CryEngine 3, HD 5870 X2'de Çalışıyor!

Salt Okunur

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Crysis 2'nin oyun motoru, AMD'nin Evergreen serisinde kullanıldı. Peki HD 5870 X2'ler, DirectX 11 destekli yeni ekran kartlarında nasıl bir performans sağlıyor?

AMD'nin geçtiğimiz hafta yaptığı DirectX 11'i deneme etkinliğinde, firmanın 40 nm'lik top model'i Evergreen serisi kullanıldı. Çift çekirdekli HD 5870 X2'nin podyuma çıktığı etkinlikte, oyuncuların yakından tanıdığı bir isim üzerinde çalışmalar yapıldı.

11254214869.jpg

Bilindiği üzere şu an PC platformunun en iyi grafikli oyunu olan Crysis, yapımcı firmanın hazırladığı CryEngine 2 ile geliştirildi. Artık gözler Crysis 2'ye çevriliyken, CryEngine 3'ün sesleri duyulmaya başlandı. AMD, DirectX 11 etkinliğinde, HD 5870 X2'yi bu oyun motoru ile test etti.

21254214965.jpg

1920x1200 çözünürlükte, anti aliasing (AA) kapalı (CryEngine hiçbir zaman manuel AA'ya ihtiyaç duymuyor) ve derinlik ayarları açıkken kullanılan CryEngine 3'te gayet akıcı bir performans alındı. Sıradaki Crysis oyununun geliştirileceği bu motor, HD 5870 X2'de epey olumlu sonuç veriyor. Tabii işin bir de maddi boyutu var. Henüz AMD, HD 5870 X2'nin fiyatını son kullanıcıya sunmadı. Ufak çapta bir servet olacağı tahmin edilen yeni ekran kartının duyurusu bile yeni yapıldı.

:: DirectX 11 destekli ekran kartlarından almak istiyor musunuz? Sizce fiyatları ne kadar olmalı?

Yazan: Aykut Göker
SDN - http://shiftdelete.net

prens18

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ben şimdiye kadar hep ATI ekran kartı kullandım fakat fikrimi değiştiriyorum şimdi yeni bi pc almayı düşünüyorum ekran kartı olarak NVİDİA DX11 li ekran kartlarından alıcam yani ocak civarı alırım pc yi şundan dolayı tercihimi NVİDİA dan yana kullanıyorum ben bu PHYSX davasını pek bilmiyordum ya BATMAN ARKHAM ASYLUM oyununda gördüm hava efektleri bulutlar ne bilim çevre koşulları daha gerçekçi ve ATI de olmayan birçok efekt var bundan dolayı tercihimi NVİDİA dan yana kullanıyorum

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Kardeş sadece o değil bir sitede physxin ekran kartınnın çekirdeğindeki belirli bir yükü alıp physx programına yani kendisine yükleyip çekirdeği biraz rahatlatıp oyunlardaki kasmaları da azaltıyormuş diye okumuştum tabi bu olay birtek physx destekli oyunlarda geçerli.

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
physx aynı zamanda ekran kartındaki yükü işlemciye de yayıyor.

ama ne yaparsa yapsın üst seviye ekran kartlarında ben her zaman ATI'den yanayım.

bu arada bilmeyenlere duyurulur; ATI her zaman(son 3 yıl) nVidia'dan önde olan bir firmadır. ATI'nin Dx11'li ekran kartları hazırken nVidia beta donanım bile çıkarmadı. Prototip bile yok belki de adamlarda :D

Physx'in sağladığı performans olanaklarını Dx11 sağlayacak artık.
Sadece Physx destekli oyunlardaki grafik motoru kaynaklı farklılıkları göremeyeceğiz o kadar.

O da olmasa da olur :D

Miroğlu_80

Profesör
Reaksiyon puanı
0
2010'da windows 8 ve directx 12 çıkar ati hd 5870 fiyatı uygun olursa alabilirim...

utku5959

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ilk çıkınca hd ekran kartları heralde 1-2 bin tl olur diye düşünüyorum ve ekliyorum 1 yıla kalmaz 500e alırız 1 tane :D :D :)