• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Çok sıcak uyuyamıyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 7/24
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yine-o-adam.jpg

Antalya da deniz sefası. Sıcağa birebir. Kaçın İstanbul dan kaçın :D

Bizim evde yine üşüyorum ben :) Duvarlar ısı yalıtımı var ve odam da güneşi direkt görmediğinden olsa gerek ama dışarısı çok sıcak tabi sürekli havuzdayım zaten serin gündüzleri

Amasya yanıyor 50 derece var sanırım :)

çölde yaşayanlar buna 12 ay katlanıyor... siz halinize şükredin...

çölde nem yok.Misal Diyarbakır sıcağı 45 lere çıkıyor bu kadar rahatsız etmiyor insanı ve gölge bir yere gittiğin gibi elbiseler kurumya başlıyor ama istanbulda gün boyunca vıcık vıcık ter bir süre sonra (süre dediğim bir saat) insan kendi kokusundan tiksiniyor deodorant falan fayda etmiyor.

Abi en iyisi sok kafayı soğuk suya sonra yat valla üşüyerek uyursun :D

Gece yatarken karşına vantilatörü koyucaksın.Kafasını seni hafif teğet geçicek şekilde ayarlayıp 1.hızda açıcaksın.Kafası sağa solada dönsün.Sabaha kadar serin serin yatarsın.Rüzgarı direk üstüne gelmediği içinde tutulma falanda olmaz.Şahsen ben her gece bu şekilde yatıyorum.Gece serin oluyor ama öğlene kadar uyuduğum için sabah 9-10 da kan ter içinde kalıyorum yatakta.Vantilatör açık olunca hiç sorun olmuyor.

İstanbulda mı yaşıyorsunuz ? Cevap evet ise sizi Antalyaya beklerim :D

Son 2 yıldır her yaz Antalya'ya tatile gittim.Antalya Türkiyenin en güzel en kaliteli şehirlerinden biri.Amma velakin yazın o sıcak ve nem söz konusu olduğunda maalesef ki yaşamı ciddi derecede sekteye uğratan ve sorun teşkil eden bir durum.Ben hayatım boyunca bu kadar berbat bir sıcak ve nem görmedim yaşamadım.Sıcak benim için sorun değil ancak o nem yok mu ah ah.Antalya halkına üzüldüm açıkçası.Hani derler ya "yaprak kıpırdamıyor" bu deyimi çok kez duydum ve kullandım ama Antalyaya gidene kadar bu deyimin gerçek anlamını kavrayamadığımı öğrendim.Sanki uzay boşluğunda gibiydim.Ağaçlara bakıyorum bir yaprak kıpırdamıyor.Nefes almak bile güçtü.Kısa süredede terkettim zaten Antalyayı.Ama Alanya bambaşka.Alanyanın sıcaklık açısından Antalya şehir merkezinden pek bir farkı yok ama nem oranı biraz daha az.Bu nedenle daha yaşanabilir.

İzmir bugün iyi. Şu an bile serin serin esiyor.

memleketimde 1 kere 38 gördüm çok fenaydı ama normalde iyi. geceleri çok serin oluyor tek çekilir yanı serin gecelerimiz :)

Şu an Buradada Hava gayet iyi esiyor(İstanbul)
Ama Gece ne oluyorsa oluyor resmen çiğ yağıyor,arabaların üzeri ıslanıyor resmen.

Yaz oldu mu Bolu'ya kaçmak lazım ya da çıkacan Amanos'un yaylalarına :P
İskenderun'un sıcağı hiç mi hiç çekilmiyor.

Hayatım boyu hiç bu kadar terlediğimi hatırlamıyorum.