Çok Susamak

İnfinityForever

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beyler merhaba, her gün sabah kalktığımda kanaya kanaya su içesim geliyor.
Günlük 5 litre su içiyorum şekere ve gizli şekere baktırdım bi sıkıntı yok sizce durumun sıkıntısı nedir acaba vücudda toksin mi var yaşayanınız
Var mıdır ?

Reaksiyon puanı
33
Beyler merhaba, her gün sabah kalktığımda kanaya kanaya su içesim geliyor.
Günlük 5 litre su içiyorum şekere ve gizli şekere baktırdım bi sıkıntı yok sizce durumun sıkıntısı nedir acaba vücudda toksin mi var yaşayanınız
Var mıdır ?
Sadece şeker değil, bütün tahlillerinize detaylıca baktırmanız iyi olur. Adh ve sodyum değerlerine de baktırabilirsiniz, doktora şikayetinizi söylerseniz o tahlilleri ister diye düşünüyorum. Çok su içiyordum ben de, bir doktor uygunsuz adh salınımından şüphelenmişti. Ayrıca düzenli kullandığınız bazı ilaçlar buna sebep olabiliyor, ben az su içen bir insanım ama bir dönem lityum kullandım ve günde beş altı litre içmeye başladım, ilacı bırakınca eski halime döndüm. Doktorların dediği gibi psikolojik olabilir. Psikojenik polidipsi olarak geçen bir durum var, ortada fizyolojik bir sebep yokken fazla su içmeye deniyormuş. Araştırabilirsiniz ben çok detaylı bilmiyorum. Ne zamandır çok su içiyorsunuz bir de, uzun süredir böyle mi? Kronik hal aldıysa durumunuz, iyice araştırılsa güzel olur. Stresliyseniz bu da sebep olabilir, çok yoğun stres yaşıyor musunuz ya da bu kadar su içmeye başladığınızda yaşadığınız olumsuz bir şey falan var mıydı? Ama psikolojiktir deyip geçmeyin, mutlaka detaylı muayene olun. Başka bir doktor araştırıp alanında daha iyi bir doktora gidebilirsiniz, farklı görüşler almak daha iyidir. Öncelikle bir dahiliye uzmanıyla görüşüp detaylı kan gerekirse idrar tahlili yaptırmanız, oradan bir şey çıkmazsa bir nefroloğa gitmeniz iyi olur. Ha bir de günlük ne kadar su içtiğinize bakın, elinizde net bir sayı olsun ki doktor ona göre hareket etsin. Geçmiş olsun :)

turuncuaşkına

Asistan
Reaksiyon puanı
144
ben de aynı o şekildeyim 5 litreyi geçiyor bazen içtiğim su fakat doktor bana da bir sıkıntı olmadığını söyledi.

İnfinityForever

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sadece şeker değil, bütün tahlillerinize detaylıca baktırmanız iyi olur. Adh ve sodyum değerlerine de baktırabilirsiniz, doktora şikayetinizi söylerseniz o tahlilleri ister diye düşünüyorum. Çok su içiyordum ben de, bir doktor uygunsuz adh salınımından şüphelenmişti. Ayrıca düzenli kullandığınız bazı ilaçlar buna sebep olabiliyor, ben az su içen bir insanım ama bir dönem lityum kullandım ve günde beş altı litre içmeye başladım, ilacı bırakınca eski halime döndüm. Doktorların dediği gibi psikolojik olabilir. Psikojenik polidipsi olarak geçen bir durum var, ortada fizyolojik bir sebep yokken fazla su içmeye deniyormuş. Araştırabilirsiniz ben çok detaylı bilmiyorum. Ne zamandır çok su içiyorsunuz bir de, uzun süredir böyle mi? Kronik hal aldıysa durumunuz, iyice araştırılsa güzel olur. Stresliyseniz bu da sebep olabilir, çok yoğun stres yaşıyor musunuz ya da bu kadar su içmeye başladığınızda yaşadığınız olumsuz bir şey falan var mıydı? Ama psikolojiktir deyip geçmeyin, mutlaka detaylı muayene olun. Başka bir doktor araştırıp alanında daha iyi bir doktora gidebilirsiniz, farklı görüşler almak daha iyidir. Öncelikle bir dahiliye uzmanıyla görüşüp detaylı kan gerekirse idrar tahlili yaptırmanız, oradan bir şey çıkmazsa bir nefroloğa gitmeniz iyi olur. Ha bir de günlük ne kadar su içtiğinize bakın, elinizde net bir sayı olsun ki doktor ona göre hareket etsin. Geçmiş olsun :)
Kanka çocukluğumdan beri çok su içerim ancak herhangi bir ilaç kullanmıyorum ve şu son zamanlarda gece uykumdan 3-4 kere kalkıp su içmek zorunda kalıyorum .
Zannedersem adh hormonu eksikliği yaşıyorum
Ancak susuzluğumu doktora ısrarla belirtmeme rağmen şeker yok psikyatriye de gözük dedi onunla da bi ilgisi yok ağzım kuruyor.
Dahiliye zaten beni endokrinolojiye yönlendirdi direk
Özeldeki dahiliyeye gittim bişey yok dedi en son araştıra araştıra hipofiz bezini buldum dedim MR çekilsin mikroadenom çıktı 1.5mm bunu bile ben buldum gerisini sen düşün,

Sonra devlet hastanesine gittim bi idrara bakmamışlar özelde ona da baktılar şeker gizli şeker yok dediler ama ben rahatsızım dostum hastalığım giderilmedi ki burası da Türkiye yani afedersiniz ama ahmak doktorların bu umurunda olmayışlarının, geleni gönder mantığı işlediği sürece doğru düzgün tedavi olabilen sayısı pek az bana göre yav çok su içiyorum işte niye baktırmıyorsun hormon testlerine şimdi gidicem özelde 2-3 bin lira para vericem ki bu testler yapılsın herneyse
Teşekkür ederim dostum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben de aynı o şekildeyim 5 litreyi geçiyor bazen içtiğim su fakat doktor bana da bir sıkıntı olmadığını söyledi.
Hacı bunlar bilmiyo vallahi sen ben doktor olsak emin ol bunlardan daha iyi tedavi daha çok hastalık saptarız.
Ben eminim ki bu adh ve hormon düzensizliği bende var en son bunu kanıtlayınca devlette gittiğim doktorun kapısını çalıcam ve diyicem ki bakın sizin bulmaya yeltenmediğiniz sorunu ben kaç para veripte öğrendim. İnsanları doğru tedavi edin madem bu mesleği yapıyorsunuz mesleğinizin hakkını vererek yapınki insanları mağdur etmeyin aynen bunu söylicem anlasın.

Son düzenleme: