Süleyman_Yildirim
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 20
Arkadaşlar, Merhaba hayırlı geceler, Ryzen 5 7600x işlemci RTX 2060 ekran kartı ile darboğaz yapar mı .?
Hocam işlemciyi değiştirdim amd r5 5600 alıcam onunla darboğaz yaparmı 2060 RTX ?yapmaz, hatta 3080 ile kullananlar var.
Fazlasiyla yeterli besleme konusunda. Yanii darbogaz olnaz.
yapmaz hocam benim arkadaşımın sistemi o dediğindenHocam işlemciyi değiştirdim amd r5 5600 alıcam onunla darboğaz yaparmı 2060 RTX ?
Dur ben size full sistemi atıyım ya yorumlayın;yapmaz, hatta 3080 ile kullananlar var.
Fazlasiyla yeterli besleme konusunda. Yanii darbogaz olnaz.
550 zaten güzel ve klasik bi anakartDur ben size full sistemi atıyım ya yorumlayın;
Gigabyte B550 Gaming X V2 AMD AM4 DDR4 ATX Anakart_
AMD Ryzen™ 5 5600 6 Core 12 Threads 35MB Cache AM4 İşlemci_
CORSAIR RMe RM750e 750 Watt 80+ Gold Siyah Full Modüler 135mm Fanlı PSU
GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit Ram
WD Blue SN570 500GB GEN3X4 M.2 SSD 3500MB Okuma / 2300MB Yazma
RTX 2060 12 GB GDDR6
Deep Cool CC560 Siyah ATX Oyuncu Kasası
Rampage KB-R206 SELECT Rainbow Aydınlatmalı Blue Switch Mekanik Gaming Oyuncu Klavyesi_
bu arada O işlemci 3070 hatta 3070 Ti için önerilen bir işlemci hiçbir sıkıntı olmaz ama ben bu kadar düşük bir ekran kartına böyle güçlü işlemciler alınmasını doğru bulmuyorum R5 3600 vs ya i5-10600K işlemcilerine yönel o ekran kartına fazla bile ama muhtemelen %8 bi darboğaz oranı çıkar o da ne demek sen 100 fps alacağın oyunda 96 alırsın demek güzel yani istersen değiştir sen ekran kartı mı alıyosun işlemci miDur ben size full sistemi atıyım ya yorumlayın;
Gigabyte B550 Gaming X V2 AMD AM4 DDR4 ATX Anakart_
AMD Ryzen™ 5 5600 6 Core 12 Threads 35MB Cache AM4 İşlemci_
CORSAIR RMe RM750e 750 Watt 80+ Gold Siyah Full Modüler 135mm Fanlı PSU
GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit Ram
WD Blue SN570 500GB GEN3X4 M.2 SSD 3500MB Okuma / 2300MB Yazma
RTX 2060 12 GB GDDR6
Deep Cool CC560 Siyah ATX Oyuncu Kasası
Rampage KB-R206 SELECT Rainbow Aydınlatmalı Blue Switch Mekanik Gaming Oyuncu Klavyesi_
Ekran kartım var 2060 var işte Msi RTX 2060. onu değiştirme şansım yok satın aldım fakat işlemciyi değiştirebilirim. fakat internette baktığımda bu işlemciyi oyun için en popüler gösteriyordu o yüzden bunu seçtim değiştireyim mi ?550 zaten güzel ve klasik bi anakart
750W bu sisteme hayli hayli yeter
5600 güzel bi işlemci ama çok ısınıyor yanına kule tipi fan veya sıvı soğutma almanuız lazım
ram gskill 16 gb 2x8 benim sipariş ettiğim sistemde de var bunlar muhtemelen iyidir
m2 ssd miz var m2 olması gayet iyi okuma yazma değerleri bir oyuncuya göre güzel denebilir
rtx 2060 12 gb gddr6 çok güçlü bi ekran kartı ve ayrı zamanda çok güzel
oyuncu kasası meh durumunda yani ne çok kötü ne çok iyi genellikle deep cool kasalar tercih edilmez ama ben meh diyorum bu arada kasa ATX yani mATX işlemci takamazsın ordan bi - si var
klavye de güzel
Mesaj otomatik birleştirildi:
bu arada O işlemci 3070 hatta 3070 Ti için önerilen bir işlemci hiçbir sıkıntı olmaz ama ben bu kadar düşük bir ekran kartına böyle güçlü işlemciler alınmasını doğru bulmuyorum R5 3600 vs ya i5-10600K işlemcilerine yönel o ekran kartına fazla bile ama muhtemelen %8 bi darboğaz oranı çıkar o da ne demek sen 100 fps alacağın oyunda 96 alırsın demek güzel yani istersen değiştir sen ekran kartı mı alıyosun işlemci mi
hocam derseniz ilerde ekran kartına upgrade yaparım. (İlerde dediğin 1-2 veya 3 sene sonra) hiçbir sıkıntı yok kafanıza göre. Ama siz derseniz ki ben uzun süre upgrade yapmayacağım(4-5 sene) o zaman değiştirmeyi düşünebilirsiniz ama hiçbir sıkıntı olacağını sanmıyorum isterseniz kalsın belki para bulursunuz bişey olur upgrade yapıp 3050 3060 falan alırsınız hem o zaman alırsanız işlemciyi tekrar upgrade etmek paranıza yazık eder ben dediğim işlemciyi sıvı soğutma istemiyor diye önerdim ama siz kule tipi fanla falan durumu çözersiniz.Ekran kartım var 2060 var işte Msi RTX 2060. onu değiştirme şansım yok satın aldım fakat işlemciyi değiştirebilirim. fakat internette baktığımda bu işlemciyi oyun için en popüler gösteriyordu o yüzden bunu seçtim değiştireyim mi ?
hocam derseniz ilerde ekran kartına upgrade yaparım. (İlerde dediğin 1-2 veya 3 sene sonra) hiçbir sıkıntı yok kafanıza göre. Ama siz derseniz ki ben uzun süre upgrade yapmayacağım(4-5 sene) o zaman değiştirmeyi düşünebilirsiniz ama hiçbir sıkıntı olacağını sanmıyorum isterseniz kalsın belki para bulursunuz bişey olur upgrade yapıp 3050 3060 falan alırsınız hem o zaman alırsanız işlemciyi tekrar upgrade etmek paranıza yazık eder ben dediğim işlemciyi sıvı soğutma istemiyor diye önerdim ama siz kule tipi fanla falan durumu çözersiniz.
yani bence değiştirmeyin gelsin 5600 güzel bi işlemci gayet rahat besler
sisteminiz kaliteli hocam 1 sene sonra çöp olmayacağını düşünüyorumvalla hocam size söyle anlatayım ben bundan yaklaşık 1 sene önce sistem topladım beni 7-8 ay götürdü 7-8 ay sonra stabilite sorunu yaşadım. hatta size şuan o sistemden yazıyorum. Stabilite sorunu çok kötü bişey oyunlarda input lag vs. herşey var. inşallah bu sistem sağlam olur böyle sorunlar yaşamam. ben internet cafe'ye gitmiştim ordaki sistemler çok stabil çalışıyordu o yüzden bu sistem toplama olayına heves ettim.
Eğer bana derseniz internet cafe' sahibiyle görüşüp hangi işlemciyi toplamış hangi parçaları kullanmış info'da alabilirim. Sizce böyle bi infoya ihtiyacım varmı çünkü benim topladığım sistemler 1 sene sonra telef oluyor.
internet kafeciler genelde geforce now kullanıyor hocam 1 geforce now a 6 kişi mi ne bağlanabiliyodu sanırsam öyle aylık 200 lira verip tüm pc lere atıyorlar geforceyi internet kafedeki pcler berbat zaten la geçen gittim monitörün çözünürlüğü 1280x720 ve 60 hz öyle berbat yani geforce now olmasa gitti pc ler akşam mining yapıyorlar ztn sistemler muhtemelen uzay olmayabilir de internet kafeden kafeye değişirvalla hocam size söyle anlatayım ben bundan yaklaşık 1 sene önce sistem topladım beni 7-8 ay götürdü 7-8 ay sonra stabilite sorunu yaşadım. hatta size şuan o sistemden yazıyorum. Stabilite sorunu çok kötü bişey oyunlarda input lag vs. herşey var. inşallah bu sistem sağlam olur böyle sorunlar yaşamam. ben internet cafe'ye gitmiştim ordaki sistemler çok stabil çalışıyordu o yüzden bu sistem toplama olayına heves ettim.
Eğer bana derseniz internet cafe' sahibiyle görüşüp hangi işlemciyi toplamış hangi parçaları kullanmış info'da alabilirim. Sizce böyle bi infoya ihtiyacım varmı çünkü benim topladığım sistemler 1 sene sonra telef oluyor.
Anladım hocam, ben yine de merak ettim bi internet cafeye gidip hangi işlemcileri kullandıklarına bakcam çünkü o masa çok stabil çalışıyordu lol' de oyun akıyordu. bana öyle bi sistem lazım başarılı olmam içinsisteminiz kaliteli hocam 1 sene sonra çöp olmayacağını düşünüyorum
internet kafeciler genelde geforce now kullanıyor hocam 1 geforce now a 6 kişi mi ne bağlanabiliyodu sanırsam öyle aylık 200 lira verip tüm pc lere atıyorlar geforceyi internet kafedeki pcler berbat zaten la geçen gittim monitörün çözünürlüğü 1280x720 ve 60 hz öyle berbat yani geforce now olmasa gitti pc ler akşam mining yapıyorlar ztn sistemler muhtemelen uzay olmayabilir de internet kafeden kafeye değişir
evet hocam yine de sorun tabi ama bazı adamlar var mesela kaç yıldır işletiyo kafeyi yani adam biliyor en en en uyumlu parçalardan olan bi kasa yaratıyor kendine mesela şöyle düşün ben üreticiyim sen internet kafeci ben azuz b125 ürettim ama bu nvidai (isimleri bilerek yanlış yazıyorum ceza yemiştim bikere bunun için) de htx 1650 üretti ama benim b125 im bu ekran kartına az o zaman ben ne yapıyorum ben gidiyorum a320 çıkarıyorum yada b450 e olay böyle olunca ikimiz de birbirimiz için yaratılmışız adamlar bizim ikiliden alıp kurup oynuyor bu mantıkAnladım hocam, ben yine de merak ettim bi internet cafeye gidip hangi işlemcileri kullandıklarına bakcam çünkü o masa çok stabil çalışıyordu lol' de oyun akıyordu. bana öyle bi sistem lazım başarılı olmam için
Öyle bi sistem kurmak için, parçaların hepsinin birbirine uyumlu olmasımı gerekiyor mesela ben bu işlemciyi niye seçtim. kendi üstündeki işlemcilerden bile bi nevi FPS oranın'da mantıksal olarak aynı fps' i alıyor. bu yüzden seçtim bide fiyatı uygun tam bi fiyat performans ürünü. Haliyle ekran kartım biraz sağlamdı. düşük işlemci almayayım dedim. ama kafaya taktım ya internet cafeye gidip core temp indircem bakacam hangi işlemciyi kullanıyorlar neden bu kadar stabil çalışıyo sistem.evet hocam yine de sorun tabi ama bazı adamlar var mesela kaç yıldır işletiyo kafeyi yani adam biliyor en en en uyumlu parçalardan olan bi kasa yaratıyor kendine mesela şöyle düşün ben üreticiyim sen internet kafeci ben azuz b125 ürettim ama bu nvidai (isimleri bilerek yanlış yazıyorum ceza yemiştim bikere bunun için) de htx 1650 üretti ama benim b125 im bu ekran kartına az o zaman ben ne yapıyorum ben gidiyorum a320 çıkarıyorum yada b450 e olay böyle olunca ikimiz de birbirimiz için yaratılmışız adamlar bizim ikiliden alıp kurup oynuyor bu mantık
ben de merak ettim şimdi git bakalım zaten süren bittiğinde pc sıfırlanıyorÖyle bi sistem kurmak için, parçaların hepsinin birbirine uyumlu olmasımı gerekiyor mesela ben bu işlemciyi niye seçtim. kendi üstündeki işlemcilerden bile bi nevi FPS oranın'da mantıksal olarak aynı fps' i alıyor. bu yüzden seçtim bide fiyatı uygun tam bi fiyat performans ürünü. Haliyle ekran kartım biraz sağlamdı. düşük işlemci almayayım dedim. ama kafaya taktım ya internet cafeye gidip core temp indircem bakacam hangi işlemciyi kullanıyorlar neden bu kadar stabil çalışıyo sistem.