DATRON Notebook Problemi ve Firma Yetkilileri Hakkında

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Datron almayı düşünen biri varsa lütfen yazının tamamını okusun.

Merhaba,

Yazıma allah bin belasını versin diyerek başlıyorum datronun okuduğunuz zaman gerçekten hak vereceksiniz. Lanet ettirtti kendilerine.

Garantinin bitmesine 3-4 gün kala notebook umu servise verdim. Garantilik bir olay değildi aslında dış kasası çok kalitesiz datronların bir çok müşterisi şikayetçi eliniz notebooka sürtürek kullandığınız zaman dış kasasının rengi çıkıyor. Dış kasasının değişmesi için sevise verdim. 1gb da ram ekletmesi yaptırdım. Notebook elime geldikten 1 gün sonra ekran 6 parçaya bölündü tekrar servise götürdüm. 1 aya yakın serviste kaldı. Her gün haftaya diyorlar, istanbula gidecek diyorlar (ankarada yaşıyorum) 3 gün sonra diyorlar oyalıyorlar. Neyse tam 29 gün sonra notebookum geçti elime. Daha sonra yetkiliden öğrendim ki İstanbul a falan gitmemiş, kablosu takılı değildi kabloyu taktım gibi birşey dedi. Notebook u aldıktan 2 gün sonra yine aynı problem ekran kartında bu seferde görüntü bozuk geliyor. Tekrar götürdüm. Bu sefer allahtan 3-4 gün beklettiler kabloyu yerine oturttum dedi. (Ne kabloya sürekli nasıl çıkıyorsa artık anlamadım gitti) Tekrar farklı bir problem oluştu ekran kartıyla ilgili ve ben yine götürdüm 1 hafa sonra falan tekrar aldım, aldıktan 1 hafta sonra tamamen görüntü gitti. Servise verdim. 2 haftayı geçti seviste. Bugun teslim alacağım söylenmişti fakat arıyorum açan yok, internetteki yetkili servislerinde de silinmiş. Sanırım Ankara' da ki teknik servisi kapamışlar.

İşin özü teknik servis çalışanı sağlam notebook umu aldı, artık parçasını mı değişti, kendine mi aldı ne yaptı. Sağlam çalışan notebook u bozulmuş halde geri verdi. Mart ayından beri teknik servis ile uğraşmaktayım Haziran ayına geldik. Son konuşmamızda kişiye de artık datron falan beni bağlamaz kişisel mevzuya dönüştü bu iş demiştim. Umarım karşılaşırız. Siz siz olun datron almayın. 3 kuruşun hesabını yapar benim gibi datron alırsanız derdiniz bitmez. İnternette şikayetlere baktım tüm Datron müşterileri şikayetçi. Sikayetimvar.com dan baktım, tüm firmalar şikayetlere cevap veriyor, datronda tık yok. İnsan yerine koymuyor müşteriyi.

Sanırım notebookum İstanbul a kargolandı burası kapandığı için. Ne yapmam gerekli bir çare önerir misiniz ?

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
:)
İki marka arasında tercih yapması gerektiğinde 35 dolar fark için Datronu seçen bir arkadaşım geldi aklıma. Yaşadıkları seninkinden az değildi.
Zeki insanlarız aslında. Girişimci arkadaşlar Çin´i keşfetti ve kalitesiz incik boncuk getirip köşe oldu.
Bir level daha zeki olanlar ise yine Çinden bilgisayar ve bilişim malzemeleri getirdi ve üstüne çıkartmasını bastı geçti.
İnşallah laptopunuza kavuşursunuz ve gerekirse zararına satar kurtulursunuz.

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
ucuz alacak kadar zengin değilim ne yazıkki çok dogru bir söz

geçmiş olsun

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Yazdım Mavi Bilgisayar kapandığı için ücret iadesi veya değişim yapamayız diyorlar. Olayın Mavi Bilgisayar ile alakası nedir anlayamadım. Garanti için Mavi' ye vs.. asla vermedim. Direk Datron servisine götürdüm ve notebookumu orada bozdular. Zerre kadar ortada Mavi ile alakalı birşey yok.

Pazartesi günü ilk iş tüketici mahkemesine gidip dava açacağım. Notebookum da veya parasında zerre kadar değilim, insanları aptal yerine koyuyorlar. Hakkımı arayacağım.

Kriptex

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Mavi Bilgisayar yüzünden bende çok çektim birde lenova yüzünden oradan aldığım.

prematoryum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
valla mesele insanı aşağılama salak yerine koyma olmuş...bu kadar olmaz...
hakkını sonuna kadar ara kardeş

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Senin başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir.

Sen datrondan ziyade aracı firmadan çok çekmişin keşke adresini alıp direk ana merkez teknik merkezine kargo ile gönderseydin.

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Senin başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir.

Sen datrondan ziyade aracı firmadan çok çekmişin keşke adresini alıp direk ana merkez teknik merkezine kargo ile gönderseydin.

Aracı firmadan değil DATRON ' dan çok çektim. Ankara da ki servisinin ticaret sicili İstanbuldaki ile aynı, yani aynı firmaydı kapanmadan önce.

Avukatım şu an konu ile ilgileniyor, dün telefonla görüştüm avukatım görüşmüş Datron ile ancak notebook umun seri numarası ile bakıldığında böyle bir notebook hiç bir zaman servise getirilmemiş cevabını vermişler. Bunlar bu kadar şerefsiz insanlar, bunu anladım.

Hakkımı sonuna kadar arayacağım, yasal yollar tükenirse başka yolla yine arayacağım... Parasını da verecekleri notebook u da geçtim, insanı aptal yerine koyuyorlar, göz göre kandırıyorlar. Ben bugün buna ses çıkarmazsam daha kaç kişiye aynı şey yapılacak kim bilir.