D yi Sildim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan snlskrk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

snlskrk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
arkadaşlar ubuntuyu pc den kaldırdım ve vistayı yükleyecektim d yi biçimlendirim derken yanlışlıkla sile tıkladım :( neyse c ye kurdum vistayı pc yi açtım d gözükmüyor d nin boyutu c ye eklenmiş bilgisayar/yönete girdim ordada d gözükmüyor paragon partition yazılımını yükledim nasıl yapılacak anlamadım lütfen yardım edin :D

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Silmişsin diyorsun ya ne yapmaya çalışıyorsun anlamadım? Eğer C'den ayırmak istiyorsan Vista zaten bunu yapıyor. Bilgisayar'a sağ tıkla, Yönet de, disk yöneticisine gir oradan yaparsın.

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
yönete gir tekrar, c nin olduğu bölüme sağ tıkla (alttaki grafiksel olan yerde) "bölümü/birimi küçült" var ona tıkla, c nin kaç gb olmasını istiyorsan ona göre ayarla. işlem bitince bölümlenmemiş alan oluşacak, oraya sağ tıklayıp "yeni birim" dedikten sonra adımları takip et. takıldığın yer olursa yaz, yardımcı olmaya çalışırım :)

snlskrk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Silmişsin diyorsun ya ne yapmaya çalışıyorsun anlamadım? Eğer C'den ayırmak istiyorsan Vista zaten bunu yapıyor. Bilgisayar'a sağ tıkla, Yönet de, disk yöneticisine gir oradan yaparsın.

nasıl yapıyor onu soruyorum işte sorunumu maruz görün d yi c den ayırmak istiyorum

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Şampiyon benden önce anlatmış. Hadi geçmiş olsun. Çok verin gitti mi?

snlskrk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
yönete gir tekrar, c nin olduğu bölüme sağ tıkla (alttaki grafiksel olan yerde) "bölümü/birimi küçült" var ona tıkla, c nin kaç gb olmasını istiyorsan ona göre ayarla. işlem bitince bölümlenmemiş alan oluşacak, oraya sağ tıklayıp "yeni birim" dedikten sonra adımları takip et. takıldığın yer olursa yaz, yardımcı olmaya çalışırım :)

ok yaptım saol orda d harfi yok ama sorun değil :D bide benim toplam boyut 149,05 gb c ye ne kadar ayırsam yeter

---------- saat 00:25 eklendi ---------- önceki mesaj saat 00:24 eklenmişti ----------

Şampiyon benden önce anlatmış. Hadi geçmiş olsun. Çok verin gitti mi?

ubuntuyu yanlış kurmuştum zaten d temizllenmişti:D
hayatımın yarısı gitti:D

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
ok yaptım saol orda d harfi yok ama sorun değil :D bide benim toplam boyut 149,05 gb c ye ne kadar ayırsam yeter

---------- saat 00:25 eklendi ---------- önceki mesaj saat 00:24 eklenmişti ----------

ubuntuyu yanlış kurmuştum zaten d temizllenmişti:D
hayatımın yarısı gitti:D

geçmiş olsun, olur böyle vakalar :D c ye ne kadar ayıracağına sen karar ver; ama tavsiye istersen d sürücün c den büyük olsun. format atmaya kalktığında c dekileri d ye yedekleyebilesin :)

snlskrk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
saolun :D
akşam akşam başıma iş aldım
bi ubuntu yükleyim dedim d yi biçimlendirdim
windows a dönüm dedim d yi komple sildim
bugün d ye bişey olmazsa daha bişey olmaz :D
tekrar saolun

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
hemen pes etme sen de, d gitti diye linuxtan vazgeçme :D hiç olmadı sanal makineye falan kur, kurcala biraz sonra beğenirsen normale kurarsın :D hadi iyi akşamlar, kolay gelsin..

snlskrk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
ya bişey dicem yaptım dediklerinizi ama bilgisyaarımda ytek c gözüküyor:D
aman kızmayın benim kafa gitti bugün:D

---------- saat 00:36 eklendi ---------- önceki mesaj saat 00:33 eklenmişti ----------

ok ayırdığım alanı biçimlendiriyomuş ondan olabilirmi dediğim gibi kafa dağıldı:D

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bilgisayar kızarınca format atabiliyorsun, kafaya format atılmıyor ki? Bilim kurgu filmimi bu hafızanı sildiresin; öyle değil mi?

snlskrk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
neyse tekrar tekar teşekkürler hadi ii akşamlar