custom rom kâbusu

caner00

Asistan
Reaksiyon puanı
81
iyi forumlar.2020 yılında galaxy s4 kullaniyorum.bendeki cihaz i9500 model olan 8 çekirdekli versiyon.stock rom her bakımdan yetersiz geliyor.o yüzden custom rom kullaniyorum fakat ondada kabus gibi bir sorunum var.farklı yapımcıların romlarını denedim ama sorun çözülmedi.cihazım kullanırken kapaniyo.kullanırken birden donuyor 1-2 saniye öyle kaliyor ve hemen reset atıp samsung logosunda buluyorum kendimi ve tekrar açılıyor.açıldıktan hemen sonra çok yüklenir art arda uygulama açarsam yine reset atıyor.bunun sebebi nedir.cihazımın orjinal romda böyle bir problemi yok.cihazımın pili çok eski o yüzden bataryamın kargodan gelmesini bekliyorum.şuanki eski pili 2 saat ekran süresi veriyor.ayrıca bu cihaz için önerebileceğiniz bir rom var mı?genel olarak düzgün çalışacak bir yazılım bir çözüme ihtiyacım var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

iyi forumlar.2020 yılında galaxy s4 kullaniyorum.bendeki cihaz i9500 model olan 8 çekirdekli versiyon.stock rom her bakımdan yetersiz geliyor.o yüzden custom rom kullaniyorum fakat ondada kabus gibi bir sorunum var.farklı yapımcıların romlarını denedim ama sorun çözülmedi.cihazım kullanırken kapaniyo.kullanırken birden donuyor 1-2 saniye öyle kaliyor ve hemen reset atıp samsung logosunda buluyorum kendimi ve tekrar açılıyor.açıldıktan hemen sonra çok yüklenir art arda uygulama açarsam yine reset atıyor.bunun sebebi nedir.cihazımın orjinal romda böyle bir problemi yok.cihazımın pili çok eski o yüzden bataryamın kargodan gelmesini bekliyorum.şuanki eski pili 2 saat ekran süresi veriyor.ayrıca bu cihaz için önerebileceğiniz bir rom var mı?genel olarak düzgün çalışacak bir yazılıma bir çözüme ihtiyacım var.

hobbSSaldım

Asistan
Reaksiyon puanı
134
3. parti romlardan uzak durun. IMEI numarasında sıkıntı çıkarsa uğraşırsınız. Stock ROM yükleyin. S4 2013 çıkışlı bir telefon. 7 yıllık. Her türlü sıkıntıyı yaşarsınız. Sebebi büyük ihtimal optimizasyon sıkıntısı. Ama olmayadabilir.

caner00

Asistan
Reaksiyon puanı
81
3. parti romlardan uzak durun. IMEI numarasında sıkıntı çıkarsa uğraşırsınız. Stock ROM yükleyin. S4 2013 çıkışlı bir telefon. 7 yıllık. Her türlü sıkıntıyı yaşarsınız. Sebebi büyük ihtimal optimizasyon sıkıntısı. Ama olmayadabilir.
Başka bir forumda bu reset olayını yaşayan olmuş.Cihazın pilini değiştirmek bu sorunu çözmüş.Ama stock rom ile gerçekten idare edemiyorsunuz çok yavaş.bu cihaz 8 çekirdek ve 1080p paneli var o yüzden iyi bir yazılıma ihtiyacı var.custom rom olmadan imkanı yok kullanamiyorsunuz.sizce bu sorun cihazın pilinde mi?cihaz yüksek akım çekmeye kalkınca reset atiyor diye tahmin ediyorum

hobbSSaldım

Asistan
Reaksiyon puanı
134
Başka bir forumda bu reset olayını yaşayan olmuş.Cihazın pilini değiştirmek bu sorunu çözmüş.Ama stock rom ile gerçekten idare edemiyorsunuz çok yavaş.bu cihaz 8 çekirdek ve 1080p paneli var o yüzden iyi bir yazılıma ihtiyacı var.custom rom olmadan imkanı yok kullanamiyorsunuz.sizce bu sorun cihazın pilinde mi?cihaz yüksek akım çekmeye kalkınca reset atiyor diye tahmin ediyorum
Tabiki olabilir telefonun romu cihazın tamamen stock haldeki durumu göze alınarak tasarlandığı için, mantıklı geliyor bana. Telefon ısınıyorsa bariz bellidir zaten.

caner00

Asistan
Reaksiyon puanı
81
Tabiki olabilir telefonun romu cihazın tamamen stock haldeki durumu göze alınarak tasarlandığı için, mantıklı geliyor bana. Telefon ısınıyorsa bariz bellidir zaten.
[/QUOTE
gece cihazımı %41 şarj ile bırakıp uyudum.sisteme cyangenmod android 7 kuruluydu.sabah uyanınca bi foruma bakayım dedim.giriş yapacakken cihaz reset attı yine ve açılnca pil tamamen boşalmıştı.demek ki bataryanın yüzündenmiş bu reset olayı.netleşmiş oldu bu sayede

Umut Keleş

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
867
Belki de telefona başka stock romlar uyabilir s6 s7 ama uymayadabilir :)

caner00

Asistan
Reaksiyon puanı
81
Belki de telefona başka stock romlar uyabilir s6 s7 ama uymayadabilir :)
Note 7 romu kurmuştum ve bu problem ortadan kalkmıştı ama samsung yazılımı olduğu için yine sistem hantaldı.tek çare batarya almak.zaten cihazımın bataryası 7 yıllık artık günü kurtarmiyor