Cumhurbaşkanı açıkladı: Sosyal medyaya düzenleme geliyor

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,648
Siz olayı yanlış anlamışsınız komple.

Bazen kendilerinin sağlayamadığı adaletin

Ben olayı yanlış anlamadım. Bu cümlede AKPnin işaret edildiği bariz açık bende gerekli yorumları yaptım. O zaman şunu söyleyeyim bu forumda da kurallar var bende kurallara karşı geleyim istediğimi yapayım. Sen ve arkadaşların denetim sağlansın kurallar uygulansın diye forumda kontrol sağlıyorsunuz.Ha demiyorum ki dislike alan durumlar eleştiriler sosyal platformda sansüre tabi tutulsun kafalarına göre fişleme yapsınlar. Ama sosyal medyada herkes birbirine sallar gruplaşmalar çoğalır kaotik bir ortam oluşursa o zaman önüne geçilmez.

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Netflix ve Youtube'a yapılan bir sansür göster televizyondaki gibi kesilen sahneler mevcut mu sorarım sana?
Digitürk,Dsmart Kablo tv bunlarda para verilen platformlar ama yıllardır RTÜK denetiminde değil mi onlarda da sansür ve yasaklama var.
Bildiğiniz gibi Türksat ülkemizin uydusu. Hükümetin bu uydu üzerinden yayın yapan tüm kanal ve platformlara sakıncalı içerik olduğu düşünülüyorsa RTÜK üzerinden oy çokluğuyla kısıtlama yapma hakkı var. Netflix tamamen farklı bir olay. Parasını verir, izlersin. Eğer beğenmiyorsan, rahatsızsan açmazsın. Bu bu kadar basit bir olay. Rahatsız olduğunuz bir durum varsa kendiniz engelleyeceksiniz, illa birinin dürtmesi yasak koyması mı gerekiyor? Bence hayır.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,648
Netflix kablolu bir yayın değil Digiturk vs. ile nasıl bir tutuyorsunuz anlamıyorum cidden. Fark ettiyseniz yasak yapılacak diyor, yapıldı demiyor zaten.

Yayın platformu olması için illa ki kablolu mu olması gerekir? Daha Netflix ve Youtubea ne yasak gelecek zaten gerekli düzenleme yürürlükte değil mi?

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Ben olayı yanlış anlamadım. Bu cümlede AKPnin işaret edildiği bariz açık bende gerekli yorumları yaptım. O zaman şunu söyleyeyim bu forumda da kurallar var bende kurallara karşı geleyim istediğimi yapayım. Sen ve arkadaşların denetim sağlansın kurallar uygulansın diye forumda kontrol sağlıyorsunuz.Ha demiyorum ki dislike alan durumlar eleştiriler sosyal platformda sansüre tabi tutulsun kafalarına göre fişleme yapsınlar. Ama sosyal medyada herkes birbirine sallar gruplaşmalar çoğalır kaotik bir ortam oluşursa o zaman önüne geçilmez.
Evet, o cümleyi ben kurdum. Adaleti yargı sağlar bunda hemfikiriz. Ancak yaklaşık 20 yıldır mevcut olan bir iktidar varsa ortada bu konuda eleştiri hakkımda vardır diye düşünüyorum. Yıllardır bu taciz tecavüz yasaları niye değişmiyor kardeşim? Niye ona buna rahatsızlık veren insan bir kaç yıl sonra çıkıyor mesela?
İnsanların hayatını karartanlar, bir aileyi çökertenler neden bazen içeri bile alınmayabiliyor mesela? Ben bunlardan bahsediyorum. Çıkın, düzenleyin. Bu iş böyle olmuyor diyin, hep beraber alkışlayalım sizi. Belki cezasız kalacak, tutuklanmayan insanlar bile ülkede sosyal medya baskısıyla karakola tekrardan çok çekildi biliyorsunuz, ben bunu söylüyorum. Her hafta twitterda bir kadının yardım çığlığını görüyorum, yetti utanıyorum artık.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,547
Bende durumu şöyle özetleyeyim o zaman. Biz moderatörler olarak bağımsız olan yargıyı temsil ediyoruz. Bir suç ihlal ediliyor forumda. Diyelim ki reklam yapma suçu olsun. Biz tam reklam yapan şahsiyete gerekli ceza puanını vereceğiz, forumun tepesinden birisi gelip suçu vermeyin diyor. Sonrasında da bu adam reklam yapmaya devam ediyor. Sende bu yanlış durumu SDN hakkında başlığı altında kullanıcılara belirtmek istiyorsun. Tak yönetim gidip SDN hakkında bölümünü kullanmayı yasaklıyor ve sende düşünceni belirtemiyorsun. Şuanki durum bundan ibaret.

Yayın platformu olması için illa ki kablolu mu olması gerekir? Daha Netflix ve Youtubea ne yasak gelecek zaten gerekli düzenleme yürürlükte değil mi?
Anlatamıyorum sanırım galiba. Netflix her isteyenin, istediği yerden kafasına göre erişebildiği bir yer değil zaten. Kablolu yayın ile bir mi? Netflix'e sansür koyarsan, zaten illegal olarak sansürsüzünü izleyebilirsin. Ne anlamı kaldı o zaman?

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,648
Netflix tamamen farklı bir olay.
Amacı yayın platformu olan bu sitenin diğerlerinden ne farkı var? Bir tek canlı yayınlar reklamlar ve programlar yok diye tamamen farklı bir durumda mı oluyor? Sonuçta kablolu yayın platformları gibi netflixte bir yayın platformu.

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Amacı yayın platformu olan bu sitenin diğerlerinden ne farkı var? Bir tek canlı yayınlar reklamlar ve programlar yok diye tamamen farklı bir durumda mı oluyor? Sonuçta kablolu yayın platformları gibi netflixte bir yayın platformu.
Ama sizin ne yasalardan, ne de şu an içinde olunan durumdan haberiniz var bence, bu şekilde bir yere varamayız. Size neyin ne olduğunu yeterince anlatmaya çalıştık, benden bu kadar.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,648
Anlatamıyorum sanırım galiba. Netflix her isteyenin, istediği yerden kafasına göre erişebildiği bir yer değil zaten. Kablolu yayın ile bir mi? Netflix'e sansür koyarsan, zaten illegal olarak sansürsüzünü izleyebilirsin. Ne anlamı kaldı o zaman?
Bende anlatamıyorum galiba. Digitürk gibi platformlarda herkesin istediği yerden kafasına göre erişebildiği bir yer değil sonuçta ona da para veriliyor değil mi?

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,648
Ama sizin ne yasalardan, ne de şu an içinde olunan durumdan haberiniz var bence, bu şekilde bir yere varamayız. Size neyin ne olduğunu yeterince anlatmaya çalıştık, benden bu kadar.
O zaman yasaları ve içinde olunan durumları madde madde açıklayın.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,390
Haber Cumhurbaşkanı açıkladı: Sosyal medyaya düzenleme geliyor

20:16'den sonrası (yaklaşık 8 dk sürüyor.)

Hukuki bir çözüm bulunmazsa, erişim engeline kadar gider gibi duruyor. "Ahlâksızlıkları ortadan kaldırabilmek için sosyal medyalara (YouTube, Twitter, Netflix vs.) karşıyız... bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz..." diyor.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Daha konu nedir ne planlanıyor ne yapılacak belli değil yasa teklifi meclise gelmemiş burada söylemler havada uçuyor Kuzey Kore'mi oluyoz Çin mi oldu öldük mü bittik mi diye...

Burada direk yasakçı bir zihniyetten çok denetim gelmesini desteklerim açıkçası. ( Zaten insanlık dışı bir kısıtlama veya sansür gelirse Anayasamahkemesinden dönecektir. )
Melsela bir ara söylem vardı herkes sosyal medyaya TC'kimlik NO ile girsin. Dün gördük bu ülkenin Cumhurbaşkanının torununa hakaret edebilecek zihniyette insanlar var. Bu insalar cezasız mı kalsın. Demirtaş'ın eşine demediğini bırakmayanlar var bunlar cezasız mı kalsın.

Yasa tasarısı meclise gelsin maddeler içerik bir görülsün sonra tekrar konuşalım. ( AMa sosyal medyayı saha sola sövme sayma namuslara dil uzatma iftira atma yeri olarak görenler haddini bilmeli. )

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,648
Bakın dersiniz ki sosyal medyaya düzenleme gelecek Kılıçdaroğluna birisi laf etse birşey olmayacak ama Erdoğana derse Silivriye gidecek anlarım. Zaten şu an ki yasalar ile sosyal platformdan yapılan hakaretlere dava açılabiliyor. Sosyal medyaya otoriter kapalı bir düzenleme olacak diye endişeleniyoruz dersiniz anlarım. Ama doğmamış bebeğe don biçmekten farkı yok şu an ki dediklerinizin. Zaten millet ne derse desin CB imza atıp gerekli düzenlemeyi geçirmeyecek mi ? O zaman boş yere nefes tüketmemizin ne alemi var bu konu hakkında?
Mesaj otomatik birleştirildi:

20:16'den sonrası (yaklaşık 8 dk sürüyor.)

Hukuki bir çözüm bulunmazsa, erişim engeline kadar gider gibi duruyor. "Ahlâksızlıkları ortadan kaldırabilmek için sosyal medyalara (YouTube, Twitter, Netflix vs.) karşıyız... bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz..." diyor.

Konuyu biliyorum videoyu çoktan izledim. Ama daha kuralları belli olmayan bir yürürlükten bahsediliyor. Şu an yapılan yorumlar dereyi görmeden paçaları sıvamak olur. Rusya, Çin ya da Kuzey Kore olduk hemen. Sosyal medyaya sansür gelecek fişleme olacak diyorsunuz. Daha dün Demirtaşın eşine laf eden hapse atılsın asılsın kesilsin diyorlardı şimdi düzenleme gelecek cezaların yolu açılacak kanundaki eksik noktalar kapanacak. Aman Erdoğana hükümete eleştiri adı altında herşey aşağılama serbest olsun diğer partilere liderlere yapanlara ceza gelmesin. Zaten fişleme yapılıyorsa 18 yıldır yapılıyor şimdi mi yapılmaya başlanacak.

Son düzenleme:

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,648
Murat gerçekten tam bir yorum olmuş. Korkarak yaşayacaksak yaşamayalım daha iyi değil mi?

M

Murat Burç

SDN Okuru
Doğru olduğuna inandığınız şeyleri rahat rahat söyleyemiyorsanız o şeyin doğru olduğuna inanmıyorsunuzdur. Sahayı bomboş bıraksalar yine söyleyemezsiniz, kontrollüyken zaten söyleyemezsiniz.

Doğru şeyi söyleyene kimse hiç birşey yapamaz.

kralloflu61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
muadilleri çıkmadığı sürece yasaklanmasın,bir de bunları kaldırmanın bir getirisi varsa kaldırılsın yani bunları yasaklayınca her ay dışarıya çıkan milyonlarca doları elimizde tutacağız belki ama bu seferde ambargo yemeyelim abd yle papaz olmayalım ,önce tiktok ve facebook ya da instagram kaldırılsın

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,648
Hadi düzenlemeden bu kadar endişe duyuluyor koskoca özgürlükler ülkesi Amerikada Edward Snowden hepsini ifşa etti de ne oldu. Avrupa Birliğinin sanayi devi Almanyada kendi istihbarat kurumları milleti fişlediler dinlediler de ne oldu. Ülkemizde her gelen parti koalisyon kendi fişlemesini yapmadı sanki ? Hiçbir siyasetçi maalesef sütten çıkmış ak kaşık değil.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,390
Konuyu biliyorum videoyu çoktan izledim. Ama daha kuralları belli olmayan bir yürürlükten bahsediliyor. Şu an yapılan yorumlar dereyi görmeden paçaları sıvamak olur. Rusya, Çin ya da Kuzey Kore olduk hemen. Sosyal medyaya sansür gelecek fişleme olacak diyorsunuz. Daha dün Demirtaşın eşine laf eden hapse atılsın asılsın kesilsin diyorlardı şimdi düzenleme gelecek cezaların yolu açılacak kanundaki eksik noktalar kapanacak. Aman Erdoğana hükümete eleştiri adı altında herşey aşağılama serbest olsun diğer partilere liderlere yapanlara ceza gelmesin. Zaten fişleme yapılıyorsa 18 yıldır yapılıyor şimdi mi yapılmaya başlanacak.
Bu konudaki bir önceki mesajımda herhangi bir kişinin mesajını alıntı yapmadım, sadece konu başlığını alıntıladım ve konu ile ilgi videonun linki (kesintisiz) paylaşarak toplantıda dikkat çeken ifadeleri yorumum ile birlikte yazdım.

(Mesajımın alıntılanmış olmasına istinaden) burada bana cevap vermek gibi olmuş ancak yukarıda -kırmızı renk ile işaretli- "fişleme" konulu cümleleri ben kurmadım, yazdıklarınızın beni bağlamadığını belirtmiş olayım. Açıkçası; mesajıma böyle bir yanıt almış olmamın şaşkınlığını yaşıyorum.

Eğer birine cevap yazacaksanız, ya o kişiden alıntı yapın ya da o kişiyi etiketleyin; yok eğer genele yazacaksanız (mesajınızda başka bir kişiden alıntı da varsa) araya boşluk koyun/cümlelerinizi bir şekilde ayırın, seslenmek istediğiniz kitleyi belli edin.

Selamlar.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,648
Bu konudaki bir önceki mesajımda herhangi bir kişinin mesajını alıntı yapmadım, sadece konu başlığını alıntıladım ve konu ile ilgi videonun linki (kesintisiz) paylaşarak toplantıda dikkat çeken ifadeleri yorumum ile birlikte yazdım.

(Mesajımın alıntılanmış olmasına istinaden) burada bana cevap vermek gibi olmuş ancak yukarıda -kırmızı renk ile işaretli- "fişleme" konulu cümleleri ben kurmadım, yazdıklarınızın beni bağlamadığını belirtmiş olayım. Açıkçası; mesajıma böyle bir yanıt almış olmamın şaşkınlığını yaşıyorum.

Eğer birine cevap yazacaksanız, ya o kişiden alıntı yapın ya da o kişiyi etiketleyin; yok eğer genele yazacaksanız (mesajınızda başka bir kişiden alıntı da varsa) araya boşluk koyun/cümlelerinizi bir şekilde ayırın, seslenmek istediğiniz kitleyi belli edin.

Selamlar.
Size yazılan cevap videoyu izlediğimi belirtmektir sadece. Kırmızı cümleler size yazılmadı zaten ayrı bir paragraf olarak yazmadığım için size yazıldığı izlenimi ortaya çıktıysa bu cevabım yeterli olacaktır. Kırmızı cümleler önceki yorumlara istinadendir.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Yahu hepimizin ailesi, evlad-ı iyali vardır. Daha dünyaya gözlerini henüz açmış bir bebeğe insan olan saldırır mı? Onu menhus emellerine nasıl alet eder bir insanoğlu? Adam sonuçta bir makam işgal ediyor, dilediğin kadar eleştir, hatasını günahını say, dök. Kaldı ki bu zaten fazlasıyla yapılıyor, kimse ağzını açıp birşey demiyor. Ama sen adamın suçsuz günahsız çocuğuna, karısına saydırırsan elbet birileri sana dur diyecektir.

Siz doğruyu söylediniz, haklı bir eleştiri yaptınız da laf eden mi oldu? İnsaf edin, Allahtan korkun yahu? Adama düşman oldunuz diye, torununa, namusuna, evladına tasallut etmeniz mi gerekiyor?

Neymiş efendim, korkuyorlarmış, falanmış, filanmış.

Azıcık da empati yapın yahu! Bu kadar vicdansız olmak zorunda değilsiniz.
Bakan kim? Bakan kim yahu? Berat Albayrak'ın benim için hiçbir ehemmiyeti yok.
Bakan diye iltimas mı geçicez? Herkes bu kanunlar karşısında eşit.
Kim hakaret ettiyse bulursun cezasını verirsin daha fazlası değil.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
Konu falan bakan, filan bakan değil. Konu insanların namusları, iffetleri. Bu haysiyetsiz kahpeler yarın senin de, benim de iffetimize, haysiyetimize tasallut edebilir. Hepimiz tek tek mahkemelerde mi sürüneceğiz?
O dediğin adamları siteye raporlarsan ellerinden geleni yapar site. Mahkemeye kadar gideceğinizi mi düşünüyorsunuz?

M

Murat Burç

SDN Okuru
Konu falan bakan, filan bakan değil. Konu insanların namusları, iffetleri. Bu haysiyetsiz kahpeler yarın senin de, benim de iffetimize, haysiyetimize tasallut edebilir. Hepimiz tek tek mahkemelerde mi sürüneceğiz?
Mahkemelerde sürünme ihtimali var diye bütün sosyal medyayı kapatalım, olmadı tc ile giriş yaptıralım herkesi, bütün muhalifleri fişleyelim gıkını çıkaranın hayatını kaydıralım.

Destekliyorum.

Bu dediğim şey olur. Hem de öyle bir olur ki. Herkesin aklı hayali durur.

Suç için caydırıcı cezalar belirlenir. Milletin özgürlüğüne karışılmaz.
Hakaret özgürlüğü mü var diye zırlamasın lafımı bir yerlere çekmesin kimse.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Gündem değiştirme çabaları.
Ne zaman ek vergi gelse, önemli bir değişiklik yapılsa vs böyle sert çıkışlar olur.
Misal dün tekstil vergisi yüzde yirmi arttı, geçen hafta barolar ile ilgili radikal değişiklikler yapıldı, vs vs.
Lakin bundan sonra ters teper, bu tür sert çıkışlar artık oy kaybettirir, halkın gündemi zaten çoğunlukla geçim derdi oluyor yavaş yavaş, gençler de zaten yurtdışındaki akranlarına bakıp kendi imkansızlıklarından ötürü kaybediliyor, bir de hassas oldukları konularda sert çıkışlar var olanı kitleyi de düşürür, normalde işe yarayan formüller ülke ekonomisi kötüyken ters teper.
Gençleri kazanmak için sosyal medyayı değil ekonomiyi düzeltmeleri lazım.
Maddi sebeplerden ötürü aile kuranlar azalıyor, aile babası bir kişi siyasi nedenlerden ötürü korkup sindirilebilir çocukları için geri adım atabilir lakin aile kuramamış gençleri fişleme ile vs korkutmak imkansız, kaybedecek birşeyleri yok ki.
Bugün tüm dünya liderlerinin twitlerine baksanız küfreden hakaret eden birkaç hesap bulursunuz, deli Trump dahil kimse böyle basit meselelerle ilgilenmez, büyük liderler büyük şeylerle ilgilenir, biz de öyle olmalıydık.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,962
Düzenlemenin içeriğini bilmiyorum ancak insanlara belden aşağı vuran, hakaret eden kişilik haklarını ihlal eden ve küfür edenler için işlem yapılmalı böyle devam edemez

Reaksiyon puanı
10,327
Düzenlemenin içeriğini bilmiyorum ancak insanlara belden aşağı vuran, hakaret eden kişilik haklarını ihlal eden ve küfür edenler için işlem yapılmalı böyle devam edemez
Allah şahit ki bizim tek isteğimiz de bu!
Bak yukarıda Ben Kenobi vergilerden bahsetmiş, bunu sonuna kadar eleştirsin insanlar. Laf edersek tükürün yüzümüze. Ama birine kızdın diye sabi sübyana, insanların namusuna, ırzına saydırmak da ne oluyor ya!

Adamlar bizi eleştirmeyin demiyor, zaten her hal-ü kârda eleştiriliyor. Maksadın insanların kişilik haklarının, onur ve haysiyetlerinin korunması olduğunu anlamak çok mu zor?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Twitter'dan atışmalara Bakan Soylu'da katılmış :)
Kemal Kılıçtaroğlu Meral hanıma cevap yazmıştı. Kemal Kılçtaroğlunada HDP'li Pervib Buldan yazmış ( Adım gibi biliyordum HDP'nin CHP'den sonra yazacağını ) Bizde La Case De Papel'in son bölümünü bekliyoz diye...

Süleyman Soylu'da yapıştırmış cevabı. Önemli olan VATAN VE YANINDAKİ ADAM
Dağ II diye
:)

1593636926844.png

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
Oooo Süleyman reis vatan duyarı kasmış yine. Neyse sesimizi duyurduk bir anda R geldi o bize yeter.

1593637252011.png

Yok olmanız dileğiyle güle güle

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Oooo Süleyman reis vatan duyarı kasmış yine. Neyse sesimizi duyurduk bir anda R geldi o bize yeter.

Selahattin Demirtaş'a özgürlük demekten veya görevden alınnan HDP'lilerin peşinden gitmekten keşke senin desteklediğin partide şu VATAN DUYARINI kasmaya zaman bulabilse... Ama nerdeee Kimler kimler beraber kol kola geziyor işte.