Cumhurbaşkanı iş arar mı?

filizbaki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

"Kızım sizin şirkette çalışmak istiyor" Fatih Altaylı yazdı..

21.02.2008 10:51
Bugün yine Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’den söz edeceğim.

Yok yok merak etmeyin.

Konu Anayasa değişikliğini imzalayıp, imzalamaması değil.

Bir yasayı imzalamak da, imzalamamakta Cumhurbaşkanı’nın yetkileri arasında.

Benim bahsedeceğim konunun ise Cumhurbaşkanlığının yetkileri arasında olup olmadığını bilmiyorum ama son derece yakışıksız bir durum olduğundan hiç kuşkum yok.

Dünyanın en büyük çokuluslu şirketlerinden birinin Türkiye’deki genel müdürü ofisinde oturmaktadır.

Telefonu çalar ve sekreteri genel müdüre, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül sizinle görüşmek ister” der.

Genel müdür şaşırır.

Cumhurbaşkanı Gül ile hiç bir tanışıklığı yoktur.

Şirketinin de devletle, Çankaya ile bir işi de yoktur.

Aklına ilk gelen birilerinin dalga geçtiği olur.

“Bağla bakayım” der.

Sekreter telefonu bağlar.

Karşısında son derece resmi bir ses, “...’le mi görüşüyoruz” diye sorar.

“Evet” yanıtını alınca, “Sayın Cumhurbaşkanımızı bağlıyorum” der.

Genel müdür hala dalga geçildiğini zannetmektedir.

Fakat birdenbire telefonun diğer ucunda Abdullah Gül’ün sesini duyar.

Gül’le karşılaşmamıştır ama televizyonlardan sesini ve konuşma tarzını bilmektedir.

Şaşırır.

Nasıl hitap edeceğini bilemez.

“Buyrun Sayın Cumhurbaşkanım” der.

Gül hafif bir girizgahla hal hatır sorar ve ardından konuya girer.

“Biliyorsunuz gençler sizin şirkette çalışmak için can atıyorlar. Benim kızım da sizin şirkette çalımak istiyor. Mümkünse size yollayabilir miyim?” diye sorar.

Genel müdür şaşkındır.

Gençlerin bu şirkete girmek için can attığını bilmektedir.

Şirkette çalışan gençlerin kısa sürede yükseldiğini, şirketin yurt dışındaki ofislerinde çalışma şansı bulduklarını ve iyi para kazandıkları bilindiği için üniversiteli gençler arasında şirket çok popülerdir.

Genel Müdür bir Cumhurbaşkanı’nın kızına torpil yapmak için aramasına şaşırır.

Ne yanıt vereceğini bilemez. Çünkü şirketin çok sert işe alma prosedürleri vardır ve bunlar uluslararası kurallarla belirlenmiştir.

Yazılı bir başvuru yapılacak. Bu başvuru olumlu bulunursa yüzyüze bir görüşme sonrasında işe alıp almama kararı verilecektir.

Prosedür budur ama bunu Cumhurbaşkanı’na nasıl söyleyecektir.

Zordur ama söylemek zorundadır.

Genel müdür Abdullah Gül’e şu yanıtı verir:

“Efendim bizim şirketin çok katı kuralları var. İş başvuru formumuzu internet sitemizde bulabilir. Onu doldurup bize yollasın. Ben bir bakayım”

Abdullah Gül bu yanıtı beklememektedir ve beğenmez.

“Teşekkür ederim. O zaman biz başka yerlerle ilgilenelim” der.

Ben bu şirketin adını da, sanını da biliyorum.

Ama yazmıyorum.

Fakat olay aynen budur.
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=56958&cat=110&dt=2008/02/21

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Belki de doğrudur, ama Yalçın Doğan'ın atıp tuttuğu bir yazıyı "olay aynen budur" diyerek aktarmasından ve sorulan kaynağa "taciz ediliyorum" diye cevap vermesinden sonra kanıtı olmayan böyle şeylere inanmamızı beklemiyorsun değil mi sayın Altaylı? Doğruysa bile, siyasetteki muhalefet acizliğini ortaya koymaktan başka bir şeye yaramıyor. Ayrıca doğruysa sayın Gül'ü de tebrik ediyorum, aferin.

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Otoritem var kullanıyorum.Var mı ötesi!!!
Taktire şayan bir davranış kanımca(yapılmış veya yapılmamış olması önemli değil davranış gerçekten güzel ama)

cazyyy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Elmacik dedi ki:
Ayrıca doğruysa sayın Gül'ü de tebrik ediyorum, aferin.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ nin cumhurbaşkanı nın düştüğü duruma bakın içler acısı

bu tarz hareketler memleketi bu hallere düşürdü. torpili bu şekilde doğru bulan birine de ne söylenir artık bilemiyorum

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
Sanki diğer yüksek mevkide bulunan insanlar Gül den farklı davranıyolar.
Babam rektör olsaydı bende geçiş yapardımmm (&)

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
ekşisözlükte görmüştüm ihtimal vermiyorum bu olayın yaşandığına, Cumhurbaşkanı bir o şirkete mi kaldı isterse 4 bir koldan iş bulamaz mı kızına.

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
her zaman olan seyler ozellikle son 6 senedir ... ama bir cumkurbaskanına kesinlikle yakısmayacak bir davranıs ..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
@Cazzy, Matrix'in ne olduğunu sana kimse anlatamaz..

Hiç mi ders almıyorsunuz bilmiyorum, torpiliniz de yerin dibine girsin anlayışınız da. Benim oradaki icazımı "doğru bulmak" diye yorumluyorsun, helal olsun, o zaman sana da bir aferin!

Sanki torpil yeni çıktı. Türkiye devletinin tarihi boyunca "torpil" çok önemli bir iş bulma aracıydı hala da öyle. AKP de sağolsun suyunu çıkardı. Ama demek ki size mütehakmış. Biz AKP ve onun zihniyetinden iktidar olmadan hatta ortada öyle bir parti olmadan bile çekiyorduk; siz daha yeni çekmeye başladınız, hadi sonunuz hayırlı olsun..

Ayrıca bir not düşeyim; olayın gerçekliği hakkında hala en küçük bir fikriniz bile yok. Çünkü Fatih Altaylı ne yazdıysa o var şu an gözünüzün önünde. Şirketin ne olduğu bile belli değil. Hani derler ya, "Garanti Bankası batıyor diye haber yapsak gerçekten batar", olay bu.

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
arkadaşlar birincisi Türkiye de Cumhurbaşkanın arayıpta kızını herhangi bir sirkette işe sokamayacagına inanmayın. yok böle birsey. iş yerinin cok katı kuralları varmıs..
işe alınma konusunda neler oluyor neler.. kimler nerelere geliyor sizde cok ii biliyorsunuz..

benim anlamadıgım su neden sürekli belli kimseler tarafından bu kadar karalama poltikası yapılıyor.. bunların bazıları gerçek olabilir ama cogu yalan kabul edin artık

dragonfly

Asistan
Reaksiyon puanı
1
emubaltaci dedi ki:
arkadaşlar birincisi Türkiye de Cumhurbaşkanın arayıpta kızını herhangi bir sirkette işe sokamayacagına inanmayın. yok böle birsey. iş yerinin cok katı kuralları varmıs..
işe alınma konusunda neler oluyor neler.. kimler nerelere geliyor sizde cok ii biliyorsunuz..

benim anlamadıgım su neden sürekli belli kimseler tarafından bu kadar karalama poltikası yapılıyor.. bunların bazıları gerçek olabilir ama cogu yalan kabul edin artık
Dostum amaç çamur at izi kalsın. O olaya sadece inanmak isteyen insanlar inanır.

Ayrıca Sayın Fatih Altaylı mademki Cumhurbaşkanının böyle pis bir işe bulaştığını hiç çekinmeen yazıyor da neden şirketin ismini yazamıyor. Böyle gazetecilik olmaz. Böyle gazeteciye kimse inanmaz.

kracker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şirkete yazık olacak.

cumhurbaşkanı arar da kızını almazsın demek çekeceginiz var artık :D

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
kracker dedi ki:
şirkete yazık olacak.

cumhurbaşkanı arar da kızını almazsın demek çekeceginiz var artık :D

Olayın o kısmı da açıklanmamış. Ahmet Kaya'yı sevmesem de güzel söylerdi kendisi; "nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan ....ça"

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Olay'ın tamamen Uydurma hayal ürünü olduğu acıklanmıştır ..

Fatih Altaylı Gördüğü bir rüyayı yazmış olmalı :)

filizbaki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herşey uydurma zaten. yalanla o zaman koskoca cumhurbaşkanısın mahkemeye ver böyle iftiracı yalancıları.
suudi kralın verdiği hediyeleri başbakan ve cumhurbaşkanı n e zaman açıklayacak diye soruyo günlerdir yazarlar. almayan adam almadım ulan benim çoluk çocumun boğazından haram geçmez der bizim gemiciklerimiz var kralın hediyesinemi kaldık der

der de der ama bunlar diyemez

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Mahkemeye versin, ondan sonra da karikatürlere düşsün.. Buı mantalite, yani mantıksızlık mantığı, hiç değişmeyecek..

Birisi sana hakaret etse, örneğin sahte üniversite diploması almış dese; sen de onun attıklarından bıkmış olarak ona cevap vermesen, çünkü muhatap almak istemiyorsun, o zaman da "madem sahte değil kanıtla o zaman" mı diyelim sana? Madem sen insansın kanıtla o zaman demek gibi bir şey.. Zaten kanıtlamaya uğraşsa, hedeflerine ulaşmış olacaklar. Arkasından da neler olacağını iyi biliyoruz.

Bu hediye meselesi nedir bilmiyorum, ama hediye hediyedir, kim kimin kime ne hediye ettiğini sorgulamak size düşmez. Ya da hediyenin haram olduğunu da nereden çıkardınız bilmiyorum.

dnzz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ne yaptın abdullah güll :D :D gülelim bakalım

cazyyy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Elmacik dedi ki:
Bu hediye meselesi nedir bilmiyorum, ama hediye hediyedir, kim kimin kime ne hediye ettiğini sorgulamak size düşmez. Ya da hediyenin haram olduğunu da nereden çıkardınız bilmiyorum.

kimin kime ne hediye ettiğini sorgulamak bize düşmez ama alan kişiler bu ülkenin başbakanı ve cumhurbaşkanıysa o makamda hediye alınan herşey demirbaş olarak envantere geçirilmek zorunda. bilmeyen arkadaşlarda öğrenmiş oldu

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
O halde neden Ahmet Necdet Sezer'in aldıklarının demirbaşa geçmesi bir erdemmiş gibi davranılıyor? ;) Çünkü "düşman tarafından" değil.

Madem böyle bir "zorunluluk" var, şu kanunda şöyle yazıyor de, ben gerçekten bilmiyorum varsa. O zaman Abdullah Gül bir hata daha yapmış deriz. Ama yoksa böyle bir kanun, kafamızdan da uydurmamak gerekir.

Neyse zaten ne Abdullah Gül umurumda ne Ahmet Necdet Sezer. Sezer efendi o koltuğu boşalttığı gibi Gül de boşaltacak. Topla oynandığı gibi oynanıyor iktidarla da siz hala "biz siz onlar" kavgası yapıyorsunuz. Ülkeyi de ne kadar geriye götürdüğünüzün farkında değilsiniz.

Reaksiyon puanı
0
Abdullah Gül sözde biz başka şirketlere bakalım demişya belkide gerçekten kızının katı kuralları aşamıcagını düşünüyodur...
zaten kız katı kuralları aşıcak biri olsa babasını araya sokmaz deme...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Malesef yanılıyorsun Kübra. Daha doğrusu muhtemelen kendini kandırıyorsun. Çünkü "başarı" bizim ülkemizde bir kriter ama iyi olmanın kriteri değil, cezalandırma kriteri. Genelde başarılı olanlar bizim ülkemizde bir şekilde cezalandırılır başlarına belalar açılır.

Tayyip Erdoğan'ın oğlu çok mu süper başarılıydı da kocaman şirketin en üstteki koltuğuna oturdu? Muhtemelen alakası bile yok; yani muhtemelen o genç adam henüz işlerin nasıl yürüdüğünden habersiz.

Ama zannetme ki başarılı olanlar gerçekten hakettikleri yerlere oturuyorlar. Bugün bu hükümet ahbap çavuş ilişkisini had safhaya ulaştırdı, suyunu çıkardı. Ama yine kendinizi kandırmayın; çünkü bu bir kural olmuş bizim ülkemizde. Çünkü bütün hükümetler döneminde aynı olaylar yaşandı. Zannediyorum da yaşanmaya devam edecek. Gerçekten başarılı olup da hakettiği yere gelmiş olan pek fazla kimseyi gördüğümü hatırlamıyorum. Hatta genellikle hiç bir işten anlamayan, anlamsız bile olsa sadece emir vermekten ve azarlamaktan hoşlanan, genellikle zekasız ve akılsız kişiler üst görevlerde oluyorlar.

Buzağının ağzındaki köpük artmaya başladı. Dinmesinin zamanı gelmiş.

Saygılar.