Deb paketleri nasıl düzenlenir ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan komoL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

komoL

Asistan
Reaksiyon puanı
6
merhaba arkadaşlar, debian'da caffeine programını çalıştırabilmem için, elimde bulunan caffeine.deb paketini düzenleyip kaydetmem gerek. deb paketini nasıl düzenleyip kayıt edebiliriz.

---------- Post added 12-09-2011 at 00:02 ---------- Previous post was 11-09-2011 at 22:59 ----------

Resimde İşaretlediğim yerde python kısmını python2.6 yapıp kayıt edebilirsem .deb paketi kurulacak

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Başına "!" gelmiş. Başına "!" gelmesi demek o komutun iptal olması demek. Sil öyle dene?

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
benim bildiğim kaynak kodu indirip, gerekli yamaları ekleyip tekrar deb yapman lazım. elindeki deb i açıp düzenleyebildiğinden emin değilim. aşağıdaki adreste nasıl deb paketi yapılacağını özetle anlatmıştım. üzerinden çok zaman geçtiği için şu an nasıl yapıldığını unuttum :) sana kolay gelsin. buyur bu da adres:

http://www.kemalkefeli.com/debian-paketi-yapmak.html

düzenlemeni şimdi gördüm, o zaman bence usr/bin/python olarak bi sembolik link yapsan işini görür :) yani usr/bin/python a erişilmek istendiğinde usr/bin/python2.6 ya yönlendirsin :)

komoL

Asistan
Reaksiyon puanı
6
cevaplar için teşekkür ederim dostlarım, şuan uyguluyorum bakalım sonuç ne olacak:)