sorunu cs go da çekiyorum ve ram 6gb, ram kaynaklı olduğunu düşünmüyorum çünkü işlemci ısındıkça yani oyunun 2 veya 3. saatinde sorun ortaya çıkıyorDrop sorununun işlemciden kaynaklı olduğuna emin olun. Görev yöneticisinde bellek yazan yer (ram) oyuna girdiğinizde 95-100 arasında dolaşıyor ise sorununuz ram yetersizliğinden de olabilir. Hangi oyunlarda olduğunu da yazarsanız yardımcı olabiliriz.
termal bakımını uzun süredir yapmadım zaten fakat artık bu işlemci işimi görmemeye başladı, bir tık daha iyi bir işlemci olsa iyi olur düşüncesiyle foruma girdim hocam. Kullanım değerlerine bakıp geri dönüş yapacağım.Oyun sırasında kullanım oranlarına bakın. Eğer ekran kartı %85-90 dan aşağıda kullanılıyorsa işlemci darboğazı vardır. Yanlız işlemci değişmeye gerek olmayabilir. Sıcaklıklar yüksek ise termal bakım yaparak sorunu gidermek mümkün olabilir. Oyun için değerleri msi afterburner yükleyip bakmak lazım.
Okdir, bu arada e6500 LGA 775 soket olması lazım. İkinci el sitelerinde işlemci bakılabilir. Anakart destek listesindeki en güçlü işlemciler arasından 2. el bulunabilir.termal bakımını uzun süredir yapmadım zaten fakat artık bu işlemci işimi görmemeye başladı, bir tık daha iyi bir işlemci olsa iyi olur düşüncesiyle foruma girdim hocam. Kullanım değerlerine bakıp geri dönüş yapacağım.
Güzel kardeşim, "Oyun sırasında kullanım oranlarına bakın" demişim. Sadece gpu kullanımı değil, bütün kullanımlar. "Hocam çok yanlış cevap, lütfen direk olarak GPU kullanımına bakarak varsayım yapmayınız. bottleneck tahmin edilirken birden çok fazla değişken vardır ancak en azından hem cpu hem de gpu nun full kapasite olarak çalışmasına bakarak yorum yapmak gerekir. En olası 3 durumu yazıyorum size aşağıya, bunlara dikkat ediniz kullanım oranlara bakarken lütfen.
1) işlemci yüzde 99-100 gösteriyorsa AMA GPU yüzde 99-100 seviyesinin altında gösteriyorsa, işlemci kaynaklı bottleneck oluşuyordur. --> işlemci ve Ram upgradi ile toplanabilir (ekran kartınız istediğiniz işlemi yapmak için yeterli ise.)
2) GPU yüzde 99-100 gösteriyorsa AMA CPU yüzde 99-100 seviyesinin altında gösteriyorsa, Ekran kartı yeteri kadar frame üretmeye yetmiyor demektir. GPU bottleneck oluşuyordur. (işlemcinin besleyebileceği en iyi ekran kartına yükselterek çözülebilir.)
3) Hem GPU hem de CPU 100 e vuruyorsa, sistemi komple değiştirelim artık, zamanı gelmiş de geçmiş bile demektir.
. Neyse,çok yanlış cevap
Doğrudur, GPU kullanımı %85 ise, GPU'nun daha gidecek alanı vardır. %15 lik GPU darboğazı deriz buna. Darboğaz tek tekime değildir, bir baremdir. İşlemci yükselterek performans artışına müsaittir demek. Darboğaz var/yok olayı değildir yani. Yüzde kaç darboğaz vardır olayıdır.Gayet net okudum hocam, haklısınız hepimiz yardımcı olmaya çalışıyoruz, bunu yaparken de en net şekilde yapmak istediğim için daha detay vermek istedim.
"Eğer ekran kartı %85-90 dan aşağıda kullanılıyorsa işlemci darboğazı vardır. " yazmışsınız sadece. çok yanlış bilgi. Bu mantığa göre şu anda piyasadaki gpuların yüzde 85i CPU bottleneck yiyor size göre
Ama hadi Neyse,
bakındım da lga 1366 soket işlemciler de var aralarında onlar farklı sanırım, Q9550 işlemci nasıl peki?Okdir, bu arada e6500 LGA 775 soket olması lazım. İkinci el sitelerinde işlemci bakılabilir. Anakart destek listesindeki en güçlü işlemciler arasından 2. el bulunabilir.
Bu link direk LGA 775 işlemcileri listeliyor: İşlemci ve Tüm Masaüstü Bilgisayar Donanımları sahibinden.com'da
https://www.hepsiburada.com/ecs-g41t-m7-intel-g41-ich7-ddr3-1333mhz-soket-lga775-anakart-pm-bd56518 anakart bu ve baya eski, sağolsun fiyatlar anca eski sisteme ekleme yapabiliyoruz o da vasat :')Anakartını paylaşırsan Türkiye de bir model bulmaya çalışabilirim,
Bunun yanında LGA 775 için performans listesi alttaki gibi. Paylaş, destek listesine göre seçenekleri inceleyeyim.