Arkadaşlar ben çok korkuyorum. Öldüğüm zaman bu güzel ailemden ayrılacağım için çok üzülüyorum. Acaba bu korkuyu nasıl atlatırım. Ailemi çok seviyorum. Umarım diğer hayatta tekrar onlarla olurum?.
Zaten ailemden önce öleceğimle ilgili bir kaygı yok. Sadece sonraki hayatımda bu ailem olmayacak diye korkuyorum.Ailenizden önce öleceğiniz ne malum? Ölümxdn korkmayın, elinde sonunda hepimiz öleceğiz korkmanın faydası yok.
Sonraki hayat?Sadece sonraki hayatımda bu ailem olmayacak diye korkuyorum.
Yav bilmiyorum valla öldükten sonra birkez daha hayata gelme diye birşey vardı galiba.Sonraki hayat?
Dininizi bilmiyorum, inanca göre değişir. Bence yok öyle birşey.Yav bilmiyorum valla öldükten sonra birkez daha hayata gelme diye birşey vardı galiba.
Müslüman'ım. Fakat din ayrımı yapmam?.Dininizi bilmiyorum, inanca göre değişir. Bence yok öyle birşey.
İnancında da ölüm sonrası hayat yok neyse. Bana göre ölüm sonrası hayat vb yok. Konu var yada yok değil. Korkmayın ölümden.Müslüman'ım. Fakat din ayrımı yapmam?.
???. Vaav. Neyse Elvin çok teşekkür ederim. Gerçekten senin sayende galiba bir korkumu yendim. Sana bir cevap borcum var??. Yüzlerce var fakat saymadım?.İnancında da ölüm sonrası hayat yok neyse. Bana göre ölüm sonrası hayat vb yok.
Evet saçmalık olurdu. Dediğiniz gibi şu anda elimizde yön hayatı yaşayalım. Bunları çok takmamak gerek.Değerli kardeşim, ölüm maalesef kaçamayacağın bir gerçek. Ölümden sonrasını bilemiyoruz. Bu yüzden hayatını yaşayabiliyorken hayatını en iyi şekilde yaşamaya çalış. Bilinmeyenden korkman ve bunu düşünmen çok normaldir. Bunun için dinler var zaten, insanların içini rahatlatabilmek için. Bir tanrının varlığına inanmak, ölümden sonra sevdiklerimizle tekrar buluşabilecek olmayı düşünmek insanın içini rahatlatıyor. Yine de ölümden sonrası belirsiz. Belirsizliğe doğru gidiyoruz ve bundan kaçışımız yok.
Kısacası çok kafana takma bunları, hayatı yaşayabiliyorken hayatını yaşa. Zaten öleceğiz diye hayatımızı yaşamamak saçmalık olurdu, değil mi?
Yaşam bu. Bunları hepimiz göreceğiz. Neyse ki ailem arkadaşlarım akrabalarım ve sizler SDN ailesi varsınız. Hepinizi çok seviyorum."Ne sebeple olursa olsun hatanızın veya korkularınızın üzerinde kara kara düşünmeyin. Temizlenmenin yolu çamurda yuvarlanmak değildir." demiş Aldous Huxley. Ölüm bir gerçek o yüzden fazla düşünmeye gerek yok. Öyle olmasını dilemekten başka çareniz yok. ?
boşuna korkuyorsun herkes elinde sonunda ölücek ben kendime deil aileme üzülüyorum zatenArkadaşlar ben çok korkuyorum. Öldüğüm zaman bu güzel ailemden ayrılacağım için çok üzülüyorum. Acaba bu korkuyu nasıl atlatırım. Ailemi çok seviyorum. Umarım diğer hayatta tekrar onlarla olurum?.