Yardım RKS RK125s motorun yatması sonrası direksiyon sorunu

rksrk125s

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Motorumu park ediyordum, ayaklığı açıp bıraktım ve bir anda motor sağa doğru yattı tutamadım. Ön fren maneti yarısından biraz azı kırıldı. Grenajda falan çizik yok. Gaz kolunun ucu biraz çizildi. Birde direksiyon biraz garip geldi, sanki kollar biraz yukarda manetler aşağıda gibiydi ama cidden fark vardı, manetler aşağıda kalmış gibiydi baya. Şu an ne yapmam lazım? Direksiyondaki sorun büyük müdür yoksa düzeltilebilir mi? Motor RKS rk125s.

KRZMNİTK

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,072
muhtemelen manetler yamulmuştur. Ciddi bi sorun değildir. ancak yine de bi servise göstermek gerek

seo_uzmanı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba.
Manetler yanulmuş olabilir ama bu düşük bir ihtimal.
Yüksek ihtimalle gidona takılı olan alan gevşetmiş ve hizasını bozmuştur. Motor servisinde 10 dakikada düzelttirebilirsin.
Gidon ayarı düzgün olan bir motor da bulabilirsen orada vidaların hizalarına bakarak kolayca anlayabilirsin aslında. Gidona çok ağırlık vermediysen, hemen kalktıysa ve hafif düştüyse yamulmamıştır diye umuyorum

rksrk125s

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba.
Manetler yanulmuş olabilir ama bu düşük bir ihtimal.
Yüksek ihtimalle gidona takılı olan alan gevşetmiş ve hizasını bozmuştur. Motor servisinde 10 dakikada düzelttirebilirsin.
Gidon ayarı düzgün olan bir motor da bulabilirsen orada vidaların hizalarına bakarak kolayca anlayabilirsin aslında. Gidona çok ağırlık vermediysen, hemen kalktıysa ve hafif düştüyse yamulmamıştır diye umuyorum
Motor düştükten sonra hemen kaldırdım. gidişinde bir problem yoktu gidon nereye bakıyorsa oraya gidiyor. Büyük ihtimalle dediğiniz gibi vidalar gevşemiş olabilir motor şuan 320km de motoru 200km bu haliyle kullanıp direk bu sorunları 500 bakımında halletirsem bir şey olur mu?

seo_uzmanı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Motor düştükten sonra hemen kaldırdım. gidişinde bir problem yoktu gidon nereye bakıyorsa oraya gidiyor. Büyük ihtimalle dediğiniz gibi vidalar gevşemiş olabilir motor şuan 320km de motoru 200km bu haliyle kullanıp direk bu sorunları 500 bakımında halletirsem bir şey olur mu?
Aynalarını kullanmıyorsan polis fark ederse ceza yazabilir + 2-3 gün idare et birazcık yol yap direkt 500 km bakımına götür istersen ya da durumu doğrudan anlat 500 KM'de size getireceğim ama bunu şu an ücretsiz olarak tekrar ayarlatmayı istiyorum de 500 bakım ücretini doğrudan öde ve faturanı al. 500 km olunca da direkt aynı yere fatura ile götür hizmet al.

Hangi şehirdesin Antalya ise yardımcı olacak ustam var