küheylanTR
Doçent
Arkadaşlar bazen belleklerimizde kafa ağrıtan bozulmalar olabilir.Genelde Fat32 dosya sistemi ile çalışan belleklerimiz bozulur.Çünkü onlara istedikleri gibi davranmayız
Bu sıkıntıyı çıkaran durumlar belleği porttan direkt çekmekten,elektrik kesintisinden vs. olabilir.Belleği bilgisayara taktığımızda anlık bir şok geçirebiliriz
Windows bize belleğin bozuk olduğunu bildirecek.Windows bazen onarabiliyor ama bazen
Diski biçimlendir diyoruz sakince ve ne oluyor başarısız oluyor.Haydaa iyice kötü oldu her şey
Çıkar tak belleği ve hatalar gelsin Explorer.exe çalışmayı durdurdu,bilgisayarım donuyor,disk yöneticisi açılmıyor.Aygıt yöneticisinde görünüyor ama bilgisayarımda görünmüyor
Atsam atamam satsam satamam 16Gb elimde yandı(kaç varsa elinizde artık
).Hayır yanmadı Usb Format Tool'u denemeliyim(veya başka bir program).Sonuç yine hüsran çünkü USB portlarına erişim engelleniyor
Önce sakin oluyoruz ve belleğimizi porttan çıkarıyoruz
CMD'yi yönetici olarak açıyoruz aşağıdaki komutu giriyoruz.
Şimdi belleğimizi yeniden takabiliriz.En başta Diskpart'ın açılmasını engelleyebileceği çıkardık.Şimdide aşağıdaki komutu girerek bilgisayarımıza takılı olan diskleri listeliyoruz.
Buraya dikkat!!! Ufak bir dikkatsizlikle yapacağınız hata başınızı ağrıtabilir.Doğru diski seçin.Yok ben bulamam diyenler en kötü diski çıkarıp yeniden "LIST DISK" yapsın hangi disk boşa çıkıyorsa onu seçsin
Gelelim sıkıntılı diski seçmeye.Aşağıdaki komut ile belleğimizi seçiyoruz.
Belleğimizi seçtik şimdi sıra temizlemekte
Aşağıdaki komut ile belleğimizi temizliyoruz.
Belleğimizi temizledik.Şimdi o kasmalar,donmalar olmaz.Ama belleğimizde kullanmaya hazır değil
Aşağıdaki komut ile Diskpart'tan çıkıyoruz ve CMD'yi kapatıyoruz.Bundan sonrasını Disk Yöneticisi ile yapacağız.
Şimdi Disk Yöneticisi'ni açıyoruz.Ve belleğimizin ham olarak durduğunu görüyoruz.Sağ tıklayıp "Yeni Basit Birim" diyoruz.Açılan pencerede ilk 2 sayfayı okumadan ileri diyebiliriz.3. sayfada sürücü harfini atıyoruz ve ileri diyoruz.4. sayfada dosya sistemini,birim etiketini vs. ayarlıyoruz.Dosya sistemleri ile ilgili detaylı bilgiyi forumda bulabilirsiniz.Ama ben kısaca söz edeyim.4Gb'dan fazla dosyayı tek seferde belleğinize atmak isterseniz hata verir.Çünkü NTFS bunu desteklemez.Bu yüzden dosya sistemini Fat32 yapmanız gerek.O zaman hep Fat32 kullanalım ne gerek var NTFS'ye derseniz şöyle söyleyeyim,NTFS elektrik kesintisinde,ani bağlantı kopmalarında vs. dosyalarınızın yok olma ihtimalinin düşük olması,performans,güvenlik gibi özellikleri ile Fat32'den birkaç adım önde.Fat32'de boyut arttıkça performans düşmesi gibi sıkıntılar var.Zaten 32GB ve üstü bellekleri olanlar Fat32 kullanmıyor.Neyse bu kadar bilgi yeter konumuza dönelim 
4. sayfada da ileri dedikten ve son sayfada son dedikten sonra belleğimiz kullanılmaya başlayabiliriz
Tüm bunlara rağmen hala görünüyorsa atadığınız harf başka bir donanımın harfi ile çakışmış olabilir.Onunda çözümü kolay
Aygıt yöneticisinden belleğimize sağ tık yapıyoruz.Açılan menüde "Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir" seçeneğini seçiyoruz.Açılan penceredeki harfleri kaldırın ve yeni harf ekleyin.Bu sorundan da kurtulduk.Artık belleğimizi kullanabiliriz
Tüm bunları Aomeı Partition Assistant gibi programlar ile daha kısa bir şekilde de yapabilirsiniz.Herkese hitap etmesi açısından klasik yol ile anlattım 
Forumda birçok üye bu anlattıklarımı biliyor olabilir eksik gördüklerini veya eklemek istediklerini yazarlarsa sevinirim.Umarım bilmeyen arkadaşlara faydalı olur.Bu konu daha önce açıldıysa affola ben görmedim çünkü
Herkese iyi forumlar dilerim.Sağlıcakla kalın 
--- Gönderi Güncellendi ---
(Konuya eklemeler yapılacak
)
Diskteki Bozuk Sektörleri Denetleme ve Disk Sorunlarını Giderme
Diskteki bozuk sektörleri denetleme ile başlayalım.Bunun için alanında gayet başarılı olan Aomei Partition Assistant programını kullanacağız.Dilerseniz HD Tune ile de yapabilirsiniz.Denetlemeden sonra çıkan bozuk sektörleri Low Level Format ile onarabilirisiniz. Onarma dediğim bozuk sektörleri atlama işlemi fakat yine de işe yarıyor
Bu arada buradan kolayca CHKDSK yapabilirsiniz.İster Windows'un kurulu olduğu diske, isterseniz de taşınabilir belleğinize
Ne işe yaradığını ve CMD'den nasıl yapıldığını Allah izin verirse yarın anlatacağım.Bu arada Low Level Format atarken bağlantının kopmamasına özen gösterin.Birde Low Level Format'tan sonra veri kurtarma şansınız kalmıyor.Zaten veri kurtarmak isterseniz disk üzerinde bir şey yapmamanız gerekiyor ama bunda hiç kurtarma şansınız yok.Şöyle örnek vereyim bir diskiniz var ve içinde dosyalarınız vs. var.Siz Diski silip Windows kurdunuz.PC açıldıktan sonra bir kısım verilerinizi yine kurtarabilirsiniz.Ama Low Level Format'ta öyle değil.Tüm kümeler yeniden oluşur ve tüm veriler 0 olarak işlenir.Bu yüzden dikkatli olun
Bu arada Low Level Format uzun süren bir işlemdir.Diskin boyutuna göre değişiklik gösterir.Low Level Format'tan sonra diskiniz RAW formatında olur.Biçimlendirerek NTFS,Fat32 vs. yapabilirsiniz.Son fotoğrafta ise Windows'un kurulu olduğu diske CHKDSK yaparken
İyi forumlar 
Konu güzel. Ellerinize sağlık.
Bence bu konunun Windows bölümünde olması daha güzel olur.
Çünkü konuda Windows üzerinden sorunları çözme yöntemleri paylaşılmış.

Kod:
DISKPART
Kod:
LIST DISK

Kod:
SELECT DISK

Kod:
CLEAN

Kod:
EXIT

4. sayfada da ileri dedikten ve son sayfada son dedikten sonra belleğimiz kullanılmaya başlayabiliriz

Tüm bunlara rağmen hala görünüyorsa atadığınız harf başka bir donanımın harfi ile çakışmış olabilir.Onunda çözümü kolay

Forumda birçok üye bu anlattıklarımı biliyor olabilir eksik gördüklerini veya eklemek istediklerini yazarlarsa sevinirim.Umarım bilmeyen arkadaşlara faydalı olur.Bu konu daha önce açıldıysa affola ben görmedim çünkü

--- Gönderi Güncellendi ---
(Konuya eklemeler yapılacak

Diskteki Bozuk Sektörleri Denetleme ve Disk Sorunlarını Giderme
Diskteki bozuk sektörleri denetleme ile başlayalım.Bunun için alanında gayet başarılı olan Aomei Partition Assistant programını kullanacağız.Dilerseniz HD Tune ile de yapabilirsiniz.Denetlemeden sonra çıkan bozuk sektörleri Low Level Format ile onarabilirisiniz. Onarma dediğim bozuk sektörleri atlama işlemi fakat yine de işe yarıyor

Konu güzel. Ellerinize sağlık.

Bence bu konunun Windows bölümünde olması daha güzel olur.
Çünkü konuda Windows üzerinden sorunları çözme yöntemleri paylaşılmış.