Darwin Teorisi Çözüldü !

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bu arkadaşın iddaa ettiğine göre evrimin varolduğunu iddaa ediyor aranızda hiç bir kelebeğim kuşa kuşun kartala dönüştüğünü gören var mı?:D:D:Dyada bir hamsinin bir karadenizliğe dönüştüğünü?

hep aynı noktaya dönüyorsunuz, evrim iki günlük veya anlık bir olay değildir, gerşekleşmesi 100 binlerce yıl alır

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
biz yani evrime karşı olanlar çok geri bakıyoruz öyle bence oysaki evrim inanışının birçok taraftarı var o zaman güçlü bir teoridir diyebiliriz. insanın onuru açısından bakarsak evrime inanmak gurur kırıcıdır yani bana ilk atalarımın volvoxlar olduğunu yada sümüklü bakteriler olduğunu söylerlerse ben kendim adına üzülürüm çünkü bana hakaret ediliyordur.

helitron kardeşim bu kadar bilim dünyasının içindeysen bi konu aç da doğru yerde bizi aydınlat düzgün bi şekilde de tartışalım , demekle olmuyor.

aydınlanmak istediğin konu nedir? ben olabildiğince açıklamaya çalışıyorum, ama olaya sabit fikirli bakarsanız zaten bi anlamı yok, biraz eleştirel bakın...

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ya arkadaşım 100 bin yıl yaşayabilen bir canlı var mı ki sen evrim geçiriyorsun diyosun sen bir balık kılçığının kemiğe dönüştüğünü nasıl idda edersin bana fosilleri gösteriyorsun ben sana öyle yüzlerce fosil gösteririm maymun kafatasını insan kafatasına benzetiyorsun bu nasıl bir mantık 100 bin yıl 500 bin yıldan bahsedeyorsun sen o zaman varmıydın acaba bilim yalan söyleyebilir bunu unutma kötü amaçlı kullanılabilir tıpkı senin yaptığın gibi ortak atadan bahsediyorsun merak ettim o ortak ata ne acaba?

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Dağların depremi engelleyici etkisinden,atmosferin tabakalrından ve ne işe yaradığından bahseden,ve daha bir çok konuda zamanın bilimsel şartlarında bilinmesi mümkün olmayan konularda açıklama yapan Kuran-ı Kerim i insanlara rehber olarak yollayan YARATAN 'ı nasıl olurda inkar edersiniz??

Öyle insan vardır ki aldığı nefes,attığı adım bile Onun imanını güçlendirir.Öyle insan da vardır ki gerçek gözüne gözüne girer de göremez.

Adamın biri bağırır''Allah varsan gerçekten işaret ver''der..

O sırada bir kelebek adamın yüzüne konar adam eliyle kelebeği savusturur ve''hadi bekliyorum eğer varsan işaret ver der.

Ardından ilerdeki evde yeni doğan çocugunu kucaklamış bir babanın sevinç nidalarını duyar.Sonra tekrar sorar'' ee bekliyorum varsan gerçeksen bir işaret versene''der

Hikaye böyle uzayıp gidiyordu tam metini bulamadım ama.Sonucta hikayenin verdiği mesajın net oldugunu düşünüyorum..

Şimdi sakın sonda yazdığım hikayeyi baz alarak cevap yazma bana helitron..

Hikayenin öncesinde yazanlara ilmin ve bilmin yetiyorsa cevap ver de görelim meziyetlerini.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Arkadaşlar lütfen! Eğer 45 numaralı mesaja bakarsanız bu adamın tamamen saçmalamaya başladığını görebilrisiniz. Aslında ona cevap vermeye de gerek kalmadı.

Bilimsel olarak bir şeyin kanıtlanması için gözlemlenmesi lazım diyor. Bizim dünyada soyut olarak kabul ettiğimiz şeyler nasıl ıspatlanıyor.

Çok özür dilerim ama söz buraya geldi "Cahile söz anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zordur"

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar lütfen! Eğer 45 numaralı mesaja bakarsanız bu adamın tamamen saçmalamaya başladığını görebilrisiniz. Aslında ona cevap vermeye de gerek kalmadı.

Bilimsel olarak bir şeyin kanıtlanması için gözlemlenmesi lazım diyor. Bizim dünyada soyut olarak kabul ettiğimiz şeyler nasıl ıspatlanıyor.

Çok özür dilerim ama söz buraya geldi "Cahile söz anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zordur"
aynen katılıyorum kardeşim bu insan gerçekten çok cahil biz ispatlasak bile bu yine inkar eder :mrgreen::mrgreen:çünkü bu adam maymun...:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0

senin eğitim seviyen ne merak ediyorum? birine cahil diyebilmek için ondan daha üst seviyede bir eğitimin olmalı...

Tüm yazdıklarınıza kısaca cevap yazayım, bilimsel gerçekler dini inançlara veya dini kitaplara göre yorumlanamaz, gözlem ve deneye dayanır...

sizin verdiğiniz tüm yanıtlar din ileri sürülerek verilmiş yanıtlardır, haliyle bilimsel anlamda herhangi bir geçerliliği yok...

ben size cevaplar verirken insanoğlunun günümüze kadar elde etmiş olduğu bilimsel birikimi baz alarak konuşuyorum...

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aynen katılıyorum kardeşim bu insan gerçekten çok cahil biz ispatlasak bile bu yine inkar eder :mrgreen::mrgreen:çünkü bu adam maymun...:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

sana da aynısını söylüyorum, birine cahil diyebilmek için ondan daha üst seviyede bir eğitimin olmalı...

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Sen kendinle övündüğüne göre üniversite öğrencisi olmalısın.
İkincisi sen kendin diyorsun ki "insanoğlunun günümüze kadar elde etmiş olduğu"... Ben sana diyorum ki insanoğlunu yaratanın bilgisi bu bir.

İkincisi ben sana dini inançlardan falan bahsetmedim sen karıştırıyorsun. Sana bir kaç soru sordum ama sen cevaplayamadın.

Senin eğitim düzeyin ne! Kaç tane kitap okudun ? Kaç dil biliyorsun? Kaç alim insan gördün?

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0

sen bana soyut olarak ispat edilmiş bir şey söyle...
bana cinler var, ruh var o var bu var diyerek gelme, ispat getir...

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sen kendinle övündüğüne göre üniversite öğrencisi olmalısın.
İkincisi sen kendin diyorsun ki "insanoğlunun günümüze kadar elde etmiş olduğu"... Ben sana diyorum ki insanoğlunu yaratanın bilgisi bu bir.

İkincisi ben sana dini inançlardan falan bahsetmedim sen karıştırıyorsun. Sana bir kaç soru sordum ama sen cevaplayamadın.

Senin eğitim düzeyin ne! Kaç tane kitap okudun ? Kaç dil biliyorsun? Kaç alim insan gördün?

ben hayatım boyunca okudum, kitap sayısını bilmiyorum, bişey savunuyosak vardır bi bildiğimiz, bildiğim dil sayısı dört, alim insan görmeye gerek yok kitap denen bişey var...

benim eğitim seviyem doktora, çok merak ediyorsanız...

hangi soruya cevap verememişim merak ettim?

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
ben hayatım boyunca okudum, kitap sayısını bilmiyorum, bişey savunuyosak vardır bi bildiğimiz, bildiğim dil sayısı dört, alim insan görmeye gerek yok kitap denen bişey var...

benim eğitim seviyem doktora, çok merak ediyorsanız...

hangi soruya cevap verememişim merak ettim?

Benim soruma cevap vermedin mesela:)

Hatta yazdıklarımda senin aradığın ispet da vardı.son mesajıma bakarsan..

KOLORTA_RANGER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
gözümle görmeden inanmam diyen birine Tanrı'nın varlığını kimse anlatamaz hele de kendini şartlamışsa varlığı ispatlanamaz diye iş zor ..

Rorschach

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar,
Heritron'a oldukça yüklenmişsiniz ama tartışma adabına uygun şekilde yazışılırsa insanlar birbirinin fikrini değiştiremese bile saygısını kazanır diye düşünüyorum.

Galileo dünya yuvarlaktır dediğinde, Dünyanın bir tepsi gibi düz olduğunun fetvasını veren engizisyon neredeyse kellesini uçuracaktı. Bilim sayesinde artık biliyoruzki yanılan Kilise idi.

Benim de bazı sorularım olacak, mantıklı cevaplar bekliyorum.

Hiç balina iskeleti gördünüz mü? fosillerden bahsetmiyorum. Şu an denizlerde gezinen balinalardan... Balinaların neden körelmiş de olsa tam parmaklı arka ayakları vardır?

insandaki apandis ne işe yarar? işe yaramıyorsa neden oradadır.

Kuyruklu bir yaratık olmadığımız halde neden kuyruk sokumumuz var?

Neden tüm siyah derili insanlar (zenci diye adlandırdığımız) sıcak ve güneşli iklim de yaşarlar.

Neden japonların gözleri çekiktir.

Şimdi siz bu sorulara cevap verirken ben de vakti olanlara bir şeyler daha yazayım. Uzun yazı okumak ve bilimsel terimlere boğulmak istemeyenler için olayı bu paragrafta net olarak özetliyorum:

5 çift italyan duvar kertenkelesini alıyoruz, anavatanlarından koparıp genel koşulları benzeyen ama bitki ve hayvan örtüsü biraz farklı, hiçbir insanın ayak basmadığı bir adaya bırakıyoruz. 36 yıl sonra gelip bakıyoruz ve görüyoruz ki artık yeni adayı kaplamış olan bu kertenkelelerin torunlarının 1- fizikleri, 2- davranışları, 3- beslenme rejimleri değişmiş ve 4 - etoburluğun yerini alan otoburluğun getirdiği yükle başa çıkabilmek için yeni bir iç organ geliştirmişler. bir yanlış olmasın diye dikkatlice tekrar tekrar inceleniyor ve bu kertenkelelerin gerçekten de 36 yıl önce adaya bırakılan kertenkelelerle aynı mitokondriyal dna'yı taşıdığı görülüyor.

uzun uzun okumak isteyenler de buraya:

1971'de hırvatistan açıklarındaki pod kopište adasından alınan on yetişkin podarcis sicula (5 çift), 3,5 km doğudaki pod mrcaru'ya bırakılır. iki ada da yükseklik, mikroiklim ve türün doğal düşmanlarının azlığı açısından benzer koşullara sahiptir. hiçbir insanın doğal sürece karışmamasıyla geçen 36 yıl sonunda (ağustos 2007'de) zoologlar adaya ayak basar ve adanın, başta bırakılan kertenkele türünden farklı görünüme sahip kertenkelelerle kaplı olduğunu görürler. bu yeni kertenkelelerin ortalama boyları daha fazladır, arka ayakları daha kısadır, maksimum koşma hızları daha düşüktür ve orijinal pod kopište kertenkelelerine göre simüle edilmiş avcı saldırısına gösterdikleri tepkiler daha farklıdır. göze ilk bakışta çarpan bu değişiklikler, yeni adanın sıkı bitki örtüsünün sağladığı ekstra korumayla ilişkilendirilir.

2008 yılında gerçekleştirilen daha derin araştırmalar, olayın çok farklı bir yönünü daha ortaya koyar. mitokondriyal dna analizi, iki adadaki kertenkele türünün de aynı olduğunu kesin olarak gösterir. ayrıca kertenkeleler arasındaki fark ilk bakışta göze çarpanlarla sınırlı değildir.
yeni kertenkelelerin başları daha uzun ve geniştir; çenelerinin ısırma gücü daha fazladır; normalde sadece böcek yiyen kertenkeleler, 36 yılda ya da daha kısa bir sürede otobur rejime geçmiş ve yeni adaya özgü bitkileri çiğnemeyi kolaylaştıracak çene yapısı geliştirmiştir.

ancak en şaşırtıcı olanı, kertenkelelerde yeni gelişen bir iç organdır: orijinal etobur kertenkelelerde bulunmayan "cecal valve", yani otobur canlılarda besinin geçişini yavaşlatan ve sahip olduğu fermantasyon odacıklarıyla kommensal mikroorganizmaların selülozu hayvanın sindirebileceği gıda maddelerine dönüştürmesini sağlayan bir organ (daha az çarpıcı bir bulgu da, orijinal kertenkelelerin barsaklarında bulunmayan nematodların yeni kertenkelelerde bulunmasıdır).
cecal valve denilen organ, bütün kertenkele türlerinin %1'inden azında görülüyor. deneyde kullanılan italyan duvar kertenkelelerinde, atalarında ya da yakın akrabalarında kesinlikle bulunmayan bir özellik.

muhabbetle...

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Madem bu kadar çok şey yazıyorsun..Neden sonuna''dolayısıyla ALLAh yoktur'' diye yazamıyorsun?

Ayrıca daha ilk mesajında bu konuya girmen ve böyle uzun uzadıya yazman da tesadüf değil.(derin zannettiğiniz yüzeysel işler bunlar)

Darwinin açıklayamadığı soruları neden paylaşmıyorsunuz?

Neden işinize gelmeyen mesajlara cevap vermiyorsunuz?

KOLORTA_RANGER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sen şu insanların yaptıklarına baktıktan sonra ne kadar harika bi yapıya sahip olduğumuzu göremiyosan harbiden körsün

Rorschach

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yok yahu ne Helitron'u :)
Ben agnostiğim arkadaşlar, dolayısiyle kendim için, Allah (bakın kalpler kırılmasın diye tanrı demiyorum) vardır ya da yoktur demem. Kendi gönül gözüme göre de inanlar için Allah elbette vardır.

Bir soru daha sorabilirmiyim? Neden haşeratlar için geliştirilen ilaçların formülleri devamlı değiştirilir. 10 yıl önce kullandığımız ilaçlarla şu an haşeratları değil öldürmek sersemletemeyiz bile...

Babam ziraat işlerine çok hevesli br adamdı. Asıl mesleği subaylık olmasına rağmen (Bir bacağını Hakkari'de bırakmış bir vatanseverdir.) Arıcılık ve meyva ağaçlarına çok meraklı idi. Çocukken Sivas'ta bir arkadaşının Elma ağacına armut dalı aşılayıp, yarısı elma, yarısı armut veren bir ağaç olmasını sağlamıştı. Sonra arkadaşı o ağacın arkasına türbe yaptırmış, biz on yıl sonra gittiğimizde herkes duvarına taş yapıştırmaya uğraşıyordu.

KOLORTA_RANGER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
cahil ve dindar kesim ... HAYATTAN NASİBİNİ ALAMAMIŞ MAYMUN SÜRÜLERİ DEĞİLSENİZ BENİM ADIM FATİH DEĞİL DAHA DA BU BAŞLIĞA YAZI YAZARSAM EN ADİ ...

CerkezEthem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Özür dilerim herhangibir laf sokma veya başka türlü anlamayın lütfen bahsettiğiniz şeyler tamamen mutasyon dan ibarettir. Ama evrim ve mutasyon aynı şey zaten cahil herif dersenizde susarım :D ama benim bildiğim aynı olmaması lazım.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
1-Evrime inananlar ateistlerdir..
Aklı başında hiç kimse buna inanmaz...
2-Bu adreste evrimin yalan olduğunu ispatlayan deliller mevcuttur..
www.harunyahya.org

Rorschach

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kolorta_Ranger,
Konuşarak anlaşmak her zaman mümkün. Sakince tartışmak erdemdir.
Arkadaşlar, ben dindar insanları çok güvenilir ve dürüst bulurum. Ama ne yazıkki yukarılara çıktıkça insanların inançlarını sömürerek onları köleleştiren Din tüccarlarından nefret ederim ki Harun Yahya takma isimli Adnan Oktar bunlardan biridir.

Şu anda dalga dalga yayılan dindarlık şekil tam da bu tüccarların istediği gibidir. Sizi Allah ile oyalarken vucudunuzdaki tüm kanı emecekler. Ama siz bize kızmaktan bu oyunları bozmaya vakit bulamayacaksınız.

Fransız İhtilali sonucunda Kilise Avrupada ki gücünü kaybedince bu en çok kime yaradı dersiniz? Halka... Bir zamanlar vebadan ölen, pislik ve yoksulluk içinde yaşayan insanların ülkelerine gidebilmek için haftalarca vize bekliyoruz. Şu an dünyada söz sahibi bir müslüman ülke var mı? İsrail tankına taş atan çocuğu alkışlıyoruz ama o çocuk bilimin ipine sarılıp dua edeceğine mühendislik okusa da Filistin tankını yapıp öyle cevap verebilse...

CerkezEthem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Özür dilerim ama Hristiyanlık la Müslümanlığı birbirine karıştırıyorun. Hristiyanlık derken orjinal halini değil Bahsettiğin dönemdeki dejenere olmuş halinden bahsediyorum. Yoksa Hristiyanlıkta Hak Dinidir.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Forumda bir konu görüp harıl harıl üye olup başkalarını hakaretlerle eleştiren yeni yetmelere uyuz oluyorum.

yaptığınız dağdan gelip bağadakini kovmaktır.