Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bir Müjde Daha

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
MİT, Emniyet ve TSK siyasete karışmamalıdır desem ne olur, demesem ne olur.

Hepsini Amerika eğitiyor zaten. İdeolojik olarak da...
Bak mesela şöyle bir şey yapalım.Bir araştırsana eğitim sistemimizi amerikalılara kim teslim etti ? Mit diyorsun mit ne zaman gerçekten milli oldu.SAllamayın ama

M

Murat Burç

SDN Okuru
Bir şey soracağım 16 yıldır ülkenin en güçlü adamı konumundaki RTE niye hala İngilizce öğrenmedi? :D

M

Murat Burç

SDN Okuru
Zorunda mı ? Arapça çok iyi biliyor, Kuran biliyor yetmez mi...?
Hahahaha yetmez.
Yabancı liderlerle konuşurken söylediği tek şey How are YouTube? Her şeye How are you diyor? Türkiye'yi temsil eden adam İngilizce bilmeyecekte kim bilecek? Fatih 7 dil biliyordu. :D kültürlü adammış Allah rahmet eylesin. Dünya lideri kültürsüz mu? :D

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Seçim öncesi müjde üstüne müjdeler hadi bakalım

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Kıraathanede kek yiyerek ülke kalkinmaz dedi Muharrem İnce.
Uretmeliyiz dedi, o da yetmez marka ve prestij oluşturmalıyız dedi.
Her yere harfiyat beton dökmek ülkeye büyük fayda saglayan projeler değildir dedi, endüstri 4.0 a geçmek ve Ar Ge ile teknoloji yatırımları ancak katma değer sağlayacaktır dedi.
Her şeyi ihraç edebiliriz ama beyin ihracı hariç dedi.

Gerçeği söylemek gerekirse ben şahsen böyle bir vizyonda bir siyasetçi artık bu ülkeden beklemiyordum. O kadar alışmıstim ki biz ara eleman ulkesiyiz bizden mucit çıkmaz diyen siyasilere, onlarca yıl üniversite hatta yüksek lisans yaptıktan sonra asgari ücret ile çalışmak zorunda kalıp kaybolup giden piril pırıl genclere. Bu ulkenin sağlam temelleri oldugunu, binlerce yıllık devlet geleneği olduğunu ve Ortadoğu ülkesi olmadığını hatırlattı bana.

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
Kıraathanede kek yiyerek ülke kalkinmaz dedi Muharrem İnce.
Uretmeliyiz dedi, o da yetmez marka ve prestij oluşturmalıyız dedi.
Her yere harfiyat beton dökmek ülkeye büyük fayda saglayan projeler değildir dedi, endüstri 4.0 a geçmek ve Ar Ge ile teknoloji yatırımları ancak katma değer sağlayacaktır dedi.
Her şeyi ihraç edebiliriz ama beyin ihracı hariç dedi.

Gerçeği söylemek gerekirse ben şahsen böyle bir vizyonda bir siyasetçi artık bu ülkeden beklemiyordum. O kadar alışmıstim ki biz ara eleman ulkesiyiz bizden mucit çıkmaz diyen siyasilere, onlarca yıl üniversite hatta yüksek lisans yaptıktan sonra asgari ücret ile çalışmak zorunda kalıp kaybolup giden piril pırıl genclere. Bu ulkenin sağlam temelleri oldugunu, binlerce yıllık devlet geleneği olduğunu ve Ortadoğu ülkesi olmadığını hatırlattı bana.
kardeşim şuan 900 e yakın ar-ge merkezi var.Teknokentler var.Bunlar yatırım değil mi ?

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Şu an Türkiye'deki bütçede ARGEye ayrılan oran Avrupa ve Amerika'daki orana kıyasla yanlış hatırlamıyorsam 20 de 1i olması lazım.
Teknokent teki firmalardan birinde ben de çalışma imkanı bulmuştum. 2000 TL maaş ile web sitesi yapıyorduk.
Tabi ki içerisinde iyi ve kaliteli firmalar da vardı lakin sırf para alabilmek için hak etmemesine rağmen orada olan ve yalakalikla bir yerlere gelmeye çalışanlar çoğunlukta idi, ülkenin hemen her yerinde olduğu gibi.
Keşke Pardus ve Linux işletim sistemlerinden bahseden olsa. Keşke böyle güzel bir işletim sistemi, Amerika silikon vadisi ziyaretinde alınan indirim sonucunda heba edilmeseydi ki alınan indirimlerin çoğu da aracı firmalar tarafından iclendi.

Benim tespit ettiğim çok ama çok önemli bir sorun var. En az üreten kazanıyor sonra aracılar kazanıyor, en çok da hiçbir şey yapmayıp kiraya verenler kazanıyor. Dolayısıyla üreticiler para kazanınca aracı oluyor, aracılar para kazanınca kiraya veren oluyor. Öyle bir sistem var ki çalışmaya değil yatmaya teşvik ediyor. Tarımdan tutun misal taksicilerde bile öyle. En az taksici kazanıyor en çok ise plaka sahibi. Bu sistemi 180 derece tersine çevirmeden üretim ekonomisi oluştursak bile uzun vadede kalıcı olması pek olası değil.

gencfenerliler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Kahraman dahi olsa siyasete karışıyorsa asker emekli edilir çünkü bu daha büyük bir tehlikedir. Hiç kimsenin kahramanlığı da Kazım Karabekir paşa, Refet Bele paşa, Ali Fuat paşa gibi kurtuluş savaşı kahramanlarimizdan büyük değildir. Onlar dahi siyasete karışmadan önce orduya ait kimliklerini terk ettiler. Göstermelik olarak değil gerçekten profesyonellesmenin temeli budur. Yapılan hatalardan artık ders çıkarılmalıdır
2006 lara kadar o askerler hükümet değiştirecek güç tutuyorlardı ellerinde ama bu kadar ses çıkarmıyordu bu cebah? şimdi karşı görüşlü bir paşa olunca sesler yükselmeye başladı...

Diğer mesele, Kazım Karabekir paşa gibi bir çok kurtuluş savaşının kahramanları ucuz ayak oyunları ile siyasette pasifleştirilmiş ve devlet yönetiminden el ayak çektirilmiştir. O zamanlara hiç dönmeyelim bence....

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Dönmek istiyorsan dön kardeş tutan mı var.
Atatürk'e kus nefretini, dök eteğindeki.
İşiniz gücünüz nefret, kin, korkutma.
Merak etme bu insanlar sen o zaman da ses çıkarıyorlardı, şimdi de.
Kibirlenip kendi bildiğini okumak bu ülkeye fayda getirmez.
Yapılan bir hata için ama eskiden şu yapıldı diyip intikam ve rövanş almak ancak zarar ve bela getirir.
Senin bu mantığına göre İsrailliler bugün ne yapsa haklı olur çünkü zamanında zorluklar çektiler.
Halbuki İsrail bir zulüm devletidir.
Hak olan neyse odur.
Bu ülkede her kesimden insanlar sıkıntılar cekti sadece belli kesim degil.
Yahu bugün en büyük sıkıntıyı gençler çekiyor, işsizlik, maaşlar, gelecek kaygısı, eğitimde soruların çalınması, mülakatlardaki haksızlıklar ve adam kayirmalar, torpiller havada uçuyor.
Bunları düzeltmek yerine sabah akşam nefret kin ayrıştırma pompalanarak mı sorunlar hallolacak ülke gelişecek

gencfenerliler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Siz hala bu nefretin Atatürk'e olduğunu zannediyorsunuz ya! yazık ne diyim :)
Atatürk, doğrusu ve yanlışı ile yapmış bişiler ve tarih sahnesindeki yerini almıştır.
Mete Han, Bilge Kağan, Alparslan, Keykutbat, Osmangazi, Fatih, Yavuz, Kanuni, Abdulhamid Han, Abdulmecid vb adını buraya yazabileceğimiz kim var ise bunlar bu soyun, bu ülkünün birer neferidir, Aynı şekilde yanlışları olsa da Atatürk'de bu ülküde bir yer edinmiştir. Diğerleri hatasızmıydı? elbette vardı hataları.

Ama hiçbirisi, şapka giymedi diye insanları meydanlarda darağacında astırmadı.
Hiçbirisi kendi şehrini (Rize'nin denizden bombalanması) bombalatmadı.
Selçuklu yıkıldı Osmanlı kuruldu, lakin Osmanlı Selçuklu'dan aldığını reddedip yeni bir Osmanlı kuracam demedi, eksiklerini giderip üstüne koyarak gittiler..

Gelelim Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna...
Burada şunu en baştan belirtmek lazım, demokratik sistem, seçim vb şeyler doğru olan şeyler, Osmanlı'dan örnek veriyorsun padişahlık istiyorsun gibi saçma şeyler yazmasın kimse en baştan uyarayım.

Bu ülke ne izmir marşı ile, ne rap şarkıları ile kurtarılmadı, Allah Allah nidaları ile bedenini kurşunlardan sakınmayan, İlah-i Kelimatullah adına, Cihad adına, Şehadet makamı adına, bacısının örtüsüne el uzatanın elini kırmak adına savaşanlarla kurtarıldı.
Şimdi bu kişilere ne deniyor? İran'a Arabistan'a gidin orda yaşayın deniyor... Pardon da siz kimsiniz de benim dedemin kanını döktüğü topraktan beni kovuyorsunuz? deme hakkım yok mu ? Peki bunu diyenler kimler ? Balkanlardaki son topraklarımızı, canları tehlikeye girince bırakıp kaçıp da benim dedemin kurtardığı topraklara sığınanların torunları diyor... Suriyelilere laf edenler de bunlar... Ha çok tasvip etmiyorum özellikle Suriyeli erkeklerin burada olmasını, ülkeleri için savaşmak yerine burda olmaları onların kişiliksizliği, lakin dedesi aynı şeyden kaçıp buraya gelmiş bir insanın empati yapmak yerine şuan bu duruma kızmasına da sen kim oluyorsun deme hakkımı doğurur....
Burayı uzatmayalım konu dağılmasın.
Gelelim intikam olayına...

Evet bir rövanş alma olayı var doğrudur... Lakin senin benim gibi vatandaştan bir rövanş almak gibi durum yok ortada...
Özellikle İsmet İnönü ile beraber ülkeye çöreklenmiş, senelerdir bu ülkede senden ve benden daha çok söz sahibi olan dış mihraklarla bir rövanş maçı bu...

Gecelik, aylık, yıllık faizlerin %100 ler düzeyinde olduğu dönemde bu dış mihraklar 60 milyonluk söğüşlenecek bir ülke bulmuş söğüşlüyorlardı..
Tayyip Erdoğan faizleri indirin dedikçe yükseltin baskısı yapanlar da bunlar zaten...Neden ? 100 lira borç verip, 200 lira borçlandırıyor, onu da nasılsa ödemek için benden borç alacak diyor, ödeme günü geldiğinde para olmayınca bu sefer 200 lira borç verip 400 lira borçlandırıyordu ve en sonunda da borç veririm ama benim dediğim yasalar çıkarsa veririm diyerek ülkenin yönetiminde söz sahibi oluyorlardı..

Şimdi sizin dediğiniz değil, benim dediğim olacak diyen bir Lider ülkenin başında diye, hep birden yüklenmekteler.
Siz bu rövanşı sizinle zannediyorsunuz lakin sizinle alakası yok bunun...

Eski Türkiye'de bu paralar faize giderken, 2002 den sonra bu paralar alt yapı yatırımlarına gitti..

Şimdi herkes şunu diyor, yol yapmak, hastane yapmak vs neye yarar.. Fabrika vs kurma yol yap ne olacak...

Bakış açısı doğru ama eksik bir açı...

Ülkede kalkınma demek tüm illerde üretim yapılması demek.. ama teknoloji ama tarım ama ağır sanayi...
Peki bu ürettiğin malı neyle taşıyacaksın? Işınlayacakmısın siparişleri ?

Ar-Ge için yapılan atılımları, teknokentleri, anahtar teslim fabrika destekleri vb bir sürü atılan adımların 2023, 2050, 2071 vizyonlarının parçası olduğunun farkında olmamanız, bunları birer cümleden ibaret görmeniz ve derinine inmeden, sadece Erdoğan düşmanlığını rehber edinmeniz.. Bizim rövanşımız sizinle değil ama sizin rövanşınız bizimle... Onun da farkındayız.. Onun için Erdoğan'ı kendi canımızın da önüne koymuş savunmaktayız.. Erdoğan bu davanın Lideri, neferi ve ona gelecek her baskıyı, saldırıyı göğüslemek de bizim boynumuzun borcu..

Bu yollar, demirağlar, havayolu taşımacılığına yapılan yatırımlar sence bir planın parçası değil mi ?
Zaten bunu düşünmemişsen, Erdoğan'ı anlamanı neden oy verdiğimizi idrak etmeni beklemiyorum...

....

Daha yazacak çok şey var ama, karşımda anlayan birisi var mı ? onu bilemediğimden boşa zaman harcamak da istemiyorum açıkçası...

tiriviriap

Asistan
Reaksiyon puanı
308
Siz hala bu nefretin Atatürk'e olduğunu zannediyorsunuz ya! yazık ne diyim :)
Atatürk, doğrusu ve yanlışı ile yapmış bişiler ve tarih sahnesindeki yerini almıştır.
Mete Han, Bilge Kağan, Alparslan, Keykutbat, Osmangazi, Fatih, Yavuz, Kanuni, Abdulhamid Han, Abdulmecid vb adını buraya yazabileceğimiz kim var ise bunlar bu soyun, bu ülkünün birer neferidir, Aynı şekilde yanlışları olsa da Atatürk'de bu ülküde bir yer edinmiştir. Diğerleri hatasızmıydı? elbette vardı hataları.

Ama hiçbirisi, şapka giymedi diye insanları meydanlarda darağacında astırmadı.
Hiçbirisi kendi şehrini (Rize'nin denizden bombalanması) bombalatmadı.
Selçuklu yıkıldı Osmanlı kuruldu, lakin Osmanlı Selçuklu'dan aldığını reddedip yeni bir Osmanlı kuracam demedi, eksiklerini giderip üstüne koyarak gittiler..

Gelelim Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna...
Burada şunu en baştan belirtmek lazım, demokratik sistem, seçim vb şeyler doğru olan şeyler, Osmanlı'dan örnek veriyorsun padişahlık istiyorsun gibi saçma şeyler yazmasın kimse en baştan uyarayım.

Bu ülke ne izmir marşı ile, ne rap şarkıları ile kurtarılmadı, Allah Allah nidaları ile bedenini kurşunlardan sakınmayan, İlah-i Kelimatullah adına, Cihad adına, Şehadet makamı adına, bacısının örtüsüne el uzatanın elini kırmak adına savaşanlarla kurtarıldı.
Şimdi bu kişilere ne deniyor? İran'a Arabistan'a gidin orda yaşayın deniyor... Pardon da siz kimsiniz de benim dedemin kanını döktüğü topraktan beni kovuyorsunuz? deme hakkım yok mu ? Peki bunu diyenler kimler ? Balkanlardaki son topraklarımızı, canları tehlikeye girince bırakıp kaçıp da benim dedemin kurtardığı topraklara sığınanların torunları diyor... Suriyelilere laf edenler de bunlar... Ha çok tasvip etmiyorum özellikle Suriyeli erkeklerin burada olmasını, ülkeleri için savaşmak yerine burda olmaları onların kişiliksizliği, lakin dedesi aynı şeyden kaçıp buraya gelmiş bir insanın empati yapmak yerine şuan bu duruma kızmasına da sen kim oluyorsun deme hakkımı doğurur....
Burayı uzatmayalım konu dağılmasın.
Gelelim intikam olayına...

Evet bir rövanş alma olayı var doğrudur... Lakin senin benim gibi vatandaştan bir rövanş almak gibi durum yok ortada...
Özellikle İsmet İnönü ile beraber ülkeye çöreklenmiş, senelerdir bu ülkede senden ve benden daha çok söz sahibi olan dış mihraklarla bir rövanş maçı bu...

Gecelik, aylık, yıllık faizlerin %100 ler düzeyinde olduğu dönemde bu dış mihraklar 60 milyonluk söğüşlenecek bir ülke bulmuş söğüşlüyorlardı..
Tayyip Erdoğan faizleri indirin dedikçe yükseltin baskısı yapanlar da bunlar zaten...Neden ? 100 lira borç verip, 200 lira borçlandırıyor, onu da nasılsa ödemek için benden borç alacak diyor, ödeme günü geldiğinde para olmayınca bu sefer 200 lira borç verip 400 lira borçlandırıyordu ve en sonunda da borç veririm ama benim dediğim yasalar çıkarsa veririm diyerek ülkenin yönetiminde söz sahibi oluyorlardı..

Şimdi sizin dediğiniz değil, benim dediğim olacak diyen bir Lider ülkenin başında diye, hep birden yüklenmekteler.
Siz bu rövanşı sizinle zannediyorsunuz lakin sizinle alakası yok bunun...

Eski Türkiye'de bu paralar faize giderken, 2002 den sonra bu paralar alt yapı yatırımlarına gitti..

Şimdi herkes şunu diyor, yol yapmak, hastane yapmak vs neye yarar.. Fabrika vs kurma yol yap ne olacak...

Bakış açısı doğru ama eksik bir açı...

Ülkede kalkınma demek tüm illerde üretim yapılması demek.. ama teknoloji ama tarım ama ağır sanayi...
Peki bu ürettiğin malı neyle taşıyacaksın? Işınlayacakmısın siparişleri ?

Ar-Ge için yapılan atılımları, teknokentleri, anahtar teslim fabrika destekleri vb bir sürü atılan adımların 2023, 2050, 2071 vizyonlarının parçası olduğunun farkında olmamanız, bunları birer cümleden ibaret görmeniz ve derinine inmeden, sadece Erdoğan düşmanlığını rehber edinmeniz.. Bizim rövanşımız sizinle değil ama sizin rövanşınız bizimle... Onun da farkındayız.. Onun için Erdoğan'ı kendi canımızın da önüne koymuş savunmaktayız.. Erdoğan bu davanın Lideri, neferi ve ona gelecek her baskıyı, saldırıyı göğüslemek de bizim boynumuzun borcu..

Bu yollar, demirağlar, havayolu taşımacılığına yapılan yatırımlar sence bir planın parçası değil mi ?
Zaten bunu düşünmemişsen, Erdoğan'ı anlamanı neden oy verdiğimizi idrak etmeni beklemiyorum...

....

Daha yazacak çok şey var ama, karşımda anlayan birisi var mı ? onu bilemediğimden boşa zaman harcamak da istemiyorum açıkçası...

Altına imzamı atarım. Gecelik faiz %7500 dü bu arada

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Öncelikle bir gün anlayacaksınız ki dava dediğiniz ideolojiler yarın Allahu Teala huzurunda büyük çoğunluğu yalan olacak.
Çünkü davalar öyle bir noktaya ulaştı ki Allah'ın haram kıldığı yalan söylemek dava için rahatlıkla yapılabilir hale gelmiş. Allah'in emrettiği adalet dava için es geçilebilir birşey olmuş.
Evvel olan da ezeli olan da Rabbimiz.
Bu ideolojiler gelecek geçecek, Allah'ın razı olduğu işi yapanlar kurtuluşa erecek.
Sorun şu ki Allah'ın gönderdiğini Allah korur, kollar ve gerektiğinde kurtarır. Biz ancak belki bir miktar vesile oluruz nasip olursa.
Bizim görevimiz Allah'ın getirdigini kurtarmak değil, Allah'ın getirdigi ile kurtulmak.

Peki öyleyse bildiginizi okumaya devam edin.
Bu kibir kimseyi bir yere götürmez lakin.

Bugün mitingde ilginç birşey oldu, sayın cumhurbaşkanımız bir dergi gösterdi, bakın tüm dünya bizi ovuyor dedi. Halbuki derginin kapağındaki yazıda onun diktatör olduğu ima ediliyordu. Peki o kadar danışman yardımcılar vs nasıl fark etmedi, çünkü hak ettikleri deneyim, bilgi ve çalışkanlığa sahip olduğu için değil, yalakalık yaptıkları için geldiler. İşte adaleti elden bırakmanın sonucu budur. Peki okuyanlara sesleniyorum. Bu kadronun, bu danismanlarin, bu yardımcıların gerçekten başarılı olma ihtimali var mı, bu kıraathane önerisi vs ile olacak şeyler mi bunlar.
Bakın daha 4 yıl öncesine kadar çözüm süreci diye birşey vardı, niye vazgeçildi, oylar düştüğü için.
Dolayısıyla oylar düşmeden bu yanlisliklari oturup idrak edebilmeleri pek olası değil.
Burada çocuklarımızın geleceği söz konusu. Bir tarafta kıraathanelerde gencler hayal edin, bir tarafta teknoloji uslerinde çalışan gençler.
Koskoca binlerce yıllık ülkemizin geldiği nokta boyle bir vizyon mu olmalı
Takım tutar gibi parti tutmak işte tam da bu sebepten şakaya gelmez, oyun değildir.
Gerektiğinde eleştirmek, eleştirilen kişiye zarar değil fayda getirir. Yoksa dalkavuklar yalakalar toplanır ve gerçek ile olan bağı koparirlar. Yüzde 25 genç işsizlik varken Almanya bizi kıskanıyor ruyalariyla uyuturlar.

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
Öncelikle bir gün anlayacaksınız ki dava dediğiniz ideolojiler yarın Allahu Teala huzurunda büyük çoğunluğu yalan olacak.
Çünkü davalar öyle bir noktaya ulaştı ki Allah'ın haram kıldığı yalan söylemek dava için rahatlıkla yapılabilir hale gelmiş. Allah'in emrettiği adalet dava için es geçilebilir birşey olmuş.
Bu ideolojiler gelecek geçecek, Allah'ın razı olduğu işi yapanlar kurtuluşa erecek.
Sorun şu ki Allah'ın gönderdiğini Allah korur, kollar ve gerektiğinde kurtarır. Biz ancak belki bir miktar vesile oluruz nasip olursa.
Bizim görevimiz Allah'ın getirdigini kurtarmak değil, Allah'ın getirdigi ile kurtulmak.

Bugün mitingde ilginç birşey oldu, sayın cumhurbaşkanımız bir dergi gösterdi, bakın tüm dünya bizi ovuyor dedi. Halbuki derginin kapağındaki yazıda onun diktatör olduğu ima ediliyordu. Peki o kadar danışman yardımcılar vs nasıl fark etmedi, çünkü hak ettikleri deneyim, bilgi ve çalışkanlığa sahip olduğu için değil, yalakalık yaptıkları için geldiler. İşte adaleti elden bırakmanın sonucu budur. Peki okuyanlara sesleniyorum. Bu kadronun, bu danismanlarin, bu yardımcıların gerçekten başarılı olma ihtimali var mı, bu kıraathane önerisi vs ile olacak şeyler mi bunlar.
Bakın daha 4 yıl öncesine kadar çözüm süreci diye birşey vardı, niye vazgeçildi, oylar düştüğü için.
Dolayısıyla oylar düşmeden bu yanlisliklari oturup idrak edebilmeleri pek olası değil.
Burada çocuklarımızın geleceği söz konusu. Bir tarafta kıraathanelerde gencler hayal edin, bir tarafta teknoloji uslerinde çalışan gençler.
Takım tutar gibi parti tutmak işte tam da bu sebepten şakaya gelmez, oyun değildir.
Gerektiğinde eleştirmek, eleştirilen kişiye zarar değil fayda getirir. Yoksa dalkavuklar yalakalar toplanır ve gerçek ile olan bağı koparirlar. Yüzde 25 genç işsizlik varken Almanya bizi kıskanıyor ruyalariyla uyuturlar.

Daha bugün yayınlanan video.Daha niceleri var.Bakın projerler zaten var ve devam ediyor. Siz araştırmıyorsunuz yada kaale almıyorsunuz.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Hiç yapmadılar zaten demedim ki.
Lakin 1 yapılan 10 gösteriliyor, ayaklar yere basmıyor, bu haberler ancak ve sadece seçimden seçime gözüküyor.
Az önce Tv'de özledim yahu sayın cumhurbaşkanımız dedi ki gayrisafi milli hasıla içinde biz birinciyiz, Amerikayi da geçtik, İngiltereyi de.
Ülkede dolar euro belliyken, faizler belliyken, issizlik belliyken, enflasyon belliyken, alım gücü belliyken, asgari ücretler, işsizlik maaşları, memur ve emekli maaşları belliyken 3 ay garsonluk yapıp araba alınan Amerikadan iyi olunduğunu iddia etmek, gerçekle bağını tamamen koparmaktir. Yapılan iyi işlere zaten kimsenin lafı olmaz ama durum öyle değil. Ekonomik olarak krize gidiyoruz ve önlem alınmazsa daha da kötü olacak.

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
Hiç yapmadılar zaten demedim ki.
Lakin 1 yapılan 10 gösteriliyor, ayaklar yere basmıyor, bu haberler ancak ve sadece seçimden seçime gözüküyor.
Az önce Tv'de özledim yahu sayın cumhurbaşkanımız dedi ki gayrisafi milli hasıla içinde biz birinciyiz, Amerikayi da geçtik, İngiltereyi de.
Ülkede dolar euro belliyken, faizler belliyken, issizlik belliyken, enflasyon belliyken, alım gücü belliyken, asgari ücretler, işsizlik maaşları, memur ve emekli maaşları belliyken 3 ay garsonluk yapıp araba alınan Amerikadan iyi olunduğunu iddia etmek, gerçekle bağını tamamen koparmaktir. Yapılan iyi işlere zaten kimsenin lafı olmaz ama durum öyle değil. Ekonomik olarak krize gidiyoruz ve önlem alınmazsa daha da kötü olacak.
Seçimden öncede paylaşılıyordu.Tv de izlemediğin çok belli hocam.Orada ne dedi ? ""Dünyada en az gelişmiş ülkelere destekte bir numaralı ülke Amerika görünür fakat gayri safi milli hasılaya göre dünyada bunun bir numarası Türkiye. Biz bir numarayız. Amerika gerimizde, İngiltere falan çok daha geride " aynen bunu dedi.Yalan söylemeyin lütfen

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Böyle dediyse yanlış duymuşum.
Lakin gerçeği değiştirmiyor.
Ben uslubumu bozmam, gerek yok, nasıl olsa milletin kararı en doğru karardır.
O yüzden böyle saldırganlığa gerek yok.
Yanlış varsa düzeltiriz merak etme sizin gibi yanlista ısrar edenlerden ve kendi bildiğini okuyanlardan değiliz.
Zaten cümlenin doğru hali de ayrı sıkıntı. Kendi çocuklarımız kağıt toplarken, gençlerimizin hayal kurmayı bile unutmusken Suriyelilere 60 milyara yaklaşan oranda para harcanması farklı bir tartışma konusu.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
60 milyar dolar Suriyeliler için harcanmış, çok şükürler olsun ki ülkem bu kadar gelişmiş ve kalkınmış.Sanırım 2000 yılı idi Lüksemburg dan gittik 750 milyon dolar yardım istedik memur maşlarını ödeyebilmek için , onlarda bize bu parayı verdiler ama hibe olarak verdiler yani dediler ki (tabiri caizse) başımızın gözümüzün sadakası olsun.yani minicik bir ülkeden DİLENDİK RESMEN.

M

Murat Burç

SDN Okuru
60 milyar dolar Suriyeliler için harcanmış,
Bu miktar öğrenciler için harcanmıyor. Bu ülkenin geleceği için harcanmıyor. Ama savaştan kaçıp bacılarımızı kesen, sahilde gününü gün eden suriyeli genç erkeklere harcanıyor. Tebrikler. :D :D

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Lakin bunun faturasını yine halk ödedi. Yüksek rütbedeki kişiler yine en lüks arabalara biniyorlar fakat ortalama bir mühendis maaşıyla dahi yüksek performanslı bir bilgisayar almak hayal oldu.

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
Lakin bunun faturasını yine halk ödedi. Yüksek rütbedeki kişiler yine en lüks arabalara biniyorlar fakat ortalama bir mühendis maaşıyla dahi yüksek performanslı bir bilgisayar almak hayal oldu.
ben nasipse işe başlayacam.2800 e yakın maaş alacam ama ben hesabımı kitabımı yaptım yüksek performanslı bilgisayar alabiliyorum.

gencfenerliler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15

- Abdulhamid Han'ın tahttan indirilmesine kadar geçen süredeki olayları incelemeni
- Adnan Menderes'i asılmaya götüren darbeye giden süreci incelemeni
- Özal'ın zehirlenmesine giden süreci incelemeni şiddetle tavsiye ederim....

Özellikle Cennetmekan Sultan Abdulhamid Han'a ve Menderes'e atılan suçlar, yapılan iftiraların hepsi bugün Erdoğan'a da atılmaktadır.

Sultan Abdülhamid’in yaptıkları - IkinciAbdulhamid.com - İkinci Abdülhamid Han Adına Yapılmış İlk ve Tek Türk Sitesi

Adam camii yaptırdığı her yere okul da yaptırmış, bir çok dalda öğrenciyi yurtdışına okumaya gönderip tüm masraflarını karşılamış, lakin giden öğrencilere kancayı takan devletler, öğrenci yerine vatan haini yetiştirip geri göndermiş, Bu kişiler de gelince İttihat ve Terakki Fıkrası çatısında toplamış ve Abdulhamid'i indirmek pahasına tüm ülkeyi yangın yerine çevirmişler, akabinde Abdulhamid Han tahttan indirildiğinde 3 milyon küsür km2 olan vatan topraklarını 9 senede 800 000 km2 ye kadar zor bela koruyabilmişler, şimdi de İttihat ve Terakkicilerin torunları ve yeni buldukları işbirlikçileri ile bu savaşı devam ettirmekteler, lakin kullandıkları silahlar hep aynı... Yediği yemeği dahi kendi hazinesinden karşılayan bir Sultan'a hırsız diyenler ve o sultanı ailesi ile birlikte sürgün edip sefalet içinde yaşamalarına sebep olanlar ile, Abdulhamid Han'ın eşini sürgünde yokluk içinde bulup, iade-i itibar yapmak isteyen Menderes'i asanlar aynı kişiler ve çocuklarıdır..

Gelelim sana.. o dava zaten Allah'ın kendi davasıdır.. İlah-i Kelimatullah... Yani Türklerin İslam ile tanıştıktan sonraki Kızıl Elma'sı....

Bu davayı Allah korur diyerek rahatına bakmak, münafıklığın belirtisidir kardeş aman diyim...

Dava sahibi haktır, biz o dava uğruna nefer olmuş faniler..

Siyaset bu davanın en çok geride kaldığı dallardan birisi idi.. Yüzümüze gülen herkesi bizden sanarak bu davaya beraber hizmet edelim diyerek çok geride kaldık çok...

Yalan'ın söylenmesinde 3 yerde haram kılınmaz,

Harbte,

Kişilerin arasını düzeltmekte,

(Aile dirliğini sağlamak için) kocanın hanımına, hanımın kocasına söylediği sözlerde.
....

Ve biz bir harpteyiz.. Bize söylemediği sürece bir sorun yok, ve ben sadece sizin açınızdan bakmadığım için nerde yalan söylediğini nerde doğru söylediğini anlayabilecek durumdayım....

Zaten ben de danışmanları ve yanındakilerden çok da memnun değilim, ama Lider olarak kabullendi isek, bize düşen bu konuda uyarmak, uyarının yetmediği yerde ikrar etmek, ikrar yetmez ise iktidardan etmektir...

Bu kadar değişime açık başka hangi parti var?

Chp'de aday olmayan kim var ise hepsi Kemal Kılıçdaroğlu'na saydırmaya başlarken, bizde aday gösterilmeyen herkes bu davaya arka planda hizmete devam ediyor ise, önce bi kendi cenahınıza bakın, kim yiyici kim hizmet eri anlarsınız...

Kıraathane dediği olayı gençler için söylemiyor zaten, sigara , okey, kağıt oyunları ile dolu mekanların yerine kitap okunan yerler olsun diyor... Yanlış mı diyor???
Bu kadar Ar-Ge merkezi, Teknokent, Kosgeb vb destekler gözünüze dizinize dursun...
Öncesinde işleyiş nasıldı ? Gidiyordun, banka veya kurum müdürü ile anlaşıyordun %30 müdüre verip kredi çıkarıp sonra amerikaya yerleşiyordun...
Şimdi ? devlet diyor ki , fabrika mı kuracan ? sen bi ödemesini yap, göreyim gerçekten bu işi yapacak mısın? temelini atıyorsun harcadığın para yatıyor hesabına.. böyle belirli evrelerde devlet kontrol edip para yatırıyor ve iş yapmayacak kimse kredi alamıyor ona ağlıyor millet.. Yoksa iş yapacak herkese kredi veriyor devlet... üret istihdam sağla diyor..

Uyduları, Aselsan, Havelsan, Tusaş vs bir sürü kurumun ürettiği o malzemeleri kim ürettirdi ? kim bunları argesine kaynak sağladı ?

yaz yaz bitmiyor hacı...

Size ağzıyla kuş tutsa yaranamaz zaten..
Biliyoruz ve onun için sizin söylemlerinizi umursamıyoruz...

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Siyaset yapan liderler de bu ülkenin çocukları.
Bu ülkenin insanlarını düşman olarak görüp yalan soylemeye dini referanslar vermek İslam'a aykırı ve dinimize zarar vermekten öteye gitmez.
İnsanları ayristirip rakipleri düşman bellemek ülkeye de katkı sağlamaz ancak birlik olmak sağlar.

tiriviriap

Asistan
Reaksiyon puanı
308
"bugün bizdeki muhalefet, iktidarı düşürme şartıyla vatanı düşürmeye bile razıdır..."

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
muhalefet yalnız ama yalnız kendi çıkarını düşünmektedir ve bu ülkeyi bilerek ya da bilmeyerek yabancı ülkelere kaptırmak üzere çalışmalar yürütmektedir, o tür söylemler içerisindedir. Böyle bir anlayış ile nasıl olur da ortak noktada buluşulabilinir...

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Değil kardeş sen merak etme.
Muharrem İnce defalarca halk kazansın ben kaybetmeye razıyım dedi, ben böyle bir cümle neredeyse 17 yıl iktidarda olan yöneticilerden hic bir kez bile duymadım.

gencfenerliler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Siyaset yapan liderler de bu ülkenin çocukları.
Bu ülkenin insanlarını düşman olarak görüp yalan soylemeye dini referanslar vermek İslam'a aykırı ve dinimize zarar vermekten öteye gitmez.
İnsanları ayristirip rakipleri düşman bellemek ülkeye de katkı sağlamaz ancak birlik olmak sağlar.

Rakipleri "istemezuk"çu olmasa sıkıntı yok...

Muhalefet olmak demek, iktidarın her yaptığını eleştirmek demek değildir..

Hangi dünya ülkesinde, kendi ülkesine karşı savaşan bir terör örgütünün yöneticisi Cumhurbaşkanı adayı olabilir? ve hangi ülkelerde bu adayı devletin başına aday olan diğerleri destekleyebilir???

Amerika vb gelişmiş ülkelerde muhalefet, Ay'a giden devleti yeter artık Mars'a gidelim diye destekleyip eleştirirken, bizimkiler yaptıklarını yıkacaz diye meydanlara doluştular, ve erken seçim kararı aldığından bu yana yıka yıka bitiremediler.. Adam yapmış da yapmış :)

Bunlar İttihat Terakki kafasında olduktan sonra benim de düşmanımdır kimse kusura bakmasın.
Muharrem'e oy verip Cumhurbaşkanı yapsak, her gün birimizin karısına kızına mesaj atar abaza kaldım gel seni bu gece Saray'da ağırliyim diye...
Temel'e oy versek, hızlı trene binme göçü hızlandırıyorsun diye çıkışır...
Meral'e oy versek, bunun iç işleri bakanı olduğunda olan gayri meşru iş ve ölümler geri döner kim ne zaman nerde öldürülür belli değil.. Fetö ile beraber iş tutması da cabası..
Perinçek zaten bildiğin dansöz.. bugün ulusalcı, yarın ne ci olacağını kimse kestiremez..

Demirtaş gibi bir bebek katiline oy vereceğime o parmaklarımı kendi ellerimle keserim zaten.

Buyur sen kime vereceksen ver oyunu.. Ben daha iyisi çıkana bu bayrağı daha ileri taşıyacak birisi meydanlarda yerini alana kadar Tayyip Erdoğan'cıyım.

M

Murat Burç

SDN Okuru
ben nasipse işe başlayacam.2800 e yakın maaş alacam ama ben hesabımı kitabımı yaptım yüksek performanslı bilgisayar alabiliyorum.
2800'e yüksek performanslı bilgisayar öyle mi? :D :D :D Bu işlerden anlamadığın belli.
Hakikaten bırakın bu işleri. Gerçekten PC işi ile uğraşan birisi size küfür eder.
Eminmisin harcanmadığına, elinin altında internet var, bu ülkede ilk defa milli eğitim bütçesi savunmanın falan önüne geçip gelirden en fazla pay alan bakanlık oldu. Elinizi vicdanınıza koyun biraz. Eğitim sistemini eleştirebilirsiniz size katılırımda hatta ama para harcanmıyora asla katılmam.
Harcanmıyor. :D :D Elin suriyelisi benle aynı üniversiteye gidip benle aynı yurtta kalıyor ve benden daha fazla burs alıyor. (ben burs bile alamıyorum kredi. Üniversite bittikten 2 sene sonra ödemeye başlayacağım ben ödeyebileceğimi bildiğim için bu yükün altına girdim.) Benden fazla burs alma meselesi ise bir suriyelinin kendi ifadesi. Bir arkadaşım anlatmıştı. Bir suriyeli ile aynı odada kalan bir arkadaş. Laf arasında kendi ağızınadn kaçırmış. Halbuki durumu iyi olmayan ama burs alamayan, krediyi ödemekten çekinip ailesinin gönderdiği para ile geçinmeye çalışan bir çok arkadaşım var. :D :D
Bana mı anlatıyorsunuz öğrencilik işlerini. Öğrenci olan benim. Şunu inkar edemem kaldığım KYK yurdu Türkiye'nin en iyi KYK yurtlarından birisi ve hakikaten iyi yapılmış bir yurt fakat içindeki yemek veren özel şirket bile bana göre ihalede hile ile alınmış paragöz bir yemek şirketi. :D :D

Eğitimin içine ettiler her gelen bakan sınav sistemi değiştirdi. Benim kardeşim mağdur oldu. Şu en son getirdikleri adrese dayalı liseye yerleştirme sistemi tamamıyla rezillik. Belli puan aralıklarında (benim ilim için 500 üzerinden 480-400 arası) bir nitelikli yani sınavla alan sayısal lise yok. :D :D
Bunun iki sebebi var birincisi imam hatiplere zorla başarılı öğrenci göndermek(çünkü gereğinden fazla yaptılar. İmam hatip mezunu şuan ilahiyatta okuyan hafız arkadaşım imam hatiplerin çöp olduğunu söylüyor.) :D :D ikincisi temel liselere çevrilen dershanelere öğrenci yönlendirmek.
:D :D :D

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Geç oldu, yarın iş var, ondan sonraki haftalarda da çalışmalarim var, pek ugrayamayacagim sanırım, inşallah halkımız kişisel menfaatler uzerinden koru körüne savunanları değil gerektiğinde elestirilmeyi bilen kadrolarin önünü açar.
1359375.jpg

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
2800'e yüksek performanslı bilgisayar öyle mi? :D:D:D Bu işlerden anlamadığın belli.
Hakikaten bırakın bu işleri. Gerçekten PC işi ile uğraşan birisi size küfür eder.

:D:D:D

Sizin yüksek performanstan bahsettiğiniz fiyatlar nedir ? Ben bilgisayarcıyım merak etmeyin.6000 tl lik bir bilgisayar çok çok rahat işimi görürken niye gidip 20.000 yada üzeri vereyim bana açıklar mısınız ? Niye gözünüzü sürekli daha pahalı daha pahalı olmasında.Bu gün video izledim.ufak biri diyor ben chp ye oy verecem neden diyor alım gücü çok kötü 500 tl ye ayakkabı alamıyoruz.Eh gözünüz doysun be. Bakın itü pars takımına.İmkan verilmiyor değil mi öğrencilere ?

Son düzenleme: