Corona Hakkında Düşünceleriniz Neler?

Bu konuyu okuyanlar

goktugoner

Öğrenci
Katılım
24 Ocak 2021
Mesajlar
37
Reaksiyon puanı
20
Puanları
8
Merhaba ShiftDelete Forum Kullanıcıları,
2019 ayında hayatımıza giren "Corona Virüs" isimli bulaşıcı hastalık 2021 ayının "Ocak" ayında hâlâ devam etmekte ve tüm dünyaya yayılmış durumda. Tüm insanlık bu durumla mücadele etmekte ve maske tarzı tedbirler artık hayatımızın bir parçası olmuş durumda.

corona-shutters_16_9_1586885305_16_9_1591120805_16_9_1593112703_16_9_1593627899_16_9_159475270...jpg
,
16 Mart 2020
Okullar 2-3 hafta tatil edilerek online eğitime geçildi. 2 hafta sonra ise yeniden yüz yüze eğitim hayatına başlanma kararı alındı. Ben de dahil olmak üzere birçok öğrenci bu duruma sevinmiş olsa da şu anda bu durum çoğunlukla tam tersine dönmüş durumda. Bir grup öğrenci okulların açılmasını isterken, bir grup öğrenci ise tedbir amaçlı okulların kapalı kalmasını ve tatilin uzatılmasını istiyor.
indir.jpg

Sokağa Çıkma Kısıtlamaları
Virüs hayatımıza giriş yaptığında yavaş yavaş tedbirler alındı. Bunların içine sokağa çıkma yasağı gibi kısıtlamalarda dahil oldu. Bazı iş yerleri için çalışma saatleri kısaltıldı veya evden çalışmak için imkanlar sunuldu. Bu gibi durumlar haricinde işini kaybeden, iflas eden esnaflarda elbet ki olmuştu...

indir (1).jpg

Kafe, Restoran, Spor salonları gibi HALKA AÇIK yerler kapanıyor.
Günlük hayatımızda en az bir kere kullanmış olduğumuz kafeler, restorantlar, spor salonları, sinemalar, tiyatrolar, eğlence merkezleri kapatıldı. Gerekli dezenfekte işlemleri yapıldıktan bir süre sonra vakaların düşmesiyle yeniden açılması bekleniyor.
Dezenfeksiyon-2.jpg

Online Eğitime Katılabilmek İçin İhtiyaçlar Başladı.
Hepimiz canlı derslerimize katılabilmek için mikrofon, kamera; bir bilgisayar, telefon veyahut tablete ihtiyaç duyuyoruz ve bunlar sayesinde erişim sağlayabiliyoruz. Ancak maalesef ki herkes bizim kadar şanslı değil. Devletimizin verdiği desteklerle milyonlarca kişiye tablet dağıtılmış olsa da henüz evinde bir adet bile telefon, tablet bulunmayan vatandaşlarımız sıralarını bekliyorlar.
2902609_810x458.jpg

İşsizlik Çoğaldı.
Koronanın çıkması sonucunda birçok insan kolonyalarını alarak evini dezenfekte etmeye ve kendini evine kitlemeye başladı. Bu durumda sokaklarda gözle farkedilebilir bir miktarda azalma söz konusu oldu. Bu durum eğlence merkezleri, spor salonları ve halka açık yerler için kötü haber oldu. İflas eden esnaflar, verilen desteklerle ayakta duran esnaflar ve bunlar gibi durumları olan bir çok aileyi üzdü. Kapanılan yerlerdeki işçiler işsiz kaldığı için geçim derdi gerçekten büyümeye başladı.
indir (2).jpg

Artık Koronadan Korkmuyoruz!
Bu hastalığın ilk başladığı zamanlarda halk bu hastalığı insanlığın sonu gibi görerek korkmaya başlamıştı. Bunun neticesinde tedbirler oldukça verimli bir şekilde sonuç veriyor, vaka sayıları yavaş bir şekilde durduruşa geçilebiliyordu. Ancak durum maalesef ki böyle kalmadı. Zaman geçtikçe insanlar bu hastalığa alışarak "Artık bana bir şey olmaz, bu kadar süre olmadım şimdi mi olacağım?" tarzı şeyler diyerek tedbiri elden bırakıyor. Bunlar ise vaka sayılarında FAZLASIYLA gözüküyor ve işi yokuşa sürüyor.
korona.jpg


Evet. 2019'dan beri yaşadığımız birkaç olayı sizlere burada anlatmaya çalıştım. Olaylardan birkaçı bitmiş iken birkaçı ise hala devam etmekte. Artık halkımız tedbirleri elden bıraktı. Maskeler artık takılmamaya başlandı ve eller ise dezenfektesiz bir şekilde günleri bitirmeye devam ediyor. Bu duruma geçen gün Twitterde "Türkiye" üzerinde gündem olan "#MaskeTakmakZorunluOlmasın" tagına örnek verilebilir. Biz tedbirleri elden bırakıp gevşemeye devam ettikçe korona birçok kişiye daha yayılacak ve vaka sayıları dahada zirveye ulaşacak. Ancak hepimiz bir tedbir alıp, bir yerden tutsak yavaş yavaş bu hastalığı yenebiliriz.


Kimse takmıyor ki, Tek ben ne yapabileceğim?
"Tek sen ne yapabileceksin değil mi? ne de olsa kimse maske takmıyor. Kimse dezenfekte olmuyor veya umursamıyor." Dostum senin aldığın önlemlerle binler, yüz binler veya milyonlar bu hastalığa yakalanmadan kurtulabilir. Sen korona olduysan 10 kişiye bulaştırırsın, bu 10 kişi 100 kişiye, bu 100 kişi 10000 kişiye, bu 10000 kişi ise milyonlara. Buna engel olabilecek kişi "SENSİN!"

Benim Düşüncem:
Bu hastalıkla tüm dünya olarak baş etmeye çalışıyoruz ve normal hayatlarımıza dönüp en büyük derdimizin okul olduğu günlere dönmek istiyoruz. Biz haberlerde hep aynı şeyler olan "Okullar açılacak mı?", "Kısıtlamalar Ne Zaman Bitecek?" gibi sorular sorulup tahmini bir cevap verilmesini istemiyoruz. Bunlardan kurtulup eski hayatımıza dönmek
İMKANSIZ
denilebilecek kadar zor bir seviye, biliyorum. Ancak hayatımıza bu şekilde devam edersek obezite gibi binlerce hastalıkla mücadele etmek zorunda kalacağız, bağışıklık sistemlerimiz çökecek, eğitimde ise fazlasıyla geriye döneceğiz. Bu tarihten sonra yapılacaklar listemize "BAĞIŞIKLIK KAZAN" sözünü eklemeliyiz. Eklemeliyiz ki bu hastalığa alışalım, aşılarımızla birlikte bağışıklık kazanıp eski hayatımıza dönüp eksik kalan kısmımızı doldurmak için yeniden hayata dönelim. Eminim ki yorumlarda " Benim annem, babam çok yaşlı eğer -okullar açılırsa- bu çok riskli olur" diyenler olacaktır. Buna şu cevabı verebilirim; hepimiz gerek ihtiyaçlarımız, gerek ise eğlencemiz doğrultusunda zaten dışarı çıkıp bir oksijen alma, bir gezme eyleminde bulunuyoruz. Aslında bu eylemlerde birçok tedbiri ihmal ediyoruz. Okullar açılsaydı öğretmenlerimiz gözetmenliğinde daha iyi tedbirler alınabilir ve riskler küçültülebilirdi.

Unutmayın; Bu hastalığı yenmek için BİRBİRİMİZE muhtacız. ANCAK birbirimizin aldığı TEDBİRLER DOĞRULTUSUNDA bunu başarabiliriz.

Sizin düşünceleriniz nelerdir?
 
Son düzenleyen moderatör:

Redlonmas

Spectator
Katılım
16 Mart 2020
Mesajlar
2,474
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
3,093
Puanları
113
Vallahi düşüncem yok çünkü Yazığınız bayağı uzundu okumaya üşendim. Elinize sağlık. Ayrıca coronavirüs mutasyone uğradı ve malesefki zararlı bir mutasyon imiş.
 

goktugoner

Öğrenci
Katılım
24 Ocak 2021
Mesajlar
37
Reaksiyon puanı
20
Puanları
8
Vallahi düşüncem yok çünkü Yazığınız bayağı uzundu okumaya üşendim. Elinize sağlık. Ayrıca coronavirüs mutasyone uğradı ve malesefki zararlı bir mutasyon imiş.
Ne gibi etkileri var internette araştırdım fakat bulamadım. Yalnızca aşıların onlara etkili olmadığını bulabildim. :rolleyes:
 

Görkem Say

Müdavim
Emektar
Katılım
22 Nisan 2017
Mesajlar
25,734
Çözümler
8
Reaksiyon puanı
24,982
Puanları
113
Yeni bir konu açmadan önce lütfen forum kurallarını okuyun. Konu ve mesaj içeriği düzeni nasıl olması, neler abartılmamalı, neler aşırıya kaçmamalı hepsi kurallarda yazıyor.
 

berat güven

Doçent
Katılım
16 Ocak 2020
Mesajlar
957
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
422
Puanları
63
Yaş
28
ben şuanki halimden memmunum birilerinin ölmesi vakalar falan iç açıcı değil ama sınavlardan dolayı yaşadıgım streesi attım kendimi evde emekli gibi hissediyorum
 

Son mesajlar

Üst