Yardım Cpu %100 Oluyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan emin:)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emin:)

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
1625150871725.png

Bende eski bi tane pc var.Açtım onu önemli belgeleri almak için.Açtığımda böyle bir manzara vardı.Nedir bu?

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Yüktedemi Aynı Yoksa Boştadamı Böyle?
Boşta.
Mesaj otomatik birleştirildi:

eski bir bilgisayar olduğu için güncelleme yapıyor olabilir. Cpu yazısına bir kere daha tıklayın en çok kullanan şeyi görün.
Her şey %0 gözüküyor.

Ciddimisiniz ?

Ciddimisiniz ?

Utku92

Dekan
Reaksiyon puanı
3,822
İşlemci çok eskiyse windows 10 fazla geliyor olabilir.

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
Boşta.

Her şey %0 gözüküyor.

Ciddimisiniz ?

Ciddimisiniz ?
Nasıl yani herşey %0 gözüküyor ama cpu kullanımı %100 mü ? imkansız. Yanlış bakıyor olabilir misiniz ? aşağı kaydırıp bakın.

Ayrıca fotoğrafı attığınızda arkada minecraft açık. Eğer eskiyse zaten minecraft tek başına %100 yapmış olabilir.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Nasıl yani herşey %0 gözüküyor ama cpu kullanımı %100 mü ? imkansız. Yanlış bakıyor olabilir misiniz ? aşağı kaydırıp bakın.

Ayrıca fotoğrafı attığınızda arkada minecraft açık. Eğer eskiyse zaten minecraft tek başına %100 yapmış olabilir.
1625173162059.png

Bakın hocam her şey 0

İşlemci çok eskiyse windows 10 fazla geliyor olabilir.
i3 4. nesil sanırım

lamer

Asistan
Reaksiyon puanı
150
Öncelikle iki ekran görüntüsünde de küçükten büyüğe sıralamışsınız CPU kullanımını alt tarafta kalan diğer işlemler de %0 mı? Eğer öyle ise;
1- Bilgisayarda tek kullanıcı hesabı mı var? Eğer birden fazla kullanıcı varsa başka bir kullanıcı tarafından gerçekleştirilen işlemler CPU'yu kullandığından (bu durumda işlemler negatif PID'e sahip olacağı için) görev yöneticisinde gözükmeyebilir.
2- Görev yöneticsinde "Görüntüle" sekmesinde, yenileme hızı duraklatılmış olabilir kontrol edin.
3- CPU kullanımına görev yöneticisinden değil kaynak izleyicisi üzerinden bakın. Görev yönetici penceresi ile ilgili bir bug olabilir.

突厥汗國

Profesör
Reaksiyon puanı
1,275
Termal Macun Eridi ıse Cpu üzerinde Artık Baskı Islemı yaptıgından %100 Dayıyordur kendını, veya Fan Yetersiz Kalıp Sogutmadıgından Yıne 100 lere cıkıyor olabılır..

Hardisk Yuzunden olabılır Kasma,Donma, Gec acılma Gıbı sorunlar veya Belırlı Hardısk seslerı varsa Vurma Yaptıgından Yıne 100 lere Cıkabılır.

Temiz Format atıp Gozlem yapılır Devam ederse CPU Termal Macunla Temızlenıp Takılır, Kesılırse ne ala Kesılmez ıse Fan Tam oturmatma yapılır Kesılırse sorun yoktur..

Ama Bunların dısı devam edıyorsa Hardisk te sorun vardır..

Belkıde Virus Olabılır oda yapabılır, Comboxfix veya Kaspersky,Eset Gıbı Vırus Programları ıle Temızleme yaparak sonuca gıdebılırsınız.

Iyı Forumlar..

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
Bana ciddimisiniz derken ? Cevap atıyorsunuz ?
Pentium ile Windows 10 çalıştırsan böyle olması normal.Ciddilikle alakanız yok gibi.
Sanırım arkadaş siz cpu nedir diye sorunca cpu nun ne demek olduğunu bilmediğinizi sanmış. Siz bunu yazana kadar bende öyle anlamıştım :D

MMTKR

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
521
Oyun açık sanırım belki ondan kaynaklı

Umut Hakan KAPLAN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
arama kısmına arka plan uygulamaları yaz ve enter a bas
arka plan uygulamaları açık ise onları kapat
(messenger da falan bildirimler gelmeye devam eder)

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
Çoğu kişi şu arkadaş gibi cevap vermemiş.Teşekkürler utku.
Ne yapmamızı istersin ? Müneccim miyiz işlemcini bilelim. Eksik bilgi veriyorsunuz sonra kimse düzgün cevap vermemiş oluyor. 2 kere şu cpu yu büyükten küçüğe sıralayın dedim 2 sinde de dediğimin tersini yapıp attınız fotoğrafı. ilk fotoğrafta arkada oyun açık cpu %100. 2 fotoğrafta oyun kapalı cpu %33.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Ne yapmamızı istersin ? Müneccim miyiz işlemcini bilelim. Eksik bilgi veriyorsunuz sonra kimse düzgün cevap vermemiş oluyor. 2 kere şu cpu yu büyükten küçüğe sıralayın dedim 2 sinde de dediğimin tersini yapıp attınız fotoğrafı. ilk fotoğrafta arkada oyun açık cpu %100. 2 fotoğrafta oyun kapalı cpu %33.
İlkde oyun sayesinde %100 olduğunun kanaatine vardım.Sonra size %0 olduğunu belirttim.Ve sadece sayılı kişiler cevabı adam gibi verdi.Ben sizi kastetmemişdim ama olsun.

İlkde oyun sayesinde %100 olduğunun kanaatine vardım.Sonra size %0 olduğunu belirttim.Ve sadece sayılı kişiler cevabı adam gibi verdi.Ben sizi kastetmemişdim ama olsun.
İşlemcinin ne olduğunu bilmek için müneccin olmak gerekmiyormuş.
1625218281141.png

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673

İşlemcinin ne olduğunu bilmek için müneccin olmak gerekmiyormuş.
Ekli dosyayı görüntüle 157751
işlemcinin ne olduğunu söylediğinizden sonra utku ilk cevabı vermiş. Ayrıca %0 olarak bellirttiğiniz uygulamalar bizde de %0 çünkü dediğimizi yapmamışsınız.
resim_2021-07-02_123912.png

bakın bu resimde de cpu %23 kullanılıyor. Ama hepsi sıfır. Çünkü küçükten büyüğe sıralı.
resim_2021-07-02_123951.png

olması gereken böyleydi. Ama siz onu bile doğru yapamayıp suçu bize atıyorsunuz.

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Görev yöneticisini açar açmaz ilk başta %100 gözüküp sonra zamanla azalıyorsa bu normaldir, görev yöneticisinin ani olarak cpu yu harcaması ile alakalıdır.
Eğer bekleyince de %100 olarak gözükmeye devam ediyorsa, evet o işlemci gerçekten yetersiz geliyor olabilir. Eğer değiştirilebiliyorsa işlemci yenilenebilir. Eğer laptopsa işlemci yenilenemez. Bunu bir nebze olsun azaltmak için %65-70 civarında görmüş olduğum RAM miktarına takviye yapmak işlemciyi biraz daha rahatlatacaktır. RAM'iniz kaç gb

Son düzenleme:

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Görev yöneticisini açar açmaz ilk başta %100 gözüküp sonra zamanla azalıyorsa bu normaldir, görev yöneticisinin ani olarak cpu yu harcaması ile alakalıdır.
Eğer bekleyince de %100 olarak gözükmeye devam ediyorsa, evet o işlemci gerçekten yetersiz geliyor olabilir. Eğer değiştirilebiliyorsa işlemci yenilenebilir. Eğer laptopsa işlemci yenilenemez. Bunu bir nebze olsun azaltmak için %65-70 civarında görmüş olduğum RAM miktarına takviye yapmak işlemciyi biraz daha rahatlatacaktır. RAM'iniz kaç gb
4 gb