Deepfreeze performansı etkiler mi ? Ve güvenli mi ?

panteist

Öğrenci
Katılım
14 Ekim 2012
Mesajlar
36
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Merhaba arkadaslar.

İsyerimizde 3 masaüstü 1 laptop pc var. Deepfreeze kurmak istiyoruz fakat deepfreeze kurduktan sonra bilgisayarımız gercekten güvenli olacak mı ?

Yani deepfreeze programını etkisiz kılan bir virüs türü olabilir mi ?

Deepfreeze varken birde antivirus şart mı ? Gerekli mı ?

Ve deepfreeze performansı etkiler mı ? Ne kadar sistem tüketiyor ?

Şimdiden teşekkürler.
 

N3CAT1

Dekan
Emektar
Katılım
20 Nisan 2008
Mesajlar
6,608
Reaksiyon puanı
144
Puanları
63
Ben virüslerden bıktığım için okuldaki bilgisayarların çoğuna deep freeze kurdum. Performans olarak bir düşüş görmedim. Zaten deep freeze yüklü makineye antivürüs kurmaya gerek olmadığı için antivirüsün yapacağı performans düşüşü de ortadan kalktığı için daha avantajlı bile olabiliyor.

Virüs konusuna gelince, bu zamana kadar deep freeze'yi etkisiz kılan virüs görmedim. Belki vardır ama bana denk gelmedi.
 

MesutCULCUL

Asistan
Katılım
4 Mart 2009
Mesajlar
211
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
ben şöyle bir şeye rastlamıştım. iki türlü virüs bulaşması gördüm deep freeze olmasına rağmen.c freeze, d data olarak. c ye inf olarak başlayan virüsü bulaştıramadığı için d ye bulaştırıyo,dolayısı ile bilgisayarımdan d yi çift tıkladığında virüs aktif hale geliyo. ikincisi de her klasörün içine klasör adında exe oluşturan bi virüs vardı. aynı şekilde d yi etkileyemediği için d de her klasörün içinde bulaşmış olduğunu görmüştüm. tabi bunun için de en basitinden ayda bir bi virüs taraması yapılsa sorun olmaz veya d sürücüü dikkatli kullanılsa.
 

panteist

Öğrenci
Katılım
14 Ekim 2012
Mesajlar
36
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Yani bu durumda avg free antivirus ile deepfreeze yükleyin keyfime bakabilirim.
 

Hafiye

Profesör
Katılım
30 Nisan 2009
Mesajlar
2,092
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38
Performansı etkilemez. Eğer bilgisayarlarda korunması gereken veriler yoksa antivirüse de gerek olmaz fakat deep freeze bir antivirüs olmadığı için bir şekilde (internet, flash disk, network) virüs bulaşır ve önemli veriler kopyalanıp çalınabilir. Bulaşan virüsün o anda varsa ağdaki diğer bilgisayarları etkilemesi de mümkün. Ayrıca antivirüs doğası gereği sürekli güncel kalmak zorunda olduğu için deep freeze ile birlikte kullanması zahmetli olur. Bana göre iyi bir koruma ve ara sıra image alarak yedeklemek çok daha mantıklı.
 

7.43

Dekan
Katılım
11 Haziran 2008
Mesajlar
8,969
Reaksiyon puanı
332
Puanları
83
@MesutCULCUL, @haqy güzel belirtmişler.
1. Antivirüs olmazsa D sürücüsü, ağ, taşınabilir bellek ve internet yoluyla virüs gelir, sürekli sıkıntı yaşarsınız. (Deneyimle sabit, Mabezat.A-B vs.)
2. Antivirüs programı sürekli güncelleme ister-yapar-yapmalıdır, o zaman da bağlantınıza fazladan boşa yük biner. En azından haftada bir antivirüs ve sistem güncellemeleri deepfreeze kapatıldıktan sonra yapılabilir.
3. DeepFreeze'nin, Celeron 3,2GHz, 512MB belleğe sahip bilgisayarlarda başarımı (performansı) düşürdüğünü gördüm, program olmadan daha hızlı çalışıyordu makineler. Tabii sizin makineler bu kadar kötü değildir, başarımı etkilemezler sanıyorum.
 

panteist

Öğrenci
Katılım
14 Ekim 2012
Mesajlar
36
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
O zaman haftaya başlıyorum kurmaya
 
Üst