dam Cezas

İdam cezası yeniden uygulansın mı?

• Kullanılan toplam oy
    255
  • Anket şu zamanda kapanacak: .

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Arkdaşlar bazı haberlerde ki sapıklıklar yüzünden böyle bir anket yapmayı düşündüm. Sapık ruhlu insanları ömür boyu bakmak yerine bence asılmalılar siz nedersiniz?

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Merhaba,

Hiç kimsenin yaşama hakkı, "kanunlar yoluyla" elinden alınmamalıdır.

Ayrıca ömür boyu bakılmak yerine hapis altında çalıştırılmalılar. Malum, hapishanede geçen zamanın da bir maliyeti var ve zaten kendilerine fatura ediliyor (bildiğim kadarıyla). Aynısı, şu anda İmralı'da bulunan terörist başı için de geçerli. İş yapsın, ekonomiye faydası olsun. Özel muamele görmesin.

Güzel günler dilerim.

goki

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ATATÜRK İsmet İönü ye idam hakkında şöyle demiştir
"İsmet bugüne kadar birçok adam astık ve bunların hepsi her türlü pisliği yapmıştı ama bunca yaptıklrı unutuldu asıldıkları unutulmadı."

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Ben evet oyu kullandım. Neden? Çünkü ülkemizde bayağı vatan haini var bu hainlerde asılmalı bence. böylece diğer hainlerde hainlik ederken 2. kez düşünmüş olurlar.

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
hayır, 19-20 yıl sonra suçsuzluğu kanıtlanan insanlar var.İdam devlet terörüdür.

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
idam cezası çok nadir insanlarda bence uygulanmalı örn: abdullah öcalan :@

ama bende idama karşıyım, hapiste çalıştırılsınlar, idam hayatı sürsünler...

bide ben bişey duymuştum hazır bu konuyu görmüşken sormak istedim, tecavüz suçuyla hapse girenleri intihar süsü verip içeride öldürüyolarmış ... doğrumudur ???

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
red-bird dedi ki:
idam cezası çok nadir insanlarda bence uygulanmalı örn: abdullah öcalan :@

ama bende idama karşıyım, hapiste çalıştırılsınlar, idam hayatı sürsünler...

bide ben bişey duymuştum hazır bu konuyu görmüşken sormak istedim, tecavüz suçuyla hapse girenleri intihar süsü verip içeride öldürüyolarmış ... doğrumudur ???

Küçük çocuklara bunun gibi benzeri sapıklıklara yapıyorlarmış...

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
belirli sucları isleyenlere yada bu belirli sucları tekrarlayanlara ve sucu kesin olarak kanıtlananlara olabilir amerika da oldugu gibi ...

hellish

Profesör
Reaksiyon puanı
0
bence kimsenin yaşama hakkı elinden alınmamalıdır ne olursa olsun allahın verdiği canı ancak allah almalı ömür boyu hapis cazası olabilir sonuçta yaptığı suçun cezasını bir şekilde çekmelidir

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
İdam cezası hiçbir zaman serbest bırakılmamalı suc ve ceza değişken olabiliyor ve soruna çözüm getirmiyor getirseydi dunya mum gibi olurdu ...

Bugun iftira atarler, yarın suç olmaktan cıkar, ve enkorkuncu siyasi kararla adam asmak buda ulkemızde oldu ve geri dönüşü yok (adnan medresler , deniz gezmişler gibi) birde abd de idam edildikten yıllarca sonra bircok mahkumun suçsuz olduğu ortaya cıktı ne olacak ozaman sadece özürle halolurmumu dersiniz...

pisho

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben konuya cevap vermekten çok sizlere ( yani idama karşı olanlara ) bir soru sormak istiyorum..

biri ki, sizin hanımınızı veya çocuğunuzu veya kardeşinizi gözleriniz önünde öldürüyor.. bu suça denk ceza nedir ?

calvaria

Profesör
Reaksiyon puanı
9
pisho dedi ki:
ben konuya cevap vermekten çok sizlere ( yani idama karşı olanlara ) bir soru sormak istiyorum..

biri ki, sizin hanımınızı veya çocuğunuzu veya kardeşinizi gözleriniz önünde öldürüyor.. bu suça denk ceza nedir ?
bence idam etmek en hafif ceza hatta ödül olur....

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
calvaria dedi ki:
pisho dedi ki:

bence idam etmek en hafif ceza hatta ödül olur....

evet bak buda bir düşünce buna katılabilirim. Ama işkence ile ölüm ona bende karşıyım.

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Bencede idam edilmemeliler ama hiç bir afdan yararlanamamalılar ve öyle hapiste ekmel elden su sölden misalide olmamalı....

-BeSTe-

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bu ülkede hapiste çoğu şeyi önleyemezler ya öldüreekler yada öldürecekler ..
Ne yararları var ki ??? Sadece zararları var ... Kesinlikle 1sn bile düşünülmeden idam edilmeliler ..

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
hellish dedi ki:
bence kimsenin yaşama hakkı elinden alınmamalıdır ne olursa olsun allahın verdiği canı ancak allah almalı ömür boyu hapis cazası olabilir sonuçta yaptığı suçun cezasını bir şekilde çekmelidir

Hayırlı günler arkadaşlar;
Peki Allah'ın size ve yakınlarınıza bahşetmiş olduğu canı başkası katl yoluyla alıyorsa,ve bundan dolayı kısasa kısası allah ayetinde belirtiyorsa,

Saygılar

hellish

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Mehmet dedi ki:
hellish dedi ki:

Peki Allah'ın size ve yakınlarınıza bahşetmiş olduğu canı başkası katl yoluyla alıyorsa,ve bundan dolayı kısasa kısası allah ayetinde belirtiyorsa,

Saygılar
evet aslında haklısın ama ne düşündüm aklıma ne geldi biliyormusunuz hatırlarmısınız bir ara küçük bebeğe tecavüz edilmişti eee peki o zaman bu insanları cazaevinde beslemek çok mu doğru ama böylelerini idam etmeliler bir ara yine adamın biri birini öldürüp etini yemişti ve ne demişti o adam tutuklanınca çıkınca yine yapıcam

calvaria

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Mehmet dedi ki:
hellish dedi ki:

Saygılar
anlayamadım ben simdi mehmet hocam adam 5 kişi öldürdüyse adamı 5 keremi öldürcez kısasa kısas derken ne anlatmaya calıstıgınızı biraz acarmısınız?

ETerNiTYy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
goki dedi ki:
ATATÜRK İsmet İönü ye idam hakkında şöyle demiştir
"İsmet bugüne kadar birçok adam astık ve bunların hepsi her türlü pisliği yapmıştı ama bunca yaptıklrı unutuldu asıldıkları unutulmadı."

Çok önemli bir analiz... 3-5 kişiye hitap etsede birini asmak asılanı ölümsüzleştirir.. tarihten çıkarılması gereken güzel bir ders.

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
pisho dedi ki:

Öldürülmesin, işlevli bir hale getirilsin. Özgürlüğü elinden alınarak hapis altında çalıştırılsın. Gayet ağır bir ceza. Öldürdü, ölmeli, zihniyeti bana güzel gelen birşey değil.

Her göz çıkaranın gözünü çıkarırsak bütün dünya kör kalır, diye bir söz vardır.

Güzel günler dilerim.

BoSS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hemen "Evet" oyunu kullanmıştım ama şimdi yorumları okuyunca ve tekrar düşünününce "Hayır" daha mantıklı geldi. İşlevli hale getirmek en mantıklısı F tipi cezaevleri o hale getirilebilir orada birşey üretebilirler bakarsınız yerli Nike çıkar cezaevlerinden :D

Tabi onları sadece çalıştırıp orada tutmak pek mantıklı gelmiyor. Başka şeylerde olmalı mesela tavan alçak olmalı 1.5 metre. Neden mi; psikolojik işkence. O kadarda olmalı ;)

Ama yinede buda yeterli değil bazı insanlar yinede ölmeli bunların suçları kanıtlanıp ve şuçlarını belirli bir sayıda tekrarlamaları üzerine ölüm cezası uygulanmalı

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
2 Tarafın yerine koyun kendinizi öldürülen babanız olsa anneniz olsa ne yapardınız.

Peki ya öldürenin yönünden düşünün ...

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
BoSS dediğin mantıklı geldi psikolojik işkence yapmak lazım bunlara. :D

myefsane senin dediğin gibi öldürülen taraftan olsam zaten gider kendim vururum. :D

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
calvaria dedi ki:
Mehmet dedi ki:
hellish dedi ki:

Saygılar
anlayamadım ben simdi mehmet hocam adam 5 kişi öldürdüyse adamı 5 keremi öldürcez kısasa kısas derken ne anlatmaya calıstıgınızı biraz acarmısınız?

Tekrardan hayırlı akşamlar arkadaşlar;
Burdaki esas amaç cezaların caydırıcı olması,
Şu anki mevcut cezalar ne kadar caydırıcı karar sizin.
Ama herhalde işin ucunda ölüm olsaydı bence bu kadar cinayet,tecavüz olmazdı.

Diğer taraftan islamiyet öyle hassas bir dindir ki;Bir gemide 99 cani 1 masum bulunsa o masumun hakkı hayatı için o gemi göz göre göre batırılmaz.Ama o masum hakkından feragat eder o ayrı bir konu.
Eğer idam cezası uygulanmış olsa herhalde bir insanın 5 adam öldürmesi ya deliliğindendir,ya da o cezayı bilmemesindendir.

Saygılarımla

pisho

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Berkin Bozdoğan dedi ki:
pisho dedi ki:

Öldürülmesin, işlevli bir hale getirilsin. Özgürlüğü elinden alınarak hapis altında çalıştırılsın. Gayet ağır bir ceza. Öldürdü, ölmeli, zihniyeti bana güzel gelen birşey değil.

Her göz çıkaranın gözünü çıkarırsak bütün dünya kör kalır, diye bir söz vardır.

Güzel günler dilerim.

Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir. Ancak öldüren kimse, kardeşi (öldürülenin vârisi, velisi) tarafından affedilirse, aklın ve dinin gereklerine uygun yol izlemek ve güzellikle diyet ödemek gerekir. Bu, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Bundan sonra tecavüzde bulunana elem dolu bir azap vardır. [ Bakara Suresi ]

Hayır ben beynime ve mantığıma güveniyorum.. diyorsanız

Ey iman edenler, zandan çok kaçının; çünkü zannın bir kısmı günahtır[hucurat]

Vallahi ben sırf birilerine laf yetiştirmek veya forumda okkalı mesajlar yazıp birilerinin gözüne girmek için bunları yazmıyorum..

Ben sadece bu gibi konularda her seferinde islamdan uzak hükümleri içselleştiren, ve konunun ehemmiyetini bilmeyen kardeşlerimi uyarmak için yazıyorum..

Arzın ve Arşın Rabbi olan Allah'ın (c.c) dediği gibi..

Kalemler kaldırıldı, sayfalar kurudu ...

Not: Kısas, size yapılan haksızlığa aynı miktarda karşılık vermektir..

Not2: Ayetteki affetme durumu sadece müslümanlar arasında geçerlidir.. Bir müslümanı öldüren kafirin affedilmesi sözkonusu değildir..

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Toplumun ahlaki ve eğitim yapısını iyileştirmeden istediğiniz kadar asın veya kesin, suçlu sayısı azalmayacağı gibi verilen cezalardan ders almak gibi bir marifeti beklemek de zor olur. Hatta aksine ters tepebilir.
Ama bu biryandan bu yapılar (eğitim, ahlak vb.) iyileştirilir, bir yandan çok ağır suçlulara idam verilirse belki o zaman ders alan çıkar da bir faydası olabilir. Yani kesin çözüm olarak bakılmamalı.
Birde , işlevli hale getirelim şeklinde düşünülmüş. Bence bu da yeterli değil, çünkü suçlu cezasını orada çalışarak ödüyor(!), bu onlara (sadece en ağır suçu işlemiş kişiler) ödül gibi gelebilir :). Kesinlikle en son düşüneceğim seçenek bu olurdu.

GurenGursel

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Sistemi tam olarak yerine oturmuş olan ve her bireyin minimum medeniyet ve cehalet seviyeleri mantıklı bir seviyede tutulabilen bir devlet yapısı içerisinde idam cezası olmamalı... Ama eğer ne medeni ne de cehalet konusunda belirli noktaya gelememiş insanların bolca bulunduğu bir düzen söz konusu ise, idam cezasının olmaması her zaman süistimal edilecektir...