Crackli program kullanımı / yasal işlemler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rena
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Akınsoftun yeni ürünlerinde çoğu anti virüs programı virüs olarak görmekte bunun sebebi akınsoft yeni yazılımların içine trojan koymasıdır. Trojan yok diyorlar ama 1. virüs programları uyarı veriyor. 2. adamlar bilgilerinize erişiyor gerçekten çok saçma akınsoft bu hatasını gidermeli.

Hata mı ! :dirol:

kryyltkn

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ben de askerde internet kafeden sorumluydum o zaman da kullanıyordum ve yasal değildi kullandığım ah keşke cesaret etselerdi de bana yollasalardı o bildirgeyi :D Bak bakalım akınsoft kalıyormuydu :D

omegama

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yavuz hırsızın ev sahibi bastırdığı bir konu olmuş,adamların programını çalıyorsunuz ardından sizi enseledikleri zaman tepki gösteriyorsunuz, ne desek boş... normalde uyarmaları bile gerekmiyor legal çözümlere yöneltmeleri de gerekmiyor illegal yollardan programı kullanan kullanıcıları. sizler zaten programı sisteminize kurarken sözlşemyi onaylayarak illegal kullanımda bulunmayacağınızı aksi taktirde akınsoft'un hukuki yollara başvurmasını kabul ediyorsunuz...

akınsoft tüm yazılımların yapması gereken ama yapılmayan bir anti crack hareketine girişmiş, tebrikler:thumbup:

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
yavuz hırsızın ev sahibi bastırdığı bir konu olmuş,adamların programını çalıyorsunuz ardından sizi enseledikleri zaman tepki gösteriyorsunuz, ne desek boş... normalde uyarmaları bile gerekmiyor legal çözümlere yöneltmeleri de gerekmiyor illegal yollardan programı kullanan kullanıcıları. sizler zaten programı sisteminize kurarken sözlşemyi onaylayarak illegal kullanımda bulunmayacağınızı aksi taktirde akınsoft'un hukuki yollara başvurmasını kabul ediyorsunuz...

akınsoft tüm yazılımların yapması gereken ama yapılmayan bir anti crack hareketine girişmiş, tebrikler:thumbup:
Kurulan program kurulurken uyarıyor mu acaba "ben senin bilgisayarından çeşitli verilere ulaşırım" diye? Destekle arkadaşım bu hareketleri, ileride birgün PC'de kaydetmiş olduğun aile, kız arkadaş vb. resimlerini internette bulursan da "vay şerefsizler" diye de ağlama olur mu? Ücretli veya ücretsiz, hiçbir programın benim haberim ve iznim olmadan bilgisayarımdan veri alıp onu kullanması yasal değildir. Bu da bir bilişim suçudur. Bunu lisans koruması adı altında bile yapmış olmaları onları mazur göstermez.
Rena arkadaşım sana gelince, madem aldın kullanıyorsun ve ticari bir program iş de bu aşamaya gelmiş ödemen lazım artık. Ama ondan sonra programın kullanım şartlarını vs. incele eğer yukarıdaki konular hakkında uyarı yazılmadıysa dava edip etmemek de sana kalmış. İyi bir avukat ile ödediğinin bir kaç mislini kopartırsın.

omegama

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@ulash,haklısın,elbette özel hayatımı ilgilendiren bilgilerimi internette görürsem sorun olur ancak elinde akınsoft'un kullandığın programının lisans bilgileri dışında bilgisayarında bulunan herhangi bir bilgiye eriştiğine kanıtın var mı, bizimle paylaşabilir misin?

mesela kaspersky, norton, tune up 2009 gibi yazılımlar serverlarına bağlanıp senin bilgisayarına kurduğun programın legal olup olmadığını kontrol ediyor. ancak özel hayatına yönelik bir datayı alıp götürdüğüne inanmam zor olur. en kötü ihtimal, kur bir güvenlik duvarı, işine gelmeyen programların ya da karanlık işler çevirdiğinden şüphelendiğin programın internete bağlanmasına izin verme...

ve konuyu açan arkadaş para cezasıyla kurtulacağına şükretsin bu durumun bilişim hukukundaki cezaları şu şekilde;

. 6 yıla kadar hapis ve 150.000 YTL'ye kadar ağır para cezası,

. Lisanssız yazılımların, bilgisayarların ve teknik sistemlerin mühürlenmesi, müsaderesi ve imhası

. İşyerinin geçici süreyle kapatılması

. 6 aydan 3 yıla kadar meslek ve ticaretten men cezası

. Suça ilişkin mahkeme kararının yüksek tirajlı gazetelerde ilanı

. Her bir yazılım için ayrı ayrı talep edilebilecek yüksek miktarlarda tazminat

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
pc'ye format çek. Gelsinler bakalım napıyolarmış?

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
bunu yapmasına hakkı olanları anlamıyorum. o program sayesinde senin bilgilerini öğreneme şansı var mı yok mu? Hadi akınsoft yapmaz ya akınsoftu hackleyen biri çıktı diyelim. hazır pcler elinde istediği gibi cirit atar.

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Akınsoft Wolvox programı, ulaşmaları zor olmuyor :) internetin olduğu zaman otomatik olarak karşı tarafa bilgi gönderiyor sanırım. Karşı tarafta ki makina ile kontrol edildiği zaman neyin ne olduğu ortaya çıkıyor.
abi sende lisanssız kullanmak için bula bula Wolvox'umu buldun...bedava verseler kullanılmaz Wolvox..hele Orka varken

maxtreme

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Kimseyi program kurmak için zorlamıyorlar.Hem programı kullanıp hem de benim bilgisayarımdan nasıl bilgi gönderir denilmesi komik olmuş.Gönderdiği veriler basit bir bağlantı tipiyle gönderilen lisans verileri ve bunu yapmalarında hiçbir sakınca yok.
Programın trojen damgası yemesi için daha karışık işler yapması lazımdır.
En basitinden bir firewall kurup bunun üstesinden gelebilirsiniz.
Bilinen programları kullanmanız en güvenlisi.En basitinden meşhur download sitelerinin o programa verdiği ödüller ve hakkında söylediği düşünce.

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kimseyi program kurmak için zorlamıyorlar.Hem programı kullanıp hem de benim bilgisayarımdan nasıl bilgi gönderir denilmesi komik olmuş.Gönderdiği veriler basit bir bağlantı tipiyle gönderilen lisans verileri ve bunu yapmalarında hiçbir sakınca yok.
Programın trojen damgası yemesi için daha karışık işler yapması lazımdır.
En basitinden bir firewall kurup bunun üstesinden gelebilirsiniz.
Bilinen programları kullanmanız en güvenlisi.En basitinden meşhur download sitelerinin o programa verdiği ödüller ve hakkında söylediği düşünce.

Arkadaşım, aslında bilgi alışverişi konusunu sanırım tam olarak anlatamadık. Lisans bilgilerimi alsınlar, o konuda eyvallah derim. Ama sonuçta, benim bilgisayarımda ki interneti kullanarak kendilerine bir tür bilgi alışverişi yapıyorlar, ve bu bilgi alışverişinden benim hiç bir şekilde haberim olmuyor.

Yani şunu düşün, koskoca MICROSOFT bile bilgisayarın orjinalliğini ölçmek adına çaktırmadan bilgi alışverişi yapmıyor, yeni bir update sunuyor; bu dosyayı yüklemek veya yüklememek senin elinde. Ama elin AKINSOFT'u çıkıyor, lisans bilgilerimi benden habersiz kontrol ediyor. Eğer ki bunu benden habersiz yapabiliyorsa, benim cari hesaplarıma kaydettiğim telefon numaralarımı alma ihtimali var, ki aldığı takdirde kimsenin haberi olmaz.

Mesele, AKINSOFT aldı veya almadı değil. Mesela, AKINSOFT'un bu elimde ki verileri alma yetkisinde bulunması, ve bu yetkiden hiçbir şekilde benim haberimin olmaması.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bence Arkadaşın Mahrameyetine Saygısızlıkdır AKINSOFT un yaptığı . Karşılıklı Davalar Açılabilir . Bilişim Suçlarında Bir Bilgisayardan Bilgi Alınması Kesinlikle Yasaklanmıştır

Benim anlamadığım Kör nokta ise Senin Telefon numaranı nasil elde ediyolar.!

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
adszs.jpg

Google bile kendi programında, istatistikleri almak için soruyorsa; bunu AKINSOFT'unda, hatta diğer programlarında yapması gerekmez mi? Buna bakarak, GOOGLE istatistikleri alırken soru soruyorsa, elbet vardır bi bildiği. Bu durumda AKINSOFT suçlu durumuna düşmez mi?

croft

Doçent
Reaksiyon puanı
0
düpe düz saçmalık bence bukadar ksmyada gerek yok hdd yi formatla gitsin
ayrıca merak ediyorum konusurken sormadınmı nerden buldunuz benim telefon numaramı diye
sence nerden bulmuş olabilirler bu program kurulurken tel.no adres gibi biilgilermi istiyo
sil gitsin gelipte bişy bulamazlarsa dava acsalar bile hiç bişy elde edemezler

yengec

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarı komple yok et geçici başka makina getir olsun bitsin bizim birşeyden haberimiz yok dersin

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
Cracklı program kullanmak bir emeğin çalınması veya gaspıdır araştırmaya ayrılacak gelirin kaybolması bu konuda çalışanların mağduriyeti şevkinin kırılmasıdır.Şu anda kullanılan programların çoğu çalışmaya başladığında yapımcısıyla ilişki kurabiliyor ve cezası çok ağır.
Kardeşimizin ya programı satın alması veya sehven yüklenmiş olduğunu ve sildiğini yapımcı firmaya bildirmesi şart.
Bilgisayarına program yükleyecek arkadaşlarımızında bu yasal durumları göz önünde bulundurması açık kaynak kodlu freeware programları tercih etmesi gerekir.
Bu konuda ülkemizin en önemli bilişim sitesi olan sitemiz üzerine düşeni yapmakta ve asla yasadışı kullanımların yayılmasına olanak vermemektedir.Her konuda olduğu gibi bu konudada örnektir.

Cyberwolf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bunun suçla muçla alakası yok... Kullanılan her lisanslı program, kullanıldıgı andan itibaren merkaze bilgi verecek sekilde dizayn edilir ki zaten bunu basta Microsoft ta görüyoruz. Dolayısıyla arkadasımıza gelen uyarıyı dikkate almasını ve verilecek cezaların hiçte yenilir yutulur olmadıgını bilmesi gerektigini hatırlatırım...

Cyberwolf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Picasa Freeware bir programdır, dolayısıyla kullanıcıya böyle bir uygulama yapması dogaldır. Aynı sey Open Office içinde gecerli olmakla beraber, Microsoft un Office 2007 si için hiçte öyle degildir ve lisanssız kacak kullanım anında durumunuz tespit edilir. Ha ancak çogu zaman üzerine gidilmez kullanıcıların ve bunun sebebi başkadır.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Yazılım ürünleri üretmek büyük bir emek işidir. Ama maalesef bu yazılımlara -özellikle Türkler- gökten kendi kendine indi muamelesi yapıyor. Bu yüzden Türkiye'de ki insanlar en pahalı donanım ürünlerine cayır cayır para harcarken, sıra yazılıma geldiğinde cebinden para çıkarası gelmiyor. Korsan kullanmaya, bedavacılığa o kadar alışmışlar ki! Böyle olduğu sürece, bu ülke, yazılım sektöründe dünya ile rekabet edebilir ürünler de çıkaramayacaktır. Konunun ne kadar ciddi olduğunu anlamanız için, bazı ülkelerin yazılım sektörü sayesinde ekonomisini düzelttiğini söylemeliyim. Bu nedenle BSA gibi firmalar çoğalmalı, sadece iş yerlerine değil, evde ki korsanlara karşı da ciddi ve geniş çaplı savaş açılmalıdır.

croft

Doçent
Reaksiyon puanı
0
iyi hoş doğru diyosuunuzda arkadaslar tamam emege saygı fakat kardeşim ben photoshop kullanmak istesem bir pc kadar para vericem dream yada affter yada flahs bunlarıda beraberinde alsam bankadan kredi çekmem gerekicek
ya zaten bu yazılımları yapanlar bilerek biyerlerinde açık bırakıyolar bilhassa windows
biraz ucuzlatsınlar hayır iş sıkıya binince ozaman bu fiyatlar dahada artar bunu biliyorum
dışarda 100 dolara satılan bi işletim sistemi bizde 300 dolar nerde adalet tabi korsan burda çok olur

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bunun suçla muçla alakası yok... Kullanılan her lisanslı program, kullanıldıgı andan itibaren merkaze bilgi verecek sekilde dizayn edilir ki zaten bunu basta Microsoft ta görüyoruz. Dolayısıyla arkadasımıza gelen uyarıyı dikkate almasını ve verilecek cezaların hiçte yenilir yutulur olmadıgını bilmesi gerektigini hatırlatırım...

Kardeş, tamam söylediklerine hak veriyorum. Ama ben bunu MICROSOFT'ta göremiyorum şahsen. MICROSOFT freeware bir program mı? değil. Peki neden lisans bilgilerini bi update ile yapıyor, bu update'yi kullanıp kullanmamak müşterinin elinde sonuçta? Sence MICROSOFT'un elinde değil mi çaktırmadan birşeyler aktarmak?

penguin dedi ki:
Yazılım ürünleri üretmek büyük bir emek işidir. Ama maalesef bu yazılımlara -özellikle Türkler- gökten kendi kendine indi muamelesi yapıyor. Bu yüzden Türkiye'de ki insanlar en pahalı donanım ürünlerine cayır cayır para harcarken, sıra yazılıma geldiğinde cebinden para çıkarası gelmiyor. Korsan kullanmaya, bedavacılığa o kadar alışmışlar ki! Böyle olduğu sürece, bu ülke, yazılım sektöründe dünya ile rekabet edebilir ürünler de çıkaramayacaktır. Konunun ne kadar ciddi olduğunu anlamanız için, bazı ülkelerin yazılım sektörü sayesinde ekonomisini düzelttiğini söylemeliyim. Bu nedenle BSA gibi firmalar çoğalmalı, sadece iş yerlerine değil, evde ki korsanlara karşı da ciddi ve geniş çaplı savaş açılmalıdır.

Sayın "penguin", bu söylediklerimi lütfen yanlış anlama ama sanırım emeğe saygı meselesini bilebilecek yaştayım. Ayrıca bir müzisyenim, ve oyun yapımıyla ilgili kendimi geliştiriyorum, aynı anda web tasarlıyorum, ve aynı anda oyun yapımcılarıyla röportaj yapıyorum. Kusura bakma, ama bunları çıkıp forumlarda söylemek harbiden çok kolay. Ama kim çıkıp televizyonda; " oyun yapımı böyledir şöyledir, 10 kişilik kadroyla anca mario gibi oyun yapabileceğini " falan anlatıyor ki? Milletin aklına programcılık böyledir şöyledir diye anlatmazsan, herkes böyle yakınır. AKINSOFT'un yaptığı büyük hata, bana emeği anlatmadılar? Nereden bileyim yapılırken kütüphanelerden alınan kodlamaların kullanılmadığını? Kusura bakma harbiden, ama bu işlerin çoğu böyle.

Türk insanımız hala para peşinde, bunu kurtarma peşinde değil. Türkiye'de hangi bireysel şahıs çıkıpta bir oyuna 100 lira verebilecek kadar bütçesi var ki? İşte CRYSİS bunun habercisiydi, ve adamlar 39 Lira'ya oyun çıkarıp Türkiye'de ki en iyi oyun satıcısu oldu. Arkadaşta demiş, ben daha iyi bi bilgisayara para veremiyorken çıkıp 600$'lık Photoshop programına nasıl para verebilirim ki? Photoshop çıkıp programı 50TL'ye satın, 100 kişi alacağına 1000 kişi alır ki zaten bu kazancını aynı paraya getirir. Emek dediğimiz şey, eski sürümün üzerine yeni bir kaç kod ekleyip yeni sürüm diye millete kazıklamaksa, kalkıp 200$ veripte yeni sürüme de yükseltemem, bununda biraz görülmesi lazım.

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Son durumdan bizi haberdar eder misin? Rena
Geldilermi dükkana!

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Son durumdan bizi haberdar eder misin? Rena
Geldilermi dükkana!

Dükkana gelmediler fakat telefon yoluyla orjinal almak zorunda kaldık. İlk önce bize çok dandik bi sürümünü önerdiler, almıyoruz! diye ortaya laf koyduk; daha sonra 2.165lira olan sürümünü 500 liraya verdiler.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Sayın "penguin", bu söylediklerimi lütfen yanlış anlama ama sanırım emeğe saygı meselesini bilebilecek yaştayım. Ayrıca bir müzisyenim, ve oyun yapımıyla ilgili kendimi geliştiriyorum, aynı anda web tasarlıyorum, ve aynı anda oyun yapımcılarıyla röportaj yapıyorum. Kusura bakma, ama bunları çıkıp forumlarda söylemek harbiden çok kolay. Ama kim çıkıp televizyonda; " oyun yapımı böyledir şöyledir, 10 kişilik kadroyla anca mario gibi oyun yapabileceğini " falan anlatıyor ki? Milletin aklına programcılık böyledir şöyledir diye anlatmazsan, herkes böyle yakınır. AKINSOFT'un yaptığı büyük hata, bana emeği anlatmadılar? Nereden bileyim yapılırken kütüphanelerden alınan kodlamaların kullanılmadığını? Kusura bakma harbiden, ama bu işlerin çoğu böyle.

Türk insanımız hala para peşinde, bunu kurtarma peşinde değil. Türkiye'de hangi bireysel şahıs çıkıpta bir oyuna 100 lira verebilecek kadar bütçesi var ki? İşte CRYSİS bunun habercisiydi, ve adamlar 39 Lira'ya oyun çıkarıp Türkiye'de ki en iyi oyun satıcısu oldu. Arkadaşta demiş, ben daha iyi bi bilgisayara para veremiyorken çıkıp 600$'lık Photoshop programına nasıl para verebilirim ki? Photoshop çıkıp programı 50TL'ye satın, 100 kişi alacağına 1000 kişi alır ki zaten bu kazancını aynı paraya getirir. Emek dediğimiz şey, eski sürümün üzerine yeni bir kaç kod ekleyip yeni sürüm diye millete kazıklamaksa, kalkıp 200$ veripte yeni sürüme de yükseltemem, bununda biraz görülmesi lazım.

Merhaba Rena. Aslında ben yanıtımı direkt size değil genel olarak Türkiye'de ki durum hakkında görüşlerimi belirtmek için yazdım. Söylediklerinizde de haklısınız tabi. İnsanların emeğe değer vermesi ancak o işin hangi zorluklarla yapıldığını bilmeleriyle mümkün olacaktır.

Photoshop, win7 gibi programlar zaten ithal ediliyor. Yani üreticileri biz değiliz, yabancı firmalar üretiyor. Bu uygulamaların fiyatını, Türk insanının gelirine uygun bir seviyeye indirmeyi istemek bana tuhaf geliyor. Yine üreticisi olmadığımız mercedes ve bmw'nin fiyatını Türkiye'ye özel ucuzlatalım demek gibi sanki. Keşke üreticisi biz olsakta, bizim topluma uygun bir fiyat ölçeği belirleyebilsek.

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Sil programı, ardından adamlara dava aç, ne demekmiş bilgisayarından otomatik bilgi aktarımı?
Kaçımız acaba bir program veya oyun yüklerken lisans anlaşmalarının hepsini okuyup onaylıyoruz cevap : hiçbirimiz
Çoğumuz program kurarken hep next next diyoruz halbuki adam bize binlerce hak sunmuş kabul ediyorsan kur etmiyorsan kurma diyor sen ileri dediğin içinde kabul etmiş oluyorsun sonrada ne hakkın var diyorsun?
Adamlar %100 haklı çünkü sen sözleşmeyi kabul etmişsin senin hiçbir hakkın yok adam sözleşmede senin belgerim klasörünü kendime kopyalıcam dediyse sende kabul ediyorum dediysen o adama hırsız diyemezsin işte !
Bence programı kaldır ve adamlardan özür dile :wink: mahkemelerde sürünme derim başına bir sürü problem çıkar

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Arkadaşlar burada tartışılması gereken olay bir programın fiyatının veya özelliklerinin o programı yasal olmayan yollardan kullanmamızın bizi haklı çıkarıp çıkarmaması değil. Asıl dikkat çekici olan nokta, eğer bir program bir şekilde sizin bilgisayarınızdan kendi serverine veri aktarıyor ise bu aktarımın kullanıcının bilgisi dahilinde olması gerektiğidir. Tabii ki de her aktarımda izin istesin vs. gibi birşey demiyoruz. Fakat kurulumda basit bir şekilde bu uyarının yer alması gerekir. Böylece kullanıcının bu konuda bilgisi olmuş olur. Programı bilgisayarınıza kurmak o program ile ilgili belirtilen tüm şartları kabul etmektir. Belirtilmeyen durumlar ise daima tartışmaya açıktır. Ve unutmayınız ki, sizin bilginiz olmadan herhangi bir şekilde bilgisayarınızdan veri alınması da bilişim suçları kapsamına girer.

nanoinsan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle emeğe saygı .
programı bilgisayara kurarken birçoğumuz farkında olmadan elimizden birçok hakkımızı alan bir sözleşmeyi kabul ederiz.bu nedenle bilgisayarımızdan veri gönderilmesi malesef yasal olmaktadır.

bir programa ihtiyacımız olduğunda açık kaynaklı , freeware ya da bazı programların kullanımı bedava hale getirilmiş eski versiyonlarını araştırmalıyız.

yasal işlemden kurtulmak için: İNKAR
kimse ilgili programı bilgisayara bizim kurduğumuzu ispatlayamaz, başkasının kurduğunu ya da haberimizin olmadığını söyleyebiliriz.kullanılan versiyonun crack'li olduğunu bilmediğimizi söyleyebiliriz.

yasayı bilmemek bizi suçtan kurtaramaz ama suçun bilinçli bir şekilde işlenip işlenmediği suçun unsurlarının oluşması açısından hukuku bağlar.

TCP/IP protokolü kopyalanabilir, sahte iletişim paketleri bazı programlar aracılığıyla oluşturulabilir.internet sağlayıcımız işin içinde yoksa ip numaramızı inkar edebiliriz.

lisans doğrulama algoritmalarında genelde küçük de olsa hata payı vardır.bu yüzden kendimizi savunurken bunun olabileceğini karşı tarafa bildirmeliyiz.

yasal olarak program kullanmamanın hırsızlıktan farkı yoktur.

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kaçımız acaba bir program veya oyun yüklerken lisans anlaşmalarının hepsini okuyup onaylıyoruz cevap : hiçbirimiz
Çoğumuz program kurarken hep next next diyoruz halbuki adam bize binlerce hak sunmuş kabul ediyorsan kur etmiyorsan kurma diyor sen ileri dediğin içinde kabul etmiş oluyorsun sonrada ne hakkın var diyorsun?
Adamlar %100 haklı çünkü sen sözleşmeyi kabul etmişsin senin hiçbir hakkın yok adam sözleşmede senin belgerim klasörünü kendime kopyalıcam dediyse sende kabul ediyorum dediysen o adama hırsız diyemezsin işte !
Bence programı kaldır ve adamlardan özür dile :wink: mahkemelerde sürünme derim başına bir sürü problem çıkar

"Çaresizseniz, çare sizsiniz." Belki MICROSOFT örneği artık bayatladı, ama windows kurarkende bize bayağı bi sözleşmeden bahsediliyor. Peki onlar neden otomatik bilgi aktarımı yapmıyor? "Windows Update" programı neden var? MICROSOFT bilmiyor mu el altından update yapmayı?

croft

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ya pc den programla ilgili ilgileri alsın ona bişy demiyoruz da abi telefon numarası yaa
nerden nasıl alabilirler ben bu pc de kart işlemleri de yapıyosam onlarıda alıcklar ozaman
saçmalık aslında onlardan önce dava acmak gerekiir

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Bağlantıdan yani (IP) adresinden telefon numarasına ulaşılabilir mi? Bu konuda bilgi ve tecrübesi olan var mı?
Çünkü bu arkadaşın telefonuna bu şekilde ulaştıklarını düşünüyorum!
Bu arada "Rena" programı almışsın paşa paşa :) hayırlı olsun...

by_erdal21

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Akınsoft 5 yıl önce bir arkadaşın cafesine de böyle ürün satmıştı.Sanırım pazarlama stratejisi bu.Crackli program kullanan suçlu zaten bir de almazsan dava açılacak gibi şeyler söylenince mecburen almak zorunda kalınıyor.Ama adres tespitinin yasal olmadığını sanıyorum.Tabi ülkemizde hukuk nasıl işler o da ayrı konu.Microsoft bunu yapmadığına göre yasal bir durum yok ortada.Microsoft dünyada bu olayı uygulamaya çalışmıştı fakat tepkiler üzerine geri adım atmıştı.Bir kaç yıl önce Danimarka daki bir arkadaş Microsoftun korsana karşı Hükümete büyük paralar vermek istediğini karşılığında bu yöntemle korsanı bitirmek istediğini söylemişti.
Neyse arkadaşa geçmiş olsun ne diyelim.Senin yaptığın yasal değil onlarınki de sanırım yasal değil.