CSS bilen biri yardım etsin....

kadirdemir

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben 2 div arasına açıklama yapılmasını istiyorum fakat yazdığım yazılar tabloda verdiğim ölçünün dışına çıkınca taşıyor. Belli bir alandan sonra yazıyı alt satıra atmasını nasıl sağlayabilirim?

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
yazdıklarının arasında boşluk varsa otomatik atar zaten. genelde deneme yapılırken klavyeye rasgele basılır o yüzden tasarım kayar.

kadirdemir

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yazdıklarının arasında boşluk varsa otomatik atar zaten. genelde deneme yapılırken klavyeye rasgele basılır o yüzden tasarım kayar.

ben dreamweaver da yapıyorum. tablonun css özelliklerine belli değerler verdim ama klavyeden uzun uzun bastığımda alt satıra atmıyor.

width:650px;
padding:10px;
font-size:12px;
border-radius:10px;
-moz-border-radius:10px;
-webkit-border-radius:10px;
background:#FFCCFF;
color:#000000

bu kodları yazdım.eklemem gereken bişey var mı alt satıra atması için?

Reaksiyon puanı
189
Boşluk varsa metinde ilk boşlukta aşağı atar ama çok uzun bir kelimede alan da darsa sıkıntı olabilir. istersen overflow:hidden; diyerek taşan alanı gizleyebilirsin. ya da overflow:scroll; diyerek div içerisini scroll'layabilirsin...

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
ben dreamweaver da yapıyorum. tablonun css özelliklerine belli değerler verdim ama klavyeden uzun uzun bastığımda alt satıra atmıyor.

width:650px;
padding:10px;
font-size:12px;
border-radius:10px;
-moz-border-radius:10px;
-webkit-border-radius:10px;
background:#FFCCFF;
color:#000000

bu kodları yazdım.eklemem gereken bişey var mı alt satıra atması için?

yazdıklarının arasına boşluk bırakman gerkeli. tarayıcı o boşluklardan bölerek alt satıra atıyor.

kadirdemir

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Boşluk varsa metinde ilk boşlukta aşağı atar ama çok uzun bir kelimede alan da darsa sıkıntı olabilir. istersen overflow:hidden; diyerek taşan alanı gizleyebilirsin. ya da overflow:scroll; diyerek div içerisini scroll'layabilirsin...

tamam dediğinizi deneyecem.