Cpu derecesi

kani6161

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar bende ıntel pentıum 4 541 işlemci var ancak içini temizlememe rağmen işlemcim 55/76 derce arasında donup duruyor sadece nete girdiği halde 76 derece gösteriyor ne yapmalıyım bana göre çok yüksek bu

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
yüksek olup olmaması hangi şehirde yaşadığına göre değişir aslında 76 derecenin üstüne çıkmıyorsa bu sıcak havalarda kasa kapagıda kapalıysa çok abartılacak bir durum olmayabilir ;)

kani6161

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kaliteli bir macun almak gerek o zaman teşekkürler cevaplanırız için

kaplan42

Asistan
Reaksiyon puanı
10
güç kaynağının altında dışarıya doğru hava üfleyen bir fan takılımı ?

brokenxxl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
bence çok yüksek değil 90 ı geçmediği sürece endişeye mahal yok

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
benim işlemci 55 i görünce panikliyom ben siz 90 lardan bahsediyonuz:)

4 tane fan takili kasa da kasa kapağıda kapalı Bide antalya da en üst katta oturuyorum cehennem sıcaklığı var odanın içinde . 46-54 Derecelerde geziyor işlemcim Anakartımda da 45-50 lerde

kani6161

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar yaptım dedığinizi ama cpu 72 ye anıden cıkıp 64 e ınıyor ben bırsey anlamadım tamamen temizledim macunladım . ayrıca fanların hepsı mevcut yanı o egzos fanı fılan

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
arkadaslar yaptım dedığinizi ama cpu 72 ye anıden cıkıp 64 e ınıyor ben bırsey anlamadım tamamen temizledim macunladım . ayrıca fanların hepsı mevcut yanı o egzos fanı fılan
peki pc çalışırken kendini resetleme gibi bi durum var mı ?

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
bence Senin Bios Güncellemesi yapman Gerekebilir

Bios'un Yanlis Okuyordur Sicakliklari eğer Resetleme Yapmıyorsa Peter 'in Dediği Gibi

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
benim işlemci 55 i görünce panikliyom ben siz 90 lardan bahsediyonuz:)

4 tane fan takili kasa da kasa kapağıda kapalı Bide antalya da en üst katta oturuyorum cehennem sıcaklığı var odanın içinde . 46-54 Derecelerde geziyor işlemcim Anakartımda da 45-50 lerde

buz koy geçer :D

haldunaksoz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Cpu nun ısı derecesinden şüphe duyuyorsanız biraz paranıza kıyacaksınız OCZ sistem öneririm

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
durun yaw masaüstü için max 70 dir üstünü geçerseniz kelle koltukta gidiyosunuz demektir. tavsiye edilen 62,5 i geçmemesidir
dizüstü için 90 dır

fanı sök macunu yenilde fanı takarken iyi oturduğuna bak. sallanmıyosa oturmuş demektir

biosunda sorun olabilir çünkü bi anda o kadar sıcaklık bir düşüp yükselmezen fazla 5 derce civarı olur anlık

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
pentıum 4 için 60 dereceyi geçtikten sonra tehlike başlar

senin söylediğin core 2 duo için geçerli :)

=) yanlış biliyorsun peter benim 2003 yılında almıs oldugum p4 3.06 işlemcim thermaltake macuna, bakır zalman fana ragmen 90-95 derece de çalıştıgı cook olmustur eee aydının sıcagı baska birşeye benzemez... ve bak o kaddar yıldır hiç birşey olmadıgına göre tehlike arz etmiyor demektir ;) tabi bu ısıya dota falan oynarken ulasıyor durduk yere değil, ama sonucta saatlerce bu sıcaklıkta calısıyor ;)

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
=) yanlış biliyorsun peter benim 2003 yılında almıs oldugum p4 3.06 işlemcim thermaltake macuna, bakır zalman fana ragmen 90-95 derece de çalıştıgı cook olmustur eee aydının sıcagı baska birşeye benzemez... ve bak o kaddar yıldır hiç birşey olmadıgına göre tehlike arz etmiyor demektir ;) tabi bu ısıya dota falan oynarken ulasıyor durduk yere değil, ama sonucta saatlerce bu sıcaklıkta calısıyor ;)

gerçekten 90-95 değildir, o sıcaklıta masaüstü pc durumuya bide farklı macunla

kani6161

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
resetleme söz konusu değil ayrıca donma sorunuda yok

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
90-95 derecede çalışan pc ilk defa görüyorum :),
senin ölçtüğün program mutlaka yanlış gösteriyordur
yoksa thermaltake macuna, bakır zalman fanla 90-95 olmasının imkanı yok :)
o zaman yanlış ölçülme gibi bi durum var

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
90-95 derecede çalışan pc ilk defa görüyorum :),
senin ölçtüğün program mutlaka yanlış gösteriyordur
yoksa thermaltake macuna, bakır zalman fanla 90-95 olmasının imkanı yok :)

o zaman yanlış ölçülme gibi bi durum var

o zaman biosumun en güncel halinde oldugunu, sıcaklık degerlerine direk biostan baktıgımı ankartımın asus p4pe oldugunu söyliyeyim =), bunun yanında aydında bu sıcaklıklarda p4 makine kullanan tek insan olmadımı dailetmek isterim 3ghz sınırında olan bütün tanıdıklarımın makinası bu sıcaklıklarda ;)

ayrıca laptopum mesela su anda yaklaşık 1 saattir %95 civarında işlemci yükü ile çalısıyor ubuntu 9.04 yüklü t7300 işlemcisi var ;) ve kendisi su an 86derece...

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
p4 541 3,2ghz bende kullandım 3 yıl, 62 nin üstüne çıkamadım p4 631 3.0 kullanan 2 akrabam var onlarda gittiğimde 64 ün üstünü görmedim uzun süre yük altında

tabi bu durum bulunduğumuz şehirlede alakalı ve pc nin bulunduğu alan özellikle

HaydarFuel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sensör hatası var sanki
70 derecede kaplumbağa gibi olup donmuyorsa ya da resetlemiyorsa o kadar değildir.
bir bios güncellemesi yap düzelir değerler
yine 70 civarı gösteriyorsa bir elle heatsinke, cidden o kadar sıcak mı, yok değilse bir temassızlık vardır, core heatsinke ısıyı düzgün iletemediği için ısınıyordur.
heatsintk altını zımparala temizle, aynen eski prescott işlemcinin yüzeyini de, sonra iyi bir termal macun ile işi bitir.
bunlar da olmuyorsa voltaj değerlerine bir bak. vcore dengesiz geliyorsa, 12v olması gereken değer 8v-13v arası geziyorsa vs. psu kaynaklıdır sorunun, psu değiştir

kani6161

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bios güncellemesinide yaptım ne olur ne olmaz diye format attım tekrar macunladım. yine başlangıç 60 derceden başlıyor .54 -65 arası gidip geliyor (sadece net acık pcde yuk yok) . ısınma oluyor gıbı tutunca sıcak lakın 50 ile 60 arasını elimle anlamam imkansız gibi ben hissedemem diye düşünüyorum. bide voltaj 12v

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
ben de de P4 3.0 var ve şuan baktım güncel bilgi veriyorum size tam olarak 54 derece cpu sıcaklık. anakart sıcaklığı ise 48 derece.
yan kapak açık ve normal bir kasa. üstelik kasann bulunduğu yerin arkasıda kapalı. sıcak hava dışarı çıkamyıor ön taafa gelip ordan çıkmak zorunda kalıyor. düşünün ona rağmen 55 i geçmedi daha nazar kulağına kurşun :D