Cyberpunk 2077 bitti! 250 TL'ye değer mi?

Bu konuyu okuyanlar

Görkem Say

Müdavim
Emektar
Katılım
22 Nisan 2017
Mesajlar
25,734
Çözümler
8
Reaksiyon puanı
24,982
Puanları
113
Arkadaşlar herkese selam. 10 Aralık tarihinde çıkan Cyberpunk 2077'yi yaklaşık 52 saatlik bir sürenin ardından bitirmiş bulunuyorum. Elimden geldiğince oyunun incelemesini yapmaya çalışacağım. İncelemenin ardından ise genel bir görüş yazacağım.

Grafikler ve görsel tasarım

Oyunun görsel tasarımı PC tarafı için çok iyi. Karakter modellemeleri, kozmetik, şehir tasarımı muazzam. Karakterler yüz hatlarıyla size içerisinde bulundukları durumu ve hissi net olarak hissettiriyor. Karakter tiplemeleri, mimikler harika. Hani cinsellik bir yana, karakterler o kadar özenle çizilmiş ki kendilerine aşık edecek cinsteler :D

judy.jpg


Şehir içerisinde her yerde farklı bir detay gizli. Bu tarz Cyberpunk bir dünyayı seven birisi olarak şehir atmosferine tek kelimeyle bayıldım.

Açık dünya

Oyunun açık dünyası çok iyi. Harita aşırı büyük ne de küçük. Keşfedilecek çok yer, girilecek çok aksiyon var. İlmek ilmek işlenmiş bir şehir karşınızda. Ancak, oyundaki yapay zeka eksikliğinden dolayı şehir tam olarak yaşadığı hissini size veremiyor.

Görev tasarımı

Oyunun en iyi olduğu kısım burası bana kalırsa. Ana hikaye zaten akıyor. Hikayenin işleyişi ciddi derecede çok iyi. Sadece bana kalırsa biraz kısa kalmış. Yan görevler harika. Kontrat görevlerinden veya NCPD görevlerinden bahsetmiyorum bunlar yan görev değil. Oyunda cidden görevler epey iyi işlenmiş. Görevlerde kullanılan kamera tasarımı çok iyi. CDPR işin görev kısmını gerçekten çok iyi yapıyor.

Envanter yönetimi - Craft sistemi - Yetenek ağacı

Oyunda pek çok farklı oynanış yöntemi var. İster gizli oynayın, ister hack üzerine gidin veya direkt bam güm dalın. Bu tamamen size kalmış. Yetenek ağacınızı da buna göre vermeniz lazım. Oyunda maksimum 50 seviye olabiliyorsunuz ancak verecek çok fazla yetenek var. Başlarda biraz dengeli gitmek iyi ancak sonradan muhakkak oynanış tarzınıza göre bir tarafa yönelmenizi öneririm. Sürekli dengeli gitmek, bir kısma odaklanmanızı engelleyecek ve o kısımdaki ileri seviye yetenekleri kullanamamanız ile sonuçlanacak. İleride gerçekten güzel yetenekler geliyor. Onları kullanmak oyunu daha da zevkli kılıyor.

cyberpunk-2077-mantis-blades.jpg


Envanter tarafında ise birçok seçenek var. Silah ve kıyafetin yanı sıra siber donanım var. Buradan karakterimizi ek olarak güçlendirebiliyoruz. Mesela bacaklara takacağınız siber bir donanım, sizi daha yükseğe zıplatabileceği gibi havada iki kere zıplama şansı da verebiliyor. Kollara takabileceğiniz Z bıçakları, düşmanlara uzaktan atlamanıza ve bildiğiniz bıçaklar ile rakibi biçmenize yarıyor. Hani o ilk sinematikte gösterilen bıçaklar var ya, onlar işte. Yukarıya resmini koyacağım.

Oyunda craft sistemi biraz lüzumsuz olmuş. Efsanevi eşya geliştirmek zor. Zorun yanı sıra zaten görevlerden ve şehirdeki aksiyonlardan güzel silahlar düşüyor. Efsanevi silah üretmeye gerek pek yok yani. Ben sadece arada bomba ve mermi ürettim o kadar.

Dövüş ve aksiyon mekaniği

1a7cb11f-5fcf-4ab8-9357-45cea25f3c17-screen-cyberpunk2077-outnumbered_but_not_outgunned-rgb-en.jpg


Bana kalırsa bu oyunda bam güm girmek harika. Çünkü silahlardaki vuruş hissi çok iyi. Adamların uzuvlarını koparmak, kafadan tek atmak, pompalı ile bacakları koparmak ayrı bir eğlenceli :) Yakın dövüş mekaniği de epey iyi. Katana kullanmak sizi cidden bir Samuray havasına sokuyor. Zaten dediğim gibi uzuvların kopması ve vuruş hissiyatının iyi olması sizi aksiyonun içerisinde tutuyor zaten.

RPG ne durumda?

Oyun maalesef Cyberpunk'ın abarttığı kadar RPG öğesi içermiyor. Görevler içerisindeki günlük konuşmalarda seçimleriniz ufak tefek değişikliklere neden olabiliyor ancak oyundaki esas seçimleri sona koymuşlar. Tamam oyunun birde çok farklı sonu var hatta baya var. Ama oyunu oynarken yaptığınız normal seçimler pek fark yaratmıyor. Karakter cinsiyeti ilişki durumlarında fark yaratabiliyor. Nomad, Corpo ve Street Kid seçimleri de muazzam farklılıklar sunmuyor. Oyunun ilk yarım saatinden sonra falan olay aynı yere dönüyor zaten. Bakın RPG öğesi yok veya kötü olmuş demiyorum ancak CDPR öyle bir RPG abartısı yapmıştı ki oyunun her tarafında hikayeye yön vereceğimizi sanmıştım. Sadece abartılan kadar değil.

Buglar ve eksiler

Oyunu bitirdikten sonra gerçekten sinirlendiğimi söyleyebilirim. Yani CDPR'ye ne desem bilemiyorum. Şu oyun tam bir şekilde çıksa, cidden oynadığım en iyi oyun olma potansiyeline sahip olabilirdi. Güzelim oyunu bu şekilde harcamışlar resmen. He oyunun 2-3 ay içerisinde epey yol kat edeceğine inancım firma dolayısıyla tam, ancak oyunda buglar haricinde eksikler var. Ben görsel hataları ve glitchleri geçtim, oyuna yeniden girmenizi gerektirecek buglar çıkıyor. Mesela yerde duran silah bilgisine bakıyorsunuz, silah bilgisi ekranda asılı kalıyor ve önceki save dosyasını yeniden açmadığınız taktirde hiçbir şekilde gitmiyor. Bunun gibi ekranda kalan animasyon bugları birkaç kere daha oldu.

Cyberpunk_2077_Screenshot_2020.12.15_-_17.26.45.71.jpg


Yapay zeka çok kötü. NPC'ler saman gibi resmen. Özellikle araba sürmeleri facia. Verdikleri en büyük tepki korna çalmak. Silah çekiyorsun bir kişi de bir şey yapmıyor elini kaldırıyor. Trafik kendi kendine kitleniyor, kimse ilerlemiyor bazen. Ayrıca oyunun mini haritası çok küçük. Araba sürerken viraj kaçırmaktan gına geldi. Bir görevi takip ettiğinizde oyunun sizi haritada yönlendirmesi de bozuluyor bazen. Ek olarak oyunda bazı fizik hataları var. Zıplamalar falan durduk yere ölmenize veya garip yerlerde sıkışmanıza neden olabiliyor.

Özet

Yukarıda bahsettiğim eskilere rağmen, CDPR oyunun atmosferini ve görev tasarımını o kadar iyi yapmış ki bu eksileri görmezden gelebiliyorsunuz. Ya şu oyun gerçekten 4 ay sonra çıksa çok farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Bu oyun ne kadar iyi toplarsa toplasın, hep facia çıkışı ile hatırlanacak ona üzülüyorum. Çünkü oyun, yukarıdaki eksilere rağmen kendini baya baya oynattırıyor. Oyunun sonları zaten oldukça duygusal geçiyor, birde credits ekranında verdikleri müzik ile cidden yoğun duygulara kapılıyor insan. Ah CDPR ah! Mükemmel bir baş yapıta imza atabilirdin.

Cyberpunk-2077-Johnny-Silverhand-New-Screenshot-1920x1080.jpg


Oyunu gerçekten zevk almak için, keyfinize bakmak için oynayacaksanız ve bu hatalara fazla kafayı takmayacaksınız alın 250 TL'ye oynayın mis gibi. Verdiği deneyimi verebilen başka bir oyun yok çünkü piyasada. Ancak her hataya kafayı takan, oyundan zevk almak yerine bu tarz hatalar arasında kafayı yiyen birisiyseniz bekleyin. Oyun düzelsin sonra alın. Popüler bir yapım diye boklayınca bir şey olmuyor arkadaşlar. Kendi zevkinize bakın. Ben o kadar eleştiriye rağmen verdiğim 250 TL'den pişman olmadım. Zaten oyun tamamlandıktan sonra tekrardan oynarım muhtemelen.

Son olarak oyunun müzikleri de iyi. Witcher 3'de olduğu gibi muazzam diyemem ama ses konusunda CDPR yine iyi iş başarmış. Ses efektleri baya iyi ama özellikle son müzik baya hoşuma gitti. Oyunun atmosferine uymuş yani hepsi.

He birde oyunda konuşmak çok eğlenceli lan. Birileri ile konuşmak için bir tuşa basmamak ve direkt konuşmaya başlamak size gerçek hayattaymışsınız deneyimini veriyor.

Neden böyle oldu?

Arkadaşlar oyunun aslında tam çıkmamasına neden olan şeyler de gün yüzüne hafiften çıktı. Bildiğiniz üzere Cyberpunk 2077, REDEngine ile yapıldı. Yapımcıların bir yandan oyunu geliştirmesi, bir yandan da oyun motorunu geliştirmeleri yapım aşamasını yavaşlatmış gibi. Tabi böylesine büyük çaplı bir oyunun yapımında 500 kişi çalışmış. AC Odyssey için çalışan kişi sayısı 1000. RDR2 için bu rakam tam 2000. Maalesef CDPR ne kadar iyi bir şirket olsa da Ubisoft ve Rockstar kadar deneyime sahip değil. Bunun kurbanı oldular biraz da. Olsun CDPR, bu imajını yeniden toplayacağına dair inancım tam.

Dipnot: Ben bu incelemeyi PC sürüme göre yaptım. PS4 kullanıcıları ne kadar sövse azdır.

Never fade away... Cyberpunk 2077 — Never Fade Away by P. T. Adamczyk & Olga Jankowska (SAMURAI Cover) - YouTube
 
Son düzenleme:

wittroc

44
Emektar
Katılım
15 Kasım 2020
Mesajlar
6,325
Çözümler
36
Reaksiyon puanı
11,202
Puanları
113
Yaş
20
Hani 175 saatte bitiyordu ya? :D
 

404 Error

Dekan
Katılım
22 Şubat 2019
Mesajlar
6,368
Reaksiyon puanı
12,510
Puanları
113
Yaş
23
250 TL vermek oyuna... Benim param var ama vermem. Neden derseniz, her şey Türkiye'de maalesef pahalı. Oyun güzel olabilir. Ben tabii modern zamanda veya gelecekte geçen şeylerden sıkıldım. Daha çok tarihi şeyleri seviyorum. Ama belli olmuyor.
Yani Amerika'da daha ucuza alabiliyorlarken, ben neden fazla vereyim ki? Neden veriyoruz!? Gerek yok almaya.
TL'nin değeri düşük. Bir de vergiler var. ?
 

Silinen bir hesap

Profesör
Katılım
23 Haziran 2019
Mesajlar
3,679
Çözümler
5
Reaksiyon puanı
7,431
Puanları
113
Yaş
18
İmkanım olsa alacağım fakat param olmadığından sanırım 1.5 yıl indirime girmesini beklemek zorunda kalacağım.
 

eilhanzy

Profesör
Katılım
25 Mart 2019
Mesajlar
4,582
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
7,744
Puanları
113
Bilgilendirici konu olmuş. Eline sağlık.
 

Silinen bir hesap

Profesör
Katılım
23 Haziran 2019
Mesajlar
3,679
Çözümler
5
Reaksiyon puanı
7,431
Puanları
113
Yaş
18
Üzülme
Bu rezil hataları yüzünden kendilerini affettirmek için oyunu ücretsiz yapabilirler.
Çok üzüldüğüm bir durum değil aslında,büyük ihtimal ile şubat ayında oyundaki hataların büyük kısmı gitmiş olur çoktan,1.5 yıl sonra sorunsuz oynayabileceğimi düşünüyorum.
 

mychar276

Yerli ve Milli Tech Guy
Katılım
17 Mayıs 2016
Mesajlar
2,512
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
2,469
Puanları
113
Temmuz -Ağustos gibi pc toplamayı planlıyorum. O zamana kadar erteledim Oynamama daha var ben oynarken miss gibi düzelmiş olur :D :D
Fakir olmanın bazen iyi yanları oluyor ^^
 

Görkem Say

Müdavim
Emektar
Katılım
22 Nisan 2017
Mesajlar
25,734
Çözümler
8
Reaksiyon puanı
24,982
Puanları
113
250 TL vermek oyuna... Benim param var ama vermem. Neden derseniz, her şey Türkiye'de maalesef pahalı. Oyun güzel olabilir. Ben tabii modern zamanda veya gelecekte geçen şeylerden sıkıldım. Daha çok tarihi şeyleri seviyorum. Ama belli olmuyor.
Yani Amerika'da daha ucuza alabiliyorlarken, ben neden fazla vereyim ki? Neden veriyoruz!? Gerek yok almaya.
TL'nin değeri düşük. Bir de vergiler var. ?
Bu mantıkla düşünürsek hiçbir elektronik aleti alamayız o zaman. Çünkü ABD'deki vatandaştan fazla vermediğimiz tek şey pazardaki sebze-meyve olabilir. 60 dolarlık oyunu dolar kuru 8 olmasına rağmen 250 TL'den alabilmek de iyidir bence.

Üzülme
Bu rezil hataları yüzünden kendilerini affettirmek için oyunu ücretsiz yapabilirler.
Rezillik bir durum olduğunu kesinlikle ama kesinlikle düşünmüyorum. Bunu oynamayan birisi de kesinlikle değerlendiremez bence. Sadece beklenti çok yüksekti, yoksa şu haliyle bile çoğu 60 dolarlık AAA oyundan daha iyi Cyberpunk 2077.

Bu arada 15 yılı abarttığınız için dedim arkadaşlar. Bu oyunun ilk fragmanı 2013 yılında geldi ama o sıralar halen Witcher 3 geliştiriliyordu. Witcher 3'de Mayıs 2015'de çıkış yaptı zaten. Şu oyun toplasanız 4-5 yıldır adam gibi geliştirme aşamasında.
 

Canberk61ts

Doçent
Katılım
25 Haziran 2020
Mesajlar
657
Reaksiyon puanı
250
Puanları
63
Yaş
18
Bu mantıkla düşünürsek hiçbir elektronik aleti alamayız o zaman. Çünkü ABD'deki vatandaştan fazla vermediğimiz tek şey pazardaki sebze-meyve olabilir. 60 dolarlık oyunu dolar kuru 8 olmasına rağmen 250 TL'den alabilmek de iyidir bence.


Rezillik bir durum olduğunu kesinlikle ama kesinlikle düşünmüyorum. Bunu oynamayan birisi de kesinlikle değerlendiremez bence. Sadece beklenti çok yüksekti, yoksa şu haliyle bile çoğu 60 dolarlık AAA oyundan daha iyi Cyberpunk 2077.

Bu arada 15 yılı abarttığınız için dedim arkadaşlar. Bu oyunun ilk fragmanı 2013 yılında geldi ama o sıralar halen Witcher 3 geliştiriliyordu. Witcher 3'de Mayıs 2015'de çıkış yaptı zaten. Şu oyun toplasanız 4-5 yıldır adam gibi geliştirme aşamasında.
Sistemim iyi olmadığı için internet kafede deneme fırsatım oldu.
Grafikler çok güzeldi, ama yapay zeka ?
 

404 Not Found

Profesör
Cezalı
Katılım
11 Aralık 2020
Mesajlar
1,924
Reaksiyon puanı
2,864
Puanları
113
250 TL'ye değer bence,hikaye kısa olsada çok sürükleyici.
 

tolgagamer123

Doçent
Katılım
10 Eylül 2020
Mesajlar
503
Reaksiyon puanı
477
Puanları
63
Yaş
24
Arkadaşlar herkese selam. 10 Aralık tarihinde çıkan Cyberpunk 2077'yi yaklaşık 52 saatlik bir sürenin ardından bitirmiş bulunuyorum. Elimden geldiğince oyunun incelemesini yapmaya çalışacağım. İncelemenin ardından ise genel bir görüş yazacağım.

Grafikler ve görsel tasarım

Oyunun görsel tasarımı PC tarafı için çok iyi. Karakter modellemeleri, kozmetik, şehir tasarımı muazzam. Karakterler yüz hatlarıyla size içerisinde bulundukları durumu ve hissi net olarak hissettiriyor. Karakter tiplemeleri, mimikler harika. Hani cinsellik bir yana, karakterler o kadar özenle çizilmiş ki kendilerine aşık edecek cinsteler :D

Ekli dosyayı görüntüle 130077

Şehir içerisinde her yerde farklı bir detay gizli. Bu tarz Cyberpunk bir dünyayı seven birisi olarak şehir atmosferine tek kelimeyle bayıldım.

Açık dünya

Oyunun açık dünyası çok iyi. Harita aşırı büyük ne de küçük. Keşfedilecek çok yer, girilecek çok aksiyon var. İlmek ilmek işlenmiş bir şehir karşınızda. Ancak, oyundaki yapay zeka eksikliğinden dolayı şehir tam olarak yaşadığı hissini size veremiyor.

Görev tasarımı

Oyunun en iyi olduğu kısım burası bana kalırsa. Ana hikaye zaten akıyor. Hikayenin işleyişi ciddi derecede çok iyi. Sadece bana kalırsa biraz kısa kalmış. Yan görevler harika. Kontrat görevlerinden veya NCPD görevlerinden bahsetmiyorum bunlar yan görev değil. Oyunda cidden görevler epey iyi işlenmiş. Görevlerde kullanılan kamera tasarımı çok iyi. CDPR işin görev kısmını gerçekten çok iyi yapıyor.

Envanter yönetimi - Craft sistemi - Yetenek ağacı

Oyunda pek çok farklı oynanış yöntemi var. İster gizli oynayın, ister hack üzerine gidin veya direkt bam güm dalın. Bu tamamen size kalmış. Yetenek ağacınızı da buna göre vermeniz lazım. Oyunda maksimum 50 seviye olabiliyorsunuz ancak verecek çok fazla yetenek var. Başlarda biraz dengeli gitmek iyi ancak sonradan muhakkak oynanış tarzınıza göre bir tarafa yönelmenizi öneririm. Sürekli dengeli gitmek, bir kısma odaklanmanızı engelleyecek ve o kısımdaki ileri seviye yetenekleri kullanamamanız ile sonuçlanacak. İleride gerçekten güzel yetenekler geliyor. Onları kullanmak oyunu daha da zevkli kılıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 130076

Envanter tarafında ise birçok seçenek var. Silah ve kıyafetin yanı sıra siber donanım var. Buradan karakterimizi ek olarak güçlendirebiliyoruz. Mesela bacaklara takacağınız siber bir donanım, sizi daha yükseğe zıplatabileceği gibi havada iki kere zıplama şansı da verebiliyor. Kollara takabileceğiniz Z bıçakları, düşmanlara uzaktan atlamanıza ve bildiğiniz bıçaklar ile rakibi biçmenize yarıyor. Hani o ilk sinematikte gösterilen bıçaklar var ya, onlar işte. Yukarıya resmini koyacağım.

Oyunda craft sistemi biraz lüzumsuz olmuş. Efsanevi eşya geliştirmek zor. Zorun yanı sıra zaten görevlerden ve şehirdeki aksiyonlardan güzel silahlar düşüyor. Efsanevi silah üretmeye gerek pek yok yani. Ben sadece arada bomba ve mermi ürettim o kadar.

Dövüş ve aksiyon mekaniği

Ekli dosyayı görüntüle 130079

Bana kalırsa bu oyunda bam güm girmek harika. Çünkü silahlardaki vuruş hissi çok iyi. Adamların uzuvlarını koparmak, kafadan tek atmak, pompalı ile bacakları koparmak ayrı bir eğlenceli :) Yakın dövüş mekaniği de epey iyi. Katana kullanmak sizi cidden bir Samuray havasına sokuyor. Zaten dediğim gibi uzuvların kopması ve vuruş hissiyatının iyi olması sizi aksiyonun içerisinde tutuyor zaten.

RPG ne durumda?

Oyun maalesef Cyberpunk'ın abarttığı kadar RPG öğesi içermiyor. Görevler içerisindeki günlük konuşmalarda seçimleriniz ufak tefek değişikliklere neden olabiliyor ancak oyundaki esas seçimleri sona koymuşlar. Tamam oyunun birde çok farklı sonu var hatta baya var. Ama oyunu oynarken yaptığınız normal seçimler pek fark yaratmıyor. Karakter cinsiyeti ilişki durumlarında fark yaratabiliyor. Nomad, Corpo ve Street Kid seçimleri de muazzam farklılıklar sunmuyor. Oyunun ilk yarım saatinden sonra falan olay aynı yere dönüyor zaten. Bakın RPG öğesi yok veya kötü olmuş demiyorum ancak CDPR öyle bir RPG abartısı yapmıştı ki oyunun her tarafında hikayeye yön vereceğimizi sanmıştım. Sadece abartılan kadar değil.

Buglar ve eksiler

Oyunu bitirdikten sonra gerçekten sinirlendiğimi söyleyebilirim. Yani CDPR'ye ne desem bilemiyorum. Şu oyun tam bir şekilde çıksa, cidden oynadığım en iyi oyun olma potansiyeline sahip olabilirdi. Güzelim oyunu bu şekilde harcamışlar resmen. He oyunun 2-3 ay içerisinde epey yol kat edeceğine inancım firma dolayısıyla tam, ancak oyunda buglar haricinde eksikler var. Ben görsel hataları ve glitchleri geçtim, oyuna yeniden girmenizi gerektirecek buglar çıkıyor. Mesela yerde duran silah bilgisine bakıyorsunuz, silah bilgisi ekranda asılı kalıyor ve önceki save dosyasını yeniden açmadığınız taktirde hiçbir şekilde gitmiyor. Bunun gibi ekranda kalan animasyon bugları birkaç kere daha oldu.

Ekli dosyayı görüntüle 130080

Yapay zeka çok kötü. NPC'ler saman gibi resmen. Özellikle araba sürmeleri facia. Verdikleri en büyük tepki korna çalmak. Silah çekiyorsun bir kişi de bir şey yapmıyor elini kaldırıyor. Trafik kendi kendine kitleniyor, kimse ilerlemiyor bazen. Ayrıca oyunun mini haritası çok küçük. Araba sürerken viraj kaçırmaktan gına geldi. Bir görevi takip ettiğinizde oyunun sizi haritada yönlendirmesi de bozuluyor bazen. Ek olarak oyunda bazı fizik hataları var. Zıplamalar falan durduk yere ölmenize veya garip yerlerde sıkışmanıza neden olabiliyor.

Özet

Yukarıda bahsettiğim eskilere rağmen, CDPR oyunun atmosferini ve görev tasarımını o kadar iyi yapmış ki bu eksileri görmezden gelebiliyorsunuz. Ya şu oyun gerçekten 4 ay sonra çıksa çok farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Bu oyun ne kadar iyi toplarsa toplasın, hep facia çıkışı ile hatırlanacak ona üzülüyorum. Çünkü oyun, yukarıdaki eksilere rağmen kendini baya baya oynattırıyor. Oyunun sonları zaten oldukça duygusal geçiyor, birde credits ekranında verdikleri müzik ile cidden yoğun duygulara kapılıyor insan. Ah CDPR ah! Mükemmel bir baş yapıta imza atabilirdin.

Ekli dosyayı görüntüle 130081

Oyunu gerçekten zevk almak için, keyfinize bakmak için oynayacaksanız ve bu hatalara fazla kafayı takmayacaksınız alın 250 TL'ye oynayın mis gibi. Verdiği deneyimi verebilen başka bir oyun yok çünkü piyasada. Ancak her hataya kafayı takan, oyundan zevk almak yerine bu tarz hatalar arasında kafayı yiyen birisiyseniz bekleyin. Oyun düzelsin sonra alın. Popüler bir yapım diye boklayınca bir şey olmuyor arkadaşlar. Kendi zevkinize bakın. Ben o kadar eleştiriye rağmen verdiğim 250 TL'den pişman olmadım. Zaten oyun tamamlandıktan sonra tekrardan oynarım muhtemelen.

Son olarak oyunun müzikleri de iyi. Witcher 3'de olduğu gibi muazzam diyemem ama ses konusunda CDPR yine iyi iş başarmış. Ses efektleri baya iyi ama özellikle son müzik baya hoşuma gitti. Oyunun atmosferine uymuş yani hepsi.

He birde oyunda konuşmak çok eğlenceli lan. Birileri ile konuşmak için bir tuşa basmamak ve direkt konuşmaya başlamak size gerçek hayattaymışsınız deneyimini veriyor.

Neden böyle oldu?

Arkadaşlar oyunun aslında tam çıkmamasına neden olan şeyler de gün yüzüne hafiften çıktı. Bildiğiniz üzere Cyberpunk 2077, REDEngine ile yapıldı. Yapımcıların bir yandan oyunu geliştirmesi, bir yandan da oyun motorunu geliştirmeleri yapım aşamasını yavaşlatmış gibi. Tabi böylesine büyük çaplı bir oyunun yapımında 500 kişi çalışmış. AC Odyssey için çalışan kişi sayısı 1000. RDR2 için bu rakam tam 2000. Maalesef CDPR ne kadar iyi bir şirket olsa da Ubisoft ve Rockstar kadar deneyime sahip değil. Bunun kurbanı oldular biraz da. Olsun CDPR, bu imajını yeniden toplayacağına dair inancım tam.

Dipnot: Ben bu incelemeyi PC sürüme göre yaptım. PS4 kullanıcıları ne kadar sövse azdır.
Abi madem bitirdin yanlış anlama ama bana verebilirsin. Tabii ki bende sana Pes 2020 veriyim hiç oynanmamış .
(Rüşvet değildir.) :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada bence fiyat çok fazla. Ben olsam başka oyunu alırdı ama grafikler çok iyi :)
 

Görkem Say

Müdavim
Emektar
Katılım
22 Nisan 2017
Mesajlar
25,734
Çözümler
8
Reaksiyon puanı
24,982
Puanları
113
Açıkçası son yıllarda artan açık dünya oyunlarından sonra hikaye süreleri epey uzadı. Ben AC Odyssey'i DLC'ler dahil 100 saatte anca bitirebildim. Çok fazla yan görev ve kontrat yapmamama rağmen. Ancak bu oyunların hepsi iyi bir deneyim vaat etse de üst düzey bir duygu patlaması (Witcher 3'de olduğu gibi) yaşatamıyor insana. Ben o duygu patlamasını Cyberpunk 2077'nin hikayesinde çok iyi hissettim. Özellikle de son 2 saat ana hikaye muazzam bir yere gidiyor. Evet ana hikayenin saati belki kısa ama aldığım deneyim her şeye rağmen çok üst seviyede. Özellikle Keanu reis çok iyi taşıyor hikayeyi.

250 TL'ye alınacak oyun çok var özellikle de indirimleri göz önünde bulundurursak. Mesela RDR2 gibi bir şaheser de bunların içerisinde. Ancak dediğim gibi Cyberpunk 2077'deki evrenin örneği başka hiçbir yerde yok. Bu evrenle alakalı pek fazla dizi ve film de yok. Western temasına yabancı değiliz en azından TRT sayesinde :)

Abi madem bitirdin yanlış anlama ama bana verebilirsin. Tabii ki bende sana Pes 2020 veriyim hiç oynanmamış .
(Rüşvet değildir.) :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada bence fiyat çok fazla. Ben olsam başka oyunu alırdı ama grafikler çok iyi :)
Oyunu o şekilde veremiyoruz ki :D Ayrıca yanlış anlama ama kitaplarım, Steam hesabım ve elektronik aletlerim benim için çok değerlidir. Başkası ile paylaşmam :)
 
Son düzenleme:

Silinen bir hesap

Profesör
Katılım
23 Haziran 2019
Mesajlar
3,679
Çözümler
5
Reaksiyon puanı
7,431
Puanları
113
Yaş
18
Epic kuponunu kullanabilirsiniz eğer varsa.
İndirim kuponum var ama ben bir GNU/Linux dağıtımı kullandığımdan ve Cyberpunk 2077 gibi bir oyunu Wine ile çalıştırıp aşırı kötü bir performans almak istemediğimden oyunu Steam'den almak istiyorum ayrıca Steam Proton ile daha iyi bir performans alabileceğimi düşünüyorum.
 

Görkem Say

Müdavim
Emektar
Katılım
22 Nisan 2017
Mesajlar
25,734
Çözümler
8
Reaksiyon puanı
24,982
Puanları
113
Oyunu abarta abarta bize sundular şimdi ise hatalarla dolu bir oyun çıktı.
O kadar yazdığımızdan şimdi bunu mu çıkardık :D

Hikayeyi bitirdim ve diyebilirim ki,bugüne kadar oyunlarda gördüğüm en iyi hikayeye sahipti.Bütün finalleri ayrı bir his yarattı.
Özellikle son 1-2 saat epey vurucu. Tabi Johhny Silverhand'de çok güzel işlenmiş. Aslında oyun boyu bizi yavaştan alıştırmışlar Johhny'ye. Tabi ki burada karateri Keanu reis gibi birisinin canlandırması da etki etmiş epey.

Güzel yazmışşın emeğine sağlık
Teşekkürler :)
 

404 Not Found

Profesör
Cezalı
Katılım
11 Aralık 2020
Mesajlar
1,924
Reaksiyon puanı
2,864
Puanları
113
Özellikle son 1-2 saat epey vurucu. Tabi Johhny Silverhand'de çok güzel işlenmiş. Aslında oyun boyu bizi yavaştan alıştırmışlar Johhny'ye. Tabi ki burada karateri Keanu reis gibi birisinin canlandırması da etki etmiş epey.
Aynen,özellikle finallerdeki son sahneler çok güzel yapılmış.
Johnny ortalıkta yokken yalnız hissediyorsun.
Güzel inceleme olmuş eline sağlık.
 
Üst