Cumhurbaşkanı Erdoğan " 3 yılda 1 milyon yazılımcı yetiştirmeyi hedefliyoruz"

crow88

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,255
Ben elendim o zaman...
Yemeğin tuzuna bakmadan tuz atanlar gibi hemen kararını vermişsin,evde yemek yaparken,tuzuna ,suyuna,salçasına bakmazmısın,programcılıkta yemek yapmak gibidir.
Yemeği yaparken zevk alarak yaparsan o yemek harika olur.zaten kolay olan ne var bu hayatta ,bence deneme yap,kendini yokla.
Yukarıdaki maddeler her ne kadar doğruda olsa,bu kişiye göre çok farkeder.kimisi kendini dünyaya kapatır ,işine odaklanır.
siz yemeğe tuz atmadan önce tadına bakın,bakarsınız çok hoşunuza gider:)

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,536
Yemeğin tuzuna bakmadan tuz atanlar gibi hemen kararını vermişsin,evde yemek yaparken,tuzuna ,suyuna,salçasına bakmazmısın,programcılıkta yemek yapmak gibidir.
Yemeği yaparken zevk alarak yaparsan o yemek harika olur.zaten kolay olan ne var bu hayatta ,bence deneme yap,kendini yokla.
Yukarıdaki maddeler her ne kadar doğruda olsa,bu kişiye göre çok farkeder.kimisi kendini dünyaya kapatır ,işine odaklanır.
şiirsel bir yazı gibi ah birde anlayabilsem

Didem Ergin

Profesör
Reaksiyon puanı
2,343
Matematik çok uzak bana yine de dene diyor musun? :) teşekkür ederim bu arada ?

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
zam yapmaz en kötü yurt dışından alırız
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yıllardır Yabancı dili öğretemediler ...
Bunu nasıl öğrenecekler merak ediyorum ben devletin her yaptığına karşı birşey düşünüyorum iyi mi kötü mü diye buda iyi ama yabancı dil olmadan matematik olmadan zor yetiştirirler..

~ KaanCK ~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,591
Hakaret dışında katılıyorum.
Cok iyi dusunmusler ama o kadar deil iste dogru duzgun altyapi ve temel kurmadan birsey yapilamaz.ben acikcasi bu mallarin birsey yapacağı dusunemiyorum eline koluna bulastirirlar. Erdogan basa gectiginden beri egitim seviyesi ortada ulkenin gelismedigi cok acik egitim olmayincada uretim fazla oolmuyor. Kendimizi kandiriyoruz sadece bunlara inanarak bu saatten sonra birsey degisecegini sanmam

Taha K.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,001
5 sene sonra neler olacak bilinmez ama aldığım bilgilere göre yavaş yavaş bu işi kavrıyoruz , çalışmalar var gecelek vaad ediyoruz bence....

SiberOptik

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
359
Uygulama başarılı fakat sitedeki videolar acilmiyor ayni sorunu alan varmi?

gollik29

Asistan
Reaksiyon puanı
152
Lise/üni mezunundan sonra polis akademisine girmeyi düşünüyordum, ama bu proje erteletecek galiba. Girip öğremekte fayda var.

İstihdam sitesindeki mi?

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Öğretmedilerse herkesden çok biz çalışmalıyız !
Doğru da sade bizle olmaz... büyük şirket lerin çok yazılımcısi var örnek facebook binlerce var sade bir kişi olsa ilk günde çöker o sistem yeni nesild3 biraz öğrenmeli ama ögretecek adam yok...

Taha K.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,001
Uygulama başarılı fakat sitedeki videolar acilmiyor ayni sorunu alan varmi?
Çöktü şuan.

Lise/üni mezunundan sonra polis akademisine girmeyi düşünüyordum, ama bu proje erteletecek galiba. Girip öğremekte fayda var.

İstihdam sitesindeki mi?
Bende düşünüyordum aklımın bir ucunda ama memurluk hamallık hocam ayrıyetten polislik bildiğimiz gibi bir meslek değilmiş ABD'de yaşamıyorsan yanaşma bile.

İstihdam sitesindeki mi?
Sadece 10 kişiyle bile bir çok şey başarılır istediğin şeye göre değişebilir , 1 kişi oyun yapıyor araştırabilirsin :)

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Çöktü şuan.

Bende düşünüyordum aklımın bir ucunda ama memurluk hamallık hocam ayrıyetten polislik bildiğimiz gibi bir meslek değilmiş ABD'de yaşamıyorsan yanaşma bile.

Sadece 10 kişiyle bile bir çok şey başarılır istediğin şeye göre değişebilir , 1 kişi oyun yapıyor araştırabilirsin :)
Oyun yapıyor doğru oyunu pazara sürdükten sonra ne kadar yazılımcısi var biliyon mu?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,534
Piyasada sanki diplomasız adama maaş veriyorlar da, bu tarz eğitim koymuşlar. Tamam çabalarını takdir ediyorum ancak, bundan önce üniversitelerdeki bilgisayar mühendisliği imkanlarını artırsınlar. Çoğu üniversitede düzgün internet alt yapısı ve bilgisayar laboratuvarları yok. Akademisyenlerin çoğu diğer mühendislik dallarından evrilip bilgisayar hocası olmuş. Hocaların bir çoğu kendilerini güncellemiyor. 20 yıldır aynı kodu öğrencilerin önüne sunuyorlar. Birinci sınıfta bir proje aldık, en son 2004 yılında kullanılmış bir VS eklentisi ile ödev yaptırmaya çalışıyorlar. Güncel bir şey yok sanki piyasada. Geçen baktım, 3. sınıf olmama rağmen birinci sınıflara hala aynı eklentiyi kullandırıyorlar. Yazık. Önce iyi hocalar, iyi okullar ve altyapılar sonrası gelir zaten. Elektronik ürünlerin pahalı olmasından dolayı, zaten yurt dışındaki adama kıyasla 2-3 sıfır geride başlıyoruz. Birde okulda angaryalar ile uğraşıyoruz.

TeknoTakip

Doçent
Reaksiyon puanı
444
z kuşağının oylarına ihtiyaçları var ve bunu biliyorlar. 3 yılda 1 milyon. 3 yıl sonra 2023.2023 yılında seçim.

Taha K.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,001
Piyasada sanki diplomasız adama maaş veriyorlar da, bu tarz eğitim koymuşlar. Tamam çabalarını takdir ediyorum ancak, bundan önce üniversitelerdeki bilgisayar mühendisliği imkanlarını artırsınlar. Çoğu üniversitede düzgün internet alt yapısı ve bilgisayar laboratuvarları yok. Akademisyenlerin çoğu diğer mühendislik dallarından evrilip bilgisayar hocası olmuş. Hocaların bir çoğu kendilerini güncellemiyor. 20 yıldır aynı kodu öğrencilerin önüne sunuyorlar. Birinci sınıfta bir proje aldık, en son 2004 yılında kullanılmış bir VS eklentisi ile ödev yaptırmaya çalışıyorlar. Güncel bir şey yok sanki piyasada. Geçen baktım, 3. sınıf olmama rağmen birinci sınıflara hala aynı eklentiyi kullandırıyorlar. Yazık. Önce iyi hocalar, iyi okullar ve altyapılar sonrası gelir zaten. Elektronik ürünlerin pahalı olmasından dolayı, zaten yurt dışındaki adama kıyasla 2-3 sıfır geride başlıyoruz. Birde okulda angaryalar ile uğraşıyoruz.
Ya işte bu ,Bu kadar doğru bir yorum olmaz Tebrik ediyorum sizi Mod'um ? ?
Onun dışında DİPLOMASIZ ÇALIŞAN BİRİLERİ VAR :)

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,534
Ya işte bu ,Bu kadar doğru bir yorum olmaz Tebrik ediyorum sizi Mod'um ? ?
Onun dışında DİPLOMASIZ ÇALIŞAN BİRİLERİ VAR :)
Çalışanlar var doğru. Hatta diploması olanlara kıyasla daha fazla şey bilmeleri gayet mümkün. Ancak maalesef özel sektörde sırf diploması iki yıllık diye 5.000 TL maaş vereceği kişiyi 2.500 TL civarına çalıştıran birçok firma dolu. Önemli olan işini iyi yapmak mı, yoksa diploma kağıdı mı önce bunu anlaması lazım ülkedeki şirketlerin. Amerika'da öğretim görevlisi olmayacaksan, diploma notunu çok fazla takmıyorlar. Bu sebeple diplomasız çalışan ve iyi maaşlar alan birçok kişi mevcut.

Taha K.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,001
Çalışanlar var doğru. Hatta diploması olanlara kıyasla daha fazla şey bilmeleri gayet mümkün. Ancak maalesef özel sektörde sırf diploması iki yıllık diye 5.000 TL maaş vereceği kişiyi 2.500 TL civarına çalıştıran birçok firma dolu. Önemli olan işini iyi yapmak mı, yoksa diploma kağıdı mı önce bunu anlaması lazım ülkedeki şirketlerin. Amerika'da öğretim görevlisi olmayacaksan, diploma notunu çok fazla takmıyorlar. Bu sebeple diplomasız çalışan ve iyi maaşlar alan birçok kişi mevcut.
Yaptığım yorumu lütfen ince ince okuyunuz Diplomasız birisi çalışıyor , çok para alıyor hemde :)

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,534
Yaptığım yorumu lütfen ince ince okuyunuz Diplomasız birisi çalışıyor , çok para alıyor hemde :)
Ben kimse alamaz veya iş yapamaz demiyorum ki zaten :) Ancak bir mezuna göre diplomasız şekilde TR sınırları içerisinde bir yerlere ulaşmak kanımca daha zor bir durum. Durum böyle olmasa, hiç üniversite okumadan direkt yazılımla uğramak bende isterdim açıkçası.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545

Yıllardır Yabancı dili öğretemediler ...
Bunu nasıl öğrenecekler merak ediyorum ben devletin her yaptığına karşı birşey düşünüyorum iyi mi kötü mü diye buda iyi ama yabancı dil olmadan matematik olmadan zor yetiştirirler..

Yabancı Dil veya Başka Bir Branş Olsun Bu Eğitimcilerin Yeteri Kadar Donanımlı Olmamasından Kaynaklanıyor. Bununla Birlikte Az veya Çok Öğrencilerinde Öğrenme Merakıyla Öğrendiğinin Üstüne Araştırma Geliştirme Faaliyetiyle Doğru Orantılıdır.

Bu Mantıkla Bakıp Eleştirmek Yersizdir. Son 20 Yılda Mezun Olanları. %95'i Gerçek Eğitimcidir Zira Geri Kalan Yetersiz Diye Adlandırdığımız Eğitimciler; Vakti Zamanında Üniversite Döneminde Sınavlara 1 Hafta Kalana Kadar Gezip Tozup Eğlendikten Sonra Son 1 Haftada Ders Notlarıyla Sınava Giren Tiplerden Oluştuğu ve Bu Tiplerin Geçer Not Alayım Mezun Olayım Atanayım Yeter Kafasında Olduğundan Bu Noktaya Gelinmiştir.

Konuya Dönersek Şuan İçin Birşey Demek İçin Çok Erken. Bu Proje Meyvelerini Verip Vermediği Zaman Konu Hakkında Eleştiri veya Övgüden Söz Edebiliriz.