Debian vs Fedora

syche

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
İki dağıtımı çok seviyorum. Lakin hangisini kullanmalıyım? Sürekli git gel yapıyorum. Debian'ın en beğendiğim tarafı en stabil os olması ve hiç çökmemesi.
Fedora'nın beğendiğim kısımları ise geliştirici kısmında çok iyi ve Linus Torvalds kullanıyor. Daha sevdiğim özellikler vardır ama yazmaya gerek yok o kadar şeyi.
Kısaca iki dağıtıma da hayranım. Bir de Linus Torvalds Debian kurulumuna zor diyor ve kuramıyorum diyor. Gentoo denememiş galiba. XD.

syche

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
İki dağıtımı çok seviyorum. Lakin hangisini kullanmalıyım? Sürekli git gel yapıyorum. Debian'ın en beğendiğim tarafı en stabil os olması ve hiç çökmemesi.
Fedora'nın beğendiğim kısımları ise geliştirici kısmında çok iyi ve Linus Torvalds kullanıyor. Daha sevdiğim özellikler vardır ama yazmaya gerek yok o kadar şeyi.
Kısaca iki dağıtıma da hayranım. Bir de Linus Torvalds Debian kurulumuna zor diyor ve kuramıyorum diyor. Gentoo denememiş galiba. XD.
O zaman Centos 8.2 kullanın sizde...

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Kullandığım Linux`lar içinde en hızlı Kali oldu ama App market filan yok.
Keşke Kaliyi bide ev kullanıcıları için yapsalar app market ekleseler. Heykırlık programlarını silseler tadından yenmez.

Kullanacağım olsa ilk Mint cinnamon kullanırım. Sistem açılışı masaüstü performansı normal ama Uygulama marketi kısıtlı biraz..

Ubuntu yavaş açılıyor, Masaüstü performansı iyi. Uygulama marketi Minte göre fazla. Menü açınca animasyon buga girmesi var İkonlar karışıyor arada.

Manjaro Mint gibi Pek söylemeye sözüm yok.

Elementary OS Hızlı fakat uygulama indirme merkezinde sıkıntılar var. Sistem güncellemesi yapmıyor program indiremiyor.

Bu sorunlar belki ileriki versiyonlarda giderilebilir. Kesin konuşmakta istemiyorum.

syche

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Debian en sorunsuz gibi şu an.