CPU Sıcaklıığı 76 Derece ?

fertorres

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar amd x6 1055t cpu var, 2 senedır kullanıyorum bu aralar işlemci cabuk ısınıyor hatta pcyi açar acmaz 70 dereceyi buluyor, sizce ne yapmalıyım, soğutucu önerir misiniz?Ben thermaltake frio extreme almayı düşünüyorum yeterli olur mu?

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Güzel soğutucuya benziyo montajını doğru yaparsan güzel soğutur heralde kullanmadığım için ne performans verir bilemiyorum.. Fakat ben sunbeam core contac freezer 120 mm kullanıyorum boşta 20-25 arası ne kadar yük binerse binsin yazın en sıcak günlerinde yaptım bu testi %100 le işlemciyi 2 saat çalıştırdım 47 derceyi geçtiğini daha görmedim işlemcinin.. Bu senin bahsettiğin soğutucu daha iyi soğutur herhalde..

webrettin

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Soğutucu fanının altında ki ızgarayı fanı sökerek hiç temizlediniz mi? Bu durumda ısınmaya sebeb olabilir. Fanın altında tozlar birikerek soğutucu ile fan arasında engel oluşturuyor.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Eğer 2 sene boyunca hiç bir bakım temizlik yapmadıysanız (işlemciyi pek tanımıyorum gerçi ama) bu ısılara ulaşmanız kolaydır.
Soğutucu ile CPU arasında ısı iletimi arttırması için bir macun vardır.
1 sene içinde işlevini kaybeder, 2 sene içinde %30-40 ı ortadan yok olur. 3-4-5 gibi yıllarda macundan eser kalmaz :D

Bir bilgisayarın verimli çalışması için her sene temizlik ve bakım şart.

İyi bir CPU soğutucusu, güzel bir temizlik + macun akabinde iyi bir montaj ile hiç bir sorun yaşamadan yoluna devam edersin.

fertorres

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben hiç temizlik yapmadım, zaten soğutucu alacağım kesin arkadaşım temizlik hakkında bilgi verir misin?

Güzel soğutucuya benziyo montajını doğru yaparsan güzel soğutur heralde kullanmadığım için ne performans verir bilemiyorum.. Fakat ben sunbeam core contac freezer 120 mm kullanıyorum boşta 20-25 arası ne kadar yük binerse binsin yazın en sıcak günlerinde yaptım bu testi %100 le işlemciyi 2 saat çalıştırdım 47 derceyi geçtiğini daha görmedim işlemcinin.. Bu senin bahsettiğin soğutucu daha iyi soğutur herhalde..
Paraya kıyıp bilgisayarım için en iyisini istiyorum :D, kasayı yeni değiştirmiştim dark evo 2 var ama sadece cpu ısınıyor.

webrettin

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Ben hiç temizlik yapmadım, zaten soğutucu alacağım kesin arkadaşım temizlik hakkında bilgi verir misin?

Hiç temizlik yapmadıysanız temizlik yaptığınızda soğutucu almanıza gerek kalmayabilir.Temizlik yapmak için yanlış birşey yapmamanız için kesin şöyle böyle yap diyemeyeceğim, kendim temizlerken ızgarayı yanlışlıkla çıkardım işlemci de çıktı macuna yapışmış, taktığım halde tanımadı birhayli uğraştım ancak anakartımı daha yeni tanıyordum o zamanlar, birkaç video var incelemek istersen. Kesin soğutucudan ziyade kesin temizlik gibi görünüyor.

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
ıkı yumurta kır bakalım pişecek mi eger pişerse sogutucu al pişmezse sorun yok...şaka şaka...tabii ki sogutucu al ama kalıtelı bı sey al

fertorres

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Beni yarı yolda bırakmayacak sogutucu almak istiyorum termal macun ile beraber sipariş vericem önce temizlik yapıp sonra montaj etme niyetindeyim, sogutucu konusunda önerileriniz nelerdir?

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23

Paraya kıyıp bilgisayarım için en iyisini istiyorum :D, kasayı yeni değiştirmiştim dark evo 2 var ama sadece cpu ısınıyor.

Darkevo 2 varsa dikkat et 120 mm soğutucu alırsan yandaki büyük soğutucusunu çıkarman gerekebilir çünkü yan kapak kılı kılına kapanıyo..

fertorres

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hocam bu kasaya bu sogutucu montalamada başka sorun çıkar mı sığar mı yani sogutucu?

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Hocam bu kasaya bu sogutucu montalamada başka sorun çıkar mı sığar mı yani sogutucu?

sığmasına sığarda bi yerde denk gelmişdi senin kasadan olan biri yandaki soğutucuyu sökmek zorunda kalmıştı.. yoksa milim fark kalıyo ama sığıyor..

Başka sorun alacağın soğutucuyu kullanmadığım için bilemiyicem montaj da belki sorun yaşarsın ben komple anakartı söküp öyle montajı yapmak zorunda kalmıştım..

fertorres

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Peki sonra overclock yapmaya gerek var mı?

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Peki sonra overclock yapmaya gerek var mı?

yoo performansı seni tatmin ediyosa işlemcinin bence yapmana gerek yok.. tabi kişisel görüş meselesi yapsanda bişey kaybetmezsin.. Tabi bilinçli bi overclock yaparsan misal ratio yu yükseltip voltajı düşük bırakırsan bi yerden sonra hatalar alırsın veya ram hızlarıda ileri derece overclock larda önemlidir yerine göre düşürmen gerekir.. Karışık konu anlıyıcağın sana kalmış yapıp yapmamak...

fertorres

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yoo performansı seni tatmin ediyosa işlemcinin bence yapmana gerek yok.. tabi kişisel görüş meselesi yapsanda bişey kaybetmezsin.. Tabi bilinçli bi overclock yaparsan misal ratio yu yükseltip voltajı düşük bırakırsan bi yerden sonra hatalar alırsın veya ram hızlarıda ileri derece overclock larda önemlidir yerine göre düşürmen gerekir.. Karışık konu anlıyıcağın sana kalmış yapıp yapmamak...
Cooler Master macun ile thermaltake frio siparişi verdim 1 saat önce, oc hiç yapmadım hocam biliyorsan bana öğretir misin?

dgnrkn.1994

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kasanın kapağını açık bırakabilirsin eğer yeterli hava dolaşımı yoksa.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
76 dereceyide ilk defa gördüm kışın çok rahat ediceksin demek :D :D şaka biryana tabiki en iyi soğutuculardan birini almanı öneririm :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benimde aynı sorunum var macun yeniledim ve kompresörle temizledim 89 dereceden 65-70 dereceye kadar indiğini gördüm ama bu yeterli mi bilmiyorum yardım edermisiniz lütfen :( çok fps düşüşü oluyor