- Reaksiyon puanı
- 178
Dediklerimi daha çarpıtılamazdı. Tebrik ederim. Arkadaşım, ben öleni yargılamanın anlamsızlığını söylüyorum. İşi artık Allah'la onun. Biz övsekte kötü şeyler söylesekte hiç bir şey değişmez. Sizin çok güzel bir şekilde öleceğinizi kim garanti ediyor?
Mesela Joker'i oynayan kişi Heath Ledger, ilaç zehirlenmesinden öldü. Ancak basın otopsi çıkmadan önce olayı abartıp uyuşturucu koması, altın vuruş filan diye lanse etti. Adamın cenazesinde protesto gösterileri yapıldı uyuşturucudan öldü diye. Otopside ise uyku sorunları olduğu için devamlı kullandığı reçeteli ilaçlar yüzünden zehirlendiği ortaya çıktı. Bu adamın suçu ne şimdi? İnsanlar böyle ölen için uçuk tahminlerde bulunup yargıladığı sürece hiç bir şey değişmez.
Hala çoğu yerde uyuşturucu komasından öldü deniliyor. Kimin nasıl öleceği belli mi ki? Gece ilaç almaya çıkarsınız yolda bir şey olur ölürsünüz, yakınlarda ilgisiz bir şey vardır bu saate adamın işi ne oraya gidiyordu demek, ölmeyi haketmiş demek mi oluyor?
Arkadaşların tepkileri, onların senin mesajını çarpıtmalarından değil, sanırım senin yanlış aktarmandan kaynaklanıyor. Zira bu mesajınla, ilk mesajındaki "sanki sigara ve alkol almasaydı ölmeyecekti" önermesi çelişiyor. Kısacası Neon'un yorumunda bir çarpıtma yok hocam, senin mesajların arasında bir çelişki var. "Sanki alkol ve sigara almasaydı ölmeyecekti" yargısı ile, "sigara ve alkol aldı dediler fakat işin aslı öyle çıkmayabilir" ifadesi çok farklı şeylerdir. O yüzden Neon isimli arkadaşın o önermeye getirdiği yorum çok yerli yerindedir. Nasılsa belirlenen günde öleceğiz diyerek ihtiyatı ve aklı elden bırakırsan, yaptığın şeylerden ötürü sorumluluk senin üzerinden kalkmaz.
Bununla birlikte; Defne'den bağımsız olarak, her kim böyle yapsaydı yapsın, hata etmiş olurdu. İlla ki Defne'nin şahsı üzerinden yapılmak zorunda değil bu tartışma. Yani amelin kendisi yanlış; bunu ister Defne yapsın, ister sen yap, ister ben yapayım, sonuç değişmiyor. Dolayısıyla, ihtiyatlı olmak için ibrettir; çünkü ölüm her an gelebilir.