Defne Joy Foster evinde ölü bulundu!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Dediklerimi daha çarpıtılamazdı. Tebrik ederim. Arkadaşım, ben öleni yargılamanın anlamsızlığını söylüyorum. İşi artık Allah'la onun. Biz övsekte kötü şeyler söylesekte hiç bir şey değişmez. Sizin çok güzel bir şekilde öleceğinizi kim garanti ediyor?

Mesela Joker'i oynayan kişi Heath Ledger, ilaç zehirlenmesinden öldü. Ancak basın otopsi çıkmadan önce olayı abartıp uyuşturucu koması, altın vuruş filan diye lanse etti. Adamın cenazesinde protesto gösterileri yapıldı uyuşturucudan öldü diye. Otopside ise uyku sorunları olduğu için devamlı kullandığı reçeteli ilaçlar yüzünden zehirlendiği ortaya çıktı. Bu adamın suçu ne şimdi? İnsanlar böyle ölen için uçuk tahminlerde bulunup yargıladığı sürece hiç bir şey değişmez.

Hala çoğu yerde uyuşturucu komasından öldü deniliyor. Kimin nasıl öleceği belli mi ki? Gece ilaç almaya çıkarsınız yolda bir şey olur ölürsünüz, yakınlarda ilgisiz bir şey vardır bu saate adamın işi ne oraya gidiyordu demek, ölmeyi haketmiş demek mi oluyor?

Arkadaşların tepkileri, onların senin mesajını çarpıtmalarından değil, sanırım senin yanlış aktarmandan kaynaklanıyor. Zira bu mesajınla, ilk mesajındaki "sanki sigara ve alkol almasaydı ölmeyecekti" önermesi çelişiyor. Kısacası Neon'un yorumunda bir çarpıtma yok hocam, senin mesajların arasında bir çelişki var. "Sanki alkol ve sigara almasaydı ölmeyecekti" yargısı ile, "sigara ve alkol aldı dediler fakat işin aslı öyle çıkmayabilir" ifadesi çok farklı şeylerdir. O yüzden Neon isimli arkadaşın o önermeye getirdiği yorum çok yerli yerindedir. Nasılsa belirlenen günde öleceğiz diyerek ihtiyatı ve aklı elden bırakırsan, yaptığın şeylerden ötürü sorumluluk senin üzerinden kalkmaz.

Bununla birlikte; Defne'den bağımsız olarak, her kim böyle yapsaydı yapsın, hata etmiş olurdu. İlla ki Defne'nin şahsı üzerinden yapılmak zorunda değil bu tartışma. Yani amelin kendisi yanlış; bunu ister Defne yapsın, ister sen yap, ister ben yapayım, sonuç değişmiyor. Dolayısıyla, ihtiyatlı olmak için ibrettir; çünkü ölüm her an gelebilir.

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Defne Joy Foster'in evinde yaşamını yitirdiği Halit Kerem Altan, polise verdiği ifadesinde ünlü sunucu ile aralarında duygusal yakınlaşma olduğunu söyledi

Defne Joy Foster'in evinde yaşamını yitirdiği Halit Kerem Altan, Göztepe Polis Merkezi'ne götürülerek ifadesi alındı. Altan'ın ifadesinde Defne Joy Foster ile duygusal yakınlaşma yaşadığını anlattığı öğrenildi.

Sızan bilgilere göre Altan'ın ifadesinde geceyi şöyle anlattığı öğrenildi:

CİNSEL İLİŞKİ YAŞANMADI

"Arkadaşlarımla gittiğimiz mekanda, bir müddet sonra Defne ile konuşmaya başladık. Bir süre sonra Defne ile dans etmeye başladım. Bu şekilde tanıştık. Defne çok fazla alkol almadı. Ben de iki adet vokta içtim. Yaklaşık 20-30 dakika eğlendikten sonra bardan ben, Defne ve iki arkadaş beraber çıktık. Bir ticari taksiye bindik. Yol üzerinde iki arkadaşı evlerine bıraktık. Defne ile Göztepe Mahallesi'nde bulunan evime saat 04.00 sıralarında gittik. Bir müddet oturduk. Duygusal anlamda aramızda yakınlaşma oldu. Ancak cinsel ilişki yaşanmadı.

BOGAZINDAN HIRILTILI SESLER GELDİ

Otururken Defne'nin boğazından hırıltı şeklinde sesler gelmeye başladı. Benden yiyecek istedi. Dolabı açıp zeytin ezmesi ve krem peynirden biraz yedikten sonra votka istedi. Kola ile karıştırılmış bir bardak votka verdim. Votkasından bir ya da iki yudum aldıktan sonra masaya bıraktı.

YATAK ODASINA GİTTİK

Yatak odasına gittik. Aramızda duygusal anlamda yakınlaşma burada da oldu. Ancak yine cinsel ilişki yaşanmadı. Tanıştığımız andan itibaren Defne'nin alkol dışında herhangi bir madde aldığın görmedim. Hasta olup olmadığını da bilmiyordum.

SOĞUK SU İLE YIKADIM

Sonra Defne'nin boğazından yine aynı ses geldi. Çok bitkin görüyordu. Soğuk su ile yıkarsam kendine geleceğini düşündüm. Banyoya götürüp biraz soğuk su ile yıkadım. Ancak gittikçe kötüleşiyordu.

DOKTOR ARAMAYA ÇIKTIM

Eve yakın olan Bağdat Caddesi'ndeki Acıbadem Kliniği'ne gittim. Güvenlik görevlisi kimsenin olmadığını söyleyerek İstek Vakfı'na ait kliniğe yönlendirdi. Ancak burada da kimse yoktu. Sonrasında eve döndüm. Yatakta baygın halde yatıyordu.

Ben biraz da alkollü olduğunu düşünüyordum. Durumu düzelmeyince 06.30 sıralarında Back-up'ı aradım. Hangi doktorla görüştüm bilmiyorum. Hatırladığım tek şey acil bir ambulans istediğimdi. Yaklaşık 10-15 dakika içinde ambulans geldi ve doktor hemen ilk müdahaleyi yaptı. Defne'nin ex olduğunu söyledi. Sonra da polise bilgi verdik."

kaynak http://www.rotahaber.com

NOT ahlaki bir durum olmadığı kesin 2,5 yaşında bir çocuk evde eş bekliyen bir koca ama bir başkasının kollarında sona eren bir hayat daha fazla konuşmaya gerek varmı?

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Ölenlerin arkasından konuşmak hoş olmaz, herkes kendi hesabını kendi verir;
kendi kararını verirken olduğu gibi...

Kimileri örnek olur, kimileri ibret...

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Kocasının bu duruma tepkisi ne acaba neden onlar hiç gündemde değil ki

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Haber kaynağı pek güvenilir gelmedi bana. CW'de görüp de paylaştıysan bu haberi yanlı olma ihtimali fazla.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
442
Haber kaynağı pek güvenilir gelmedi bana. CW'de görüp de paylaştıysan bu haberi yanlı olma ihtimali fazla.

Kanal 7 nin emektarlarından Ünal Tanık'ın Cafesiyaset'ten sonra kurduğu site hocam Rotahaber. Güvenilir bence

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Bir yandan böyle düşünüyorum bir yandan da ölmeden önceki fotoğraflarını gördükçe gerçek olaibleceğini de üdşünüyorum.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Kaynak rotahaber değil gibi beyler. Sanırım Vatan Gazetesi.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Altan'ın çaresizliği kamerada!

Defne Joy Foster'in fenalaşması üzerine, doktor aramaya çıkan Kerem Altan'ın görüntüleri ortaya çıktı

597691_detay.jpg

Türkiye, dün sabaha karşı sunucu Defne Joy Foster'ın ölümüyle şoke oldu. Gazeteci Kerem Altan'ın evinde astım krizi geçiren Foster, 32 yaşında hayata veda etti. Ünlü sunucu geçen pazar 'Yok Böyle Dans'ta son şovunu yaparak, elenmişti

Ekranların sempatik ismi Defne Joy Foster'ın dün sabaha karşı hayatını kaybetti. Türkiye'nin ilk VJ'lerinden olan 32 yaşındaki Foster'ın ani ölümü herkesi şoke etti. Astım hastası olan ünlü sunucunun 'solunum yetmezliğine bağlı kalp krizi'nden öldüğü tahmin ediliyor. SHOW TV'de yayınlanan 'Yok Böyle Dans'ta yarışan ve geçen pazar günü elenen Defne Joy Foster'ı ölüme götüren olaylar zinciri şöyle gelişti:

- Öğle saatlerinde Akmerkez'de gezen Defne Joy Foster, 15.00 sıralarında oyuncu İnci Türkay'la Nişantaşı'nda karşılaştı. Sohbet eden ikiliden Foster, evinin yolunu tuttu.

- Saat 22.00 sıralarında eşini arayan Defne Joy Foster, Beyoğlu'nda arkadaşlarıyla buluşacağını söyledi.

- 'Yol Böyle Dans'taki partneri Rick Rose ve birkaç arkadaşıyla 'Eelence' adlı mekana gitti. Burada Tolga Karel'le karşılaştı, beraber eğlenip dans ettiler.

- 'Eelence'nin sahibi Özgür Aras, 01.30'da mekanı terk ederken Defne Joy Foster'ın masasına gitti, ikili fotoğraf çektirdi. Aras'ın yakın arkadaşı olan Foster, 'Seni çok seviyorum bunu sakın unutma' dedi.

- İlerleyen saatlerde Ahmet Altan'ın oğlu, Taraf Gazetesi Yazıişleri Müdürü Kerem Altan'la tanışan Defne Joy Foster'ı, mekandan çıkarken gören Tolga Karel, 'Eve git dinlen' dedi.

- Foster ve Altan, yanlarında iki arkadaşıyla birlikte mekandan ayrıldı. Arkadaşlarını taksiyle evlerine bırakan ikili, Kerem Altan'ın Caddebostan'daki evine gitti.

- Bir süre sonra öksürük nöbeti tutan Defne Joy Foster, astımı olduğunu söyleyerek yiyecek bir şeyler istedi. Kerem Altan, ekmek ve zeytin verdikten sonra doktor bulmak için dışarı çıktı. Evinin yakınında bulunan iki özel polikliniğe giden Altan, poliklinikler kapalı olduğu için hızla adımlarla eve geri döndü.

- Evde baygın halde yatan Defne Joy Foster'ı gören Kerem Altan, bir özel ambulans firmasını aradı. 8 dakika sonra gelen sağlık görevlileri, Foster'ın hayatını kaybettiğini söyledi.

Çaresizliğin görüntüleri
Altan, önce bir polikliniğe gidiyor ancak burada doktor bulamayınca panik halinde koşmaya devam ediyor ve üç dakika sonra başka bir polikliniğe gidiyor. Burada da polikliniğin kapalı olduğunu gören Kerem Altan, camı yumrukluyor. İçeriden gelen bir görevliyle kısa bir konuşma yaptıktan sonra sağlık ekibi olmadığını öğrenince panik halde hastaneden koşarak ayrılıyor.

AKŞAM'ın ulaştığı o görüntüler için TIKLAYINIZ...

05.57.00: Doktor bulamayan Kerem Altan polikilinikten çıkıyor.
06.00.00: İkinci polikliniğe geliyor.
06.00.30: Kapının kapalı olduğunu gören Altan, cama vurarak içeridekilerin dikkatini çekmek istiyor.
06.00.50: Bir görevli kapıyı aralayarak ne olduğunu soruyor.
06.01.00: Altan, telefonla konuşarak hızla hastaneden tek başına uzaklaşıyor.

Polisin İfadesine başvurduğu Kerem Altan, serbest bırakıldı. Olay Yeri İnceleme ekipleri evde geniş çaplı arama yaptı.

Defne'nin cenazesi evden böyle çıkarıldı

"Ya kalpten ya stresten"
DEFNE Joy Foster'ın ölmeden önce sosyal paylaşım sitesi twitter'da yazdığı mesajlar, sanki 'o an'ın habercisiydi: 'Hayır bir şey değil trafikte öleceğiz, ya kalpten ya stresten' (18 Ocak, saat 06:58). 'Aşk... Kimsenin yanında uzun süre kalmayan bir o....pu gibi' (20 Ocak, saat 12.00)

DEFNE'NİN SON GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

"İddialar asılsız"
İNTERNET sitelerinde Defne Joy Foster'ın ölüm nedeniyle ilgili çeşitli iddialar ortaya atılması üzerine, ailenin avukatı Ayşegül Mermer, bir açıklama yaptı: Asılsız haberler üzüntümüzü daha da artırmaktadır. Ölüm nedeniyle ilgili kesin bilgiye Adli Tıp raporuyla ulaşılacaktır. En kuvvetli ihtimal, 'astıma bağlı ani bir kriz' gözükmektedir. Cenazesi yarın (bugün) öğle namazına müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecektir.

Defne'nin yarışmadaki görüntüleri için TIKLAYINIZ...

"Astım krizi geçirdiğini görmedim"
'SİHİRLİ Annem' dizisinde Defne Joy Foster'la aynı seti paylaşan İnci Türkay, rol arkadaşının astım hastası olduğunu doğrulayarak şöyle konuştu: 4 yıl boyunca çok büyük bir astım krizi geçirdiğini görmedim. İlaçlarını sürekli çantasında taşırdı. En son salı günü öğle saatlerinde Nişantaşı'nda karşılaştık. Çok neşeli ve mutluydu. Bana 'Artık çok meşhurum' dedi, güldük. Survivor'a katılacaktı... Ölümüyle bizi çok üzdü.

"Can Kılıç öksüz kaldı"
2 yıl birlikte olduğu görüntü yönetmeni sevgilisi İlker Solmaz'la, Haziran 2008'de Asos'taki otelinde nikah masasına oturan Defne Joy Foster, 13 Haziran 2009'da Can Kılıç'ı dünyaya getirerek anne olmuştu.

"Allahım kızımı niye aldın?"
Defne Joy Foster'ın Bodrum'da yaşayan annesi Hatice Foster dün akşam saatlerinde kızının Nişantaşı'ndaki evine geldi. Otomobilden güçlükle çıkan ve ayakta durmakta zorlanan acılı anne, fenalık geçirdi. Foster'ın dayısı Nejat Nayman da gözyaşlarına boğuldu. Nayman 'Allahım kızımı benden niye aldın' diyerek feryat etti.

"Bu acıyla Program yapılmaz"
- Acun Ilıcalı: Böylesine iyi niyetli bir insanın bu kadar genç yaşta aramızdan ayrılması büyük bir acı. Defne'ye Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır diliyorum. Hafta sonu 'Yok Böyle Dans'ı yayınlamamız söz konusu bile olamaz.
- Tan Sağtürk: Enerjisi ve neşesi yüksek bir insandı. Elendiğinde üzülmemesini söylemiştim. 'Elendiğim için değil arkadaşlarımdan ayrı kalacağım, ona üzülüyorum' demişti.
- Burcu Güneş: Hayat dolu gencecik bir anneydi. Ölümü şoke etti. Allah geride kalanlara sabır versin.
- Nilgün Belgün: Defne, kızım gibiydi. Çok üzüldüm, içim acıyor. İnanasım gelmiyor.(AKŞAM)

Kaynak

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Defne Joy'un ölümü, haber merkezlerinde nasıl yankı buldu?

Defne Joy Foster'ın ani ölümünün ardından Yılmaz Özdil'den ders çıkarılacak bir köşe yazısı. Ölüm haberinin ardından haber merkezlerinde ne konuşulmuştu

- Defne Joy Foster öldü...

- Ahmet Altan�ın oğlunun evinde.

- Ahmet Altan�ı arayın.
- Çetin Altan konuşur mu?
- Deneyin, n�olur n�olmaz...
- Babasını canlı yayına çıkaralım.
- Amerikalı abi, kimbilir nerde...
- E telefonla canlı yapsak?
- Annesi geldi, onu çıkaralım.
- Evliydi di mi, kocasını bulun.
- Anne babası boşanmış, kendi
evliliği de görünen o ki limoni, aile
dramı yani, oraları kurcalayın inceden.
- Mübarek�in konuşması vardı...
- Bırak şimdi Mübarek�i filan...
- Acun�u konuk alalım.
- Çıkmaz, kendi programına çıkar.
- Show Haber bağlamıştır çoktan.
- Yıkılır bu hafta dans yarışması...
- Yarışma bitirilsin mi, yoksa devam mı etsin, polemik başlatalım, ahaliye soralım.
- Son dansını bulun.
- Hüzünlü klip yapalım.
- Veda konuşmasını verelim.
- Ha bire didiştiği partneri vardı.
- Rik.
- Bulun onu, pişman mı, sorun...
- Pascal Nouma�yı çıkaralım!
- Partnerini de alsın gelsin...
- Cıvıtma, Azra Akın�ı arayın.
- Yüzücü vardı bi tane, olur mu?
- Tan Sağtürk gelsin.
- İki lafı bir araya getiremiyor o...
- Şeyi getirsek, ikoncan kız hani.
- Eda meda gibi bi şey...
- Bak o şık olur, arayın...
- Astımmış, doktor bulsak?
- Morgdan canlı yayın yapalım.
- Milletvekillerine soralım...
- İster misin Bülent Arınç ağlasın.
- Twitter, facebook yıkılıyor...
- Armağan Çağlayan twitter�a
�biri şaka olduğunu söylesin�
diye yazmış, onu çağıralım.
- Hürrem�i oynayan kızı çıkaralım.
- Niye?
- Ne bileyim abi, aklıma geldi.
- Sanatçı menajerleri kuyrukta, şu şu isimleri isterseniz getirelim diyorlar...
- Seçin aralarından, yedek.
- İçki hap map işine girelim mi?
- Ölmüş kız, üzülür şimdi millet.
- Abartmasak, kısaca versek...
- Öbürleri kesin köpürtür.
- Vermezsek reyting çöker.
- Ciddi ayaklarına yatan haber kanalları bile verdi şakır şakır, komedi dans üçlüsündeki adam çıktı, hatıralarını anlattı.
- Emniyet�ten canlı yapalım.
- Cenaze evinden de yapalım.
- Cenaze töreni yarın galiba...
- Sanatçı tayfasının alayı gelir.
- Mustafa Sarıgül banko gelir.
- En az üç-dört kamera izlesin.
- Kahkaha atan jüri kimdi?
- Saba Tümer.
- Hah... Onu getirelim.
- Bu sefer ağladı deriz.
- Dramatik bi de müzik bulun.

*

İletişim fakültelerinden sık sık davet gelir, gazetecilik televizyonculuk işini anlatayım diye... Vakit darlığı nedeniyle hiçbirine gidemiyorum maalesef, diyeceğimi topluca burdan diyeyim.

*
Limon satın...
Bu işi yapmayın.

Yılmaz ÖZDİL / HÜRRİYET

http://www.medyafaresi.com/haber/56...mu-haber-merkezlerinde-nasil-yanki-buldu.html

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Yılmaz Özdil'in yazısında çıkarılacak bir ders görünmüyor doğrusu; aslında kendisi tam olarak yazdığı şeyi yapmış, köşe doldurmak, reyting ayakları filan.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Arkadaşının evinde fenalaşarak hayatını kaybeden sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster bugün son yolculuğuna uğurlandı. Defne'nin cenazesi Zincirlikuyu Camisi'ndeki namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığına defnedildi.

i.php

Foster için Zincirlikuyu Camisi'nde tören düzenlendi. Foster'in cenazesi, burada öğle vakti kılınan namazın ardından omuzlar üstünde Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedileceği yere kadar taşındı. Foster'in cenazesi, daha sonra burada toprağa verildi.

Foster'in annesi Hatice Foster, cenaze törenine ambulansla getirildi. Tekerlekli sandalye ile kızının tabutunun yanına gelen Foster, fenalaşınca yeniden ambulansa taşındı. Hatice Foster, bir süre sonra tekrar tekerlekli sandalye ile cami avlusuna getirildi. Tören boyunca Hatice Foster'ın yanında sağlık ekipleri bulundu.

Törene Foster'in eşi Yasin Solmaz, dayısı Nejat Nayman, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile Azra Akın, Nilgün Belgün, Metin Arolat, İpek Tanrıyar, İnci Türkay, Burcu Güneş, Emre Altuğ, Çağla Şikel, Pascal Nouma, Acun Ilıcalı, Emrah, Nedim Saban ve Açelya Akkoyun'un da aralarında bulunduğu çok sayıda oyuncu, sunucu ve yapımcı ile vatandaşlar katıldı.

Cenaze törenine Sezen Aksu, Gülben Ergen ve Ferdi Tayfur'un da aralarında bulunduğu bazı sanatçılar ise çelenk gönderdi.

[SDNTV3]http://www.medyafaresi.com/v1/72a_a9f05.flv[/SDNTV3]

AA-Haber7 & Medyafaresi