Çoğu yabancı kaynaklı bir çok web sitesine giremiyorum

ikskare

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Çok ilginç bi sorun yaşıyorum. Sorunum belirli web sitelerine sabahtan beri girememek yarım saat önce düzeldi şimdi yine girilmiyor. Özelliklede yabancı sitelerde sorunum %1 ine felan girebiliyorum ancak. Kullandığım browserla alakası yok hepsi aynı hatta yabancı kaynaklı online bir oyunada bağlanamıyorum.

- Modemi birçok kez(30 40 kere) reboot ettim. 2 hafta öncede aynı sorunu yaşıyordum 3 4 kez reboot edince şansa düzeliyordu.

- hosts dosyasını fix ettim. Orjinal halindeydi ama her ihtimale karşı yine düzelttim.

- cmd ipconfig/flushdns komutuyla dns önbelleğini temizledim

- İnternet exploler ayalarını sıfırladım. Ayrıca ccleaner yardımıyla kullandığım tüm browserların geçmişlerini temizledim.

- dns istemcisini devredışı bıraktım ve durdurdum.

- Ayrıca tracert www.facebook.com komutuylada şöyle bir rapor alıyorum.

En fazla 30 atlamanın üstünde
www.facebook.com [66.220.152.16]'ye izleme yolu :

1 <1 ms <1 ms <1 ms login.router [192.168.1.1]
2 12 ms 11 ms 11 ms 85.101.0.1.dynamic.ttnet.com.tr [85.101.0.1]
3 13 ms 12 ms 13 ms 81.212.77.165.static.turktelekom.com.tr [81.212.77.165]
4 13 ms 12 ms 12 ms atky-2-2-atky-3-3.turktelekom.com.tr [81.212.214.137]
5 75 ms 73 ms 74 ms v-col-3-atky-2-2.turktelekom.com.tr [212.156.140.37]
6 * * * İstek zaman aşımına uğradı.
7 * * * İstek zaman aşımına uğradı.
8 * * * İstek zaman aşımına uğradı.
9 * * * İstek zaman aşımına uğradı.
10 * * * İstek zaman aşımına uğradı.
11 * * * İstek zaman aşımına uğradı.
12 * * * İstek zaman aşımına uğradı.
13 * * * İstek zaman aşımına uğradı.
14 * * * İstek zaman aşımına uğradı.
15 * * * İstek zaman aşımına uğradı.
16 * * * İstek zaman aşımına uğradı.
17 * * * İstek zaman aşımına uğradı.
18 * * * İstek zaman aşımına uğradı.
19 * * * İstek zaman aşımına uğradı.
20 * * * İstek zaman aşımına uğradı.
21 * * * İstek zaman aşımına uğradı.
22 * * * İstek zaman aşımına uğradı.
23 * * * İstek zaman aşımına uğradı.
24 * * * İstek zaman aşımına uğradı.
25 * * * İstek zaman aşımına uğradı.
26 * * * İstek zaman aşımına uğradı.
27 * * * İstek zaman aşımına uğradı.
28 * * * İstek zaman aşımına uğradı.
29 * * * İstek zaman aşımına uğradı.
30 * * * İstek zaman aşımına uğradı.

İzleme tamamlandı.

Bunca şeyi denedim bi çözüm yolu olmadı. Yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden.

neresionline

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Aynı sorunu dünden bu yana ben de yaşıyorum. shiftdelete.net e de giremiyorum.sadece foruma düzgün şekilde girebiliyorum.youtube da gayet rahat şekilde video izleyebiliyorum.modem arayüzünden gördüğüm kadarıyla hat değerlerim ve hızım da normal.ama bu sorunun çözümü nedir bilmiyorum:crying:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Dünden buyana bende de aynı sorun mevcuttu. Ama ben sorunu Firefox eklentisi olan Anonymox eklentisiyle bu sorunu aşıyorum :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Aynı şekilde bende shiftdelete.net e giremiyorum ama forumuna girebiliyorum. Youtube açık, facebook twitter kapalı ayrıca yabancı sitelerin %90 nına girilmiyor. İyi tamam ttnette bi sorun var diyelim niye diğer arkadaşlarım girebiliyorken ben giremiyorum bazı portlardamı yani sorun nedir?

ikskare

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynı şekilde bende shiftdelete.net e giremiyorum ama forumuna girebiliyorum. Youtube açık, facebook twitter kapalı ayrıca yabancı sitelerin %90 nına girilmiyor. İyi tamam ttnette bi sorun var diyelim niye diğer arkadaşlarım girebiliyorken ben giremiyorum bazı portlardamı yani sorun nedir?

neresionline

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bilmiyorum.şimdi bağlantı kopması başladı.yarın bayram ama ttnet illa kendine bişey dedirtecek.

ikskare

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya sabır diyorum ne diyeyim yani. Hem dünyanın en pahalı internetini kullan hem en dandiği olsun

srdrvrl

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bazı kişiler sorun yaşıyormuş 2 gündür çevremden hiçbir şikayet duymadım ama internette bazı kişiler sorun yaşıyormuş. DNS değiştirme proxy gibi yöntemler deneyerek girmeye çalışın belki işe yarayabilir.

ikskare

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yok dns felan hiçbir işe yaramıyor.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Bu problemleri dinleyince bir ara yurt içi profili diye güvenli internet paketi diye bir saçmalik vardı Türkiye dışında hiç bir siteye bağlanmayan paket Ha ttnet ın sayfasına bakın Belki sizi de güvenli internet kapsamına almıştır.

ikskare

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O pakettede siteye girmeye çalışılınca güvenli internet uyarısı veriyor. Benim yaşadığım sorun ise ara ara tekrar eden bir sorun ve sayfaya bağlanamıyor uyarısı alıyorum.

eko112

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar şuanda aynı sorun bendede var.Her yolu denedim sizin yaptıklarınızla beraber olmadı.ttnet sanırım bizi sınıyor bu yaptıklarıyla diyecem bizde sorun vardır belki diyorum format düşünüyorum...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar şimdi öğrendim. Hiç bir şey yapmanıza gerek yok. Yurt dışında 50'den fazla ülkede İnternet şebekeleri tamamen çökmüş durumdaymış. TTNet'ten bilgi verdiler. Yurt dışı kaynaklı sitelere girmek mümkün değilmiş. Bazı insanlar girebiliyor çünkü bölge bölge sorun varmış. Mesela ben Facebook,Twitter veya Hotmail'e giremiyorum 1-2 gündür.