CPU, RAM yeterli olduğu halde Bilgisayar donuyor

Kubilayhan014

Doçent
Reaksiyon puanı
212
Merhaba arkadaşlar Asus marka laptobumda 12 GB RAM Var İntel İ5 İşlemci var...
Bilgisayarın donanımı gayet yeterli ama en basit işlemde bile donuyor, kilitleniyor. Kısa süre de olsa donmalar oluyor. En çok fare de meydana geliyor bu donma fare çok zor hareket ediyor arkasında gölge bırakıyor bu 10 20 saniye oluyor sonra 5 10 dakika arası olmuyor sonra yine 10 20 saniye fare donuyor kilitleniyor hareket etmiyor. Neden oluyor bu sizce. Kullanıma baktığımda donma esnasında CPU En fazla %50 Ram de %40 Civarı oluyor. Asus marka laptop da ram yükseltmek için bir bölüm yapmışlar oraya 8 GB Ek ram taktım. 1 Yıl oldu takalı. O ram yıprandı, bozuldu ondan mı oluyor acaba Bilgisayarım özelliklerine baktığımda 11.9 GB Ram (Kullanılabilir yazısı var)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Windows 10 da temiz kurulum yaptım ve lisans kodu ile etkinleştirdim. 3. Parti uygulama kullanmadım.

Hym

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
SSD var mı ? Eğer HDD kullanıyorsan arızalanmış olabilir.

Kubilayhan014

Doçent
Reaksiyon puanı
212
Laptopu 24 İNÇ Samsung monitör ile HDMI İle bağladım bu bilgisayarın performansını etkilermi?

SSD var mı ? Eğer HDD kullanıyorsan arızalanmış olabilir.
SSD De var HDD de var. CD Okuyucu kısmına HDD takılı.

Laptopu 24 İNÇ Samsung monitör ile HDMI İle bağladım bu bilgisayarın performansını etkilermi?

Sistem SSD De kurulu.

Hym

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28

Monitör o denli bir etkisi olmaz.Fakat formatı HDD'ye atmış olma ihtimalin var mı ?

Kubilayhan014

Doçent
Reaksiyon puanı
212
Monitör o denli bir etkisi olmaz.Fakat formatı HDD'ye atmış olma ihtimalin var mı ?
Yok kontrol ettim öyle bir durum yok. Zaten açılış kapanış hızında da gözle görülür fark var SSD De sistemin kurulu olduğu kesin.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
aida64 ile ısıyı kontrol edin.
hdd i söküp sisteme bakın, harddisk sorunu olabilir.
driverları yükleyebilirsin.
sdd yi kontrol et, (programla performans testine sok)
ekran kartının güncellemesi var mı kontrol et.
mause u çıkar, öndeki mause pad ile kullan, eğer mause pad ile kullanıyorsan mause pad driverını güncelle ( laptobun marka model sayfasından)

takılma sorunu bana hdd yada ssd miş gibi geliyor..

eğer zamanın varsa önce hdd yi kablosundan sök. bilgisayarı kullan. yine takılma yaparsa ssd yi çıkarıp hdd ye windows kur.. bir süre öyle dene (seriale gerek yok 30 günlük deneme sürümü kullanabilirsin)

eğer takılma devam ederse sorun ikisinde de değildir..

1qazse4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3

eger monitor 2K, 4K diye tabir edilen yuksek cozunurluklu olanlardan ise ve ekranda hareketli biseyler izliyorsan etkileyebilir.

laptop ta kac ekran karti var. (dahili ve harici olarak) Ve donma esnasinda hangisini kullaniyor.

intel olan dahilidir ve performansi ve pil tuketimi daha dusuktur. Normal de hersey yolundaysa ihtiyaca gore dahili ile harici ararsinda otomatik gecis yapmasi lazim.

Ben linuxcuyum aslinda ama windowsun loglarinda da donmayla ilgili biseylerden bahsetmesi lazim.

Yalniz loglari bulmak/bakmak ve bir anlam cikarmak siradan kullanici icin fazla teknik olabilir winciler daha iyi bilir tabi.

Son düzenleme:

Kubilayhan014

Doçent
Reaksiyon puanı
212
aida64 ile ısıyı kontrol edin.
hdd i söküp sisteme bakın, harddisk sorunu olabilir.
driverları yükleyebilirsin.
sdd yi kontrol et, (programla performans testine sok)
ekran kartının güncellemesi var mı kontrol et.
mause u çıkar, öndeki mause pad ile kullan, eğer mause pad ile kullanıyorsan mause pad driverını güncelle ( laptobun marka model sayfasından)

takılma sorunu bana hdd yada ssd miş gibi geliyor..

eğer zamanın varsa önce hdd yi kablosundan sök. bilgisayarı kullan. yine takılma yaparsa ssd yi çıkarıp hdd ye windows kur.. bir süre öyle dene (seriale gerek yok 30 günlük deneme sürümü kullanabilirsin)

eğer takılma devam ederse sorun ikisinde de değildir..
Teşekkür ederim haklısınız denemek gerek.

eger monitor 2K, 4K diye tabir edilen yuksek cozunurluklu olanlardan ise ve ekranda hareketli biseyler izliyorsan etkileyebilir.

laptop ta kac ekran karti var. (dahili ve harici olarak) Ve donma esnasinda hangisini kullaniyor.

intel olan dahilidir ve performansi ve pil tuketimi daha dusuktur. Normal de hersey yolundaysa ihtiyaca gore dahili ile harici ararsinda otomatik gecis yapmasi lazim.

Ben linuxcuyum aslinda ama windowsun loglarinda da donmayla ilgili biseylerden bahsetmesi lazim.

Yalniz loglari bulmak/bakmak ve bir anlam cikarmak siradan kullanici icin fazla teknik olabilir winciler daha iyi bilir tabi.
Yok 1080p monitör. Büyük ihtimalle ya ekran kartı Yada SSD, HDD.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
Teşekkür ederim haklısınız denemek gerek.

Yok 1080p monitör. Büyük ihtimalle ya ekran kartı Yada SSD, HDD.
hdd birinci şüpheli, ssd 2. şüpheli.. sonrası ekran kartı ram diye ilerler. bence ilk 2lide sorun çözülür