[Çözüldü] Transient_Error

Reaksiyon puanı
13
Her ibternete bağlandığımda bir cmd açılıyor ve transfer ekranı gelşyor. Yaklaşık 3 saat önce bir Trojen bulaştı ama tam tarama ile sildim bu ne virüs mü?

Ekli dosyalar

• 15153362689471971600342.jpg
    15153362689471971600342.jpg
    42.6 KB · Görüntüleme: 549

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Merhaba;

Bilgisayarı Free Anti-Malware & Malware Removal ile taratmayı deneyin.
Bu işlemi yaparak çözebilirsiniz.

Arkaplanda .VisualBasic - .Bat uzantılı dosyaları direkt yada dolaylı çalıştıran daha sonra belirlenmiş uzak sunucu üzerindeki dosyayı bilgisayarınıza transfer eden ve bu transfer ile ilgili bilgiyi size veren bir komut istemi ekranı. Zararlı bir yazılımın, kendini güncellemesi veya işlevini daha iyi yerine getirmek amaçlı benzer bir zararlı yazılım indirmesi için kullanılır. Eğer bu işlemi tarayıcı üzerinden yaparsa tarayıcınıza entegre olan anti-virüs engelleyecektir. Dolayısıyla virüs yazılımcıları bu yolu seçer.

Reaksiyon puanı
13
Bu işlemi yaparak çözebilirsiniz.

Arkaplanda .VisualBasic - .Bat uzantılı dosyaları direkt yada dolaylı çalıştıran daha sonra belirlenmiş uzak sunucu üzerindeki dosyayı bilgisayarınıza transfer eden ve bu transfer ile ilgili bilgiyi size veren bir komut istemi ekranı. Zararlı bir yazılımın, kendini güncellemesi veya işlevini daha iyi yerine getirmek amaçlı benzer bir zararlı yazılım indirmesi için kullanılır. Eğer bu işlemi tarayıcı üzerinden yaparsa tarayıcınıza entegre olan anti-virüs engelleyecektir. Dolayısıyla virüs yazılımcıları bu yolu seçer.
Nasıl engelleyeceğim? Bilgi verir misiniz?

Reaksiyon puanı
13
Bu güvenilir bir uygulamadır. Bilgisayarınız dü trojan var ise bulacaktır. İşiniz bitince kaldırabilirsiniz.
Teşekkürler çok işe yaradı. Tararken bunları buldu;
193 threats fetected
1 malware
192 unwanted program file

---- Mesajlar birleştirildi ----

Teşekkürler çok işe yaradı. Tararken bunları buldu;
193 threats fetected
1 malware
192 unwanted program file
Şe an 249

PC hayatını kaybetti, grub loading stage 1.5 error22 yazıyor bunu nasıl çözeceğim

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
13
Çıkan dosyaları temizlediniz mi?
Bunları temizledim, malwarebytes abi temizledikten sonra dedi ki;
Knk ben bunları sildim bir reset atsana.
Tmm nie olmasın dedim tamama tıkladım ve BSOD! Sonra neyse açıldı grub loading, please wait error 22

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Elinizde windows yükleme dvd si yada usb varmı ?

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
Senin pc kaç yıllık?

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Bilgisayar açılırken f8 tuşuna bastığınızda bir menü çıkıyormu karşınıza ?

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
gOlpRb.jpg

Bu ekranı açmanız gerekiyor

Bu ekranı açabilirseniz " Safe Mode with Command Prompt" seçeneği ile devam edin daha sonra haber verin bana.

Son düzenleme:

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
" Safe Mode with Command Prompt" seçeneği ile devam edin daha sonra açılan cmd ekranına şu kodları yazın
Kod:
bootrec /fixmbr
Entera basın daha sonra
Kod:
exit
Enter tuşu ile devam edin.

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Bende 7 cd yok ki bende xp var onda olur mu?
Hocam bu ekran için cd ye gerek yok bilgisayar başlarken bir tuşa basmanız gerekiyor muhtemelen f8 sizde farklı olabilir. XP cd ile olmaz diye biliyorum 7 cd si lazım.

CD ilede halledebiliriz size tarif ettiğim yollada halledebiliriz. Eğer bu ekrana gelemiyorsanız 7 cd si lazım. Yada usb içerisine kurulmuş bir windows 7 farketmez.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
13
HP biosdan usb den başlatı deçiyorum gene grub 22 error yazıyo bu ne yz içinde çok önemli bilgilerim var

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
HP biosdan usb den başlatı deçiyorum gene grub 22 error yazıyo bu ne yz içinde çok önemli bilgilerim var
USB içerisinde windows 7mi var? Windows 7 yi USB içerisine düzgün yazdırdığınızdan eminmisiniz? Bu söylediğiniz USB nin BOOT edilememesidir.

Reaksiyon puanı
13
Son düzenleme:

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
İşletim sistemini usb içerisine yazdırırken boot özelliğini vermeniz gerekiyor. Yani yazdırmakla bitmiyor muhtemelen bu özellik verilmedi. Çünkü usb içerisinde başlatılacak birşey bulamıyor bilgisayarınız o yüzden aynı ekrana düşüyorsunuz.

RUFUS adlı program var indirip bunun üzerinden yazabilirsiniz. Bu program otomatik yapar dediklerimi.

RUFUS adlı program var indirip bunun üzerinden yazabilirsiniz. Bu program otomatik yapar dediklerimi.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
13
İşletim sistemini usb içerisine yazdırırken boot özelliğini vermeniz gerekiyor. Yani yazdırmakla bitmiyor muhtemelen bu özellik verilmedi. Çünkü usb içerisinde başlatılacak birşey bulamıyor bilgisayarınız o yüzden aynı ekrana düşüyorsunuz.

Tamam bir deniyeceğim

Tamam bir deniyeceğim
Bu sefer yaptım diyo ki disk hatası, bir tuşa basın

Tamam bir deniyeceğim
Bu sefer yaptım diyo ki disk hatası, bir tuşa basın

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
13
Evet, konuya uzun bir süre yazamadım. Evde bulunan eski bilgisayarımdan windows 7 32 bit iso indirip kurdum. daha sonra 64bit + crack indirip kendim format attım. bedava format atmış oldum bu sayede. bilgisayarım fişek gibi oldu ayrıca bir önceki konumda olan windows 7 home premiumu da bu sayede indirmiş oldum. şu ana kadar bu konuya ilgi gösteren (özellikle SametUca moderatörüne) teşekkür ediyorum.

Ayrıca öğrendim ki TRANSİENT_ERROR cmd ile bana bir yayris (virüs) gönderilmiş.

Ayrıca öğrendim ki TRANSİENT_ERROR cmd ile bana bir yayris (virüs) gönderilmiş.

Son düzenleme: