corona virüsü !!

Mr.Potatoes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
bu biraz forumun dışına çıkacak fakat çok merak ediyorum
öncelikle corona virüsü ölü bir insanın vücudunda daha ne kadar varlığını sürdürebilir hiçbir dış etken olmadan ?
corona virüsü üstüne konduğu cansız varlığın üzerinde yaklaşık 1 saat kadar hayatta kalabiliyor sonrada ölüyormuş
acaba insanoğlu insanları cansız bir madde gibi gösteren bir aşı bulabilir mi veya insanın vücudundaki tüm işlevleri bir süre durdurup insanı ölü gibi gösterebilir mi ?
kısacası insanoğlu insan vücudunu corona virüsüne karşı kamufle edebilecek mi ?
ilk sorduğum soru çok önemli cevaplarsanız sevinirim ! :)
aramızda doktor arkadaşlar varsa bu sohbete bekliyorum :D
uzmanlar virüse karşı aşının en az 1 yıl sonra bulunabileceğini söylüyorlar :(
kıyamet alametleri teker teker gerçekleşiyor :(
ALLAH sonumuzu hayretsin !

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,844
O kadar korkmaya gerek yok en kötü ölürüz ki zaten öleceğiz. Virüs yada bakteri dondurulduğunda çok daha uzun yıllar yaşayabiliyor diye biliyorum. Bir ara da konu dışı ama bakteriden boyutu büyük ve hızlı depolama aygıtı çıkaracaklardı.

ichuusy

Doçent
Reaksiyon puanı
273
Öğrendiğim habere göre bağışıklık sistemi düşük olanlar ve yaşlıları öldürme riski varmış ama bağışıklık sistemin düşük değilse kurtulma şansın var.

Mr.Potatoes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Öğrendiğim habere göre bağışıklık sistemi düşük olanlar ve yaşlıları öldürme riski varmış ama bağışıklık sistemin düşük değilse kurtulma şansın var.
evet ama 40 yaş üstündeki insanlara etki yaratıyor . altındakilere büyük tahribat bırakıyor (bağışıklık sistemi güçsüz ise) senin anan baban kaç yaşında düşünürken sadece kendi ni düşürmemek gerekiyor ben 17 yaşındayım çok zarar veremeyebilir fakat akrabalarını anneni babanı düşün
Mesaj otomatik birleştirildi:

O kadar korkmaya gerek yok en kötü ölürüz ki zaten öleceğiz. Virüs yada bakteri dondurulduğunda çok daha uzun yıllar yaşayabiliyor diye biliyorum. Bir ara da konu dışı ama bakteriden boyutu büyük ve hızlı depolama aygıtı çıkaracaklardı.
bi dünyaya gelip iyi şeyler yapıp iyi bilinerek ölmek var bide hasta yatağında hiçbirşey yapmadan hayatın daha hiçbir tarafını daha keşfedememişkne ölmek var hangisi sen ce ?

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,844
evet ama 40 yaş üstündeki insanlara etki yaratıyor . altındakilere büyük tahribat bırakıyor (bağışıklık sistemi güçsüz ise) senin anan baban kaç yaşında düşünürken sadece kendi ni düşürmemek gerekiyor ben 17 yaşındayım çok zarar veremeyebilir fakat akrabalarını anneni babanı düşün
Mesaj otomatik birleştirildi:

bi dünyaya gelip iyi şeyler yapıp iyi bilinerek ölmek var bide hasta yatağında hiçbirşey yapmadan hayatın daha hiçbir tarafını daha keşfedememişkne ölmek var hangisi sen ce ?
Hangimiz tarihe adını yazdıracak veya yazdırabilir ? Gerisi boş, dini ve felsefi açıdan da öyle. Sadece iyiliğin bir iki kişiden gelmesi önemli değil. Sen olmasan da o iyiliği başkaları yapacak. Dünya nüfusu çok kalabalık herkes birbirinin yaptığı işi üstlenebilir durumda. Bir bilim adamı gider öbürü gelir. Ha 1 yıl, ha 1000 yıl bu böyledir.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,873
Bir şekilde çözüm bulunur diye düşünüyorum inşallah. Daha yeni çıkan salgınlık olduğu için daha çözüm yolu yok.

crna

Asistan
Reaksiyon puanı
191
Utku kardes bakis acina hayran kaldım buyuk bir kabullenis ve degersizligimizin gostergesi halbuki hepimiz kendimizi buyuk ve yuce gorurken.. Tebrikler

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Yahu rezillik resmen. Bir tarafta Dünya tehdit altında bir tarafta youtubede adamlar hala yılan, köpek, yarasa, ıvır zıvır yiyor. Toptan katledilsin bunlar, işin cılkını çıkarmışlar.
Zombie gibi insan da yemeye başlarlar bunlar virüs gibi.

Beyne gitmeyen kan, beyin ölümüne yol açmaz mı ? Beyni ayriyetten mi besliyor senin plan ? Veya kalp ?

Mr.Potatoes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Yahu rezillik resmen. Bir tarafta Dünya tehdit altında bir tarafta youtubede adamlar hala yılan, köpek, yarasa, ıvır zıvır yiyor. Toptan katledilsin bunlar, işin cılkını çıkarmışlar.
Zombie gibi insan da yemeye başlarlar bunlar virüs gibi.

Beyne gitmeyen kan, beyin ölümüne yol açmaz mı ? Beyni ayriyetten mi besliyor senin plan ? Veya kalp ?
çok haklısın kardeşim gelecekte yıldızlar arası savaşlar olacak olacak diyorlar bunun dünyada en başlıca sebebi kesinlikle çin ve düşünemeyen beyinsiz insanlar olacaktır nedenide yakında uzayılar dünyayı gezmeye keşfetmeye geldiğinde onlarında tadlarına bakacak bu çinliler
zombi baskınındada zombilerin tadına bakarlar artık
- Her canlı şüphesiz çinlilerin yemeği olacaktır

Stalker06

Asistan
Reaksiyon puanı
32
bu biraz forumun dışına çıkacak fakat çok merak ediyorum
öncelikle corona virüsü ölü bir insanın vücudunda daha ne kadar varlığını sürdürebilir hiçbir dış etken olmadan ?
corona virüsü üstüne konduğu cansız varlığın üzerinde yaklaşık 1 saat kadar hayatta kalabiliyor sonrada ölüyormuş
acaba insanoğlu insanları cansız bir madde gibi gösteren bir aşı bulabilir mi veya insanın vücudundaki tüm işlevleri bir süre durdurup insanı ölü gibi gösterebilir mi ?
kısacası insanoğlu insan vücudunu corona virüsüne karşı kamufle edebilecek mi ?
ilk sorduğum soru çok önemli cevaplarsanız sevinirim ! :)
aramızda doktor arkadaşlar varsa bu sohbete bekliyorum :D
uzmanlar virüse karşı aşının en az 1 yıl sonra bulunabileceğini söylüyorlar :(
kıyamet alametleri teker teker gerçekleşiyor :(
ALLAH sonumuzu hayretsin !
depremler seller virüsler daha başımıza neler gelecek Allah yardımcımız olsun..

bitkilerindilivar

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
Bu mesajında yer alan reklam linkinden dolayı, forumdan süresiz olarak yasaklanmıştır.
Corona virüsü için bir çare yok şu an ama, belki vücut bağışıklığını artırmakta fayda var.

Son düzenleyen moderatör:

TeknoTakip

Doçent
Reaksiyon puanı
444
herkes virüsten nefret ediyor ama benim hayat kalitemi bariz şekilde arttırdı. tabiki berbat bir durum insanlar can çekişiyor ama yalan söylemeyeceğim bu tatil çok iyi geldi. her gün sabah 6 da uyanmaktan sıkılmıştım artık. ölmek istiyordum. şuan ise kendime hobi bulup eğleniyorum. işin kötü yanı benim gibi düşünen insan da çok. hayat kalitemiz ne kadar kötüyse artık