Barıscevik
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar custom rom( s8 port) atarak android yükselmek istiyorum. İnternet bankacılığı kullanıyorum. Benim güvenlik endişem var. Sizce güvenli mi ? Bu şekilde internet bankacılığı kullanmak.
Bunu Unofficial olup olmadığını nasıl anlayacağız?Üreticinin kendisinin yapmadığı her ROM'dan şüphe etmeliyiz aslında. Ama her markanın belirli bir geliştirici kitlesi vardır. Mesela HTC'de LeeDroid, Viper (sonlandı), LlabTooFeR vs. Bu tarz kanıtlanmış grup veya kişilerin ROM'larını kullanmak daima daha güvenlidir. Yazdığınız gibi "Unofficial" olan ROM'lara pek de güvenmemek lazım. En basitinden gün içinde hiçbir şey yokken makine çökebilir ve en ihtiyacınız olduğu anda sizi uğraştırabilir. Benim görüşüm bu şekilde.
Xda deki romların rom kontrollerin ve kernellerin kaynak kodu açık olduğuğu için ben şimdiye kadar sorun yaşayanı duymadım. Onun dışındada root olmadığı için de ben sizin ciddi bir güvenlik sıkıntısı yaşayacağınızı düşünmüyorum.Root yok
Site xda formunda unoffical olmalı büyük ihtimalle. Elimde ki telefon samsung j700F root attım herşey tamam play store kayıtlı değil diye sorunla karşılaştım. O yüzden internet bankacığı kurmadım.
---- Mesajlar birleştirildi ----
Biz bu portlanmış rom lara ne kadar güvenebiliriz? Güvenlik açısından hangi rom iyi olduğunu nasıl anlayacağız?
Root atmadan rom yüklenilir mi? twpr yüklediğinde ordan root yüklemeden olur mu?Xda
Xda deki romların rom kontrollerin ve kernellerin kaynak kodu açık olduğuğu için ben şimdiye kadar sorun yaşayanı duymadım. Onun dışındada root olmadığı için de ben sizin ciddi bir güvenlik sıkıntısı yaşayacağınızı düşünmüyorum.
play store nin kayıtlı olmaması sıkıntı olmazmı?XDA'da kötü amaçlı bir CustomROM olursa o ROM'u çarmıha gererler.
O yüzden rahat bir şekilde kullanılabilir. Yıllarca Note 2'de kullanmıştım. Bankacılık işlemlerimde bile sorun olmadı.
Twrp nin yetkisi su yetkisinden çok daha fazladır. Bu yüzden root'a ihtiyaç duymazsın ama geliştiriciler kullanıcının işini kolaylaştırmak için rom .zip dosyasının içine root dosyasınıda gömüyor. Yani kısaca rom yükledikten sonra bide cihazı unroot etmeniz gerek.Root atmadan rom yüklenilir mi? twpr yüklediğinde ordan root yüklemeden olur mu?
play store nin kayıtlı olmaması sıkıntı olmazmı?
---- Mesajlar birleştirildi ----
J700f android 7.0 veya üstü yükseltmek için hangi custom rom öneriniz var mı?
Rica ederim.Verdiğin bilgiler için teşekkürler .
unofficial romlar genellikle o cihaz için destek verilmeyen romu o telefonun geliştiricisi tarfından sizn telefonunuza uyarlanmış versiyonu oluyor kaç tane unofficial rom kullandım sorun yok officiallardan daha iyi ve sorunsuzdu