Çoklu resim boyutu küçültme

ilteris07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar okulda e-okula öğrencilerin resmini yüklemem lazım.10 kb lık resim istiyor.İrfanViewer le tplu olarak küçülttüm . fakat 10 kb lık resimler çok küçük oldu.Bu işlemi nasıl ve hangi prg.yapabilirim.

ta2ccc

Asistan
Reaksiyon puanı
16
Arkadaşlar okulda e-okula öğrencilerin resmini yüklemem lazım.10 kb lık resim istiyor.İrfanViewer le tplu olarak küçülttüm . fakat 10 kb lık resimler çok küçük oldu.Bu işlemi nasıl ve hangi prg.yapabilirim.

Fast İmage Resizer prg.'ı ile istediğiniz boyuta getirebilirsiniz.

Prg.kutusunun içine resminizi sürükleyip bırakın ve boyutunu yazın.İşlem bittikten sonra masaüstüne "Resizer" dosyası içine resminizi atacaktır.Kolay gelsin,sevgi ile kalın.:clover:

http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=fast-image-resizer&lid=5524

anil_k

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Photoshop'ta yapabilirsin istediğin işlemi. Üst menüden image ordan da image size'ı seçerek istediğin dosya büyüklüğünü elde edebilirsin.

demasu_2000

Asistan
Reaksiyon puanı
1
anladigim kadariyla resimler boyut olarak (piksel) cok kücük oldu.. dosya boyutunu düsürmek icin resmin cözünürlügünün yanisira kalitesi de önemlidir.. kullandigin programda kalite ayari varsa bunu maximum yerine yüksek veya orta seklinde degistirebilirsin..

toplu resim düzenleme isinde bana göre en özellikli ve en iyi program adobe lightroom. belki sen de incelemek istersin ;)
kolay gelsin..

anil_k

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Adobe'nin bütün programlarından çok memnunum, lightroom a da mutlaka göz atıcam.