Corsair Vengeance

daylight61

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Beyler bayanlar corsair vengeance hakkında bilgisi olan yazabilirmi ?? o/c eğilimi nasıl ?

Suan kullandıgım ram hi-level 4x2 2000mhz ddr3 ram hangisi daha iyi ?

CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM.

sakarboy

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Vangace serisi Özellikle Overclock için tasarlanmıştır.
Çokta kıyaslamanın anlamı yok diye düşünüyorum.

Overclock için fiyatına göre uygun bir ürün olduğunu söyleyebilirim.

daha geniş kapsamlı bir araştırma istiyorsanız tomshardware i incelemenizi tavsiye ederim.

pedegRee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamindiri.com da bilgisayar donanımlarının nasıl olması konusunda tavsiye veren bir adam videosunda bu modelin geleceğe yönelik bir yatırım olduğunu overclock desteğiyle uzun yıllar kullanılabileceğini söylüyordu.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ramlerde işlemci desteği nasıl oluyor ki? Ramler ya DDR2'dir ya da DDR3'tür. Sizin sorduğunuz DDR3. Anakartınız da DDR3 Ramler için uygunsa kullanabilirsiniz.

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Evet anakartım DDR3 biliyorum . Kafam karışıktı yanlış yazmışım .

ASUS M5A78L-M LX AMD 760G/SB710 AM3+ DDR3 1866MHz (O.C.) VGA Anakart'ın sitesinde desteklediği ram listesine bakmıştım vengeance serisi yoktu onu soracaktım uyumsuzluk olurmu diye.

http://www.tomshardware.co.uk/forum/316896-12-corsair-vengeance-skill-ripjaws-series

Özet geçeyim. Arkadaş Vengeance mi yoksa G.Skill mi alayım diye sormuş. Başka biri de G.Skill'in overclock için daha çok tercih edildiğinden bahsetmiş. Ayrıca 4x4 RAM konf. daha çok performans verirken 2x8 konf.'nun o.c için daha uygun olduğundan bahsedilmiş.

Sonuç olarak o.c yapmak istiyorsanız G.Skill tercih edebilirsiniz. Vengeance de sorunsuz çalışacaktır. Ayrıca o.c için 2'li kitlerden almanız daha iyi sonuç elde etmenizi sağlayacaktır.

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
http://www.tomshardware.co.uk/forum/316896-12-corsair-vengeance-skill-ripjaws-series

Özet geçeyim. Arkadaş Vengeance mi yoksa G.Skill mi alayım diye sormuş. Başka biri de G.Skill'in overclock için daha çok tercih edildiğinden bahsetmiş. Ayrıca 4x4 RAM konf. daha çok performans verirken 2x8 konf.'nun o.c için daha uygun olduğundan bahsedilmiş.

Sonuç olarak o.c yapmak istiyorsanız G.Skill tercih edebilirsiniz. Vengeance de sorunsuz çalışacaktır. Ayrıca o.c için 2'li kitlerden almanız daha iyi sonuç elde etmenizi sağlayacaktır.

Yorum için teşekkürler o.c yapmayacağım.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
ben CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram kullanıyorum. voltajsız 1800 mhz üstüne çıkıyor. voltaj ile 2000 mhz seviyelerini görebilirsiniz tahminimce...

ancak bilgisayarınızda render almıyorsanız yani video, grafik, modelleme, animasyon işlemleri ile uğraşmıyorsanız, rame oc yapmak gözle görülür perf artışı sağlamayacaktır. oyun ve günlük kullanım için ddr2 ile ddr3 arasında bile neredeyse fark yok.

DDR2-800 ve DDR3-1333 kıyaslaması:
http://forum.donanimhaber.com/m_17164715/tm.htm

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ben CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram kullanıyorum. voltajsız 1800 mhz üstüne çıkıyor. voltaj ile 2000 mhz seviyelerini görebilirsiniz tahminimce...

ancak bilgisayarınızda render almıyorsanız yani video, grafik, modelleme, animasyon işlemleri ile uğraşmıyorsanız, rame oc yapmak gözle görülür perf artışı sağlamayacaktır. oyun ve günlük kullanım için ddr2 ile ddr3 arasında bile neredeyse fark yok.

DDR2-800 ve DDR3-1333 kıyaslaması:
http://forum.donanimhaber.com/m_17164715/tm.htm

.........