Empatik
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 8
Ya kitabın son sayfasında 16 adet sayı var. Kitabı ilk aldığımdan beri aklımdaydı ama dedim bir başlayalım belki içinde bahsediyordur.Yok adı bile geçmedi
Bu sabah çalışmalarım sonucu çözdüm.
Sayılar bizim türkçeye çevrilmiş kitabımızda yanlış yazılmış sanırım. İngilizce yayında uygulandığında We Are Watching you Çıkıyor yani sizi izliyoruz.Hatasız olarak. Ancak türkçeye çeviren ekip bu şifre konusunda hata yapmışlar.İnsan az daha dikkat eder değil mi ? Bakalım..
Sayılar : 85 56 3 105 114 105 21 125 125 125 105 2 105 105 48 36
Toplamda 128 bölüm var. 85. bölümün ilk harfi G 56. bölümün M...
Harfler : G M S Ü Ö Ü T N N N Ü D Ü Ü N E
Bu şekilde anlamsız ancak Kitapda bahsedilen Sezarın kutusu adı altında bir şifreleme yöntemi vardı. Harfleri 4X4 formatında yazma.
G M S Ü
Ö Ü T N
N N Ü D
Ü Ü N E
Böyle yazılır ve soldan aşağı doğru okunurdu. Gönümünüstününde Yine hatalı çıkıyor ancak dediğim gibi çevirirken kitapdaki devrik cümleleri düzeltmişler bizim akıllı çeviricilerimiz.
Z yerine N geldi o yüzden çoğu yerde N leri Z yaparsak
GÖZÜMÜZ ÜSTÜNÜZDE
e Çıkıyor...
Kitap üzerinde bulmuştum

Sayılar bizim türkçeye çevrilmiş kitabımızda yanlış yazılmış sanırım. İngilizce yayında uygulandığında We Are Watching you Çıkıyor yani sizi izliyoruz.Hatasız olarak. Ancak türkçeye çeviren ekip bu şifre konusunda hata yapmışlar.İnsan az daha dikkat eder değil mi ? Bakalım..
Sayılar : 85 56 3 105 114 105 21 125 125 125 105 2 105 105 48 36
Toplamda 128 bölüm var. 85. bölümün ilk harfi G 56. bölümün M...
Harfler : G M S Ü Ö Ü T N N N Ü D Ü Ü N E
Bu şekilde anlamsız ancak Kitapda bahsedilen Sezarın kutusu adı altında bir şifreleme yöntemi vardı. Harfleri 4X4 formatında yazma.
G M S Ü
Ö Ü T N
N N Ü D
Ü Ü N E
Böyle yazılır ve soldan aşağı doğru okunurdu. Gönümünüstününde Yine hatalı çıkıyor ancak dediğim gibi çevirirken kitapdaki devrik cümleleri düzeltmişler bizim akıllı çeviricilerimiz.

GÖZÜMÜZ ÜSTÜNÜZDE
e Çıkıyor...

Kitap üzerinde bulmuştum