Soru Çok korkuyorum

eren_e

If you fell down yesterday, stand up today
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,270
Arkadaşlar ben çok korkuyorum. Öldüğüm zaman bu güzel ailemden ayrılacağım için çok üzülüyorum. Acaba bu korkuyu nasıl atlatırım. Ailemi çok seviyorum. Umarım diğer hayatta tekrar onlarla olurum?.

Alanur Erdemir

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
19,153
Ailenizden önce öleceğiniz ne malum? Ölümxdn korkmayın, elinde sonunda hepimiz öleceğiz korkmanın faydası yok.

eren_e

Cezalı
Reaksiyon puanı
1,270
Ailenizden önce öleceğiniz ne malum? Ölümxdn korkmayın, elinde sonunda hepimiz öleceğiz korkmanın faydası yok.
Zaten ailemden önce öleceğimle ilgili bir kaygı yok. Sadece sonraki hayatımda bu ailem olmayacak diye korkuyorum.

eren_e

Cezalı
Reaksiyon puanı
1,270
İnancında da ölüm sonrası hayat yok neyse. Bana göre ölüm sonrası hayat vb yok.
???. Vaav. Neyse Elvin çok teşekkür ederim. Gerçekten senin sayende galiba bir korkumu yendim. Sana bir cevap borcum var??. Yüzlerce var fakat saymadım?.

serj

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,966
Değerli kardeşim, ölüm maalesef kaçamayacağın bir gerçek. Ölümden sonrasını bilemiyoruz. Bu yüzden hayatını yaşayabiliyorken hayatını en iyi şekilde yaşamaya çalış. Bilinmeyenden korkman ve bunu düşünmen çok normaldir. Bunun için dinler var zaten, insanların içini rahatlatabilmek için. Bir tanrının varlığına inanmak, ölümden sonra sevdiklerimizle tekrar buluşabilecek olmayı düşünmek insanın içini rahatlatıyor. Yine de ölümden sonrası belirsiz. Belirsizliğe doğru gidiyoruz ve bundan kaçışımız yok.

Kısacası çok kafana takma bunları, hayatı yaşayabiliyorken hayatını yaşa. Zaten öleceğiz diye hayatımızı yaşamamak saçmalık olurdu, değil mi?

eren_e

Cezalı
Reaksiyon puanı
1,270
Değerli kardeşim, ölüm maalesef kaçamayacağın bir gerçek. Ölümden sonrasını bilemiyoruz. Bu yüzden hayatını yaşayabiliyorken hayatını en iyi şekilde yaşamaya çalış. Bilinmeyenden korkman ve bunu düşünmen çok normaldir. Bunun için dinler var zaten, insanların içini rahatlatabilmek için. Bir tanrının varlığına inanmak, ölümden sonra sevdiklerimizle tekrar buluşabilecek olmayı düşünmek insanın içini rahatlatıyor. Yine de ölümden sonrası belirsiz. Belirsizliğe doğru gidiyoruz ve bundan kaçışımız yok.

Kısacası çok kafana takma bunları, hayatı yaşayabiliyorken hayatını yaşa. Zaten öleceğiz diye hayatımızı yaşamamak saçmalık olurdu, değil mi?
Evet saçmalık olurdu. Dediğiniz gibi şu anda elimizde yön hayatı yaşayalım. Bunları çok takmamak gerek.

dusunenadamm

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
381
"Ne sebeple olursa olsun hatanızın veya korkularınızın üzerinde kara kara düşünmeyin. Temizlenmenin yolu çamurda yuvarlanmak değildir." demiş Aldous Huxley. Ölüm bir gerçek o yüzden fazla düşünmeye gerek yok. Öyle olmasını dilemekten başka çareniz yok. ?

eren_e

Cezalı
Reaksiyon puanı
1,270
"Ne sebeple olursa olsun hatanızın veya korkularınızın üzerinde kara kara düşünmeyin. Temizlenmenin yolu çamurda yuvarlanmak değildir." demiş Aldous Huxley. Ölüm bir gerçek o yüzden fazla düşünmeye gerek yok. Öyle olmasını dilemekten başka çareniz yok. ?
Yaşam bu. Bunları hepimiz göreceğiz. Neyse ki ailem arkadaşlarım akrabalarım ve sizler SDN ailesi varsınız. Hepinizi çok seviyorum.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,760
Herkes ölmekten korkar. Bu nedenle unuturuz. Unutamazsak hep canlı ölü gibi yaşarız. Unutmak ta bazen bir lütuf

Tunahan GRS

Inan bilmiyorum.
Cezalı
Reaksiyon puanı
312
Arkadaşlar ben çok korkuyorum. Öldüğüm zaman bu güzel ailemden ayrılacağım için çok üzülüyorum. Acaba bu korkuyu nasıl atlatırım. Ailemi çok seviyorum. Umarım diğer hayatta tekrar onlarla olurum?.
boşuna korkuyorsun herkes elinde sonunda ölücek ben kendime deil aileme üzülüyorum zaten

mtanhu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
43
Kardeşim, herkes ölümlü canlı. Bu yüzden, yaşarken bunun farkına varmak aslında iyi bir şey. Ailenle bolca ve hoşça vakit geçirmeye bak. Güzel anılar biriktir. Onları sev her daim.. Herkes ölecek.

Herkes doğup-öldüğüne göre, yolculuk aslında burası da.