güzel vatanımızda yaşamaya devam edelim diyorum. Sevgi- saygı ve hürmetlerimle selamlar.

Not: sürçü lisan ettimse affola. Biliyorum size akıl vermeye ilmim ve bilgim yetmez ama cahillikten kaynaklanan cesaretimi bağışlayın.:clover::clover::clover:

MUSTAFA0155

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
işte saygı duyulası bir üye. sağduyundan ötürü teşekkür ederim şahsım adına. keşke hepimiz bu kadar hoşgörü ve anlayış çerçevesinde yaklaşabilsek. ama kendimden başlayarak söylüyorum; maalesef hassas olduğumuz bazı konularda damarımıza basılınca duramıyoruz, durmayı bilmiyoruz. inşallah bu başlığı bütün üyeler, özellikle gündem/Türkiye kategorisine çoğunlukla mesaj yazan üyeler okur ve bu forum güllük gülistanlık olur. tekrar teşekkür ederim bu sağduyulu hareketinden ötürü.

mustafa0155

Asistan
Reaksiyon puanı
0
işte saygı duyulası bir üye. sağduyundan ötürü teşekkür ederim şahsım adına. keşke hepimiz bu kadar hoşgörü ve anlayış çerçevesinde yaklaşabilsek. ama kendimden başlayarak söylüyorum; maalesef hassas olduğumuz bazı konularda damarımıza basılınca duramıyoruz, durmayı bilmiyoruz. inşallah bu başlığı bütün üyeler, özellikle gündem/Türkiye kategorisine çoğunlukla mesaj yazan üyeler okur ve bu forum güllük gülistanlık olur. tekrar teşekkür ederim bu sağduyulu hareketinden ötürü.

ben teşekkür ederim kesekci kardeş.

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
kardeşime
ülkemizin son yıllarda başbelası olan aydınlıkçı/mao cu görüş [abd destekli perinçek grubu]elemanlarını devlet sistemine sızdırarak ergenekon oluşumunu gerçekleştirdi
bazı forum sitelerinde en büyüğü olarak sdn de paslaşma suretiyle cahillik görüntüsü altında özellikle bahsettiğin aşağı düzey tartışma ortamlarına sebeb vermişlerdir
özellikle iyi niyetli sdn üyelerini taraflarına çekmeye çalışmışlardır
bu fitneden gerek konu ve yorumların denetime tabi olması gerekse bu kişlere karşı yaptığımız mücadele başarılı olmuş aldanan kardeşlerimiz farkına varmıştır
biz bir mozaikiz bunun parçalanmasınada izin vermeyiz türk dediğimiz zaman ülkemizde bu bayrağın altında severek yaşayan kader birliği yapmış kişileri anlarız memleketimizde kökleri bizden daha gerilerde olan rum kardeşlerimizi ermeni kardeşlerimizi diğer zımmi gurubu kastederiz laz çerkez kürt diye ayrım yapmayız bilirizki birlikte rahmet ayrılıkta azab vardır
dini konularda ezberlere uymayız herkezin bir diğerini sıkıntıya sokmayarak istediği inancını yaşamasından yanayız kimsenin kutsal saydığı kavramlara laf söyletmeyiz kendi kutsallarımızada
türkiyenin en büyük formunun nezih ortamının devamından yanayız çok kısıtlı vaktimizle çabalarımız bunadır
atatürk bizi birleştiren ortak değerimizdir
camilerimizde cemevlerimizde kiliselerimizde ve havralarımızda özgür ibadet edebiliyorsak atatürkün ve silah arkadaşlarının[ikisi hariç]vesilesi iledir
arkadaşlardan ricam
dini konular googleden çözülmez en detaylı tefsir siteleri yahudilerin kurduğudur kitaplarımız ehli sünnet vel cemaat anlayışını takib edenler için saptırıcı delalete düşürücü imanı kaybettirici düzeydedir alim görüntüsü ile yazanlar bilerek ifsada yol açmaktadır
ilmi olan arkadaşların sahih kaynaklarla tartışması muteberdir yoksa yarım hoca insanı dinden eder sözü gerçekleşir
en azından kardeşlerimiz bilmedikleri konulara acaba veya fikir edinmek maksadlarını açıklayarak girerse daha faydalı olur
bana göre... diye girilirse bu müctehidlik makamıdırki o kişinin içtihadıyla amel edilebilir böyle kişiler ülkemizde parmak sayısını geçmesede okişiler kendilerini müctehid olarak kabul etmezler tevazu buyururlar ve imamı rabbani ksa cüneydi bağdadi ksa ali haydar efendi ksa gibi mübareklerin ilmiyle amel ederler
mustafa kardeşim çok ince hassastır
kendi şahsıma örnek almamda fayda var
tartışmalarımızla birbirimizi kırmayacağımız dahada kenetleneceğimiz aydınlanacağımız ortamlar temennilerimle
gönüldaş b/d

kocaçınar

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Her zamanki gibi tartışmıyoruz!

Nefislerimizi, kişisel dar açılarımızı, önyargılarımızı ortaya koyuyoruz. Ve her zamanki gibi bir birlik kuramıyoruz. Bir paydada buluşamıyoruz. Yazılan iletiler hoş değil. Atatürk gençliği bu değil!

Lütfen ortak paydalarımızın egolarımızın arkasında kalmasına, kişisel eziklik, görü, fikir ve çıkarımlarımızın öne çıkmasına izin vermeyiniz. Çok zor değil, vermek, almak, sevmek, paylaşmak çok zor değil. Dilin kemiği olmalıdır. Her şeyin bir sınırı vardır. Sanal ORTAMIN BİLE.

Saygılarımla

Koaçınarım

Sayın. Mustafa bey,

Açmış olduğunuz konu güzel, hassasiyetiniz için ayrıca teşekkür ederim.
fakat bu düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz bir forum konusu zaten vardı.:)

İlgili Forum:

http://forum.shiftdelete.net/forum-...an-konular-ve-yazilan-mesajlar-hakkinda-4.htm

Soci

Asistan
Reaksiyon puanı
0
mustafa kardeş eyer biz istediklerimizi söylemesek bu sitede konuştuklarımızın ne önemi var biz söyleyeceğiz ki bu ülkede özgürce konuşan gençler olduhunu her kez bilecek ve ona göre davranacaklar değilmi .........kardeşlerim suzmayın doğru bildihiniz şeyleri söyleyin tabiki saygı çizgisinde.......

mustafa0155

Asistan
Reaksiyon puanı
0
mustafa kardeş eyer biz istediklerimizi söylemesek bu sitede konuştuklarımızın ne önemi var biz söyleyeceğiz ki bu ülkede özgürce konuşan gençler olduhunu her kez bilecek ve ona göre davranacaklar değilmi .........kardeşlerim suzmayın doğru bildihiniz şeyleri söyleyin tabiki saygı çizgisinde.......

arkadaşım inan farklı şeyler söylemiyoruz.tabiiki herkes düşüncelerini söyleyecek.kardeşlik ruhunu bozmayacak şekilde söyleyelim.saygı ve hoşgörü çerçevesinde söyleyelim.amaç bölünmeyip parçalanmamak.bunun için yukarda yazdığım birleri hatırlamak.selamlar

arkadaşlar konuyu neden taşıdınız? cevap için teşekkürler.

Alemci_Dayı

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bu güzel düşünceleri bizler ile paylaştığı için Mustafa beyefendiye teşekkür ediyorum ..

dervis

Asistan
Reaksiyon puanı
0
benim gerçek hayatta da her görüşten bir sürü arkadaşım var birine birşey olsa ilk ben koşarım
ama forum aleminde insanlar herşeyin en kötüsü düşünülüyor
ne görüşten olursan ol biz arkadaşız kardeşim
sana ters birşey dedim diye bana küfür etmeye yada benim kutsalıma hakaret etmeye ne hakkın var..
bu arkadaşların çevresinde farklı görüşlerden arkadaşları yok mu
onlarla nasıl geçinirler..
-----------------------

teşekkürler mubarek kardeşim.

engin azaklı

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bizim Allah’ımız, dinimiz, kitabımız, bayrağımız, vatanımız, tarihimiz bir…. binlerce bir sayabiliriz.

eğer bunlar varsa sorun nerde kardeş.
hümanizmle (bütün insanlar kardeştir.)
karıştırıyorsun

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Aslında birbirimizin ortak noktalarını görsek eksiklerimizi tamamlasak nasıl olur.Kırmadan forumda tartışmanın imkanı varmıdır.[bunu ilerideki yazılarım için soruyorum]