[Çözüldü] Bilgisayarların Bip Sesi Çıkarması Şehir Efsanesi Mi Gerçek Mi?

KindElephant480

Asistan
Reaksiyon puanı
44
1,5 yıl önce ben internete bir video yüklemiştim. Aynı isimle aratınca olanlar oldu. Bilgisayarların bip sesi çıkarmasına dair şeyler yazıyordu. O karar veremediğim nalet şeyi görmeye başladım. Onlardan bir türlü kurtulamadım. Rüyamda onunla ilgili bir olay yaşadım. İnternette videosunu izleyince sahte olduğunu düşündüm. Sonra da yok öyle yaparsan bip sesi çıkar, yok böyle bip sesi çıkar derken denedim. Gerçek gibi görünüyordu. Ama gerçeği iyi yansıtmıyor. İPhone Siri, Talking Angela, Tom Loves Angela ve Ceyd-A desen beni delirtiyor, Bilgisayar tamircisi desen gerçek diyor. Asıl olanı siz söyleyin.

ladder

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Benim bilgisayar bir beep sesi çıkarıyor ama muhtemelen siz bundan bahsetmiyorsunuz.
Bios ta tün donanımın eksiksiz sorun yüklenip devreye girmesi ile Ram aracılığa ile bir beep sesi gelir (ayarlanabilir bir şey)
ama siz baya rüya falan dediniz sanırım aynı şeyden bahsetmiyoruz.
Eğer bu ise Biostan beep sesini kapatabiliyorsunuz

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
Galiba bilgisayarın eski çünkü beep sesi eski pclerde olur.
Not: Yanlış algılama eski pclerde anakartın üzerinde bir tane küçük zil olurdu. Bu zil bilgisayar açılırken beep sesi çıkarırdı.

ladder

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Galiba bilgisayarın eski çünkü beep sesi eski pclerde olur.
Not: Yanlış algılama eski pclerde anakartın üzerinde bir tane küçük zil olurdu. Bu zil bilgisayar açılırken beep sesi çıkarırdı.
evet haklısınız ama ayar her biosta var gibi. tercih size kalmış bulunuyor diye biliyorum

KindElephant480

Asistan
Reaksiyon puanı
44
Benim bilgisayar bir beep sesi çıkarıyor ama muhtemelen siz bundan bahsetmiyorsunuz.
Bios ta tün donanımın eksiksiz sorun yüklenip devreye girmesi ile Ram aracılığa ile bir beep sesi gelir (ayarlanabilir bir şey)
ama siz baya rüya falan dediniz sanırım aynı şeyden bahsetmiyoruz.
Eğer bu ise Biostan beep sesini kapatabiliyorsunuz
Sadece kafamı karıştırdığı için sordum.
--- Gönderi Güncellendi ---
evet haklısınız ama ayar her biosta var gibi. tercih size kalmış bulunuyor diye biliyorum
O olay kafamda yapıştı kaldı, kurtulamıyorum.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
beep sesi bilgisayardan geliyor da sizin sorunuzu veya sorununuzu anlayamadım. daha açıklayıcı olabilir misiniz? psişik beeplerden mi bahsediyorsunuz?... eğer tam manasıyla anlatabilirseniz yardımcı olmaya çalışırız , yani korktuğunuz bir şey mi var ruhsal yönden? bu tür şeyler içe atılmaz anlatılmalı ve sorun büyütülmeden çözümü aranmalı.

KindElephant480

Asistan
Reaksiyon puanı
44
beep sesi bilgisayardan geliyor da sizin sorunuzu veya sorununuzu anlayamadım. daha açıklayıcı olabilir misiniz? psişik beeplerden mi bahsediyorsunuz?... eğer tam manasıyla anlatabilirseniz yardımcı olmaya çalışırız , yani korktuğunuz bir şey mi var ruhsal yönden? bu tür şeyler içe atılmaz anlatılmalı ve sorun büyütülmeden çözümü aranmalı.
O olay gerçek mi diye sormuştum, kusura bakma.
Yani ya benim başıma gelirse diye korktum.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
bak iphone siri gibi şeyler sadece programlamadır. gerçekte canlı bir ses değildir. durumunu anlamak isterdim. kusur filan yok kardeşim, sadece sana yardımcı olmak isterim. ruhsal gerilimler yaşamanı istemem.onun için çekinme durumunu yaz eğer yazamıyorsan ailenle konuş. ruhsal sıkıntılar zordur, ilerlemesin. ALLAH korusun hertürlü hastalıktan rahatsızlıktan.

KindElephant480

Asistan
Reaksiyon puanı
44
bak iphone siri gibi şeyler sadece programlamadır. gerçekte canlı bir ses değildir. durumunu anlamak isterdim. kusur filan yok kardeşim, sadece sana yardımcı olmak isterim. ruhsal gerilimler yaşamanı istemem.onun için çekinme durumunu yaz eğer yazamıyorsan ailenle konuş. ruhsal sıkıntılar zordur, ilerlemesin. ALLAH korusun hertürlü hastalıktan rahatsızlıktan.
Ya benim bilgisayarımdan da bip sesi gelirse diye korktum.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
upload_2017-9-22_21-57-53.jpeg

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Evet bilgisayarlar bip sesi çıkarır da bunun nesinden korkuyorsun anlamadım. Yaşına veriyorum.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
dostum gerçekse bile o ses seni yemez ayrıca çıktığında ne kadar uyduruk bi ses olduğunu anlarsın :D bip sesinden korkulur mu yav, tövbe estağfur :D

ha bu arada ses gerçek. hiç de ürtükücü değil :)

KindElephant480

Asistan
Reaksiyon puanı
44
dostum gerçekse bile o ses seni yemez ayrıca çıktığında ne kadar uyduruk bi ses olduğunu anlarsın :D bip sesinden korkulur mu yav, tövbe estağfur :D

ha bu arada ses gerçek. hiç de ürtükücü değil :)
Bilgisayardan gelen bip sesi şehir efsanesi mi yoksa gerçek mi diye sordum.

KindElephant480

Asistan
Reaksiyon puanı
44
Tamam o zaman. Korkulacak bir şey yok bence.
Belki benim başıma bu olay gelebilir.
Laptop'tan bip sesi duyduğum oldu ama benimkinde değil. O zaman bu günden 1,5-2 yıl öncesiydi.
Yani 2015 yılında.
O zaman hayata bakış açım öyle değildi.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
ne denir ki :) bir gün ansızın yanında bip sesi ile açılan bir bilgisayar belirebilir. bence o zaman korkmalısın.