Comodo vs Microsoft Security Essentials

aderanc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben 1 yıldır ücretsiz Comodo Internet Security kullanıyorum. Sta4CAD kullanıyorum betonarme programı. Bunun HASP sürücülerini dahi virüs olarak algılıyor paranoyak herif. Şimdi ben bu elemanın çok afedersiniz ota b.ka baloncuk çıkartıp rahatsız etmesinden, kendi programlarımı virüs olarak algılayıp engellemesinden bıktım usandım. Ben Microsoft Security Essentials kursam ve windowsun kend Güvenlik Duvarı'nı kullansam Comodo kadar etkili olur mu?

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Comodo ayarlarından güvenlik hassasiyetini daha az seviyeye çekerek uyarı sayısını azaltabilirsiniz.

Düşündüğünüz kombinasyon virüs koruması olarak Comodo seviyesinde etkili olur ama ağ bağlantılarınızın detaylı yöneltilmesinde ve tam sistem kontrolü sağlamanızda aynı kaliteyi sunmaz...

aderanc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ağ bağlantılarınızın detaylı yöneltilmesinde ve tam sistem kontrolü'nden kastınız tam olarak nedir?

totleben

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Uzun süredir MSE kullanıyorum. Comodo kullanmadığım için karşılaştırma yapamayacağım ama bir sıkıntısını görmedim daha. Eğer güvenemiyorsanız veya şüphelendiğiniz bir şey varsa arada kaspersky veya bildiğiniz başka antivirüs ile tarama yapıp kontrol edebilirsiniz. Şu ana kadar yaptığım kontrollerde hiç virüse rastlamadım ben.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Bütün antivirüsleri ve haliyle Comodoyu deneme amacıyla belli aralıklarla kuruyorum ve her defasında güvendiğim dosyaları silmeye devam ediyor öyle ki programı devre dışı bıraksam dahi sistem dosyalarını silmeye programlarımı kullanılamaz hale getirmeye devam ediyor. İyi bir antivirüs programı kampanyası olmadığı için şuan MSE kullanıyorum bilgisayarımda çok önemli devlet sırları yok zaten antivirüs programı kullanmasam dahi tecrübemden dolayı makinamda tehtid olacağınıda sanmıyorum, sistem yedeklerimide zaten alıyorum. MSE çok iyimidir hayır ama işinizi görecektir tabi çok önemli bilgileriniz varsa yedekleriniz vs vs yoksa daha iyileri her zaman vardır.

aderanc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yani devlet sırrı yok sadece internet üzerinden alışveriş yapıyorum o kadar ki adamlar da önlemi alıyorlar zaten sanal klavye ile. kesinlikle sayın aykutyenihan katılıyorum güvendiğim dosyaları silip duruyor çıldırdım

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
ağ bağlantılarınızın detaylı yöneltilmesinde ve tam sistem kontrolü'nden kastınız tam olarak nedir?

Comodo, Windows üzerinde tam hakimiyet sağlamak için sistemin bütününde üst güvenlik seviyesinde çalışır, her olaydan haberdar eder ve bu uyarılar zamanla sıkıcı olabilir.

Comodo piyasada bulunan en kaliteli güvenlik duvarlarından birisina sahiptir bağlantıların gizlenmesi, saldrıların engellenmesi, ağınız üzerinden bağlanan servislerin ve uygulamaların detaylı analizini yapmanıza olanak tanır, Windows üzerinde(Windows Güvenlik Duvarı) bu kadar gelişmiş değildir...

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Virüslere, casus yazılımlara ve diğer kötü yazılımlara karşı korunmak için Microsoft Security Essentials , Internet üzerinde virüsler, truva atları, solucanlar ve casus yazılımlar dahil olmak üzere birçok davetsiz misafir bulunur ve Microsoft Security Essentials, bu davetsiz misafirlere karşı çalışmanızı bölmeden ödüllü koruma gerçekten sağlar
microsoft-security-essentials.jpg

ve bu arada Microsoft Security Essentials güvenmeyenler o zaman Windows işletim sistemlerin güvenliğinide inanmasınlar,yada Microsoftun performans ve güvenlik açıkları için her geçen gün artan güncelleştirmelerinide yüklemesinler ve güvenmesinler ;)

Hwoarang

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Mse yeter. Windows 7 işletim sistemi zaten windows xp kadar savunmasız değil. xpde öksürsen virüs giriyor ama 7 de okadar kolay giremiyor. Birde MSe kurdun mu tamamdır. Eğer abudik gubidik sitelere giriyorsan ozaman yetmeyebilir tabi.

Jura

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar test yaptım diyorsunuzda nasıl test yaptınız hayret ediyorum. Comodo kadar başarılı firewall firması var mı, varsa gösterin onu kullanıyım. Mse demişsinizde en iyi undetecterlar bilir bu işi. Mse kadar kolay bypass edilebilen yok. Comodo savunmasını bypass edebilen virüs görmedim ben şu ana kadar. Antivirüsün ayarlarını hiç kurcalamamışsınız otomatik sildi diyosunuz. Neyse videosunu birazdan yayınlarım izlersiniz. Aksini düşünen varsa ispatlayabilirim.

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Ben çoğu kullanıcının Windows güvenliğine inandığını sanmıyorum, eğer güvenli olduğuna inansalardı korsan olarak kullanmak için crack tarzı sistemde açıklar oluşturan programcıklar kullanmazlardı hadi bu kesim bilinçsiz kullanıcı sınıfı olsun ama bilinçli kullanıcılarda ne kadar güvenliğe önem verselerde Windows sisteminde mutlaka açıklar çıkıyor ki bu doğal bir durum kötü niyetli kişilerde boş durmuyor, yine başka platform yazılımlarda bu açıklara neden olabiliyor...

Güncellemeler ise genelde güvenlik açıklarını yamamaya yaradasa burada Windows hakkınını teslim etmek gerekir açıklara anında tepki verip en kısa sürede kapatmaya özen gösteriyorlar.

Microsoft SE üzerinde yoğunluğu son 2-3 yıldır gösteriyor daha önce diğer Antivirus şirketlerine bırakmıştı güvenlik olayını ama antivirus işine girdiklerinden beridir de pek istenilen seviyede değiller.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar ben avast free antivürüs ve microsoft esensis security kullanıyorum sistem temizleyici olarakta ccleaner kullanıyorum sizce comodo frewaal ( güvenlik duvarına ) ihtiyacım varmı yoksa kullandıklarım yeterlimidir ev kullanıcısıyım win 7 home basic kullanıyorum kafam çok karışık lütfen yardıma ihtiyacım var AVAST PROGRAMININ ÖZELLİKLERİNE Bİ BAKIN YETERLİMİ SİZCE