Cumhurbaşkanı Erdoğan " 3 yılda 1 milyon yazılımcı yetiştirmeyi hedefliyoruz"

Reaksiyon puanı
5,172
Yeni ölücülerimiz hayırlı olsun.

Biz o kadar üniversite okuyalım, dünya standartlarında iş yapmak için aylarımızı harcayalım. Eğitimini yeni tamamlayan ölücüler gelsin beş para etmez projeleri elli yüz TL den satarak piyasanın içine etsin.

Şunu ne zaman anlatabileceğiz bilmiyorum. Amaç çok kişi eğitmek yerine, vasıflı kişiler eğitmek olmadıkça bir yerlere varamayacağız.

Zlatanerra

Asistan
Reaksiyon puanı
217
3 yılda 1 milyon yazılımcı değil 3 milyon yazılımcı da yetiştirilir. Asıl sıkıntı bu insanlara kendilerini tarafsız bir şekilde gösterebilecekleri ortamlar, bu kişileri sömürmeden kapitalizme kurban vermeden girişimci olmalarını sağlayacak akıl hocaları, yaptıkları işi büyütecek desteklerin arttırılması vb. aklıma gelmeyen pek çok etken var.
Kısaca daha çok üretmelerini sağlaycak teşvikler gerek.

izmirli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bakalım nasıl olacak bu iş. Kulağa hoş geliyor.

garb02

Doçent
Reaksiyon puanı
123
Ben şunu söyleyeyim, 15 senedir iktidarda Pardus'a sahip çıkamadı. Yazılımcılara mı sahip çıkacak. Siyaset yalanı

Reaksiyon puanı
6,381
3 yılda imkanı yok 1 milyon kişinin yazılımcı olmasına çünkü bende bir yazılım kursuna gidiyordum (Korona yüzünden şu ana gidemiyorum) ücretsiz olduğu için devletin kursu, "Sonuçta para ödemiyoruz gitmesek de olur" deniliyor ve gelmiyorlar. Onların eline bilgisayar ve tüm yazılım için gerekli olan parçaları da verecekler iyice umursamayacaklar. Büyük ihtimalle 1 kişi 3 yılın ortalama 6-7 ayı (Gelmeyeceğini bildiğimiz zamanları toplarsak) yazılım öğretilen yere gelmeyecek. Ve 3 yıl en az 4 yıl olacak.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Gec Kalmis veya Kalmamis Bu Konuyu Bir Tarafa Birakarak, Özellikle Lise ve Ünv Giris Asamasinda Olan Arkadaslarima Kardeslerime Bu Firsati Iyi Degerlendirmelerini Tavsiye Ediyorum.
Imkansizliklar Nedeniyle Uzak Kalmislaar Icin Firsat Dogdu.
Bu Ise Yatkin Olan Herkesin Bu Projeye Destek Vermesini Gerektigini Dusunuyorum.

tasans

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bu kadar universite bilgisayar muhendisi varken bu isler zaman harcamakdan baska bir sey degil tesekkurler

root61

Profesör
Reaksiyon puanı
459
Ülkemiz koronavirüsle mücadele ederken Yazılımcı yetiştirmek en son ele alınmasi gereken bir proje bence.
Ne alaka? Ha üretim olmasın öyle mi?
Daha duelr Milli savaş uçağımız için 20 Milyon Satır Kod yazılacak sen evine kapanmaya devam et.

Abdullah Alkan

Doçent
Reaksiyon puanı
417
Yıllardır teknolojiye önem verilmesi için uğraşıyoruz, çabalıyoruz.
Çok şükür geçte olsa devlet son 2-3 yıldır teknoloji alanında gelişmeleri desteklemeye başladı.
Oyun sektörünü desteklemeye başladı, hiç bir ücret talep etmeden yaptığımız kamplara destek veriyorlar.
Sanayi ve Teknoloji bakan yardımcısının yaptığımız oyunların gelip oynadığını bile gördüm bu yıl.
Darısı bakanımıza,bizim gençlerde ışık bol, yeter ki desteklensinler :)

Didem Ergin

Profesör
Reaksiyon puanı
2,343
Yıllardır teknolojiye önem verilmesi için uğraşıyoruz, çabalıyoruz.
Çok şükür geçte olsa devlet son 2-3 yıldır teknoloji alanında gelişmeleri desteklemeye başladı.
Oyun sektörünü desteklemeye başladı, hiç bir ücret talep etmeden yaptığımız kamplara destek veriyorlar.
Sanayi ve Teknoloji bakan yardımcısının yaptığımız oyunların gelip oynadığını bile gördüm bu yıl.
Darısı bakanımıza,bizim gençlerde ışık bol, yeter ki desteklensinler :)
Aynen öyle katılıyorum. Toplumumuzun böyle bir yatırıma ihtiyacı vardı :)

Trao

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Ne yazık ki ülkemde gayretle çalışan gençler az. 3 yılda 1 milyon yazılımcı yetiştirmek biraz abartı olmuş.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Ne yazık ki ülkemde gayretle çalışan gençler az. 3 yılda 1 milyon yazılımcı yetiştirmek biraz abartı olmuş.

1 Yılda 1 milyon bencede abardı. Ama 2 milyonda yetiştirilir bir gazla :D
Mesela o insanları tam donanım ve bilgiye sahip olabilmeleri. Yoksa o kadar uğraştırıp sonra boş beleş yarım yamalak yazılım bilen veya gene asgari ücretle fabrikalara yerleştirelecek insanlar olmamalı yada 1 milyon yazılımcı yetiştiriyoz deyip 950 bin tanesi boş gezip sadece 50-100 bin tanesine iş bulup bu konu kapatılmamalı.

crow88

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,255
1-programcılık yapmak isteyen kişi sosyal hayatı unutacak
2-matematiği seven,sevmeyi bilen kişi olacak
3-aşk,meşk,boğazı,yerine göre aileyi unutacak
4-hayal dünyası güzel,hayalleri güçlü olacak
5-biraz sadist ,aşırı sabırlı olmalı
6-ilk aşamalarda programcılığa başladığında aşması gereken aşama önemlidir
algoritma mantığını beynine sindirmesi gerekir.zamanı gelince anlar
7-empati olmalı ,hemde iyi derecede,yoksa hackeri boşver lamerlere karşı ot yolar durur
8-aile içi sorunları olmamalı,varsa eğer uzak durmalı
9-başladığı işi bitirmeli.
biraz daha ekleme yapabiliriz.ne çok madde çıktı ,aslında programcılığa başlayan kişi bunlarla iç içe yaşamaya başlıyor,zamanlar alışıyor,ama farkında olmuyor.
program yazmak güzeldir,ama zamanla programcıların beyninde çizgiler oluşmaya başlar.farkında olmadan,
beyinleri 1 0 1 011101001001100 if then else döngüsü içinde çalışır ama o bunu bilmez.
Hack neymiş diye merak eder o dünyaya da dalarsa hepten uçuşa geçer

Taha K.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,001
Hadi hayırlısı bakalım +

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,270
Beyin çipi üretecek miyiz sizce?

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,193
Çok önceden alınıp bir türlü temeli atılamayan bir karardır kendileri.
Devletten bağımsız bir şekilde işlerini yürüten kişileri himayeleri altına almanın meşakkatinden hoşnut olmayıp böyle bir adım atmış olabilirler.

Bu konu hakkında bahsedilecek çok şey var fakat yeri değil ...

Umarım ülkemiz için verimli bir proje olur.

bin`go

Öğrenci
Reaksiyon puanı
64
Vallaha çok güzel bir proje. Bu projeye bende katıldım şuanda Python dersleri görüyorum ve gayet iyi ilerliyorum şuanda. :)

Didem Ergin

Profesör
Reaksiyon puanı
2,343
1-programcılık yapmak isteyen kişi sosyal hayatı unutacak
2-matematiği seven,sevmeyi bilen kişi olacak
3-aşk,meşk,boğazı,yerine göre aileyi unutacak
4-hayal dünyası güzel,hayalleri güçlü olacak
5-biraz sadist ,aşırı sabırlı olmalı
6-ilk aşamalarda programcılığa başladığında aşması gereken aşama önemlidir
algoritma mantığını beynine sindirmesi gerekir.zamanı gelince anlar
7-empati olmalı ,hemde iyi derecede,yoksa hackeri boşver lamerlere karşı ot yolar durur
8-aile içi sorunları olmamalı,varsa eğer uzak durmalı
9-başladığı işi bitirmeli.
biraz daha ekleme yapabiliriz.ne çok madde çıktı ,aslında programcılığa başlayan kişi bunlarla iç içe yaşamaya başlıyor,zamanlar alışıyor,ama farkında olmuyor.
program yazmak güzeldir,ama zamanla programcıların beyninde çizgiler oluşmaya başlar.farkında olmadan,
beyinleri 1 0 1 011101001001100 if then else döngüsü içinde çalışır ama o bunu bilmez.
Hack neymiş diye merak eder o dünyaya da dalarsa hepten uçuşa geçer
Ben elendim o zaman...