Darwin Teorisi Çözüldü !

konsolos

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yani biz adamlara hakaret etmeyelim diye maymun değilsiniz diyoruz onlar ille de yok ben maymunum da maymunum diyolar yaw :D

ıslamaköfte

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Mantık yürütelim:

Bir anne babadan olan çocuklar o anne-babaya benzer. Beyaz bir aileden olan çocuk zenci olabilir mi? Ya da çinli olabilir mi? Ya da milyar da kaçtır bu ihtimal? Dünyada Astek ırkı, Çinli ırkı, Beyaz ırk, Zenci ırklarını görüyoruz. Bunlar Adem ve Havva'dan meydana gelmiş olabilirler mi? Bana diyeceksiniz ki:

Zenci Afrika'da karardı... Tamam rengi yandı ama zencinin çocuğu da zenci doğuyor. Geni nasıl etiledi? Eğer doğa insanın genine etki ediyor onu değiştiriyorsa bunu adı EVRİMDİR.

Bilim insanları aynı türden 30 tane sincabı 15 er grup yapıp, ayırmışlar. Bir grubu dağlık bölgeye bırakmışlar; diğer grubu aynı yerlerinde bırakmışlar. Ardan 30-40 yıl gibi bir zaman sonuncunda sincapları incelemeye almışlar. Bir de bakmışlar ki dağlık bölgeye bıraktıkları sincaplarda çok önemli değişiklikler olmuş. Derilerinin altındaki yağ tabaksı kalınlaşmış. Tüylerindeki laınlık ve yoğunluk artmış. Ağaça çıkmak gerekmediği için tırnaklarının köreldiği görülmüş. Evrim budur... Dünyanın 15 milyar yıldır var olduğunu düşünürsek nelerin olabilieceğini düşünnmek çok zor değil...

Son söz:
Amerika da ve diğer batılı ülkelerde yapılan araştırmalarda bilim insanlarının %80'nin inançsız olduğu tespitine varılmış. Sebebi ise "Fazla Bilgi" Eğer Adem'in Havva ile 4 çocuğunu evlendirdiğini neslimizin de ondan türediğine inanıyorsan sizin aklınıza şaşarım. Sevgi ve saygılarımla....

anlamadığım şey şu: bu kadar insanın Adem ve Havva'dan meydana gelmesine inanmıyorsun da, hiçbir organik özellliği olmayan atomların bir araya gelmesinden meydana geldiğine nasıl inanıyorsun?
insanların farklı ( zenci, beyaz vs) olmasına gelince, aslında bu başlı başına bir yaratılış mucizesidir.
Bilimin neden müslümanlar tarafından yapılmadığını merak ediyorsan tam bir tarih cahilisin demektir. 300 yıl öncesine kadar islam dünyası her açıdan olduğu gibi bilimsel açıdan da batıya göre çok daha ileriydi. örnek istersen mikrobu ilk tanımlayan Akşemseddin'dir. Ali Kuşçu, Farabi, Biruni vs. vs.Bizim şu anda geri kalışımız islamdan değil islamı hakkıyla yaşamayışımızdandır. İslamın emrettiği gibi çalışsak, ilim çinde bile olsa gidip alsak bu durumda olmazdık.

coreeye

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
30-40 senede sincaplar evrimleşebiliyolarda

300 senede zencilermi evrimleşemiyo??

şaka gibisiniz ya hidayet diliyorum sizler için...

Biraz kitap okusan...
300 sene falan diyosun yani ne biliyim.
Karşı çıktığın şey hakkında biraz bilgin olsun gerçekten gülünecek bişey dediğin :D
Crossing over neden önemli? Nası değişim sağlar? Çoklu cinsiyetin farklılaşma ve gen havuzu üzerindeki etkileri, güçlü olan genlerin yeni nesillere aktarılması, karşı cins üzerindeki seçiciliğin nedeni vb...
Bu konular gerçekten çok önemli.
Evrim senin sandığın gibi sabah aynaya bakınca farkedilecek birşey değil.
Yanlış anlama yardımcı olmak istedim.

konsolos

Asistan
Reaksiyon puanı
0
banana-clean-FD-lg.jpg

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
İnsanoğlunun dış görünümünde binlerce yıl içinde değişim geçirmesine evrim deniyorsa buna katılıyorum.Ama tutup da insan maymundan türüyor derseniz,bunun adı evrim değil mutasyondur.Canlıların tür değiştirmesi iddiası Allah'a hakaret olur.

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Adı üstünde Evrim Teorisi. Lisedeyken biyoloji dersinde bile Teorinin doğruluğu kanıtlanmamış bilimsel araştırmalar olduğu falan anlatılıyodu. Siz buna körü körüne inanmaya devam edin. Ama ben maymun falan olmayı kabul etmiyorum:D Bu arada darwin ciler.Cem Yılmaz'ın A.R.O.G filmini izlemediyseniz tavsiye ederim.Orada insan vs maymun durumunu çok iyi özetliyor.:D

turgay_1905

Asistan
Reaksiyon puanı
2
kullanılmayan organ körelir diyorlarya,maalesef bazıları beynini kullanmadığı için,körelmiş :D
darvinindoğruluğu için yeryüzündeki maymunlarında insana dönmesini beklemeniz lazım,madem 300-400 yılda olmuyo bu iş,hiçbirinizin ömrü yetmez,ha nefsiniz sizi bu şekilde kandırıp hayvan gibi yaşamaya sevk ediyosa,hayvanlar senede birkaç defa nesillerinin devamı için çiftleşirler,zevk almak için değil.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Konuyu karşılıklı sataşma haline getirmeden devam edelim lütfen

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Güzelmiş.:D

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
evrim teorisini her ne kadar desteklemesem de şunu biliyorum ki : insanların fikirlerine ne kadar saygı duyarsanız o kadar saygın olursunuz.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
***o yüzden bu teoriyi atmış :dil:

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Gizli gerçek buymuş demek. :D:D:D

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
hahaah :mrgreen: bu yaklaşım en müthişiydi.

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
İnanmak bilmek demek değildir. Bilinemeyen kanıtlanamayan şeyler vardır. Ne kadar tartışırsak tartışalım bir sonuca varamayacağımız konular vardır, bu tür konularda sonuca giden yolda sadece belli bir yere kadar gidebiliriz. İşte o yerden sonra devreye inanç girer. Herkes o yerden sonra sonuca ulaşan yolu kendi kendine çizmeye başlar. Çoğu zaman bu yol, çoğunluğun izlediği yollara doğru gider, dinler gibi yollara. İnsanlar çevrelerinden etkilenir, bazı düşünceleri saçma, bazılarını mantıklı olarak değerlendirebilir. Bazı yollar insanları kötü şekilde de etkileyebilir. Örneğin körü körüne inanma mantığı, girilen yoldan bir daha dönüşün olamayacağı anlamına gelir; çünkü o yolda soru sormak yoktur. O yola bir kez girdiyseniz kurala göre bir daha çıkamazsınız, çünkü bir yoldan çıkmak için o yolun size mantıksız gelmesi gerekiyor. Ancak körü körüne doğru yolda olduğuna inanan biri nasıl olur da bulunduğu yolun yanlış olduğunu anlayabilir? Yol yanlış olsa da olmasa da, yanlış olabilirliğinin insan mantığı tarafından test edilebilirliği olmalıdır; çünkü o yolun bir insana göre yanlış olup olmadığını o insanın mantığı belirler. Eğer o yola girildikten sonra o insana mantığını kullanmasını yani sorgulamasını yasaklarsanız, geri dönüş yoktur.

Bence bütün bu evreni, yaşamı yaratan bir yaratıcının varlığı son derece mantıklıdır, benim inandığım şey böyle bir yaratıcının, yani tanrının varolduğudur. Ama ben bunu kesin olarak bilebilir miyim? Bilemem çünkü kanıtlayamam. Ama eğer ben kafamda bunu kesin olarak bildiğimi düşünürsem ve kendime bundan başka bir şey düşünmek yasaktır, bunun nedenleri sorgulanamaz dersem yani bunun yanlış olabileceği ihtimalini ortadan kaldırırsam ne olur? Eğer tanrı yoksa, yanlış şeye inanmış olurum ve bir kez bu şekilde inanmaya başladığımda bir daha geri dönemem.

Herkesin inancı kendinedir, çünkü o kendi fikridir. Kimi Allah var, kimi yok diyebilir ama kimse kesin var ya da kesin yok diyemez. Belli bir noktadan sonra kimse bir şeyin doğruluğunu veya yanlışlığını kanıtlayamaz. Bu şekilde düşünüldüğünde bu belli noktadan sonraki olasılıklardan herhangi birine %100 inanmak ne derece sağlıklıdır?

Benim gördüğüm kadarıyla "körü körüne inanma", mantığı yerle bir ediyor.