Çökertme Kebabı

Bu konuyu okuyanlar

hüzün_

Dekan
Emektar
Katılım
14 Nis 2010
Mesajlar
8,743
Reaksiyon puanı
475
Puanları
83
Yaş
32
cokertme_220.jpg


4 kişilik

Malzemeleri

1 kg patates
600 gr biftek
2 soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
Kekik

Kızartmak için
Ayçiçek yağı

Sos için
3 domates
1 su bardağı domates püresi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt
Maydanoz


Hazırlanışı:

Patateslerin kabuklarını soyup kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin. Suyunu döküp patatesleri iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.

Etleri şerit halinde kesin ve soğanlara ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pul biber ekleyin. Sos için, domatesleri rendeleyip zeytinyağında kavurun. Domates püresini ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Servis tabağına patatesleri yayın. Üzerine etleri yerleştirip sarımsaklı yoğurt gezdirin. Sos ekleyin ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
 

Son mesajlar

Üst