• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

CPU İşlemcilerimizi yaristiralim.

Amd a6 3400m Şaka Gibi :) :P :) 154 Saniyede Hesapladı Evet 154 Saniyede not: 4 cpu 1.4ghz :)

amd athlon ii x2 240 regor 2.8 ghz
işlemci çarpanı 14 den 10 a indirmiştim (2.0 ghz) :)
40-45 arası bir şey sürüyor :)

Core i3 330M 2,13 GHz.
Birinci test 25 saniye.
Sonrada 18 saniye çıktı.

Ayrıca Bu konuyu 3 yıl önce Bende açmıştım.:wink:
Burada.

amd ler oyunlarda daha iyi olmasına rağmen inteller neden bu testlerde daha önde?

Hortlattık mı yani abi :)
Yok ondan değilde.
Hani Konuyu görünce bir an Hatırıma geldi.Forumdan arattım buldum.
Konu kirliliği olmasın diye söyledim.:)

-----------------------------------------------
Ha bide benim açtığım konudaki Kaynak patlamış.
Buradan devam edebiliriz yani.
Konu kirliliği olmasın diye Benim açtığım silinebilir o zaman.:)

amd ler oyunlarda daha iyi olmasına rağmen inteller neden bu testlerde daha önde?

Buna, biri dğerinin açığını kapatıyor diyelim yani birbirini tamamlıyorlar ama birleşmesinler ayrı tamamlasınlar yoksa işlemci fiyatları uçar.:) İntel'i önde ve pahalı kılan özelliği bu zaten, hayatımızı kolaylaştıran yazılımlar mı, yoksa vaktimizi katleden oyunlar mı önemli?.

Intel Core i7-3970X %4 CPU Kullanımı ile 6 saniye :D Ama olsun tabi 2 buçuk milyar verdik işlemciye olmasaydı söker atardım yeminle. :D

Ben bi O.C. çekip geliyorum :P
5dKsuhp.jpg

Benim Intel Core 2 Duo Processor E8400 6M Cache, 3.00 GHz, 1333 MHz FSB 10 saniye

v967.jpg

Core 2 Duo P8700 3mb l2 cache 2.53 GHZ cift cekirdek 13 saniyede

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Arkadaslar ben 1 saniyede indirdim (win 8) gorev yoneticisinden onceligi gercek zamanli sectim normalden 12 saniyede yapti :thumbup: (not olay tekil cekirdek hizinda bitiyor makinenin hizi 2.53 ghz ben onu 1.60 ghz e dusurunce 20 saniyede yapti ITHelp arkadasinki 3.00 ghz onunda 10 saniyede :)

yanliz ordaki i3 maustu daha guclu bu nedenle i3 i5 arasi asil fark turboboost vede onbellekler ancak sayi hesaplama bunlarin onemi yok zira aklinda tutmuyor bu nedenle en onemlisi saat frekansi

Intel' in reklamını yapıyor sonuçlara göre.

Baksanıza 5-6 yıllık çift çekirdekli işlemci, benim 1 senelik 6 çekirdekli AMD' yi alt ediyor.

Telefonla yapabilsem laptoptan hızlı çıkardı kesin:)
Bence bu program yerine daha iyi sonuçlar veren program kullanın.

Çok eski bir program bu ve bu program intel işlemcilere göre optimize edilmişti daha sonra düzeltilmişti. Program tek çekirdek kullanıyor. Yani 4 tane aynı programı açıp çalıştırın hepsi aynı sonucu verir.

sistemimde 2 işletim sistemi var.
işlemci Amd fx4100 4 çekirdekli işlemci 3.6 gherz
Xp ile 26 saniye
Win7 ile 56 saniye
--------------------
yani işletim sistemine göre değişen test
12 saniyede Win7 ile testi bitiren arkadaşlar
xp ile deneseniz 12 saniyenin de yarısına inebilir, bu durumda

konu başlığı yanlı değil mi :)
cpu (central processing unit-merkezi işlem birimi) zaten işlemci demek.
bence başlık hatalı :)

image.php

tb07.jpg

windows xp 8 san. windows vista 32 bit 8 san. vista 64 bit 15 san.
windows 7 32 bit 7 san. windows 7 64 bit 33 san. windows 8 32 bit 20 san. windows 8 64 bit 92 san.