CPU'ya fanın takılması

xeus10

Doçent
Reaksiyon puanı
0
benim cpu ya yeni fan takıcaktım ama elimde termal jel yok işlemciye hiçbir şey sürmeden fan taksam bişey olurmu
şim. teş.

sonsamuraii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
jel sürmeden takarsan işlemcin yine cok ısınabilir.Mutlaka jel kullanmalısın.10ytl falan tüm bilgisayarcılarda bulabilirsin.10 lira için 100dolarlık işlemci yakma ihtimalin var

xeus10

Doçent
Reaksiyon puanı
0
buradakilerde yok herkes jelsiz takıyomuş arayıp sordum ama güvenmedim ayvalıktan alıcam ben

32.sefo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Selam arkadaşlar
xeus10 eğer yeni fan alıyorsan TERMAL MACUN da sürmen gerekir. İşlemcin normalden fazla ısınıyosa <ki ısınıyo da yeni fan alıyosun...> işlemciyle fan tabanının arasındaki boşluğu minimuma indirmende gerekir.
Ben sana <ŞU> ürünü öneririm ;) kolay gelsin

xeus10

Doçent
Reaksiyon puanı
0
teşekkürler fakat eski fanlarda gerekmiyormu??

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Fazla ısınmıyorsa Termal macuna gerek yok.. Bizimki macunluda ne oluyor... 50 dereceden açılıyor. :D

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
buradakilerde zaten kullanmıyo ayvalıtan ne olur ne olmaz alıcam ben

Pek bilmiyorum ama bana denilen kesinlikle o macunu kullanılması gereklidir. Şiddetletavsiye etmişlerdi. Buradaki bazı arkadaşlar okadar önemli değil gibi konuştular. :santa:

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar termal macun çok önemlidir siz bunu şimdi hemen anlamaz sınız ama zamanla ne kadar fark ettigini göreceksiniz mutlaka sürün

bu arada işlemci ney xeus10

cakabuba

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ayvalık da zor hacı en iyi ihtimal Edremit, arada Burhaniye'de falan da olabilir... Eğer mesafe uzak dersen, bi ihtimal digiturk bayine sor o herifte olabilir yok yok adam da. Ben macunsuz celeron dyi (orjinali 2.4) 2.8 de çalıştırıyorum.

GAMEHUNTER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Beyaz macunlar pek işe yaramıyor mümkünse gri renk yani içinde gümüş karışımı olanlardan satın al.

Ayrıca online alışveriş diye birşey var. kapı kapı aramaktansa bırak kapına kadar gelsin.

Beh 2 tüp almıştım online bir siteden.

BeNBeN

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Termal macun işlemcinin ısısını soğutucu metale aktarmak içindir. Fanda metaldeki ısıyı dışarı atar. Sen macun sürmezsen ısı iletimi çok az olur ve bütün ısı işlemcide kalır. Yani fan takılmasınında bir anlamı kalmaz. Sana 2 seçenek çıkıyor bu yüzden.

1- termal macun sürerek fanı tak
2- termal macun sürmeyeceksen fan da takma çünkü bir anlamı kalmıyor, bari işlemci hava alsın :D

Not: 2. seçenekte işlemcinin yanması muhtemeldir.