Bu bileşenler için bu kasa darboğaz yapar mı

KingOfTheEarth

Asistan
Reaksiyon puanı
16
ben yakın zamanda bilgisayar almayı düşünüyorum özellikleri atacağım resimlerde sizce bu sisteme bu kasa modeli uygun mu yardımcı olabilirseniz sevinirim bide gainward 5060 ti 16 gb ekran kartı alınır mı

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü (612).png
    Ekran Görüntüsü (612).png
    131.1 KB · Görüntüleme: 31
  • Ekran Görüntüsü (613).png
    Ekran Görüntüsü (613).png
    119.8 KB · Görüntüleme: 29

Sefa Akbudak

Profesör
Yönetici
Emektar
Reaksiyon puanı
654
Darboğaz tamamen olan veya tamamen olmayan birşey değil. Bunun yüzdeleri var. Kasan büyük oranda darboğaz yapmayacak ama bazı işlemci bazı ekran kartı gerektiren durumlarda yüzde birkaç darboğaza denk gelebilir

KingOfTheEarth

Asistan
Reaksiyon puanı
16
Darboğaz tamamen olan veya tamamen olmayan birşey değil. Bunun yüzdeleri var. Kasan büyük oranda darboğaz yapmayacak ama bazı işlemci bazı ekran kartı gerektiren durumlarda yüzde birkaç darboğaza denk gelebilir
yani demek istediğim bazı kasalar modelleri sıkı olduğu için darboğaz yapıyormuş benim seçtiğim kasa modeli darboğaz yapma ihtimali var mı

Son düzenleme:

Sefa Akbudak

Profesör
Yönetici
Emektar
Reaksiyon puanı
654
yani demek istediğim bazı kasalar modelleri sıkı olduğu için darboğaz yapıyormuş benim seçtiğim kasa modeli darboğaz yapma ihtimali var mı
Kasanın bol bol hava girişi varsa sorun yaratmaz. Bir de hacmi küçük olmasın. Şuan listelediğin kasada böyle bir sorun olmaz.

KingOfTheEarth

Asistan
Reaksiyon puanı
16
Kasanın bol bol hava girişi varsa sorun yaratmaz. Bir de hacmi küçük olmasın. Şuan listelediğin kasada böyle bir sorun olmaz.
Bide reis gaming gecesi diye birşey oluyormuş ince hesapta indirimli fiyat diye ben birçok Forum falan olsun okudum gaming gecesi iade edilen ürünleri gönderiyorlar mış bu doğrumu doğru değilse cuma gününden bakarım oraya

Sefa Akbudak

Profesör
Yönetici
Emektar
Reaksiyon puanı
654
onun hakkında bilgim yok ya

Sefa Akbudak

Profesör
Yönetici
Emektar
Reaksiyon puanı
654
Bide reis fazla watt bilgisayara falan zarar vermez değil mi
o watt bilgisayara aktarabileceği maksimum değeri gösterir. 1000 W da alsan kasan 600 700 çekiyor zaten. 1000 W devamlı gelmiyor kasaya. İçin rahat olsun.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,767
Bide reis fazla watt bilgisayara falan zarar vermez değil mi
Fazla watt yukarıda denildiği gibi zarar vermez ama alacağınız PSU watt değeri sistemin harcayacağı toplam watt değeri ile aynı veya yakın olmasın. Birde kaliteli ve iyi bir markaya ait PSU olmasına dikkat ediniz. Ben kendimden örnek vereceğim. Bendeki kasamın içinde kasa markasıyla aynı PSU vardı ve watt değeri sistemin toplam harcayacağı değerden fazlaydı. Kasada tek renk fanlar vardı. Onların yerine ilerleyen süreçte RGB fan+kontrolcü alıp taktım ilk başlarda sorun yoktu sonra RGBlerde takılma yaşadım. Sonrasında da daha kaliteli bir marka PSU aldım aynı sorunu daha yaşamadım. O yüzden alacağınız PSU markasına da dikkat ediniz.

KingOfTheEarth

Asistan
Reaksiyon puanı
16
Fazla watt yukarıda denildiği gibi zarar vermez ama alacağınız PSU watt değeri sistemin harcayacağı toplam watt değeri ile aynı veya yakın olmasın. Birde kaliteli ve iyi bir markaya ait PSU olmasına dikkat ediniz. Ben kendimden örnek vereceğim. Bendeki kasamın içinde kasa markasıyla aynı PSU vardı ve watt değeri sistemin toplam harcayacağı değerden fazlaydı. Kasada tek renk fanlar vardı. Onların yerine ilerleyen süreçte RGB fan+kontrolcü alıp taktım ilk başlarda sorun yoktu sonra RGBlerde takılma yaşadım. Sonrasında da daha kaliteli bir marka PSU aldım aynı sorunu daha yaşamadım. O yüzden alacağınız PSU markasına da dikkat ediniz.
Reis bu kasa modeli ekran kartı için sıkıntı çıkarır mı bir bakar mısın frisby fc 9550g 850w 80+ bronze 7x120mm argb fan mid tower atx siyah gaming oyuncu kasa
Mesaj otomatik birleştirildi:

o watt bilgisayara aktarabileceği maksimum değeri gösterir. 1000 W da alsan kasan 600 700 çekiyor zaten. 1000 W devamlı gelmiyor kasaya. İçin rahat olsun.
Reis yazdığım kasa modeline sende bakar mısın 5060 ti 16 GB 3 fanli ekran kartına sorun falan çıkarır mı